Njih se pazi kolko pazit možeš. Nisu tamnoputi puno i maskiraju se u nake rokere a vjeruj svaki vakat u džamiji i nake zastave IDIL nosaju

Nomo wrote:
lazes brate . ako neko ima slabo pamcenje to si ti . ti zaboravio utakmicu hrvatska brazil u berlinu gdje batine dobise zeleni . ti zaboravi svjetsko prvenstvo 1996 kada hrvatska pobijedi njemcku a rafal iz automata se sruci na istocnu stranu i ubi jednu djevojku i jednog covjeka .
Pa naravno da je zrtveno jagnje. Dječak misli da su svi osim Hrvata vanzemaljci.Nomo wrote:inace slazem se da je dijete zrtva svega onoga sto nam se desavalo i desava . On je nus produkt . On je posljedica . Djecu ne treba stvaljati pred kamere i ovakve teme forsirati . Nisam za hajku , za linc . to treba obustaviti , sankcionisati ili sta vec . On se ne razlikuje od svojih vrsnjaka u drugim gradovima .
Ovdje se vec radi o novinarskoj neodogovrnosti i neinventivnosti. Lako je primijetiti da i Klix i Radio Sarajevo dosta svoje inspiracije za tekstove nalaze na forumima, u komentarima, pa i na Facebooku. Zanimljivo je to novo novinarstvo, nema sta, ima tu i pozitivnih stvari (pise se o onome sto raju interesuje), ali je u ovom slucaju zaista zakazalo bilo kakvo eticko obrazovanje doticnog novinarskog tima - u BiH novinari imaju posebnu vrstu drustvene odgovornosti, s obzirom na lako-zapaljivost terena, a ovdje je bas i nisu pokazali.Nomo wrote:inace slazem se da je dijete zrtva svega onoga sto nam se desavalo i desava . On je nus produkt . On je posljedica . Djecu ne treba stvaljati pred kamere i ovakve teme forsirati . Nisam za hajku , za linc . to treba obustaviti , sankcionisati ili sta vec . On se ne razlikuje od svojih vrsnjaka u drugim gradovima .
ultima_palabra wrote:Ante ima 15-16 godina i nije mu zamjeriti.
Zašto se raja toliko osvrće na njegovu priču? Mislim da smo mi svi poprilično navikli/oguglali na mainstream nacionalizam, ali sad i taj nacionalizam pomalo mutira i prelazi u rasizam pod uticajem antimuslimanske histerije u svijetu i jačanja desnice.
Naravno da se nigdje ne može ogoliti glupost tih teorija kao kod nas u BiH.
TheMule wrote:Ama zezamo se sa Antom, zna se da su roditelji krivi, niko drugi. Ako ga ova fama ne potjera da malo prosiri vidike, nece nista drugo.Sinapsa wrote:Da. Strah, a ne urodjena mrznja je ono sto odredjuje njegov odnos prema Bosnjacima i bojim se da ce ova Antina "potjernica" na Klixu nazalost potvrditi njegov gard prema Bosnjacima i da Bosnjaci jedva cekaju da ga sataruFreamon Lester wrote:Mnogi zanemaruju cinjenicu da je Anto nije otisao na Stari most ne zbog toga sto ga mrzi vec zbog toga sto ga je STRAH. Racionalan ili iracionalan njega je svejedno strah. A tinejdzeru javno priznati svoje strahove nije mala stvar, a tek suociti se sa njima.
Pa onda ide pitanje ali koje je vjerovatno isjeceno zasto ne ode jer ko bi ga mogao prepoznati. Onda Ante dosta trapavo odgovara ali u sustini je pogodio. Jako je lako prepoznati nekoga koga je strah.![]()
Pa Ante onda prica pricu o tamnijem tenu, a Anto da se u ogledalo pogleda Bog te sebe opisa.Dakle Anto prepricava pricu nekoga iz svoje okoline.
Medjutim zanemarujete kompletan drugi dio Antinog odgovora, kojeg je klixtoris isjekao, a gdje Anto pogodio sustinu.U smislu ovu mrznju su prenjeli na nas oni koji su rat dozivjeli i ona je dijelom manja nego sto je kod njih. Tako cemo i mi manje prenjeti na svoju djecu. Kada nas i nasih roditelja ne bude onda vjerovatno nece biti i mrznje.
a ostalu djecu eventualno obeshrabriti da pricaju o problemu podjele u gradu.
Samo sam zaboravio napisati nesto vazno sto je vecina ovdje zanemarila:
Ako pazljivo slusate ovu omladinu, vidjecete da je svaka druga rijec "Religija, vjera, Bog" itd itd. Ne razdvaja ih rat ili nacionalnost, vec vjera. Vjerski poglavari i roditelji, umjesto da grade mostove, rade suprotno (cast izuzetcima)
mnogim novinarima se treba sjetiti famelijeJohnnyS wrote:Tolerantni multietniĆari čiji multikzlti komentari sipaju mržnju i pozive na linč će od jednog neupućenog klinje napraviti idola...
JThomas wrote:neka drugi put uključi mozak prije priče. ili odbije dati izjavu. u nas ljudi misle da sloboda govora znači da na tu tvoju niko ne smije nijednu.
spreca wrote:mnogim novinarima se treba sjetiti famelijeJohnnyS wrote:Tolerantni multietniĆari čiji multikzlti komentari sipaju mržnju i pozive na linč će od jednog neupućenog klinje napraviti idola...
spreca wrote:Religija je usla u vrtice,skole,fakultete,oruzane snage,drzavne institucije itd.............religiju treba vratiti u njihove ustanove a to je u dzamije,crkve sinagoge......niko me nemoze ubijediti da religija spaja narode
Koje to izjave su gore od njegove ... ante pavelic i hitler bi bili ponosni na njegaBrigada Tomislav wrote:ultima_palabra wrote:Ante ima 15-16 godina i nije mu zamjeriti.
Zašto se raja toliko osvrće na njegovu priču? Mislim da smo mi svi poprilično navikli/oguglali na mainstream nacionalizam, ali sad i taj nacionalizam pomalo mutira i prelazi u rasizam pod uticajem antimuslimanske histerije u svijetu i jačanja desnice.
Pa ovdje je bilo na desetke gorih izjava od Antine. Sve u stilu, vidi papka jebo mu ja m. kretena sigurno je šljego iz Škutorije.
??Brigada Tomislav wrote:Nećete nikoga prevariti sa tom foliražom i tim jeftinim blefovima.
Slijedeći pu ću s guštom pogledati amisiju o ljubavi djece s Baščaršije i djece sa Pala ili Sokoca.
Roditelji u Konjević polju traže to isto. Ne vidim da se njih kritizira zbog takvih stvari.agent_zero wrote:Samo ću reći STRAHOTA! I nažalost, nije samo ovaj takav niti je izolovan slučaj. Ovakih "Ante" pacijenata je puno.
I to je rezultat HDZovske "dvije škole pod jednim krovom" i "dvije škole za dva naroda".
Tu si potpuno u krivu. Pavelić je volio BH muslimane. Kćer mu se zvala Ajša, a doglavnik NDH je u to vrijeme bio Džafer-beg Kulenović.mO k3 wrote:Koje to izjave su gore od njegove ... ante pavelic i hitler bi bili ponosni na njegaBrigada Tomislav wrote:ultima_palabra wrote:Ante ima 15-16 godina i nije mu zamjeriti.
Pa ovdje je bilo na desetke gorih izjava od Antine. Sve u stilu, vidi papka jebo mu ja m. kretena sigurno je šljego iz Škutorije.
Na mene misliš?JThomas wrote:koji vam je fazon sa tim perzijskim, arapskim nickovima?
mO k3 wrote:??Brigada Tomislav wrote:Nećete nikoga prevariti sa tom foliražom i tim jeftinim blefovima.
Slijedeći pu ću s guštom pogledati amisiju o ljubavi djece s Baščaršije i djece sa Pala ili Sokoca.