Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ima jedna intersantna teza koja kaze da u jednoj demokratiji od 100 % biraca
90 % njih nisu u stanju birati jer uopce nemogu intelektualno svrstati politicke procese tako da bi svijesno mogli najbolju opciju birati
za sve u zivotu je potreban ispit,da bi se mogla dobiti sposobnost za neku kvalifikaciju...a za birati nije potreban nikakv ispit
-----
Za ribolov ti treba dozvola a svaka budala moze djecu pravit i na izborima glasat...
S druge strane, ko bi trebao davati dozvole za glasanje ili odgajanje djece ?
nemam ni ja rjesenje za sve....nemoj me previse za jezik vuc.
to bi trebla biti samo jedna anegdota za razmisljanje,neka vrsta sirenja horizonta
jao_situacije wrote:Mene sad živo zanima šta će uraditi ako im se baš otrgnu kontroli Narod ionako nezadovoljan zapadom insceniranje demonstracija puča državnog udara nebitno, nema smisla. Napad zapadne demokratije na članicu svog saveza nema smisla. Atentat bi bio kontraproduktivan u ovom trenutku.. Jedino neka moralna kompromitacija pa da ga narod zamrzi
Razmišljam i mislim da je osim atentata jedina otvorena opcija ratnohuškačke bande koja služi kreditorima (američka administracija, GB i Izrael) neko krvoproliće koje bi pripisali Grčkoj pa da nahuškaju nekoga na nju. Međutim, to bi Rusija sankcionisala nuklearnim udarima.
Pašće na Grčkoj.
E moj Chelli, a ja sam mislio da si ti ozbiljan.
Rusi podržavaju Grke jer su krimske plaže prepune, kapaciteti su pretrpani pa im je potrebno još kilometara obale...
Sankcije nuklearnim udarima Ima 2 godine da najavljuje globalne promjene, kataklizmu, ali nikako dočekat...
90 % njih nisu u stanju birati jer uopce nemogu intelektualno svrstati politicke procese tako da bi svijesno mogli najbolju opciju birati
za sve u zivotu je potreban ispit,da bi se mogla dobiti sposobnost za neku kvalifikaciju...a za birati nije potreban nikakv ispit
Vlast treba biti ogledalo naroda, ako je 90% ljudi notornih debila, onda i vlast treba biti za notorne debile. Doba prosvjećeneog apsolutizma je prošlo, trenutno u svijetu postoje države s kleptomansko-narcisoidnim apsolutizmom kao u Rusiji, od takvog sustava je demokracija ipak bolja.
Challenger__ wrote:
Razmišljam i mislim da je osim atentata jedina otvorena opcija ratnohuškačke bande koja služi kreditorima (američka administracija, GB i Izrael) neko krvoproliće koje bi pripisali Grčkoj pa da nahuškaju nekoga na nju. Međutim, to bi Rusija sankcionisala nuklearnim udarima.
Pašće na Grčkoj.
E moj Chelli, a ja sam mislio da si ti ozbiljan.
Rusi podržavaju Grke jer su krimske plaže prepune, kapaciteti su pretrpani pa im je potrebno još kilometara obale...
Sankcije nuklearnim udarima Ima 2 godine da najavljuje globalne promjene, kataklizmu, ali nikako dočekat...
Ma nije lako nashem Chelliju, valja tako velike misli misliti
jao_situacije wrote:Mene sad živo zanima šta će uraditi ako im se baš otrgnu kontroli Narod ionako nezadovoljan zapadom insceniranje demonstracija puča državnog udara nebitno, nema smisla. Napad zapadne demokratije na članicu svog saveza nema smisla. Atentat bi bio kontraproduktivan u ovom trenutku.. Jedino neka moralna kompromitacija pa da ga narod zamrzi
Pašće na Grčkoj.
Ti si dobro distanciran od stvarnosti. Cuj Rusija ce to sankcionisati nuklearnim udarima
Add this to Greece's list of problems: It's an emerging hub for terrorists
(CNN) The new Greek government has plenty of challenges ahead of it: A towering debt, chronic unemployment and relations with the rest of Europe. But it also has an urgent security problem.
Greece has become an unwitting crossroads -- both for jihadists trying to reach Iraq and Syria from Europe, and for fighters returning home from the Middle East.
Greece's long land and maritime boundaries, its proximity to Turkey, the explosion of illegal migration from Syria and the country's dire financial situation make it an inviting hub for jihadist groups, according to multiple counterterrorism sources.
One source close to the Greek intelligence services told CNN there may be some 200 people in the country with links to jihadist groups such as the Islamic State in Iraq and Syria (ISIS) or the al Nusra Front -- the two groups that most Europeans join. http://www.cnn.com/2015/01/25/europe/gr ... index.html
Churchill
"Najbolji argument protiv demokracije je 5 minuta razgovora sa prosječnim biračem."
Doduše, dotičnom se pripisuje i
"Demokracija je najgori sustav vladavine, izuzev svih ostalih."
Ako Grci misle da mogu bolje da upravljaju lukama ili zeljeznicama, onda bujrum. Mada, kada je u pitanju drzavno i odnos prema drzavnom ne vidim veliku razliku izmedju Grka I nas
Mogu mislit sta ce se tecica i amidzica uhljebit u Pirejima i Solunu .
Eh kako ce ih tek ovaj sjebat, uu, jedva cekam.
Toliko da cemo i mi osjetiti.
U principu vec vidjen scenario kod nas, uvedes raju na hljeb I socijalu, sto mozes vise a onda kad nastanu problemi obecas 100,000 radnih mjesta, nako .
propali ko grcka...to je davna i stara izreka.....sad ce se oni malo kurciti pa kad vide da ih niko ne hebe ,onda ce se pokriti usima i lizti cipele po evropi.....nevidim drugog izlaza....recimo da izadju iz EU......kud ce onda i sta ce
spreca wrote:propali ko grcka...to je davna i stara izreka.....sad ce se oni malo kurciti pa kad vide da ih niko ne hebe ,onda ce se pokriti usima i lizti cipele po evropi.....nevidim drugog izlaza....recimo da izadju iz EU......kud ce onda i sta ce
Hajmo realno, sta imaju Grci za ponuditi, feta sir, masline i janjetinu . Turizam, preskupi za okolinu
_BataZiv_0809 wrote:Dobar onaj Salakis sir Tita mi
Ako ima drzave da je vise unovcila geopoliticki polozaj
Diskutabilno, geopolitika nije staticna, odnosi se mijenjaju. I Tito je bio dobro unovcio nas geopoliticki polozaj al jebaji ga, potraja nekih 30tak godina I ode sve u helac .
spreca wrote:propali ko grcka...to je davna i stara izreka.....sad ce se oni malo kurciti pa kad vide da ih niko ne hebe ,onda ce se pokriti usima i lizti cipele po evropi.....nevidim drugog izlaza....recimo da izadju iz EU......kud ce onda i sta ce
Hajmo realno, sta imaju Grci za ponuditi, feta sir, masline i janjetinu . Turizam, preskupi za okolinu
Oni su davno pojeli vise nego sto im zeludac moze svariti....e sad bi to trebao neko drugi platiti...pa nece ici tako...mozda im otpisu neku sumu dugu a vjerujem da hoce ali pod uslovom koji im je vec stavljen...stegni kais vise radi a manje trosi.....oni drugog izlaza nemaju apsolutno
detroit-mercy wrote:
Diskutabilno, geopolitika nije staticna, odnosi se mijenjaju. I Tito je bio dobro unovcio nas geopoliticki polozaj al jebaji ga, potraja nekih 30tak godina I ode sve u helac .
Oni su davno pojeli vise nego sto im zeludac moze svariti....e sad bi to trebao neko drugi platiti...pa nece ici tako...mozda im otpisu neku sumu dugu a vjerujem da hoce ali pod uslovom koji im je vec stavljen...stegni kais vise radi a manje trosi.....oni drugog izlaza nemaju apsolutno
Biti ce interesantno vidjeti sta stvarno mogu da urade, jer ovo sto sada rade su u principu samo populisticke mjere koje je najlakse prodati. Sve mi se cini da ce na kraju biti, ma mi smo to htjeli napraviti ali smo morali kako Brisel kaze .
Nigdje ja ovdje ne vidim mjere koje bi grcku ekonomiju ucinile konkurentnijom. Nego samo prelivanje iz supljeg u prazno.
detroit-mercy wrote:
Biti ce interesantno vidjeti sta stvarno mogu da urade, jer ovo sto sada rade su u principu samo populisticke mjere koje je najlakse prodati. Sve mi se cini da ce na kraju biti, ma mi smo to htjeli napraviti ali smo morali kako Brisel kaze .
Nigdje ja ovdje ne vidim mjere koje bi grcku ekonomiju ucinile konkurentnijom. Nego samo prelivanje iz supljeg u prazno.
Naravno da pred biracima moraju pokazati kako su zajebani.....sta god rijese nece im biti lako......mislim da ova vlada nece imati neku dugu buducnost ......cini mi se da nemaju nikakav plan koji bi bio imalo bolji od ranije vlade...a ako nastave kao prethodna vlada onda ce biraci shvatiti da su izigrani i da je u pitanju samo doci do fotelja