Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#451 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zviz »

ime123 wrote:
Zviz wrote: Pomazem i ja al anonimno, nemma potrebu da se o meni pise kako imam raskosen zivot, kako mogu ono ovo, hajd da je zaradila nego sa guza na guz pa se jos dici. Daj bolan. Ona je za mene vece smece nego taj Nele i Djuro skupa. Oni su za nju Thor i Odin, a ona nije ni za onih erotskih filmova.
Ti si lud. Cuj ona ti je vece smece od cetnika. Ne znam sad puno o njoj jer me boli kurac za nju. Ali je cinjenica da pomaze i to puno, i znam da se odavno bavi humanitarnim radom i da je postovana u krugovima poznatih ljudi, da su njena poznanstva i omogucila njenom muzu da zaradi jos vece pare nego sto je imao. Sta ce njoj kakva promocija u BiH, zena puna ko brod, svugdje u svijetu su joj otvorena vrata. Ti naso da trazis neke skrivene namjere ovdje i poredis je sa cetnikom nekim. Al da se vratimo na temu. Cetnik zasluzuje samo najgore, treba pokazat ovakvima da nisu dobro dosli i da se ne mogu zajebavat sa nekim stvarima.
Ja nikoga iz Nadrealista ne dozivljavam kao cetnikom, ustasom ili balijom. Eto toliko od mene. Sto se Jenkis tice sa guza na guz recept a biti u humanitarnim svrhama javo to ti je isto kao pranje novca. U ostalom da se nije bogato udala za bankara preko kojeg je dosla do cca. 150 mil funti nebi niko za nju ni znao. A sad joj nemoze niko stati u kraj jer je pokusala svu pamet svijeta... i ona je vaznija od Nadrealista za Sarajevo.... daj molim vas. Ja sam nepune tri godine u BiH imao postanare kojima nisam naplatio niti 1KM! Pa opet nisam isao po mediji, da pisu o meni.
Last edited by Zviz on 16/02/2015 03:03, edited 1 time in total.
dzemaludin007

#452 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

BHF_Manijak wrote: Pa bolan vi bi pokrepali od gleda da se sutra RS hipoteticki odvoji i jebali bi Dodiku na kamaru gdje sta ima! Vi zivite od drzavnih institucija, kompletna Lukavica, uzimate pare od onih kojih mrzite i protiv kojih serte od tamo. Dodjete, domigoljite ujutro i navecer pravac nazad u vukojebinu.
Dzaba, ako ti je satisfakcija uzimaj kes, ali opet valja nazad u vukojebinu.
Realno, nista bolje ne bih prosao ni u teheranu kao gradjanin drugog, treceg reda da se federacija osamostali. Ovdje barem imas livadu za posijati nesto, cisto da se prehranis ako nista :D Sta ces dole od betona zivjeti, a od kozje cuprije druga drzava. :D

Kad imas kes, ne moras ih u vukojebini trositi, a i da trosis sta ima veze, imas sve uslove za normalan zivot, kao da je u teheranu bolje. Imamo bolju bezbjedonosnu situaciju, vode, struje, nema redukcija kao u teheranu, nema papaka, mirno, ljepota ziva, nema guzvi, priroda.... Blizu Jahorina preko zime da se ode, dobar pravac za more, i sta ti treba :)
Last edited by dzemaludin007 on 16/02/2015 03:01, edited 1 time in total.
ime123

#453 Re: Dos`o Nenad!

Post by ime123 »

Zviz wrote: Ja nikoga iz Nadrealista ne dozivljavam kao cetnikom, ustasom ili balijom. Eto toliko od mene. Sto se Jenkis tice sa guza na guz recept a biti u humanitarnim svrhama javo to ti je isto kao pranje novca.
Pa bolan kakve veze nadrealisti sad imaju sa ovim. Lik je cetnik 1/1.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#454 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zviz »

ime123 wrote:
Zviz wrote: Ja nikoga iz Nadrealista ne dozivljavam kao cetnikom, ustasom ili balijom. Eto toliko od mene. Sto se Jenkis tice sa guza na guz recept a biti u humanitarnim svrhama javo to ti je isto kao pranje novca.

Ja na Neleta gledam kao kolektiv Nadrealista nikako drugacije. Ja njega ne poznajem individualno niti me njegiov zivot poslje Nadrealista zanima. On je za mene Nadrealista, a Nadrealisti su kult Sarajeva. On ima legitimno pravo na svoje misljenje o bilo cemu pa i ratu na prostorima SFRJ. Zaboli me neka stvar sta on misli o tim dogadjajima, mene zanimaju "patizanske vrijesti, graha i parizera nakoso, shabaz itd."
dzemaludin007

#455 Re: Dos`o Nenad!

Post by dzemaludin007 »

Zviz wrote:Nadrealisti su kult Sarajeva.
Tako je, doduse nije jedniji "cetnik" koji je usadio duh u ovaj grad, i po kojem je poznat, nazalost bio, sad je to drugacije. Da nije bilo tih "cetnika" danasnji teheran ne bi ni spomenuo niko. Najvise je poznat po Kusturici, Bregovicu (pogotovo u inostranstvu), Colicu, Neletu TLN...Ko ima sad poznat ?! Sumnjam da ce to u buduce neki sandzo ili brdjanin uspjeti :P :D
piupiu

#456 Re: Dos`o Nenad!

Post by piupiu »

Zapravo, od svega na ovoj temi najbolji je naslov ... pravi sarajevski, nasmijao me je ... :D
nema me tamo

#457 Re: Dos`o Nenad!

Post by nema me tamo »

Dijeli li neko samnom mišljenje da je Sanela dala više Sarajevu nego što su to ikad uradili Nadrealisti? :D
Gojeni H

#458 Re: Dos`o Nenad!

Post by Gojeni H »

Zviz wrote:
ime123 wrote:

Ja na Neleta gledam kao kolektiv Nadrealista nikako drugacije. Ja njega ne poznajem individualno niti me njegiov zivot poslje Nadrealista zanima. On je za mene Nadrealista, a Nadrealisti su kult Sarajeva. On ima legitimno pravo na svoje misljenje o bilo cemu pa i ratu na prostorima SFRJ. Zaboli me neka stvar sta on misli o tim dogadjajima, mene zanimaju "patizanske vrijesti, graha i parizera nakoso, shabaz itd."
Kako je ispravno: pobjeglica ili dezerter?
Gojeni H

#459 Re: Dos`o Nenad!

Post by Gojeni H »

U vezi teme ... shupcicha treba ignorisati.
Troll_Happens

#460 Re: Dos`o Nenad!

Post by Troll_Happens »

gagy06 wrote:pa za njega je Nazif Gljiva....nemerem izraz naci. Gljiva je gromada. Sjecate se kad je reko u Face to Face- pa gdje cu ja pjevat u Banja Luci, ja sam pjevo zlatne ljiljane. To je karakter. :-D
To je seljacina i carsija ja cu ti reci. I na svaku takvu njegovu izjavu raja svrsava to ti jasno govori ko je publika sto u ovom gradu sto u ovoj zemlji. Nele je izabrao svoj put to treba akceptirati. Ko smo mi da nekom sudimo i zabranjujemo da dolazi i odlazi. Mnogi gori nego on su dosli i naselili se ovamo i zive niko ni da bekne za gore zlocince koje zive s nama eto neleta se uhvatili. Nadjite svoj zivot a okanite se coeka. :thumbup:
Rinzler

#461 Re: Dos`o Nenad!

Post by Rinzler »

Kako doso, tako ce i otic. Who cares, osim ovih kojima ispodprosjecan samoprozvani pseudointelektualac i kromanjonac poput neleta moze uzdrmat kaveze. Valjda slusanje smeca poput zabranjenog pusenja u mladosti ucini to od ljudi, postanu razdrazljivi i osjetljivi na svakojake gluposti :)
kamen spoticanja

#462 Re: Dos`o Nenad!

Post by kamen spoticanja »

"Ko ne voli radovana, ne doceko djurdjevdana" napisa pomenuti smrad
A onda ga drugi smrad iz avazovih tornjeva svijetla obraza pozva u seher...fahro fahro jesi bio sinoc na pijanki?
muha_sa

#463 Re: Dos`o Nenad!

Post by muha_sa »

Martinez_ wrote:
plain vanilla wrote:Ne znam jel bio najvazniji lik U Sarajevu, ali mogu zakljuciti jedno.

Sve ove godine Sarajevo i Sarajlije su izdrzali bez njega, ipak je on taj koji se vratio. Nula je on bez Sarajeva, a Sarajevo je i bez njega Sarajevo.
A ko je to više stvorio Sarajevo Sarajevom od njega? Daj nam te kul face grada koje su za gradski duh i prepoznatljivost istog učinile više od Neleta?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ima li išta ljepše neg kad dan smijehom krene :lol: :lol: :lol:

vidjeh da si nešto pitAo pa da i ovo okacim---jest da nije smiješno vec žalosno al nek se nadje.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qvrea7OMUus [/youtube]
hillbill

#464 Re: Dos`o Nenad!

Post by hillbill »

treba ga baciti lavovima
Troll_Happens

#465 Re: Dos`o Nenad!

Post by Troll_Happens »

plain vanilla wrote:Ne znam jel bio najvazniji lik U Sarajevu, ali mogu zakljuciti jedno.

Sve ove godine Sarajevo i Sarajlije su izdrzali bez njega, ipak je on taj koji se vratio. Nula je on bez Sarajeva, a Sarajevo je i bez njega Sarajevo.
Sarajevo je iza rata postala jedna provincija i nula. Dzaba i da se nele vrati ono ce ostat provincija jer ljudi koji zive u njemu su postali zli i prozlili su se. Nek dodje citava crema prijasnjeg sarajeva ne bi nas mogla nasminkati i neutralizirat prljavstinu koja se nakupila u ovom gradu. Dzaba nam svi festivali i lazni glamur novopecenog jet-seta. Ovako nam ostaje da zivimo sa dosljama koji su na sumnjive nacine dosli do kapitala da nekazem nakrali se u toku i iza rata i sad se shepure po gradu oni i kvazi umjetnici koji su to postali na stetu normalnog i obrazovanog svijeta. :oops:
al_akhisari

#466 Re: Dos`o Nenad!

Post by al_akhisari »

...što se tiče g. jankovića, njegovog ličnog i profesionalnog potencijala i postignuća, rekao bih samo,...šteta
ZenaZbrkovima

#467 Re: Dos`o Nenad!

Post by ZenaZbrkovima »

.
mO k3

#468 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

ime123 wrote:
Zviz wrote: Pomazem i ja al anonimno, nemma potrebu da se o meni pise kako imam raskosen zivot, kako mogu ono ovo, hajd da je zaradila nego sa guza na guz pa se jos dici. Daj bolan. Ona je za mene vece smece nego taj Nele i Djuro skupa. Oni su za nju Thor i Odin, a ona nije ni za onih erotskih filmova.
Ti si lud. Cuj ona ti je vece smece od cetnika. Ne znam sad puno o njoj jer me boli kurac za nju. Ali je cinjenica da pomaze i to puno, i znam da se odavno bavi humanitarnim radom i da je postovana u krugovima poznatih ljudi, da su njena poznanstva i omogucila njenom muzu da zaradi jos vece pare nego sto je imao. Sta ce njoj kakva promocija u BiH, zena puna ko brod, svugdje u svijetu su joj otvorena vrata. Ti naso da trazis neke skrivene namjere ovdje i poredis je sa cetnikom nekim. Al da se vratimo na temu. Cetnik zasluzuje samo najgore, treba pokazat ovakvima da nisu dobro dosli i da se ne mogu zajebavat sa nekim stvarima.
Bolje se pitaj sta zna jedan danac o Bosni i Hercegovini ??
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#469 Re: Dos`o Nenad!

Post by Faruk »

još nam fale arkanova udovica i nemanja kusturica i onda smo zatvorili krug
zampolini

#470 Re: Dos`o Nenad!

Post by zampolini »

Ako moze Dodik dolaziti svaki dan u Sarajevo zasto ne moze Karajlic.
Pismonosa

#471 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

Image

Skočimiš :D
Fudo387

#472 Re: Dos`o Nenad!

Post by Fudo387 »

Kako os'o, tako dos'o...k'o zadnja picka.
Capsicum

#473 Re: Dos`o Nenad!

Post by Capsicum »

Dos'o... bolje reci ko pacov se kroz kanalizaciju provukao. Na sta je spao... Btw. ne znam sta mu ko ima prijetit ili sta vec, veca mu je kazna sto se mora ovako kriti po gradu da mu ko ne kaze da je supak. Ima i vecih licemjera, supaka, pa i onih koji su okrvavili ruke, koji se svaki dan motaju po gradu, pa neka i njega.
Zastavnik_dzemo

#474 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zastavnik_dzemo »

Fudo387 wrote:Kako os'o, tako dos'o...k'o zadnja picka.
Zasto? Je li trebao nekoga pitati, nekome se javiti? Mozda tebi?
Zastavnik_dzemo

#475 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zastavnik_dzemo »

Capsicum wrote:Dos'o... bolje reci ko pacov se kroz kanalizaciju provukao. Na sta je spao... Btw. ne znam sta mu ko ima prijetit ili sta vec, veca mu je kazna sto se mora ovako kriti po gradu da mu ko ne kaze da je supak. Ima i vecih licemjera, supaka, pa i onih koji su okrvavili ruke, koji se svaki dan motaju po gradu, pa neka i njega.
Nele nije Severina ili Nina Badric pa da se najave da dolaze na cevape, kahvu i soping u Sarajevo ... i naravno da najave presicu :D

Covjek opusteno upalio auto, zakupio kafanu i dosao da uziva ... hadzija kakav je oduvijek i bio .. i tito :izet:
Locked