Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cyprus wrote:
Također, to šro nisu svi jednaki, ne bi trebalo značiti da nisu ravnopravni...
Jedini neravnopravni danas su bijeli muškarci. Jer imaš svugdje manjinske kvote, garantiran minimalni broj žena na listama, ali nigdje se bijelim muškarcima ništa ne garantira. Danas grupa žena može prijaviti listu za parlament samo sa ženama, ali grupa muškaraca ne smije. Ja se nikako ne mogu pomiriti s pojmom pozitivne diskirminacije jer ne vidim kako diskriminacija može biti pozitivna.
To je apsolutno istina. S koliko zene idu u mirovinu, a s koliko muskarci. Ocita diskriminacija. Kakve poslove rade muskarci (smetljari, gradjevina...) a kakve poslove rade zene.
JohnnyS wrote: Bio bih ti zahvalan da mi ukažeš na moju tvrdnju kojom diskriminiram pripadnike crne rase ili pozivam na diskriminaciju prije nego prijavim ti ovaj upis koji implicira da sam rasist.
Oprosti ako sam pogriješio ali u učinilo mi se da ipak osjećam određen animozitet prema pripadnicima crne rase. Još jednom, izvinjenje ako je došlo do greške.
Ima super finih crnkinja. Kad vam jedna poput ove kaze "bejbi hos da si skuham grasine" Ma ni ukrainka koja mjenja tocak na auto nemoze ovakoj Nutelli ni do koljena dokusuriti. Ozenis vaku jednu, polvalis je i poslje dvet mjeseci dobijes Eurokrem od djece
nosis li carsaf sa dvije rupe preko glave ili imas male brcice ispod njuhala . kakvi fasisti setaju ovim forumom Tito dragi .
Nautile, kao prvo ja protiv crnaca nemam nista. I za tvoj info, a i ostalih, sa podobnom ovoj na slici sam imao vec djidji midji i vezu, i jes da su malo zubi bijelji, pa cak i ona stvar malo crvenija u kontast s kozom ali to je sve priroda.
Umalo popisivac wrote:Pa ne mijesam, samo isticem sta je jos muzika bez ikakvog utjecaja crnaca. Dakle, muziku bez crnaca mozemo imati. Teoriju generalne relativnosti pomocu koje radi GPS npr. ili kvantne fizike pomocu koje rade kompjuteri i masa toga bas i ne, kao ni izmjenicnu struju, radio i jos toga sto se moze Tesli zahvaliti itd. itd.
A i oprostiti ces, ova muzika je ne samo drugacija nego i kvalitetno neusporediva sa recimo Princom.
Da, moglo bi se zamisliti teoretski, ali u tom slučaju ni "bijela" muzika ne bi više bila ista. Uzmimo za primjer spomenute Floyde čije legendarne gitarske solaže imaju upravo bazu u klasičnim blues skalama. I gomila je takvih primjera. Sve je povezano.
Al ni crnci ne bi imali svoju muziku bez bijelaca. Bar koliko ja znam i ta crnacka muzika ima odredjene korijene u bijelackom folku (bar dijelomicno, ako nista). Ali na klasiku utjecaja nisu imali, nisu mogli imati. Muzika danas mozda ne bi bila ista, ali bar ne bi imali Fiftija.
JohnnyS wrote: Bio bih ti zahvalan da mi ukažeš na moju tvrdnju kojom diskriminiram pripadnike crne rase ili pozivam na diskriminaciju prije nego prijavim ti ovaj upis koji implicira da sam rasist.
Oprosti ako sam pogriješio ali u učinilo mi se da ipak osjećam određen animozitet prema pripadnicima crne rase. Još jednom, izvinjenje ako je došlo do greške.
Nikakav animozitet. Moram biti iskren da nemam nikakvo mišljenje, ni pozitivno ni negativno. Teško je pričati o rasizmu u BiH kad drugih rasa nemamo, osim onih kineza, a i oni iseljavaju. Ja znam jednog i po crnca (jednog crnca i sina mu mulata), što je opet više nego valjda 90% stanovnika ove zemlje. Tako da je priča o rasistima u BiH poput one o navijačima Barcelone u našoj domovini. Mišljenje stvaraju na temelju TV slike, nitko nije vidio uživo - dakle takve je prije za žaliti nego osuditi.
Umalo popisivac wrote:Pa ne mijesam, samo isticem sta je jos muzika bez ikakvog utjecaja crnaca. Dakle, muziku bez crnaca mozemo imati. Teoriju generalne relativnosti pomocu koje radi GPS npr. ili kvantne fizike pomocu koje rade kompjuteri i masa toga bas i ne, kao ni izmjenicnu struju, radio i jos toga sto se moze Tesli zahvaliti itd. itd.
A i oprostiti ces, ova muzika je ne samo drugacija nego i kvalitetno neusporediva sa recimo Princom.
Da, moglo bi se zamisliti teoretski, ali u tom slučaju ni "bijela" muzika ne bi više bila ista. Uzmimo za primjer spomenute Floyde čije legendarne gitarske solaže imaju upravo bazu u klasičnim blues skalama. I gomila je takvih primjera. Sve je povezano.
Al ni crnci ne bi imali svoju muziku bez bijelaca. Bar koliko ja znam i ta crnacka muzika ima odredjene korijene u bijelackom folku (bar dijelomicno, ako nista). Ali na klasiku utjecaja nisu imali, nisu mogli imati. Muzika danas mozda ne bi bila ista, ali bar ne bi imali Fiftija.
Blues većinu svojih elemenata vuče sa Afričkog kontinenta. Nisam ni u jednom momentu tvrdio da su imali uticaja na klasičnu muziku.
Nikakav animozitet. Moram biti iskren da nemam nikakvo mišljenje, ni pozitivno ni negativno. Teško je pričati o rasizmu u BiH kad drugih rasa nemamo, osim onih kineza, a i oni iseljavaju. Ja znam jednog i po crnca (jednog crnca i sina mu mulata), što je opet više nego valjda 90% stanovnika ove zemlje. Tako da je priča o rasistima u BiH poput one o navijačima Barcelone u našoj domovini. Mišljenje stvaraju na temelju TV slike, nitko nije vidio uživo - dakle takve je prije za žaliti nego osuditi.
Upravo, a ne gleda se sopstveni odraz u ogledalu ni svoje dvorište.
madner wrote:Fino je imagine ideale, no cinjenjice se ne mogu izmjeniti istima. Genetika igra ulogu kod IQa, kao i kod sportskih sposbnosti ili visine.
Drustvo koje je pravedno ce dobiti takvu raspodjelu. Zasto zuti nisu diskriminirani?
Misliš da kultura, društvene prilike i geografsko okruženje nemaju uticaj na IQ?
Igraju, no genetika je najdominatniji faktor, ukoliko su zadovoljeni osnovne bioloske potrebe.
cyprus wrote:
madner wrote:Nacionalizam nije zasnovan na mrzni prema drugima. Jako cesto vodi do mrznje prema drugima, no nije osnova.
Dobro hajd, složiću se da nacionalizam nema u svojoj teoretskoj osnovi mržnju... Međutim, mržnja je gprivo za nacionalizam, što će reći da on ne može dugoročno opstat bez mržnje...
Ne bih se slozio, ako se nacionalna pitanja rjese, dolazi do forme nacionalizma bez ekstrovertiranosti.
dale cooper wrote:
Jedno je sigurno, a to je da mi nismo u bilo kakvom polozaju da nekog gledamo s visoka. Ali to opet ovdje rade ljudi i to prije svega oni koji su i sami zatucani. Susreo sam par takvih koji su radili s crncima pa ih zovu "crncuge", ja osobno ne znam ni jednog da bih imao bilo kakav stav osim da je to ruzno. Isti tip je elementarno nepismen pa opet ima potrebu da ismijava tudju nepismenost.
dale cooper wrote:
Jedno je sigurno, a to je da mi nismo u bilo kakvom polozaju da nekog gledamo s visoka. Ali to opet ovdje rade ljudi i to prije svega oni koji su i sami zatucani. Susreo sam par takvih koji su radili s crncima pa ih zovu "crncuge", ja osobno ne znam ni jednog da bih imao bilo kakav stav osim da je to ruzno. Isti tip je elementarno nepismen pa opet ima potrebu da ismijava tudju nepismenost.
Hajde makar jedna stvar oko koje se možemo složiti. Prijatan ostatak dana želim.
cLo wrote:Postoje i termini Irish American, Cuban American, Mexican American koji označavaju zemlju porijekla, međutim kako većina crnaca nije znala zemlju svog porijekla tj. odakle su dovedeni, odlučili su da termin bude African American
Svi ti Irish Americans are white, Cuban Americans are or white or Hispanic or black , Mexican American again hispanic white, hispanic black,
AfroAmerican je izmisljeno kao zamjena za negro ( da ne bude zabune nije isto ko pogrdni naziv Nigger) evo linka do The National Association of Negro Business and Professional Women's Clubs, Inc.http://www.nanbpwc.org/index.html
kosava wrote:Nije nacionalizam nigdje u svijetu u rangu sa racismom, Nacionalisti su branili Bosnu oni koji je vole ko svoju domovinu svih njenih gradjana, sovinisti su klali i palili sve koji se nisu zvali ko oni. Racisam je prirodan covjeku, jednostavno zato i poslije svog ovog vremena nismo izmjesani jer da nije bilo te genetske uslovljenosti ka istom danas niko nebi bi ni bijel ni zut ni crn vec bi svi bili neka mesavina.
Slažem se. I nema ništa negativno u tome, što neko voli svoju državu, svoj narod i svoju rasu. To ne znači da mrzi druge.
Vi' kako oni pod ruku idu Nacionalizam počiva na mržnji prema drugom... U teoriji je možda moguće voliti svoju državu, naciju, narod, religiju ili rasu, a pritom ne biti nimalo šovinistički nastojen prema drugim državama, nacijama, narodima, religijama ili rasama... Ipak, u stvarnosti ja ne upoznah nacionalistu koji ne gaji određeni vid antagonizma prema drugom i drugačijem... Istina, kod nekog je to otvorenije, a kod nekog prikivenije...
I kao što rekoh, jeste to prirodno, ali i nagon za klanje i ubijanje je prirodan A meni ostaje nejasno kako se neko može ponositi takvom ''prirodom''...
Nacionalista je nesto najljepse sto covjek moze biti , Sovinista je nesto najgore sto covjek moze biti.
dezurni_ucenik wrote:Realno,da kod nas zivi 50 000 crnaca,vidjeli bi rasizam u "domacoj" reziji.
teska glupost . sta bi bilo kad bi bilo . da neko iz aviona izbaci 50 000 crnaca u sarajevo mostar ili nedaj boze u siroki brijeg... onako iz cista mira , tek fore radi .....naravno da bi reakcije bile svakakve . u najmanju ruku . stavljati crnce tamo gdje ih ljudi nisu vidjeli ni na tv -u i to porediti sa alabamom , missipisipijem , louissina , tennesy , virginia , centaky , juzna carolina ...juzno africkom republikom je zaista teska glupost .
nacinalizam je smrt i ubistvo . nacionalista je covjek koji je gori od jack trbosjeka . nacionalista je demon .to je vampir i vukodlak u ljudskom obliku . ruzan je po pravilu . oci su mu mutne i sitne . ne gleda te u oci . gleda u pod kada prica . ponekad u plafon . lomi prste , znoje mu se ruke . sulja se kao utvara . nacionalista je fasista i i sovinista i nacista . nacinalista je glup . pohlepan . primitivan . zaostao . ogranicen . kukavica .nacinalista je bolestan covjek . cita povrsno novine i misli da je pokupio svu pamet ovog svijeta . nikad nije imao curu . nikad nije igrao kosarku i fudbal za skolu. nikad nije bio u nekoj sekciji . provlacio se sa vezom . potjece iz uboge i siromasne familije . on siluje svoju skolsku drugaricu u ratu jer u miru nije imao mjesto u njenom skolskom spomenaru . nacionalista je razbojinik , koljac , krvnik , ratni profiter . nacionalista poslije rata i za vrijeme rata ima odlicne odnose sa nacinalistima iz drugih tabora . zato sto obojica imaju zajednicki cilj . klati ubijati krasti mrziti silovati i ziviti od toga .smiju se u ratu a placu u miru pred sudijama . u ratu te u logor vode a u miru se ne sjecaju da su to napravili . odoh na koncert gdje sviraju crnci pa se javim opet .
ps
madner nula bodova na ovoj temi
cyprus sve bolji i bolji
Cherry-Cherry wrote:Slažem se. I nema ništa negativno u tome, što neko voli svoju državu, svoj narod i svoju rasu. To ne znači da mrzi druge.
Vi' kako oni pod ruku idu Nacionalizam počiva na mržnji prema drugom... U teoriji je možda moguće voliti svoju državu, naciju, narod, religiju ili rasu, a pritom ne biti nimalo šovinistički nastojen prema drugim državama, nacijama, narodima, religijama ili rasama... Ipak, u stvarnosti ja ne upoznah nacionalistu koji ne gaji određeni vid antagonizma prema drugom i drugačijem... Istina, kod nekog je to otvorenije, a kod nekog prikivenije...
I kao što rekoh, jeste to prirodno, ali i nagon za klanje i ubijanje je prirodan A meni ostaje nejasno kako se neko može ponositi takvom ''prirodom''...
Nacionalista je nesto najljepse sto covjek moze biti , Sovinista je nesto najgore sto covjek moze biti.
Isto ko da kažeš: najljepše je biti proljev, a najgore je biti govno...
Ima super finih crnkinja. Kad vam jedna poput ove kaze "bejbi hos da si skuham grasine" Ma ni ukrainka koja mjenja tocak na auto nemoze ovakoj Nutelli ni do koljena dokusuriti. Ozenis vaku jednu, polvalis je i poslje dvet mjeseci dobijes Eurokrem od djece
Nautile, kao prvo ja protiv crnaca nemam nista. I za tvoj info, a i ostalih, sa podobnom ovoj na slici sam imao vec djidji midji i vezu, i jes da su malo zubi bijelji, pa cak i ona stvar malo crvenija u kontast s kozom ali to je sve priroda.
Ti imo vezu sa ovom na slici (Codi Bryant)? Meni zvuci kao bulshet
TheMule wrote:
Citaj bolan sta sam napisao.. slicnoj nesto poput ovog kalibra izgleda (podobno), a ko je ova nemam blage veze. Ali posto si me nacero da vidim sad sam skonto da je ova vesela. Izgleda previse ti vremena provodis glednjem tih veselih. Sine koliko je tebi godina 18?
TheMule wrote:
Citaj bolan sta sam napisao.. slicnoj nesto poput ovog kalibra izgleda (podobno), a ko je ova nemam blage veze. Ali posto si me nacero da vidim sad sam skonto da je ova vesela. Izgleda previse ti vremena provodis glednjem tih veselih. Sine koliko je tebi godina 18?
Postavi sliku. Mi cemo odluciti jeli slicna ili nije
Nomo wrote:nacinalizam je smrt i ubistvo . nacionalista je covjek koji je gori od jack trbosjeka . nacionalista je demon .to je vampir i vukodlak u ljudskom obliku . ruzan je po pravilu . oci su mu mutne i sitne . ne gleda te u oci . gleda u pod kada prica . ponekad u plafon . lomi prste , znoje mu se ruke . sulja se kao utvara . nacionalista je fasista i i sovinista i nacista . nacinalista je glup . pohlepan . primitivan . zaostao . ogranicen . kukavica .nacinalista je bolestan covjek . cita povrsno novine i misli da je pokupio svu pamet ovog svijeta . nikad nije imao curu . nikad nije igrao kosarku i fudbal za skolu. nikad nije bio u nekoj sekciji . provlacio se sa vezom . potjece iz uboge i siromasne familije . on siluje svoju skolsku drugaricu u ratu jer u miru nije imao mjesto u njenom skolskom spomenaru . nacionalista je razbojinik , koljac , krvnik , ratni profiter . nacionalista poslije rata i za vrijeme rata ima odlicne odnose sa nacinalistima iz drugih tabora . zato sto obojica imaju zajednicki cilj . klati ubijati krasti mrziti silovati i ziviti od toga .smiju se u ratu a placu u miru pred sudijama . u ratu te u logor vode a u miru se ne sjecaju da su to napravili . odoh na koncert gdje sviraju crnci pa se javim opet .
ps
cyprus sve bolji i bolji
TheMule wrote:
Postavi sliku. Mi cemo odluciti jeli slicna ili nije
Znam ja kako ona najbolje izgleda a ti stavljaj slike svojih bivsih koliko ti je mila volja.
I da ovim ovdje tutankamonima podvucem, koji misle da ja nesto imam protiv crnaca, dijelio sam ja krevet i sa crkinjom kao sa koreankom, a i ukrainkom koja je mjenjala tocak na autu
Nomo wrote:nacinalizam je smrt i ubistvo . nacionalista je covjek koji je gori od jack trbosjeka . nacionalista je demon .to je vampir i vukodlak u ljudskom obliku . ruzan je po pravilu . oci su mu mutne i sitne . ne gleda te u oci . gleda u pod kada prica . ponekad u plafon . lomi prste , znoje mu se ruke . sulja se kao utvara . nacionalista je fasista i i sovinista i nacista . nacinalista je glup . pohlepan . primitivan . zaostao . ogranicen . kukavica .nacinalista je bolestan covjek . cita povrsno novine i misli da je pokupio svu pamet ovog svijeta . nikad nije imao curu . nikad nije igrao kosarku i fudbal za skolu. nikad nije bio u nekoj sekciji . provlacio se sa vezom . potjece iz uboge i siromasne familije . on siluje svoju skolsku drugaricu u ratu jer u miru nije imao mjesto u njenom skolskom spomenaru . nacionalista je razbojinik , koljac , krvnik , ratni profiter . nacionalista poslije rata i za vrijeme rata ima odlicne odnose sa nacinalistima iz drugih tabora . zato sto obojica imaju zajednicki cilj . klati ubijati krasti mrziti silovati i ziviti od toga .smiju se u ratu a placu u miru pred sudijama . u ratu te u logor vode a u miru se ne sjecaju da su to napravili . odoh na koncert gdje sviraju crnci pa se javim opet .
ps
cyprus sve bolji i bolji