MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#451 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by JThomas »

Creasy wrote:
Ne laprdaj kad nemaš pojma. Naravno da smo se najavili tamo i da je policija iz RS-a bila prisutna, ali smo završili ono zbog čega smo i došli. Tako da ne kenjaj ubuduće kad pojma nemaš!
pečenje kod stankovića?
TheMule

#452 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by TheMule »

Lol policajaca i picki, kriju lice :lol: :lol: :lol: :lol:
Umalo popisivac

#453 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Umalo popisivac »

mirsek wrote:
Umalo popisivac wrote:
JohnnyS wrote:Nismo li prizivali da MUP-ovi prelaze entitetske granice. Ja se sjećam i neke reklame na TV-u... Znate ono, lopov trči, drot za njim, odjednom se drot zalijepi u nevidljivu prepreku i onda dramatičan glas kaže - kriminal ne poznaje granicu.
haha, sve je to relativno. :D Vidis sad odjednom pozivanja na entitete i entitetske nadleznosti. Cak je i Dayton povrijedjen :D Ja oci par puta protrljam, dao Jopeta ono. :lol:
Nista nije relativno.Kad MUP-u FBIH bude dozvoljeno da ovako pregleda po BL neka i ovi iz RS nastave ovo raditi.
Samo sto to poČetnicima vec pocinje previse liciti na ujedinjenje policije pa sumnjam da ce to dopustiti.
Pa sto su onda ovi dopustili. Nisu se ovi iz RS-a sami pozvali.
It_is_a_Leclerc

#454 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja ne podržavam, niti bih ikad podržavao to da policajci love lopove preko entitetske granice. O Bošnjaci, jeste li vi svjesni šta to znači !? Danas-sutra, neko upadne u stan Jovi Divjaku i opa - idemo na sud ! Ili meni, vama, bilo kome ko im nije po volji....
saabsa

#455 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by saabsa »

Creasy wrote:
Radar71 wrote:
"Fotkaj, fotkaj!"

:lol:

Btw, meni da se onako unio u facu, pojeo bi onaj fotoaparat... :D
Konta creasy sad se moze vise kurciti jer Dodo moze poslati svoje da ga brane .

Ps.
Sad smo najebali creasy ima sve nase ip adrese .
Umalo popisivac

#456 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

TheMule wrote:Lol policajaca i picki, kriju lice :lol: :lol: :lol: :lol:
To je bilo malo. Kao da su huligani a ne policija.
zenit dozic

#457 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by zenit dozic »

Ras Al Ghul wrote:
Creasy wrote:
karanana wrote:creasy, da li si ti ikad kao policajac iz kantona sarajevo bio na duznosti u republici srpskoj i ako nisi da li si cuo za takve slucajeve? ne govorim o nekom sitnom kratkom granicnom prelazu nego bas da si bio u istrazi i necemu tipa ovoga?

Jesam bio. Meni ovo nije ništa novo, ali vidim da vama jeste.
Hajde malo bolje pojasni? Zar ne postoji ta linija, gdje operiše policija federecije, a tamo policija rs? Razumijem zahtjev policije rs da tužilaštvo kantona Sarajevo uzme nalog za pretres, ali odkud drotovi iz rs ovdje, zar pretres smiju vršiti i drotovi iz rs i prelaziti liniju, zar nisu samo drotovi MUP-a KS zaduženi za pretres? Hajde sve mi na tanane objesni, kako je došlo da drot iz rs smije vrštiti pretres na teritoriji Sarajeva.
Ne smiju. Ovim postupkom su prekršili dejtonski sporazum oni koji ga tako grčevito brane :) i tako zabili autogol :izet:
Umalo popisivac

#458 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

mirsek wrote:
Umalo popisivac wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jesam li ja upravo pročitao da policajac ima pravo da udari nekog ko ga provocira, ili mi se učinilo ?! Molim vas, recite mi da mi se učinilo, recite da ne dijelim kisik sa ljudima koji toliko slabo poznaju pravo uopće.
Pa nisu ni oni roboti. A ovo se moze okarakterizirati i kao samoodbrana ili
ometanje obavljanja duznosti
. :D Pa tip mu se unio u lice, aparat mu gura u facu ispred njega dok ovaj hoda. I nije ga uopce udario nego je klepio po aparatu.
Fazon je sto on tu "duznost" u FBIH nema. 8-)
Ili, moze da je ima al da i MUP FBIH more hapsiti po lukavici sumnjive negatore genocida ili pocinioce ratnih zlocina.
Jel more ova paša moj ? 8-)
On je policajac i ide tamo gdje ga posalju. Nisu oni nista mogli raditi bez odgovarajuceg naloga. Ko, zasto i kako, ne znam. A i kako god, nije ga udario kako se da iscitati iz naslova, vec je klepio rukom po aparatu kojeg mu je ovaj unio u lice.
Troll_Happens

#459 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Troll_Happens »

Umalo popisivac wrote:Odvjetnik im kao i oni.

I sta znaci "trkelja"? Koliko je meni poznato to oznacava nekog ko puno prica, i to ugl. gluposti. Sta bi to ovdje znacilo meni nije jasno.
ko puno prica kaze se puno toroce..
trkeljanje onda oznacava preturanje po stvarima ili rovarenje..znaci prerovili su ih.
eto nadam se da ti je sad jasnije...
Creasy

#460 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Creasy »

saabsa wrote:
Creasy wrote:
Radar71 wrote:
"Fotkaj, fotkaj!"

:lol:

Btw, meni da se onako unio u facu, pojeo bi onaj fotoaparat... :D
Konta creasy sad se moze vise kurciti jer Dodo moze poslati svoje da ga brane .

Ps.
Sad smo najebali creasy ima sve nase ip adrese .
Od tebe da me brane? :lol:
Umalo popisivac

#461 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Troll_Happens wrote:

I sta znaci "trkelja"? Koliko je meni poznato to oznacava nekog ko puno prica, i to ugl. gluposti. Sta bi to ovdje znacilo meni nije jasno.
trkeljanje onda oznacava preturanje po stvarima ili rovarenje..znaci prerovili su ih.
Moram reci da to prvi put cujem.

Evo sta google kaze.

https://www.google.ba/?gws_rd=cr,ssl&ei ... #q=trkelja

https://www.google.ba/?gws_rd=cr,ssl&ei ... trkeljanje
Last edited by Umalo popisivac on 29/12/2014 21:40, edited 2 times in total.
Kemal Malovčić

#462 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Kemal Malovčić »

Ovaj creasy je odavno zreo za bana.
saabsa

#463 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by saabsa »

Umalo popisivac wrote:
On je policajac i ide tamo gdje ga posalju. Nisu oni nista mogli raditi bez odgovarajuceg naloga. Ko, zasto i kako, ne znam. A i kako god, nije ga udario kako se da iscitati iz naslova, vec je klepio rukom po aparatu kojeg mu je ovaj unio u lice.
Sta bi bilo kad bi neko kako ti kazes malo klepio policajca rukom .
Ljakan

#464 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Ljakan »

Pozlatila bi mu se :lol:
Umalo popisivac

#465 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

saabsa wrote:
Umalo popisivac wrote:
Pa policajca ne smijes ni dirnuti, niti bilo koga zapravo tako. Ali ti se svako i ne unosi u lice sa fotoaparatom. Cisto sumnjam da bi ista bolje prosao i u zapadnim zemljama za ovakvo sta.
animus

#466 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by animus »

Creasy wrote:
animus wrote:
Creasy wrote:

Ovo je samo jedna obicna laz. Nema toga jarane koliko god ti govorio da jesi to radio nema od toga nista. Mogao si ici na drugu stranu ali sve radnje poduzima policija RS a ti si mogao samo da suradjujes, gledas i pojasnis sta ti treba. To se zove saradnja i ti si morao da se prethodno najavis da bi uopce mogao i da odes tamo. Ne prosipaj suplju pricu ovdje raji koja ne poznaje ovu oblast dovoljno.
Ne laprdaj kad nemaš pojma. Naravno da smo se najavili tamo i da je policija iz RS-a bila prisutna, ali smo završili ono zbog čega smo i došli. Tako da ne kenjaj ubuduće kad pojma nemaš!
Neko voli da se pravi pametan. Ti kao nesto zavrsio tamo. Jesi ali u k... Nemoj bajke pricati. Vjerovatno mislis da si pametniji od ostalih na ovoj temi ali se debelo varas i lazes da se pokrijes i ispadnes vazan. Rec mi jednju radnju koju si ti licno poduzeo na teritoriji RS-a predvidjenu ZKP-om i po kojem zakonskom osnovu si to eventualno uradio. Pusti šuplju pricu. Volio bi i ja da je to tako da policija moze da radi na podrucju cijele BiH ali toga nema i kad se desi onda je nezakonito. Cak i SIPA ima problem kad radi u RS-u jer ih opstruiraju u radu i namecu neka svoja pravila iako imaju ovlastenje za cijelu BiH. Znas li da ne mogu uzimati izjavu bez prisustva policajca iz RS-a na njihovom terenu. Ljudi ne pustaju tako da se na njihovoj teritoriji radi nista sto oni ne mogu kontrolisati ali kod nas moze doci i odnjeti kompjutere. Nece ovo na dobro izaci jer je ovo presedan koji najmanje RS-u odgovara.
karanana

#467 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by karanana »

pa i bilo je dosadno na forumu zadnjih par mjeseci. drago mi je da je barem ova tema ok.

kako to da niko nikad nije cuo ni vidio za ovakvu medjuentitetsku saradnju ranije?
ne vjerujem ti creasy da je ovako nesto radjeno a da je bilo na suprotnoj strani. ili cak i na ovoj ranije. daj konkretan primjer. ne bi trebalo da bude tajna.
TheMule

#468 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by TheMule »

Ma pustite se tih policija, oni saradjuju kad im se cefne, kao i politicari. Ono cega se narod mora bojati je krsenje osnovnih ljudskih prava, koja su iznad zakona pojedinacnih banana republika. Koji sudija je dao nalog? Treba tuziti nekog za krsenje osnovnih prava gradjana.
spreca

#469 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

Creasy wrote:
karanana wrote:creasy, da li si ti ikad kao policajac iz kantona sarajevo bio na duznosti u republici srpskoj i ako nisi da li si cuo za takve slucajeve? ne govorim o nekom sitnom kratkom granicnom prelazu nego bas da si bio u istrazi i necemu tipa ovoga?

nije lijepo lagati
Blek Stena

#470 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Blek Stena »

Umalo popisivac wrote:
Troll_Happens wrote:

Moram reci da to prvi put cujem.

Evo sta google kaze.

https://www.google.ba/?gws_rd=cr,ssl&ei ... #q=trkelja

https://www.google.ba/?gws_rd=cr,ssl&ei ... trkeljanje
mislis mozda na trtlja a ne trkelja.
spreca

#471 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

karanana wrote:pa i bilo je dosadno na forumu zadnjih par mjeseci. drago mi je da je barem ova tema ok.

kako to da niko nikad nije cuo ni vidio za ovakvu medjuentitetsku saradnju ranije?
ne vjerujem ti creasy da je ovako nesto radjeno a da je bilo na suprotnoj strani. ili cak i na ovoj ranije. daj konkretan primjer. ne bi trebalo da bude tajna.
nije on uopste u policiji...dize vas lopatom
splinter

#472 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by splinter »

Neki dan izvališe bankomat kod Doboja , izrokaše se s murijom pošteno, ugroziše živote na desetine civila i čim pređoše međuentitetsku šatro crtu, nikom ništa,a danas osjednom sarađuju.
Ne znaš ko je gori il ovi kurtoni iz KS il ovi čobani sa brda okolo, al opet ako će ova akcija rezultirati skorim hapšenjem žbljohare cvijanovićke onda oki doki
animus

#473 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by animus »

spreca wrote:
karanana wrote:pa i bilo je dosadno na forumu zadnjih par mjeseci. drago mi je da je barem ova tema ok.

I meni to tako izgleda. Ali hajde nek odgovori na moje pitanje da razjasnimo neke stvari. Mada sumnjam. :run:
Akibh

#474 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Akibh »

spreca wrote:

Sto je najgore jeste, u MUP-u KS a inace iz Vojkovica, uobicajeno dobio radno mjesto radi popune nacionalnog balansa u policiji...
jao_situacije

#475 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

saabsa wrote:
Umalo popisivac wrote:
Klepio policajca rukom :lol: šta bi ti da udaraš policiju i da se oni smješkaju :lol:
Post Reply