Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Santasa

#451 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Santasa »

tvsabina wrote:
bach wrote:
Treba pogledati istini u oči i reći. Sarajevo je prašnjava, siromašna, opana rupetina u kojoj ni osnoven komunalane usluge ne funkcioniraju.

Sarajevo je grad ...
Grad nekulture, korumpiranih političara, razbojnika i lopova, grad smeća, siromaštva i divljih naselje...
Olimpijada je bila davno...
Ko je kriv jer je Sarajevo proglašeno jednim od najgorih gradova Evrope. Goro je sami Napulj, vjerujem ...
Odličan , odličan post.....odličan . bravo.... :thumbup: :thumbup:

Toliko puta smo sami sebe ničim izazvani prozvali "najpoželjnijom turističkom destinacijom".
U revijalnim emisijama TVSA se satraše da nam dokažu kako je naš grad predivan i kako ovdje treba disati punim plućima.

Ko je kriv ? Mi....Balašević je davno rekao , krivi smo mi što smo se sklanjali.....

Kako ovo riješiti ?
Kantonalne izbore prebaciti u lokalne. Birati takvu vlast koja če DRAKONSKIM KAZNAMA sa momentalnim izvršenjem kazniti :
- svakog razbojnika bez obzira na stranku , porijeklo , naciju ili vjeru
- svakog poslodavca koji ne plaća poreze i radnike. koja će svakog suvišnog radnika u javnoj upravi prebaciti u realni sektor. koja će obezbijediti takvu pozitivnu poslovnu klimu da politika i razbojnici neće imati uticaj na privredna kretanja ma kakva ona bila. omogućiti usisavanje postojećeg i dolazak novog kapitala....šta je to SERDA ?
- kazniti doživotnom robijom sve one koji su doveli do toga da iako su u MONOPOLISTIČKOJ poziciji u snadbijevanju grada vodom i naplati iste od stanovnika u 21.vijeku nemamo vode u gradu koji leži na vodi....kao kad bi u Bagdadu nestalo nafte na pumpama....
- kazniti svakog kapitalca "petobankom" koji makar čik hekne u park ili na asfalt....pa bi se bacalo u smeće itekako....one koji bacaju smeće s prozora.....u ludnicu , zakonski....
- u zemlji šume napraviti subvencionirane cijene za sve koji se griju na taj način....ko ubaci bilo šta drugo zatvor od 6 mjeseci do godine..GRAS odmah u stečaj ali odmah od ujutru....formirati novo preduzeće koje bi upravljalo tramvajima. Sve ostale linije u koncesiju....
- prihod od autoputa prebaciti na muzeje...ali ne na način da tamo i dalje sjedi i kurta i murta....jedan upravni i nadzorni odbor te jedan direktor , računovodstvo i pravnik svih sarajevskih muzeja....

Do tada...pogled u nebo....
Odličan je i ovaj odgovor - ako smijem, složio bih se !

Ali bih dodao da postoji i druga strana priče, npr. može se prepoznati i ovdje:
http://santasa.tumblr.com/post/11555310 ... istotrojci
vade_mecum

#452 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by vade_mecum »

Hajvan wrote:
mk ultra wrote:http://de.wikipedia.org/wiki/Reichsautobahn
hitler je digao njemačku na noge, ne ulaganja sa strane

šta će bošnjak kome je jedini cilj u životu da zajebe sve živo i proda i mater ako može

realno naše obrazovne institucije su nastale sa jugoslavijom, šta ti sad očekuješ da budemo pametni kao drugi narodi sa dugogodišnjom historijom nauke, obrazovanja i kulture
rat je odveo mnoge pametne ljude iz ovog grada, a doveo svašta, i normalnih ljudi koji su primorani napustili svoje, i većinom ološ čiji su preci bili "papci" i prije 100 godina, a i on je papak danas...

http://bs.wikipedia.org/wiki/Gazi_Husrev-begova_medresa
inace iz medrese su potekli neki od najvecih inzenjera, doktora, arhitekata i naucnika u BIH (da ne pretjerujem i kazem u ex-yu, evropi ili svijetu) :D
Hajvan

#453 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Hajvan »

vade_mecum wrote:
Hajvan wrote:
mk ultra wrote:http://de.wikipedia.org/wiki/Reichsautobahn
hitler je digao njemačku na noge, ne ulaganja sa strane

šta će bošnjak kome je jedini cilj u životu da zajebe sve živo i proda i mater ako može

realno naše obrazovne institucije su nastale sa jugoslavijom, šta ti sad očekuješ da budemo pametni kao drugi narodi sa dugogodišnjom historijom nauke, obrazovanja i kulture
rat je odveo mnoge pametne ljude iz ovog grada, a doveo svašta, i normalnih ljudi koji su primorani napustili svoje, i većinom ološ čiji su preci bili "papci" i prije 100 godina, a i on je papak danas...

http://bs.wikipedia.org/wiki/Gazi_Husrev-begova_medresa
inace iz medrese su potekli neki od najvecih inzenjera, doktora, arhitekata i naucnika u BIH (da ne pretjerujem i kazem u ex-yu, evropi ili svijetu) :D
Da znaš da jesu. Moj prajed je dplomirao na Strojarstvu nakon završene mederese.
vade_mecum

#454 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by vade_mecum »

Hajvan wrote:
vade_mecum wrote:
Da znaš da jesu. Moj prajed je dplomirao na Strojarstvu nakon završene mederese.
svaka cast :thumbup:
iz zadnje klupe

#455 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by iz zadnje klupe »

Da bi stekao objektivnu sliku o nečemu, potreban je mali odmak . bio sam neki dan u Sa poslije godinu dana...

Zaključak, definitivno vidis da ima potencijala, pa baš ti to upali žicu, ko kad vidiš curu sa masnom kosom, dronjcima, prljavu, i jedino što treba malo dotjerivanje, ali to malo je zapravo minus beskonačno a decenije prolaze

siđite drage sarajlije sa visina pa ne daj Bože otiđite u manja mjesta, učite od drugih ..

Olovo i Kalesija su imali iste takve sive, grozomorne zgrade tipa Socijalno Dolac Malta i Čengić vila, ali stanari se fino dogovorili, malo Opština pomogla, i sve dobile novu fasadu

ako vam je sljedeći argument, ko će uspjeti sve stanare uvezati, opet kupite iskustva drugih, evo vam originalni kalesijski patent, kada se jedan lola u zgradi napravio pametan i rekao da on neće učestvovati u renoviranju fasade zgrade jer to njemu ne treba, ljudi ga jednostavno izgnorisali, i njegov dio fasade oko njegovog balkona jenostavno ostavili nerenoviran, ta je zgrada sada kalesijska atrakcija, i na sramotu tom loli...

To su savjesni, organizovani gradjani sa velikim G, nevažno što žive u Kalesiji
zambaklija

#456 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by zambaklija »

neki wrote:59 Leipzig :-)
68 Prague :-) :-)
74 Dubai :-) :-) :-)
85 Athens :lol:
108 Doha :-) :-) :-) :-)

'bemti i listu i mercer :lol:

Inace, kad je rijec o zivotnom standardu navise vjerujem ovim: numbeo.com
A oni kazu da je Sarajevo u regiji jedno od boljih mjesta za zivot..
jesi li bio u nekom od ovih gradova,ja jesam iako mi je krivo ali je tako,čak najgori dio ovih pobrojanih gradova je bolji i više nudi nego Sarajevo jbga ali tako je,možemo sebe lagati koliko hoćemo ali svijet ne :skoljka:
neki

#457 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by neki »

zambaklija wrote:

jesi li bio u nekom od ovih gradova,ja jesam iako mi je krivo ali je tako,čak najgori dio ovih pobrojanih gradova je bolji i više nudi nego Sarajevo jbga ali tako je,možemo sebe lagati koliko hoćemo ali svijet ne :skoljka:
Sustina mog posta je i bila u tome da su ovi gradovi nerealno lose rangirani, dok su polupropali sjevernoamericki gradovi ispred njih.
Izuzetak je naravno Atina, koja nikako ne moze biti ispred Dohe...
Bodkin

#458 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Bodkin »

neki wrote:
zambaklija wrote:

Sustina mog posta je i bila u tome da su ovi gradovi nerealno lose rangirani, dok su polupropali sjevernoamericki gradovi ispred njih.
Izuzetak je naravno Atina, koja nikako ne moze biti ispred Dohe...
Jesi li zivio u atini ili dohi? Znas li sta mercer sve uzima kao kriterije?
nellismo

#459 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by nellismo »

iz zadnje klupe wrote:Da bi stekao objektivnu sliku o nečemu, potreban je mali odmak . bio sam neki dan u Sa poslije godinu dana...

Zaključak, definitivno vidis da ima potencijala, pa baš ti to upali žicu, ko kad vidiš curu sa masnom kosom, dronjcima, prljavu, i jedino što treba malo dotjerivanje, ali to malo je zapravo minus beskonačno a decenije prolaze

siđite drage sarajlije sa visina pa ne daj Bože otiđite u manja mjesta, učite od drugih ..

Olovo i Kalesija su imali iste takve sive, grozomorne zgrade tipa Socijalno Dolac Malta i Čengić vila, ali stanari se fino dogovorili, malo Opština pomogla, i sve dobile novu fasadu

ako vam je sljedeći argument, ko će uspjeti sve stanare uvezati, opet kupite iskustva drugih, evo vam originalni kalesijski patent, kada se jedan lola u zgradi napravio pametan i rekao da on neće učestvovati u renoviranju fasade zgrade jer to njemu ne treba, ljudi ga jednostavno izgnorisali, i njegov dio fasade oko njegovog balkona jenostavno ostavili nerenoviran, ta je zgrada sada kalesijska atrakcija, i na sramotu tom loli...

To su savjesni, organizovani gradjani sa velikim G, nevažno što žive u Kalesiji
Nema dalje od Sarajva, čuj kalesija i ostalo.
Meni komšija uradio sebi fasadu i stiropor udario samo oko svojih prozora, nikog nije pitao, neki nadograde sprat, neki dignu garažu, šta hoćeš napraviš.
Nema rušenja, inspekcije, ništa...
neki

#460 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by neki »

Bodkin wrote:
Jesi li zivio u atini ili dohi? Znas li sta mercer sve uzima kao kriterije?
Ako je atina bolja od dohe onda im je jedini kriterij klima
bach

#461 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by bach »

http://www.avaz.ba/clanak/172152/sedam- ... tu-iz-beca

Turista iz Beča David Lindinger dugo će pamtiti svoj dolazak u BiH i odmor u glavnom gradu. Kada je, prije nekoliko dana, Lindinger došao u Sarajevo, grad koji ga je privukao svojom ljepotom i kulturno-historijskim znamenitostima, nije ni slutio da će se njegov odmor pretvoriti u scenu iz horor filma.

Velike rane

Kako je David ispričao za "Dnevni avaz", dok je šetao starogradskim naseljem Kovači da bi obišao čuvenu Bijelu tabiju, napao ga je čopor od sedam pasa i izgrizao do kosti. Zbog teških povreda morao je pomoć potražiti u Domu zdravlja te kod plastičnog hirurga.

Image
david-lindinger

Foto: F. Fočo (Lindinger: Zadobio teške povrede)

- Sve se brzo desilo. Čopor me napao bez ikakvog povoda. Izujedali su me po natkoljenicama i potkoljenicama. Svakome se ovo moglo desiti. Zbog dobrih domaćina kod kojih sam odsjeo, ponovo ću se vratiti u Sarajevo. Ako sve bude uredu s ranama, trebao bih se kući vratiti u subotu. Primio sam potrebne lijekove za zaštitu i nadam se da neće biti komplikacija - ispričao nam je Lindinger.

Riješiti problem

Nakon napada svu brigu o povrijeđenom Lindingeru preuzeo je bračni par Šehić - Fahrudin i Muniba, kod kojih je odsjeo. Vidno potreseni, Šehić su kazali da je krajnje vrijeme da se nadležni pobrinu i krenu rješavati problem agresivnih pasa lutalica.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/172152/sedam- ... 5GQDn.dpuf
bach

#462 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by bach »

Stojčevac na Ilidži: Od državljanina Poljske oteli novac i mobitel
Tri nepoznate osobe su u subotu oko 18 sati, na lokalitetu izletišta Stojčevac u općini llidža, upotrebom fizičke snage, izvršili razbojništvo nad L. C. M. S. iz Poljske, kojom prilikom su od njega otuđili novac i mobilni telefon.

O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
pa onda
U srijedu u 10.35 sati, u službene prostorije I Policijske uprave pristupio je A.K.K., državljanin Finske i prijavio da su dvije nepoznate osobe 21. marta oko 14.30 sati, na području Trebevića, općina Stari Grad Sarajevo, nad njim izvršili krivično djelo razbojništva.

Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju nožem od finskog državljanina otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, javila je Fena.
sinuhe

#463 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by sinuhe »

Sta ce covjek. Prvi put u zivotu vidio copor pasa pa se usrao. Nije do Sarajeva :lol: :-) :(
forzamilan

#464 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by forzamilan »

Ljudi moji nigdje nema pasa lutalica ko u Bosni ja mislim. Vjerujte živim/živio sam u malom mjestu u bosni 5 hiljada stanovnika bude tu svega seljoberi kad je dan stočne pijace dovuku uvijek veliki broj novih lutalica pa to bude katastrofa. Naravno od nadležnih niko ništa ne poduzme pa se lovci organizuju i nažalost pobiju lutalice jer drugog riješenja nema kad ti tržava ne pomaže. Ali vjerujte mi u pola centra u Sarajevu kod vatre sam vidio najveći čopor pasa lutalica u životu. To je sramota i za državu i grad. Kakvi smo ko narod najbolje se to vidi kako se ponašamo prema životinjama.
U Rijeci kunem vam se nisam još nijednom ali nijednom vidio psa lutalicu. Mačke po kontejnerima obitavaju debele ko 2 bosanske ne bježe jer nemaju pred kime da bježe. Nisam mogao vjerovati jer sam naviknuo da kad navečer kasno kući pješke dolazim da naletim na čopor od 10 pasa ne bi ni trepnuo... Ali kad je država ne funkcionira i ide u slobodni pad, ljudi napola gladni bez posla onda i ne čudi ovako stanje ne samo u glavnom gradu. Vrijeme je da se pogledamo u ogledalo, ne treba nama nikakva smiješna lista.
oldtajmer

#465 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by oldtajmer »

eto nek je ovaj stranac odma poletio da se uslika za novine,pa da se moze hvaliti kad dodje kuci kako mu je izasla slika u novinama
sve je ovo smisljeno blacenje sehera i kantona,te ujeo pas ovoga,te ujeo onoga,opljackan ovaj stranac na trebevicu,onaj na kovacima itd. a niko ne zeli da vidi drugu stranu gdje djeca i odrasli provociraju pse,ugrozavaju njihovu teritoriju pa logicno je da se psi brane,sta bi vi radili da vas neko dira,najlakse je poslije "kuku majko ujeo me pas"
a sto se tice stranaca oni sami traze da budu opljackani,ne mozes se tako pun love setati medju ovim napacenim i siromasnim ljudima,te mobitel od milju,pa fotoaparat od milju i po,laptop,folovi golovi a ovdje ljudi nemaju za kifle,sta ce neko ko danas nije mogao uzeti sebi ni kukuruzu kod poricanina nego oljackati onog ko ima i previse,dobro se zapitajte pa tek onda osudjujte
saja_dj

#466 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by saja_dj »

oldtajmer wrote:eto nek je ovaj stranac odma poletio da se uslika za novine,pa da se moze hvaliti kad dodje kuci kako mu je izasla slika u novinama
sve je ovo smisljeno blacenje sehera i kantona,te ujeo pas ovoga,te ujeo onoga,opljackan ovaj stranac na trebevicu,onaj na kovacima itd. a niko ne zeli da vidi drugu stranu gdje djeca i odrasli provociraju pse,ugrozavaju njihovu teritoriju pa logicno je da se psi brane,sta bi vi radili da vas neko dira,najlakse je poslije "kuku majko ujeo me pas"
a sto se tice stranaca oni sami traze da budu opljackani,ne mozes se tako pun love setati medju ovim napacenim i siromasnim ljudima,te mobitel od milju,pa fotoaparat od milju i po,laptop,folovi golovi a ovdje ljudi nemaju za kifle,sta ce neko ko danas nije mogao uzeti sebi ni kukuruzu kod poricanina nego oljackati onog ko ima i previse,dobro se zapitajte pa tek onda osudjujte
Image
Clan komisije

#467 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Clan komisije »

Ma ovo s psima je fakat vise smijesno...

Rjesenje je vise nego jednostavno i primjenjuje se u citavoj jebenoj evropi.

1. Pokupi pse (kolko mozes u jednoj turi)
2. Drzi ih u azilu 20 dana
3. U tih 20 dana ko god hoce ima priliku da usvoji psa.
3(a). Niko ih ne pokupi za 20 dana - eutaniziranje
3(b). Ako neko pokupi psa, a taj pas se nadje opet na ulici slijedi kazna od 1.000 KM.

Za 6 mjeseci bi dobili cist grad.

Oni koje vole pse bi imali priliku da pokazu tu svoju ljubav, cinjenjem djela usvajanja.
Oni koji se boje pasa, oni koji su u potencijalnoj opasnosti od istih bi bili mirni.

I nije problem samo u tome sto ce pas nekoga ujesti. Ajd na stranu taj eto ajmo reci najekstremniji razlog zasto ih treba uklonuti. Treba ih uklonuti jer nije lijepo vidjeti nasred grada copor pasa kako trci, izlezava se. Nije lijepo vidjeti svako jebeno jutro razbacan kontejner i kese okolo, jer su oni ceprkali citavu jebenu noc.

Eto, a za ljubitelje pasa opet ponavljam, izvolite pod 3.

Psi su zivotinje. Ako ce neko glumiti ljubitelja zivotinja, to po meni moze samo onaj koji voli sve zivotinje. A ne loma protest av mau, mjau mjau, pa onda odu na janjetinu il cevape. Meni pas nista nije ni drazi ni mrzi od pileta, krave itd. Stavise od pileta, krave koke imas neke koristi...kakvu korist imas od psa? Apsolutno nikakvu. Zaglavi s njim na pustom otoku, ta ces od njega? :D
insomnia78

#468 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by insomnia78 »

bach wrote:
Stojčevac na Ilidži: Od državljanina Poljske oteli novac i mobitel
Tri nepoznate osobe su u subotu oko 18 sati, na lokalitetu izletišta Stojčevac u općini llidža, upotrebom fizičke snage, izvršili razbojništvo nad L. C. M. S. iz Poljske, kojom prilikom su od njega otuđili novac i mobilni telefon.

O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
pa onda
U srijedu u 10.35 sati, u službene prostorije I Policijske uprave pristupio je A.K.K., državljanin Finske i prijavio da su dvije nepoznate osobe 21. marta oko 14.30 sati, na području Trebevića, općina Stari Grad Sarajevo, nad njim izvršili krivično djelo razbojništva.

Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju nožem od finskog državljanina otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, javila je Fena.
Ovo ti se moze dogoditi i u Parizu
Bodkin

#469 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Bodkin »

oldtajmer wrote:eto nek je ovaj stranac odma poletio da se uslika za novine,pa da se moze hvaliti kad dodje kuci kako mu je izasla slika u novinama
Evo kontam jel dobro zajeban sarkazam ili podobra budalastina
razonoda

#470 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by razonoda »

Clan komisije wrote:Ma ovo s psima je fakat vise smijesno...

Rjesenje je vise nego jednostavno i primjenjuje se u citavoj jebenoj evropi.

1. Pokupi pse (kolko mozes u jednoj turi)
2. Drzi ih u azilu 20 dana
3. U tih 20 dana ko god hoce ima priliku da usvoji psa.
3(a). Niko ih ne pokupi za 20 dana - eutaniziranje
3(b). Ako neko pokupi psa, a taj pas se nadje opet na ulici slijedi kazna od 1.000 KM.

Za 6 mjeseci bi dobili cist grad.

Oni koje vole pse bi imali priliku da pokazu tu svoju ljubav, cinjenjem djela usvajanja.
Oni koji se boje pasa, oni koji su u potencijalnoj opasnosti od istih bi bili mirni.

I nije problem samo u tome sto ce pas nekoga ujesti. Ajd na stranu taj eto ajmo reci najekstremniji razlog zasto ih treba uklonuti. Treba ih uklonuti jer nije lijepo vidjeti nasred grada copor pasa kako trci, izlezava se. Nije lijepo vidjeti svako jebeno jutro razbacan kontejner i kese okolo, jer su oni ceprkali citavu jebenu noc.

Eto, a za ljubitelje pasa opet ponavljam, izvolite pod 3.

Psi su zivotinje. Ako ce neko glumiti ljubitelja zivotinja, to po meni moze samo onaj koji voli sve zivotinje. A ne loma protest av mau, mjau mjau, pa onda odu na janjetinu il cevape. Meni pas nista nije ni drazi ni mrzi od pileta, krave itd. Stavise od pileta, krave koke imas neke koristi...kakvu korist imas od psa? Apsolutno nikakvu. Zaglavi s njim na pustom otoku, ta ces od njega? :D
Malo se prenaglio sa --korist od psa----. Koriste ih kao terapija za razne ''bolesti'', i od velike su pomoci.Ali ......kao divlji ,napusteni ---NIJE IM MJESTO NA ULICI.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#471 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by mk ultra »

saja_dj

#472 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by saja_dj »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je- ... /150409051

Pederacija protiv sumske na opcinskom nivou, ovo je zalosno.
apoksiomen

#473 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by apoksiomen »

Kao neko ko se prije 4 godine s velikim entuzijazmom doselio u Sarajevo, te sve donedavno i ostao, mogu reći da u Sarajevu, onome ko ne mora više, vrijedi boraviti maksimalno 4-5 dana, i možda još par puta navratiti u životu. :D To je taman da se vidi i proba sve što se ima vidjeti i probati, a zaobiđe sve loše što te pri duljem boravku zakači. Daleko od toga da sredina nema potencijala, i da se neke stvari nisu pomakle, ali realno su Zagreb i Beograd svemirske postaje za Sarajevo (ne bih da šminkam negativnosti tih gradova, ali razlika između SA i njih, pa i nekih manjih gradova u tim državama je ogromna).
Fasade u centru nisu toliko loše, još se i obnovilo ponešto, ali ulice su sve skupa neuredne, prljave i zapuštene. Javni prijevoz je KATASTROFA. Ne može se normalno hodati ulicom od svakojakih napadača čestitkama, prosjaka, bosih nana po snijegu, strava-baba u krpama i vunenim čarapama ljeti (još ako nosi kakvu granu umjesto štapa). Svako malo neko skuplja za neku humanitarnu akciju, izvikuje neke strašne dijagnoze. Ne bih da omalovažavam bolesne ljude, ali kao prvo ko zna gdje taj novac ide, a drugo jednostavno nije ugodno da se čovjeka bombardira takvim strahotama dok prolazi ulicom i na svojevrstan način moralno ucjenjuje da da pare. Da ne navodim ostale ulične pojave i karikature.
Psi lutalice predstavljaju opasnost i ruglo, nepotrebno komentirati.
Grad je siromašan sadržajima, a to malo što ima se stalno promovira ko da se radi o 7 svjetskih čuda. Jednostavno ne mogu više slušati po 150-i put o Inat-kući, Vijećnici, SFF-u ili 4 bogomolje jedna do druge. Stalno jedna te ista priča, te događaji jednog te istog sadržaja i poruke koje su zanimljive samo hitchhikerima koji se tu nikad neće vratiti, ili nekim važnim ljudima iz Evrope kojima treba prodati neku socijala priču da ili nešto investiraju ili da smisle neki "inovativni" projekt na temu religijske ili etničke tolerancije. Dakle, cijelo vrijeme jedna te ista ploča.
Eto, to je moj rezime Sarajeva ukratko.
Last edited by apoksiomen on 11/04/2015 19:28, edited 3 times in total.
Deda Kurcoje

#474 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Deda Kurcoje »

apoksiomen wrote:Kao neko ko se prije 4 godine s velikim entuzijazmom doselio u Sarajevo, te sve donedavno i ostalo, mogu reći da u Sarajevu, onome ko ne mora više, vrijedi boraviti maksimalno 4-5 dana, i možda još par puta navratiti u životu. :D To je taman da se vidi i proba sve što se ima vidjeti i probati, a zaobiđe sve loše što te pri duljem boravku zakači. Daleko od toga da sredina nema potencijala, i da se neke stvari nisu pomakle, ali realno su Zagreb i Beograd svemirske postaje za Sarajevo (ne bih da šminkam negativnosti tih gradova, ali razlika između SA i njih, pa i nekih manjih gradova u tim državama je ogromna).
Fasade u centru nisu toliko loše, još se i obnovilo ponešto, ali ulice su sve skupa neuredne, prljave i zapuštene. Javni prijevoz je KATASTROFA. Ne može se normalno hodati ulicom od svakojakih napadača čestitkama, prosjaka, bosih nana po snijegu, strava-baba u krpama i vunenim čarapama ljeti (još ako nosi kakvu granu umjesto štapa). Svako malo neko skuplja za neku humanitarnu akciju, izvikuje neke strašne dijagnoze. Ne bih da omalovažavam bolesne ljude, ali kao prvo ko zna gdje taj novac ide, a drugo jednostavno nije ugodno da se čovjeka bombardira takvim strahotama dok prolazi ulicom i na svojevrstan način moralno ucjenjuje da da pare. Da ne navodim ostale ulične pojave i karikature.
Grad je siromašan sadržajima, a to malo što ima se stalno promovira ko da se radi o 7 svjetskih čuda. Jednostavno ne mogu više slušati po 150-i put o Inat-kući, Vijećnici, SFF-u ili 4 bogomolje jedna do druge. Stalno jedna te ista priča, te događaji jednog te istog sadržaja i poruke koji su zanimljivi samo hitchhikerima koji se tu nikad neće vratiti, ili nekim važnim ljudima iz Evrope kojima treba prodati neku socijala priču da ili nešto investiraju ili da smisle neki "inovativni" projekt na temu religijske ili etničke tolerancije. Dakle, cijelo vrijeme jedna te ista ploča.
Odlican opis. Bas tako.
nosara

#475 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by nosara »

Deda Kurcoje wrote:
apoksiomen wrote:Kao neko ko se prije 4 godine s velikim entuzijazmom doselio u Sarajevo, te sve donedavno i ostalo, mogu reći da u Sarajevu, onome ko ne mora više, vrijedi boraviti maksimalno 4-5 dana, i možda još par puta navratiti u životu. :D To je taman da se vidi i proba sve što se ima vidjeti i probati, a zaobiđe sve loše što te pri duljem boravku zakači. Daleko od toga da sredina nema potencijala, i da se neke stvari nisu pomakle, ali realno su Zagreb i Beograd svemirske postaje za Sarajevo (ne bih da šminkam negativnosti tih gradova, ali razlika između SA i njih, pa i nekih manjih gradova u tim državama je ogromna).
Grad je siromašan sadržajima, a to malo što ima se stalno promovira ko da se radi o 7 svjetskih čuda. Jednostavno ne mogu više slušati po 150-i put o Inat-kući, Vijećnici, SFF-u ili 4 bogomolje jedna do druge. Stalno jedna te ista priča, te događaji jednog te istog sadržaja i poruke koji su zanimljivi samo hitchhikerima koji se tu nikad neće vratiti, ili nekim važnim ljudima iz Evrope kojima treba prodati neku socijala priču da ili nešto investiraju ili da smisle neki "inovativni" projekt na temu religijske ili etničke tolerancije. Dakle, cijelo vrijeme jedna te ista ploča.
Odlican opis. Bas tako.
Dobar ti nik, al' bas... :D

A dobar je i ovaj nesretnik gore u svom opisu grada, sazaljevam slucaj... Srozani smo samo tako... Jebali ih trzni centri zestoko u supke papanske... :D
Post Reply