USA fan page
-
kosava
#451 Re: USA fan page
Occupy mjenjaj dilera pod hitno nisu ti dobre the bobe.

-
Rob_Atl
#452 Re: USA fan page
Jebo te kod mene jaran ima par AKs, 4-5 pistolja, pumparicu, RPG
, lovackih jedno 2-3 , i bog zna sta sve jos i to sasvim legalno. Mislim lik je lud za tim svaki drugi dan ide u streljanu i roka , ne RPG
. Ima frajer municije sam moze odbranit naselje citavo 
-
kosava
#453 Re: USA fan page
RPG mu je samo za ukrasa, ili je demil znaci neupotrebljiv ili ako je class II onda nema municije jer municiju za RPG je nemoguce naci u USA
- Grover
-
daddy-kool
#455 Re: USA fan page
Trespassing je krivično djelo, ali su kružile priče da u Texasu imaš pravo shoot on site u tom slučaju.kosava wrote: Neovlasteni prelaz preko imanja se zove Trespassing i postoji u svim drzavama kao prekrsaj ili krivicno djelo , prvi put je upozorenje, drugi put je krivicno djelo. Sada vrlo rijetko bolje receno nije se desilo u zadnjih 40-50 godina da je neko koristio oruzije za to sto je neko trespassed to jeste usao na posjed neovlasteno,
Doktrina zamka se pruza na auto kao nastavak kuce/doma ali ne i na radno mjesto ako nisi vlasnik firme. Probaj donjeti oruzije u firmu pa neka saznaju odvesce te zandari u lisicama jos ces izgubiti posao.
Texas Penal Code §9.31 (governing the justified use of non-deadly force) and §9.32 (governing the justified use of deadly force) are our state’s version of the Castle Doctrine. Just proving that everything is bigger in Texas, our law extends the “Castle Doctrine” beyond your residence to include your occupied vehicle and workplace.
Inside your “castle,” under certain circumstances, Texas law presumes you acted reasonably and justifiably if you use force or deadly force to defend yourself against an intruder who enters your occupied habitation, vehicle, or place of business or employment. What are the circumstances that will give you this important legal presumption? The first is where an individual unlawfully and with force, enters or attempts to enter your occupied habitation, vehicle or place of business or employment. The second situation is if an individual unlawfully and with force, removes or attempts to remove you from your occupied habitation, vehicle, or place of business or employment. If you are ever confronted with either of these situations, Texas law will presume that you acted reasonably and were justified in using force or deadly force. Therefore, in order for you to be convicted of any crime, a prosecutor would have to overcome this presumption in order to prove that you did not act reasonably. Overcoming this presumption is nearly an impossible task in a court of law.
-
daddy-kool
- nosara
-
kosava
#458 Re: USA fan page
Trespassing moze biti krivicno djelo ali je u vecini slucajeva samo prekrsaj, trespass kao krivicno djelo je posebna vrsta trespass i to je ono sto sam ti vec napisao bio si vec jednom upozoren i uhapsen za prekrsaj trespassing na istom mjestu ili si ignorisao znak da je zabranjen trespassing kao naprimjer preskocio si ogradu od aerodroma i usao si na prostor aerodroma tada je trespass krivicno djelo a ne prekrsaj.daddy-kool wrote:Trespassing je krivično djelo, ali su kružile priče da u Texasu imaš pravo shoot on site u tom slučaju.kosava wrote: Neovlasteni prelaz preko imanja se zove Trespassing i postoji u svim drzavama kao prekrsaj ili krivicno djelo , prvi put je upozorenje, drugi put je krivicno djelo. Sada vrlo rijetko bolje receno nije se desilo u zadnjih 40-50 godina da je neko koristio oruzije za to sto je neko trespassed to jeste usao na posjed neovlasteno,
Doktrina zamka se pruza na auto kao nastavak kuce/doma ali ne i na radno mjesto ako nisi vlasnik firme. Probaj donjeti oruzije u firmu pa neka saznaju odvesce te zandari u lisicama jos ces izgubiti posao.To naravno nije tačno, ali ovo za workplace:
Texas Penal Code §9.31 (governing the justified use of non-deadly force) and §9.32 (governing the justified use of deadly force) are our state’s version of the Castle Doctrine. Just proving that everything is bigger in Texas, our law extends the “Castle Doctrine” beyond your residence to include your occupied vehicle and workplace.
Inside your “castle,” under certain circumstances, Texas law presumes you acted reasonably and justifiably if you use force or deadly force to defend yourself against an intruder who enters your occupied habitation, vehicle, or place of business or employment. What are the circumstances that will give you this important legal presumption? The first is where an individual unlawfully and with force, enters or attempts to enter your occupied habitation, vehicle or place of business or employment. The second situation is if an individual unlawfully and with force, removes or attempts to remove you from your occupied habitation, vehicle, or place of business or employment. If you are ever confronted with either of these situations, Texas law will presume that you acted reasonably and were justified in using force or deadly force. Therefore, in order for you to be convicted of any crime, a prosecutor would have to overcome this presumption in order to prove that you did not act reasonably. Overcoming this presumption is nearly an impossible task in a court of law.
Za radno mjesto to je ako si vlasnik firme ili uposlenik kome je vlasnik odbrio nosenje oruzija na radnom mjestu, osim ako nisi u bounty biznisu ili naoruzano obezbjedjenje sanse da ti firma kao uposleniku dozvoli da doneses oruzije su ravne nuli, vecina radnih mjesta zabranjuje donosenje oruzija.
- Grover
- the great eagle
#460 Re: USA fan page
Ta recenica je izgovor vecine Amera, kad im spomenes starosjedioce zemlje po kojoj hodaju i njihova prava. Incest je dio njihove kulture, kao i kulture mnogih drugih "civilizovanijih" naroda (npr. Turci, gdje je to i dalje rasprostranjeno na istoku Turske). A mogu zamisliti sta bi sve oni dozivljavali da ih ima puno van rezervata (mislim na americku "toleranciju" i "suzivot").kosava wrote:I sta im fali na rezervatima, to sto piju , drogiraju se i imaju sklonost ka incestu je drugi par zepica.
-
kosava
#462 Re: USA fan page
the great eagle wrote:Ta recenica je izgovor vecine Amera, kad im spomenes starosjedioce zemlje po kojoj hodaju i njihova prava. Incest je dio njihove kulture, kao i kulture mnogih drugih "civilizovanijih" naroda (npr. Turci, gdje je to i dalje rasprostranjeno na istoku Turske). A mogu zamisliti sta bi sve oni dozivljavali da ih ima puno van rezervata (mislim na americku "toleranciju" i "suzivot").kosava wrote:I sta im fali na rezervatima, to sto piju , drogiraju se i imaju sklonost ka incestu je drugi par zepica.
Puno njih zivi izvan rezervata , oni sto su zavrsili skolu ili poslije vojske ostali raditi i nemaju nikakvih problema , ja znam jednog ko je generalni direktor vrlo poznate firme, firma mu radi i u koperaciji sa pojedinim Bosanskim , Srbijanskim i Hrvatskim kompanijama.
Jel de nisi ti nikad vidjeo Ameriku niti Indijanca.
Usput budi receno oni su onako zajebani nesto se nesekiram ni za jednog od njih.
Sto se tice hodanja po necijoj zemlji, pa bili neki Patareni, Bogumili pa danas neki Bosnjaci, Srbi, Hrvati i ostali hodaju po njihovoj zemlji.
- JThomas
#463 Re: USA fan page
jako je lako biti tolerantan kad nekoga vojnom silom svedeš na brojnost i uticaj greške pri mjerenju. onda sve opušteno ide.
-
kosava
#464 Re: USA fan page
Grover manje Alex Jones nije to dobro za zdravlje.
-
broj dva
#465 Re: USA fan page
Sta li znaci "USA fan" ?
Evo naprimjer Sonic Youth i Swans, dva benda iz New Yorka su mi medju najdrazim bendovima, gutam holivudska sranja ko i svi i volio bi obici cjelu USA.
Istovremeno smatram da imaju katastrofalno sudstvo i zdravstvo, da je rasizam prisutan kako u svakodnevnom zivotu tako i u "sistemu" i da americka vanjska politika ima krvavije ruke od bilo kojeg rezima koji danas postoji.
Jesam li USA fanboy ili sam antidemokratska komunjara ?
Evo naprimjer Sonic Youth i Swans, dva benda iz New Yorka su mi medju najdrazim bendovima, gutam holivudska sranja ko i svi i volio bi obici cjelu USA.
Istovremeno smatram da imaju katastrofalno sudstvo i zdravstvo, da je rasizam prisutan kako u svakodnevnom zivotu tako i u "sistemu" i da americka vanjska politika ima krvavije ruke od bilo kojeg rezima koji danas postoji.
-
Avetinho
#466 Re: USA fan page
Evo ga i kosava se upecao na groverovo trolanje.kosava wrote:Grover wrote:{nista, kao i obicno}
Grover je lik iz bre sumadije, gde se sve zna o ameriKKKi, a da ne moras mrdnuti iz Izprdcica. Ili je mozda iz Jugoslavije, kao nosarica ili klavikulica.
- JohnnyS
#467 Re: USA fan page
Sretna nova godina svim prijateljima slobode
- Altair_SA
#469 Re: USA fan page
Kako mocan video... i simbolican...LDLT wrote:Murica
-
kosava
#470 Re: USA fan page
Znaci nisi nikada bio u Americi ali ti znas da je rasizam prisutan, rasizam je normalan svakom covjeku, institutcionalizirani rasisam ne postoji u Americi pa Crnac je Predsjednik nije izbran zato sto 13% crnacke populacije glasalo za njega nego 50% bijelaca.broj dva wrote:Sta li znaci "USA fan" ?
Sta ti znas o sudstvu u Americi? Svako nevin dok se ne dokaze krivica je najbolji sistem sve je na tuziocu da dokaze izvan razumne sumnje a ne na branjeniku da dokazuje nevinost.
Zdravstvo je najbolje u svijetu, to sto ti pricas je zdravstveno osiguranje koje opet nema ko nece.
-
kosava
#471 Re: USA fan page
Ma kakvi Grover ti je moler sa Floride pa posto je trolovo sa svojim Occupy su ga banovali sa sajta. Nosari je krivo sto mu je gen Clark objasnio sta imaju reci NA TO o Srbiji i Milosevicu. pa razjebali majcicu a Kosovo ostalo Albancima.Avetinho wrote:Evo ga i kosava se upecao na groverovo trolanje.kosava wrote:Grover wrote:{nista, kao i obicno}
Grover je lik iz bre sumadije, gde se sve zna o ameriKKKi, a da ne moras mrdnuti iz Izprdcica. Ili je mozda iz Jugoslavije, kao nosarica ili klavikulica.
- Grover
#472 Re: USA fan page
Kad imaš nuždu, to se ne radi na sred foruma..Avetinho wrote:Evo ga i kosava se upecao na groverovo trolanje.kosava wrote:Grover wrote:{nista, kao i obicno}
Ovaj Avetinjo ovde ne radi ništa drugo nego prosipa svoj smrad i mržnju prema drugim forumašima.
On se ne bavi temom već su mu tema forumaši čije mu se mišljenje ne sviđa, i koje onda napada i vređa..
Last edited by Grover on 01/01/2015 23:44, edited 2 times in total.
- JohnnyS
#473 Re: USA fan page
Rijetka čast da grover ne postira copy/paste. Apropo tvog upisa, mogao bi sam poslušati svoj savjet jer sve što plasiraš je velika nužda s urotničkih međumrežnih stranica.
-
LDLT
#474 Re: USA fan page

Astronauti James Lovell, John Swigert i Fred Haise su bili dio Apollo 13 misije, planirano treće slijetanje na Mjesec. Lansiranje - 11.4.1970.
2 dana kasnije spremik kisika je eksplodirao na 320,000 kilometara od Zemlje te doveo u pitanje i siguran povratak. Zbog cijelog niza pravilnih odluka donesenih na licu mjesta (glavna da se iskoristi Mjesečeva gravitacija za povratak umjesto paljenja motora na oštećenom zapovjednom modulu) do konstrukcije improviziranog CO2 filtra te izmišljanja nove procedure paljenja računala i odvajanja letjelica u svemiru po riječima direktora i kontrolora leta - "NASA's finest hour"
Radi specifične orbite oko Mjeseca, astronauti Apolla 13 su ustvari najdalje što je čovjek ikad bio od Zemlje, 400,171 km.
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_13

Filtar, napravljen i pomoću čarapa i plastičnih vrećica.

-
Avetinho
#475 Re: USA fan page
Ti nisi medju njima, nazalost. Jer ti si od onih trolova koji nemaju svoje misljenje, niti ucestvuju u diskusiji, nego slijepo lijepe besmislene karikature iz sumadijskih novina iz Izprdcica.Grover wrote:Kad imaš nuždu, to se ne radi na sred foruma..Avetinho wrote:Evo ga i kosava se upecao na groverovo trolanje.kosava wrote:
Ovaj Avetinjo ovde ne radi ništa drugo nego prosipa svoj smrad i mržnju prema drugim forumašima.
On se ne bavi temom već su mu tema forumaši čije mu se mišljenje ne sviđa, i koje onda napada i vređa..