Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
-
almir90
#451 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
A, zašto ne nešto privatno raditi? Zašto svi boluju samo za kancelarijom od 50 kvaradrata i 10 000 KM plate? Zašto niko ne želi imati privatni posao gdje će to sebi moći ostvariti, a ne čekati da ti neko drugo sve to donese na pladnju?
Neću se raspravljati, ja kažem da se može, samo se čovjek mora dobro namučiti, ali nije to samo kod nas. Ali eto, najbolje je sjediti u kući 5-10 godina, i čekati da sve neko drugi za tebe uradi.
Neću se raspravljati, ja kažem da se može, samo se čovjek mora dobro namučiti, ali nije to samo kod nas. Ali eto, najbolje je sjediti u kući 5-10 godina, i čekati da sve neko drugi za tebe uradi.
- ćiribiribela
#452 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Necu se ni ja raspravljati, nije tema, ali odi na temu "jadi nas nezaposlenih" pa pitaj ovo:

almir90 wrote:Zašto niko ne želi imati privatni posao gdje će to sebi moći ostvariti, a ne čekati da ti neko drugo sve to donese na pladnju?
- spreca
#453 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
ovdje treba dodati jos kolonu...Udatise/ozenitićiribiribela wrote:Moguce jealmir90 wrote:Da je ne moguće ovdje šta postići su velike nebuloze, samo se treba dobro namučiti, kao i svugdje, nigdje ne padaju pare sa neba.
- Ridjobrki
#454 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Zavisi koje je sredstvo plaćanja.kiki-miki wrote:Je li bolje platiti posao ovdje u BiH ili brak tamo negdje?
Šta je isplatnije, pitanje je sad
- Ridjobrki
#455 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Aha... ja mislio na mehku valutu, do mene je.

- SaraFina
#456 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ne bacaj me u depresiju.Ridjobrki wrote:A šta ja znam, meni je to neka mitelojropa pa džaba.
I savjetovao bih ti da manje analiziraš ljude, budeš li ti tako svakom posvećivala vrijeme proći će i 30-ta a ti ništa.
A od joje se iskreno nisam nadala da ce se prikloniti coporu.
- ruzavjetrova
#457 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ja naziv ove teme citam kao:Udaja za papire-opsti kriteriji
- dale cooper
#458 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Mislim da se trebaš držati Austrije bar u dogledno vrijeme.SaraFina wrote:Da još se jednom oglasim .
Apsolutno me ne zanimaju skandinavski zakoni. A ni to vjeruje li mi ko ili ne.
Ja iz Sarajeva za milijardu ne bi otišla .. I to u ovaj germanski dio Evrope a ne u neku vukohebinu gdje je 6 mjeseci noć i gdje zivi djeda mraz.
Nego odveli me kad nisam imala prava glasa, sad nemam finansijske podloge da se vratim.
A ni mogućnosti da se zaposlim vjerovatno u BiH.
Zivite na marsu, meni je moje Sarajevo sve.
Da se ovi levati od političara dogovore, i zemlja normalizira koliko toliko, vrnula bi se odmah.
Eto toliko na ovu temu
- SaraFina
#459 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Znam.
Razum kaze jedno, a srce drugo. Uglavnom, imam pauzu izmedju dva posla i slobodno ljeto.
Gledacu da taj period maksimalno iskoristim.

Razum kaze jedno, a srce drugo. Uglavnom, imam pauzu izmedju dva posla i slobodno ljeto.
- Ridjobrki
#460 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ma madner je jedna velika duša... u Indiji bi ga zvalo Mahatma.SaraFina wrote:Ne bacaj me u depresiju.Ridjobrki wrote:A šta ja znam, meni je to neka mitelojropa pa džaba.
I savjetovao bih ti da manje analiziraš ljude, budeš li ti tako svakom posvećivala vrijeme proći će i 30-ta a ti ništa.
Ove forumske pirane poput madnercica samo cekaju prvu slabost.
A od joje se iskreno nisam nadala da ce se prikloniti coporu.
I ne uzimaj za zlo kad se nekad pretjera u šali, moglo je malo i džentlmenskije ali nije bilo loše namjere.
Eto sad i od mene
- SaraFina
#461 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ne brini. Ne pogadja mene ovo. No hvala svakako. 
- ruzavjetrova
#462 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Da ne kvarim temu ali moram povuci paralelu s onom mojom temom: copor! Zasto, oooo zasto???
- SaraFina
#463 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Pa ljudi se osjecaju sigurnije u coporu. Zato.
A nekom je djir dovesti u neugodnost osobu. I pazi ako se povuces jednom, nikad nece prestati. Cim namirisu slabost, ljudi je koriste. Zato uvijek idi do kraja. Ne zato sto je kul verbalno prepucavanje, nego sto je to jedini nacin da se zastitis u buducnosti. Kompromis ne postoji u nekim situacijama. Nazalost. Odnosno smatra se znakom slabosti a ne dobre volje.
A nekom je djir dovesti u neugodnost osobu. I pazi ako se povuces jednom, nikad nece prestati. Cim namirisu slabost, ljudi je koriste. Zato uvijek idi do kraja. Ne zato sto je kul verbalno prepucavanje, nego sto je to jedini nacin da se zastitis u buducnosti. Kompromis ne postoji u nekim situacijama. Nazalost. Odnosno smatra se znakom slabosti a ne dobre volje.
Last edited by SaraFina on 19/02/2015 23:00, edited 1 time in total.
- dale cooper
#464 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Slušaj razum, srce je poprilično varljivo. A Bosanca uvijek možeš naći, imaš vremena na pretek.SaraFina wrote:Znam.
- SaraFina
#465 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ovo je sala sa sprecom i Edom.dale cooper wrote:Slušaj razum, srce je poprilično varljivo. A Bosanca uvijek možeš naći, imaš vremena na pretek.SaraFina wrote:Znam.
Ali drzim se fakat one da Bosanci ljube najbolje. Pa nekad u buducnosti
- dale cooper
#466 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Sretno u svakom slučaju.SaraFina wrote:Ovo je sala sa sprecom i Edom.dale cooper wrote:Slušaj razum, srce je poprilično varljivo. A Bosanca uvijek možeš naći, imaš vremena na pretek.SaraFina wrote:Znam.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#467 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Naravno da se nece vratiti, nije luda.
I meni srce govori da trebam probati skok sa padobranom, ali znam da ga necu izvest.
Ko se to iz dijaspore vratio, a da se nije zestoko zajebao i ponovo curiknuo ili da nije u penziji?
Smijesna prica.
Lako je iz Beca i Kopenhagena pricati.
Ne mislim iskljucivo pritom na nasu dragu Sarafinu
I meni srce govori da trebam probati skok sa padobranom, ali znam da ga necu izvest.
Ko se to iz dijaspore vratio, a da se nije zestoko zajebao i ponovo curiknuo ili da nije u penziji?
Smijesna prica.
Lako je iz Beca i Kopenhagena pricati.
Ne mislim iskljucivo pritom na nasu dragu Sarafinu
- SaraFina
#468 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Hvala.dale cooper wrote:Sretno u svakom slučaju.SaraFina wrote:Ovo je sala sa sprecom i Edom.dale cooper wrote:
Slušaj razum, srce je poprilično varljivo. A Bosanca uvijek možeš naći, imaš vremena napretek.
Uglavnom, malo me u Evropi nerviraju ovi protesti protiv islama. Nije da sam zabrinuta, ali nelagodan je osjecaj. Mada sam ateistica i to me vnerski i duhovno ne dotice. Ali kao sto rekoh osjecam nelagodnost i od ovih sto se furaju na radikalizam neki i od ovih sto ga osudjuju.
- Ridjobrki
#469 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Vidiš, Bato, to bi meni bio pravo jak dokaz ljubavi - da se neko zbog mene vrne 'amo. Imali bismo, hvala Bogu, dovoljno za pristojan život i bez Beča i Kopenhagena ali... 
Nema ovdje mekdonalca
Nema ovdje mekdonalca
- SaraFina
#470 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Imaju kod Muje cevapi. A i Mehica se vratio iz Beca i xxl otvorio u prnjavoru.Ridjobrki wrote:Vidiš, Bato, to bi meni bio pravo jak dokaz ljubavi - da se neko zbog mene vrne 'amo. Imali bismo, hvala Bogu, dovoljno za pristojan život i bez Beča i Kopenhagena ali...
Nema ovdje mekdonalca
- ćiribiribela
#471 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Kad neko napise da je ateista meni odmah ovo naumpadne

- Ridjobrki
#472 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Imaju i bolji od Mujinih a ne znam radi li još Adem u Prnjavoru, nisam odavno navraćaoSaraFina wrote:Imaju kod Muje cevapi. A i Mehica se vratio iz Beca i xxl otvorio u prnjavoru.Ridjobrki wrote:Vidiš, Bato, to bi meni bio pravo jak dokaz ljubavi - da se neko zbog mene vrne 'amo. Imali bismo, hvala Bogu, dovoljno za pristojan život i bez Beča i Kopenhagena ali...
Nema ovdje mekdonalca
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#473 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
ćiribiribela wrote:Kad neko napise da je ateista meni odmah ovo naumpadne
![]()
ciribiribela
- SaraFina
#474 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Ridjobrki wrote:Imaju i bolji od Mujinih a ne znam radi li još Adem u Prnjavoru, nisam odavno navraćaoSaraFina wrote:Imaju kod Muje cevapi. A i Mehica se vratio iz Beca i xxl otvorio u prnjavoru.Ridjobrki wrote:Vidiš, Bato, to bi meni bio pravo jak dokaz ljubavi - da se neko zbog mene vrne 'amo. Imali bismo, hvala Bogu, dovoljno za pristojan život i bez Beča i Kopenhagena ali...
Nema ovdje mekdonalca
Otperjao je iz beca. Njegova cura kaze ranc su napravili i dole rade. NJegov tata je strucnjak za banjalucke. A za Muju kazu da nije kao nekad. Zasto?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#475 Re: Udaja za papire - opsti kur***uk, prvi korak prema boljem ili sta vec...?
Treba tu puno ljubavi beg moj. Jer znas kakvi bi tu prigovori vremenom isplivali. Plus standardna dijasporska kritika svega u BiH. Jebena kombinacija.Ridjobrki wrote:Vidiš, Bato, to bi meni bio pravo jak dokaz ljubavi - da se neko zbog mene vrne 'amo. Imali bismo, hvala Bogu, dovoljno za pristojan život i bez Beča i Kopenhagena ali...
Nema ovdje mekdonalca