Eurobasket 2015

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koja reprezentacija osvaja EP 2015?

- Francuska
31
19%
- Španija
29
18%
- Srbija
44
27%
- Italija
2
1%
- Turska
1
1%
- Grčka
8
5%
- Hrvatska
7
4%
- Litvanija
2
1%
- Njemačka
0
No votes
- Bosna i Hercegovina
37
23%

Total votes: 161

llull

#451 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Martinez_ wrote:
llull wrote:Necu da ulazim u raspravu, da pratis moje postove shvatio bi da sve vrijeme pisem o balkanskom mentalitetu, o stavu medija npr. '' Bjelica Furija'' i sl.
Takvi smo mi balkanoidi , jedna pobjeda i svi poletimo .

Plus da konstantno govorim o fenomenalnom rosteru Hrvatske ali jos uvijek ja ne vidim tim u pravom smislu te rijeci, a generalno kada bi stavio na papir Hrv i Srb , hrvati bi apsolutno bili kvalitetnija reprezentacija... Ja srbe ne smatram favoritima u tom duelu ako dodje do njega ali bas nikako.

Ne znam koliko godina imas , ali mislim da bi se mogao sjecati 2005. godine i ekipe koju je tadasnja SCG imala ... Skup zvijezda a nisu prosli grupu.

Tim je ono sto stvara rezultat, tim i pobjednicki mentalitet ... Juce si vidio sta to znaci ako si gledao BiH.

A to 2 poena razlike, hoces reci da je sada npr Belgija bolja od Litvanije... ma daj nemoj da se zezamo ...
Sto se mene tice samo neka se igra najbolja kosarka i da najbolji pobijedi i ja sam sretan, najbitnije je da uzivamo u igri pod obrucima. :lol:
Srbija je aktuelni vicešampion planete.

A pritom već 10 godina nema tim sa top imenima u svetu košarke. Do te 2005. imali su i imena i rezultate (3 puta evropski i 2 puta svetski prvaci). Nakon toga nema jakih imena, nema iole respektabilnih igrača u NBA za razliku od Španaca, Francuza, čak i Nemaca....

Ali su - vicešampioni sveta.
Nemas potrebe meni to da govoris, dovoljno dugo pratim i kosarku a posebno sve srpske selekcije, jbg navijac sam i srbije ali bodrim i bosnu doduse samo u kosarci .
Ovaj tim ima ono sto se zove borilacki mentalitet i hemiju, svaki klinac u Srbiji koji je makar jednom uzeo kosarkasku loptu u ruke zamislio je da je Djordjevic protiv Huventuda, da je Danilovic protiv Sabonisa, Gurovic protiv SAD, da je Teo protiv Spanije, Kecman protiv Cibone.
Ok mozda ce se neki forumasi nabrijati i pogresno me shvatiti, ali u glavama srpskih kosarkasa u bilo kom uzrastu se samo nalazi misao da su oni naslijednici svjetskih i evropskih sampiona, tu se automatski sve barijere ruse i tako se stvara srce sampiona kao sto sam nekad citirao Rudija Tomjanovica.
Ovo jednostavno govorim sa sportskog aspekta.
bingov buraz

#452 Re: Eurobasket 2015

Post by bingov buraz »

kakavdanakneiskustvu wrote:
bingov buraz wrote:Federalna ce prenositi vrlo vjerovatno rezultatski nezanimljiv mec izmedju Hrvatske i Makedonije a Spanija-Italija ce dati u snimku :zid:

logicno
nije
llull

#453 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Hrvati trenutno u problemu, eeee moj Ukicu evo i makedonci ti prodaju ''Grcke Fore'' ... hebeni pick and roll...
llull

#454 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Hackett aman ruku dobro zeznuo ... ufff
Tomahawk11
Globalni moderator

#455 Re: Eurobasket 2015

Post by Tomahawk11 »

Belineli, Galinari, Bargnani, Gentile, Datome, Aradori....Sve odlicni igraci, prva 4 NBA, ali dzaba. Kad bi Talijani svoj fudbalski smek prenijeli na kosarku.
llull

#456 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Bas tako, strasno je kakav potencijal ali fali ono nesto.
Gledam hrvate paralelno kako se muce sa makedoncima, sad konacno preokrenuli ... a posjeta kao da igraju Gruzija i Makedonija... ccc sramota
Bodkin

#457 Re: Eurobasket 2015

Post by Bodkin »

Pregazise hrvati makedoniju kao plitak potok
llull

#458 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Pregazise u drugom dijelu, cim je ovima stao sut, doduse i oni su poceli da igraju bas leprsavo ... Svaka cast za ovo drugo poluvrijeme, Simon je takav igrac da je nevjerovatno ... stvarno uzivanje gledati ga.

A meni je fascinantnije ovo sto italijani uradise spancima, nije ni ovo daleko od gazenja potocica jbt.
jasko_ba

#459 Re: Eurobasket 2015

Post by jasko_ba »

E sad pogledat snimak Italije i Spanije na miru, jos je Avdic prenosio sto posto! :izet:
It_is_a_Leclerc

#460 Re: Eurobasket 2015

Post by It_is_a_Leclerc »

Au. Znači, Talijani pregazili Špance. Hm hm hm. Mogli bi Talijani na mjesto broj 2.

Hrvati pobijedili Makedoniju. To je očekivano. Ipak Makedonija dolazi u neprepoznatljivom sastavu.
llull

#461 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Bila je dobra napadacka kosarka, hm ... Kakvo sutersko vece, msm poentersko ... Sasvim ok procenti i kod jednog i kod drugog tima, maestralni Gasol sa 34 poena je bio nedovoljan Spancima.

Mnogo toga se moglo vidjeti u ovom susretu, sav onaj napadacki potencijal italijana je doslo do izrazaja.

Makedonci mukice su gurali dok ih je sut isao, onog momenta kad su stali i poceli da divljaju, hrvatima se diglo samopouzdanje i bukvalno ih samljeli ... doduse iskreno je ova razlika i realna kada se sve presabere... ali nam prvo poluvrijeme moze reci da svaka ekipa koja odrzi visok procenat suta moze da se nosi sa bilo kim.
Bodkin

#462 Re: Eurobasket 2015

Post by Bodkin »

llull wrote:Bila je dobra napadacka kosarka, hm ... Kakvo sutersko vece, msm poentersko ... Sasvim ok procenti i kod jednog i kod drugog tima, maestralni Gasol sa 34 poena je bio nedovoljan Spancima.

Mnogo toga se moglo vidjeti u ovom susretu, sav onaj napadacki potencijal italijana je doslo do izrazaja.

Makedonci mukice su gurali dok ih je sut isao, onog momenta kad su stali i poceli da divljaju, hrvatima se diglo samopouzdanje i bukvalno ih samljeli ... doduse iskreno je ova razlika i realna kada se sve presabere... ali nam prvo poluvrijeme moze reci da svaka ekipa koja odrzi visok procenat suta moze da se nosi sa bilo kim.

Sut je uvijek kocka. A cinjenica da je gasol i dalje glavni igrac sa 35 puno govori o ovoj spaniji
Šveđanin

#463 Re: Eurobasket 2015

Post by Šveđanin »

SKANDAL NA EUROBASKETU! Nemački košarkaš odbio da dečaku da autogram jer je Srbin
http://www.telegraf.rs/sport/1741251-sk ... ivni-video

:run: :mrgreen:

Za sada vrlo dobro prvenstvo, jako malo zalutalih ekipa. Galinari - 29 poena, 8 skokova, 6 asistencija.. Spanci kalkulantski, hoce da zavrse 3 u grupi, a volio bih da im se ovo obije od glavu i da ih Njemci posalju kuci.
llull

#464 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Tacno smradina, kako moze jbt klincu jednom koji se lozi na kosarku, sport, cak trazi autogram od igraca druge repke i opet ispadne ljakse.
Ne znam bas da li spanci kalikuliraju ali me zanima samo na koga hrvati idu dalje ... nekako nisam skontao kako se razvijaju dalje grupe.
It_is_a_Leclerc

#465 Re: Eurobasket 2015

llull wrote:Tacno smradina, kako moze jbt klincu jednom koji se lozi na kosarku, sport, cak trazi autogram od igraca druge repke i opet ispadne ljakse.
Ne znam bas da li spanci kalikuliraju ali me zanima samo na koga hrvati idu dalje ... nekako nisam skontao kako se razvijaju dalje grupe.
Na nekog iz one presmijesne grupe D. Belgija, Litvanija, Latvija... Sve od reda reprezentacije koje su, ili nedovoljnokvalitetne, ili osakacene do neprepoznatljivosti
llull

#466 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Znaci veoma su povlasteni ove godine u zrijebu, malo nelogicno ali dobro ... neko i to mora...

Mirotic izgleda napravio skandal sa srpskom zastavom, to bas srpski mediji spominju ... Vidjecemo sta ce sutra biti ... Mrzim ove stvari koje nemaju dodirne tacke sa sportom.

PS. Veoma pozdravljam izjavu turskog selektora danas i duboko sam uvjeren da iskreno to misli.
spree

#467 Re: Eurobasket 2015

Post by spree »

daj malo vise info da ne trazimo po netu. kakav skandal? koja izjava?
llull

#468 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Ataman se oglasio povodom meca Srbije i Turske, i izvinio se navijacima zbog ubistva navijaca CZBGD Telekom u Istambulu prosle godine, u sukobu huligana. Za to su krivi mnogi sa srpske ali turske strane, bar ja tako vidim.
http://mondo.rs/a828251/Sport/Eurobaske ... rbije.html

A incident sa Miroticem je da je pocijepao srpsku zastavu, ok jesu ga debilno navijaci vrijedjali ali morao je nekako to iskontrolisati. Digao je tenzije, i ovo je za sankcionisanje.
https://www.youtube.com/watch?v=jwsHRj0GWIs
Capajebo

#469 Re: Eurobasket 2015

Post by Capajebo »

Do sada sam pričao da su od svih Srba najgori hrvati...sada mislim da su to crnogorci(milogorci)!
Ja ipak smatram da su najgori od svih Srba Japanci :lol: :lol:
Koliko je to zadojeno :-) :lol: :lol:
llull

#470 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Hajde bez politike ako ikako moze, pa ovo je sportski dio foruma, i cak sam se najvise zadrzao ovdje jer je diskusija stvarno distancirana od nasih balkanskih fobija i zabluda.
Capajebo

#471 Re: Eurobasket 2015

Post by Capajebo »

Ovo veze nema sa politikom, vec cisto sa ljudskom gluposcu.
Ali shvatam sta zelis reci, i postovat cu :kravata:
llull

#472 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Svakog razumnog covjeka treba da uvrijedi ovakav gest nekog sportiste ali recimo mene ce sada vise ispizditi mediji koji ce da naprave halabuku od ovoga, treba pustiti FIBA-u da to sama rijesi ali ne sada ce srpski nazovi novinari koji su se nakotili da senzacionalisticke naslove pisu pffff...

Na twitteru se zvanicno ispricao i rekao je da nije skontao da je zastava u pitanju, mislim sve je moguce. Svi mi u afektu radimo stvari koje ne bi inace, realno iako ga treba kazniti ne treba ga sada medijski razapeti.
Last edited by llull on 09/09/2015 02:11, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#473 Re: Eurobasket 2015

Podrška Mirotiću. Ovo nije zastava Srbije, već jedna nacionalistička provokacija koja je, zbog propusta organizatora, bila na izlazu iz dvorane. Uistinu nedopustivo. Pa šta su trebali španski reprezentativci ? Pokloniti se zastavi i cmoknuti je u grb pri ulasku u dvoranu ? Derati nego šta.

Ne vidim zašto se Ataman ima kome izvinjavati i objašnjavati. Onog navijača nisu ubili navijači Galate, već huligani. A što se "osvete" tiče, izgleda da je istina ona da se na mrtvog vuka i zecu diže.
llull

#474 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Druze ti kao da nikada nisi bio na nekoj utakmici pa ne znas da zastave ne stoje na ogradi, pa cak i na prolazima ka izlazu sa parketa. Nemoj da se zezamo i da ulazimo u nacionalizam kada njega tu nema .
Mozda nije zvanicna zastava drzave Srbije ali ova zastava sadrzi zvanicne simbole kao sto su nacionalne boje i grb, doduse ne postavljene kao na drzavnoj zastavi ali to je to.

Prvenstveno osudjujem navijace Srbije za vrijedjanje tog istog Mirotica tokom utakmice sa Spanijom cak sam i na kraju rekao da je to u afektu sa Miroticeve strane uradjeno, desilo se i sta sada ne treba praviti spektakl a posebno ne nacionalisticke sukobe ili ispade kojih nije bilo.

Sto se tice Atamana on se ispricao zbog toga sto je srpski drzavljanin izgubio zivot u sukobu dve extremne grupe navijaca u Istambulu, uoci meca srpske i turske ekipe i to je veoma iskreno i cestito sa njegove strane, sa ciljem da se sprijece neke gluposti ili nemile scene jer ti vjerujem dobro poznajes i srpsku i tursku dijasporu u njemackoj.
Sada ti osudjujes neciji ljudski gest,kojim Ataman zeli da se stvari okrenu ka parketu a ne nekim nemilim scenama van njega ili jos gore van dvorane.
It_is_a_Leclerc

#475 Re: Eurobasket 2015

llull wrote:Druze ti kao da nikada nisi bio na nekoj utakmici pa ne znas da zastave ne stoje na ogradi, pa cak i na prolazima ka izlazu sa parketa. Nemoj da se zezamo i da ulazimo u nacionalizam kada njega tu nema .
Mozda nije zvanicna zastava drzave Srbije ali ova zastava sadrzi zvanicne simbole kao sto su nacionalne boje i grb, doduse ne postavljene kao na drzavnoj zastavi ali to je to.

Prvenstveno osudjujem navijace Srbije za vrijedjanje tog istog Mirotica tokom utakmice sa Spanijom cak sam i na kraju rekao da je to u afektu sa Miroticeve strane uradjeno, desilo se i sta sada ne treba praviti spektakl a posebno ne nacionalisticke sukobe ili ispade kojih nije bilo.

Sto se tice Atamana on se ispricao zbog toga sto je srpski drzavljanin izgubio zivot u sukobu dve extremne grupe navijaca u Istambulu, uoci meca srpske i turske ekipe i to je veoma iskreno i cestito sa njegove strane, sa ciljem da se sprijece neke gluposti ili nemile scene jer ti vjerujem dobro poznajes i srpsku i tursku dijasporu u njemackoj.
Sada ti osudjujes neciji ljudski gest,kojim Ataman zeli da se stvari okrenu ka parketu a ne nekim nemilim scenama van njega ili jos gore van dvorane.
Ma jasno je da je ovdje zastava bila na onom mjestu da malo nervira Špance. Mirotić je samo "natrčao", vruć poslije poraza. Zaista - not a big deal.

Sa druge strane, Atamanove riječi nemaju nikakvog efekta ni kod turskih, a kamoli kod srpskih huligana...Pravi košarkaški navijač ni ne pomišlja da se sveti i namiruje račune za huliganske obračune iz Istanbula..
Locked