Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
trcicu trceci wrote:Sinoc Mesa ponavlja na svako pitanje "Prvo cu da se dogovorim sa savezom pa onda", meni se sve cini da ce njemu savez sve da diktira pa i do igraca koji trebaju biti pozvani. Tek ce se pokazati kakav je bio Susic, jer dok ga nemas s kim porediti ne valja onda. Nadam se da grijesim, ali covjek osim emocija i ociglednog trenerskog znanja, ipak nema nesto sto se zove stav. Nadam se da grijesim.
Toga me i jeste strah, da je Safet bio toliko pod uticajem Saveza i onoga sto oni odluce, a to bi se vrlo lahko moglo prebaciti i na Mesu. Jer je i sam Sajo rekao po pitanju Zukanovica kako je uvrijedio Savez i zbog toga nije zasluzio da se pozove, parafraziram.
E u tom slucaju Mesa je samo zrtveno jagnje do kraja kvalifikacija za EP, a ako pukom srecom i odemo tamo, mozda mu se i produzi ugovor cisto zbog nemogucnosti nalaska razloga za otkaz.
trcicu trceci wrote:Sinoc Mesa ponavlja na svako pitanje "Prvo cu da se dogovorim sa savezom pa onda", meni se sve cini da ce njemu savez sve da diktira pa i do igraca koji trebaju biti pozvani. Tek ce se pokazati kakav je bio Susic, jer dok ga nemas s kim porediti ne valja onda. Nadam se da grijesim, ali covjek osim emocija i ociglednog trenerskog znanja, ipak nema nesto sto se zove stav. Nadam se da grijesim.
Toga me i jeste strah, da je Safet bio toliko pod uticajem Saveza i onoga sto oni odluce, a to bi se vrlo lahko moglo prebaciti i na Mesu. Jer je i sam Sajo rekao po pitanju Zukanovica kako je uvrijedio Savez i zbog toga nije zasluzio da se pozove, parafraziram.
E u tom slucaju Mesa je samo zrtveno jagnje do kraja kvalifikacija za EP, a ako pukom srecom i odemo tamo, mozda mu se i produzi ugovor cisto zbog nemogucnosti nalaska razloga za otkaz.
Mislim da je najveci problem to sto se Osim povukao, i tacno se vide rezultati do kada je on bio, a to je negdje do kraja kvalifikacija. Ovo sada vec prelavi u javasluk.
Nekako ona slika sa sastanka, okrugli sto, a izvan njega na celu(posebnom dijelu stola) sjedi Begic. Puno ta slika govori, vise od svih sljedecih i pres-konferencija i ostalog
Nikad nisam bio gluho bilo glasnogovornik saveza, pa ni danas kad je sve obojeno nacionalnim ključem, borbom za fotelje i kako strpati pere u džep i na tome im se naj...svega, ali ne kontam šta je problem u izjavi Meše kako neke stvari mora vidjeti sa savezom...Pa taj ga je savez izabrao, nije da je morao, i time čovjeku donio veliku sreću i zadovoljstvo koje do sada nijedan selektor tako jasno nije pokazao a da se iza toga ofirno ne vidi neki lažnjak i uvlakuša javnosti, dakle dao mu posao kojeg dugo nije imao, platu koja će mu za život ovdje biti i više nego luksuzna, i naravno životnu priliku da eventualnim uspjehom preko repke se još više probije u svoj daljnjoj karijeri, dakle životna šansa u poslu koji će obavljati kakvu nikad do sada nije imao i pitanje kad će i hoće li je ikada više i imati..Kada nekoga poslodavac zaposli, da mu beton poziciju, platu, naravno da uposlenik neće reći ko te jebe, sve ću sam raditi i neću da mi iko ijednu riječ kaže ...I sad problem što Meša spominje savez i konsultacije sa njima ...Pa i treba se konsultovati..E druga stvar je ta granica koja se ne smije preći i gdje se Meši ne bi smjelo miješati u posao u poljima kao npr. koje igrače će pozivati, kakav mu mora biti stručni štab...Vjerovatno će taj stručni štab morati biti nacionalno izmiješan i to mi se gadi, ali nadam se i vjerujem da će se u ostalome Meši dati sloboda da radi kako misli da je najbolje...
Rahimić se otvoreno nudi, ne bi bilo loša opcija za stručni štab
“Uvijek mi je bila želja da se bavim trenerskim poslom. Sada sam u stručnom štabu CSKA i tu prikupljam važno iskustvo”, kaže Rahimić za Sport.ba.
Zmajevi su dobili novog selektora. Može li Mehmed Baždarević odvesti BiH na Euro?
“Naravno. Bile su potrebne promjene, svježa krv i mislim da i dalje imamo šanse da se plasiramo u Francusku. Imamo kvalitet, igrači nisu zaboravili igrati, samo je potrebno da nam se poslože neke stvari”.
Dugo se pričalo i o tvom angažmanu u stručnom štabu reprezentacije…
“Da. Vidite, ja ne krijem da mi je to želja. Vezan sam ja i za CSKA, ali Bosna je Bosna. Reprezentacija je uvijek posebna priča. Mislim da bih mogao pomoći sa stručne strane. Jako dobro poznajem sve igrače, maltene do jučer smo bili saigrači i mislim da bi to bila saradanja na obostranu korist."
north wrote:Nikad nisam bio gluho bilo glasnogovornik saveza, pa ni danas kad je sve obojeno nacionalnim ključem, borbom za fotelje i kako strpati pere u džep i na tome im se naj...svega, ali ne kontam šta je problem u izjavi Meše kako neke stvari mora vidjeti sa savezom...Pa taj ga je savez izabrao, nije da je morao, i time čovjeku donio veliku sreću i zadovoljstvo koje do sada nijedan selektor tako jasno nije pokazao a da se iza toga ofirno ne vidi neki lažnjak i uvlakuša javnosti, dakle dao mu posao kojeg dugo nije imao, platu koja će mu za život ovdje biti i više nego luksuzna, i naravno životnu priliku da eventualnim uspjehom preko repke se još više probije u svoj daljnjoj karijeri, dakle životna šansa u poslu koji će obavljati kakvu nikad do sada nije imao i pitanje kad će i hoće li je ikada više i imati..Kada nekoga poslodavac zaposli, da mu beton poziciju, platu, naravno da uposlenik neće reći ko te jebe, sve ću sam raditi i neću da mi iko ijednu riječ kaže ...I sad problem što Meša spominje savez i konsultacije sa njima ...Pa i treba se konsultovati..E druga stvar je ta granica koja se ne smije preći i gdje se Meši ne bi smjelo miješati u posao u poljima kao npr. koje igrače će pozivati, kakav mu mora biti stručni štab...Vjerovatno će taj stručni štab morati biti nacionalno izmiješan i to mi se gadi, ali nadam se i vjerujem da će se u ostalome Meši dati sloboda da radi kako misli da je najbolje...
Sa ovim se slazem 100%
Volio bih Mesi da pozelim srecu i uspjeh. Sa ozbiljnim pristupom koji najavljuje mislim da je uspjeh moguc. Svaki trud se isplati. Tako da se nadam da ce tu ostati i poslije ovog ciklusa - naravno ukoliko budu vidiljivi rezultati rada i zalaganja. Ako je istina da moze pozvati Sergeja i Envera kao pomocnike to je odlicna stvar, i volio bih da obojica pristanu. Narocito Sergej, ukoliko mu je zaista zelja da jednom i sam bude selektor. Vjerujem da neki potencijal ima, ali prvo mora da pocne od nekud.
meske je vec izvojevo veliku pobjedu: biti izabrat ispred nekije kandidata koji su poznati sirom svijeta i jos poznatiji tamo dje treba je za respekt. nije se ocitovo a to je vazno: jel se i on oslanja na miric mitra i srodnike? sajke nije doceko novi cd i nece valjda bit ono: dje ja (sajke) stado ti (meske) produzi. do sad smo saznali da su sve opcije otvorite, da svi igraci imaju sansu (znaci i tino), da ce bit jedan, dva a mozda i tri napadaca, da ce bit i novije i starije igraca ... tim nam je trenutno velika baustela u svim dijelovima i meske ce morat nastupit sa nekim konceptom. ako ga i nema nije velka greda jer ionako smo blizu provalije
Baždarević ne gubi vrijeme. Dok čeka ozvaničenje saradnje s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine novi selektor našeg tima okreće se konkretnim stvarima.
Meša će danas obići Trening-kamp NSBiH u Zenici, u kojem se u posljednje vrijeme priprema reprezentacija BiH, te će iskoristiti tu priliku da se obrati učesnicima seminara za trenere ženskog fudbala.
U januaru će učestvovati na sastanku kolegija svih selektora, a potom će razmijeniti mišljenje s trenerima svih premijerligaških klubova, jer našoj ligi planira posvetiti više pažnje.
Također, Baždarević će uskoro posjetiti glavne fudbalere reprezentacije BiH Edina Džeku, Asmira Begovića, Miralema Pjanića... ali i povrijeđene Vedad Ibiševića i Seada Kolašinca...
Ne mogu se sjetiti, je li Pape obišao igrače barem jednom u ove 4 godine mandata? Kako god, kao što i Baho kaže iz poznanstva, Meša je velika radilica.
Dobar tekst o trenerskoj karijeri Baždarevića, mislim da je Sochaux bila prilika njegovog života, taj klub za koji je Baždarević kao igrač godinama nastupao je tada imao pristojnu ekipu, međutim rezultati pod Baždarevićem su bili katastrofalni, a da stvar bude gora, nakon što je on dobio otkaz a došao novi trener, ekipa se preporodila. Da je tada uspio sa Sochauxom, vjerovatno bi ušao u krug odličnih europskih trenera, no u svakom zlu nešto dobro, vjerovatno danas ne bi bio selektor BiH, jer smo vidjeli da niti Savez želi ozbiljne trenere, niti ozbiljni treneri žele nas. Reprezentacija BiH je druga, vjerovatno i posljedna prilika Baždareviću da se probije na trenerskoj sceni.
Sve je počelo čudom u Istresu, gdje je Baždarević dobio prvu priliku da samostalno vodi ekipu. Osvojio je neočekivano treće mjesto u Ligue 2 (19 pobjeda i 9 remija u 38 utakmica; gol razlika 44:26), ali limitiran budžet značio je i limitiranu ekipu u Ligue 1, pa je otpušten nakon samo jedne pobjede i devet remija u devetnaest utakmica. Uslijedile su egzotične avanture u Tunisu i Kataru, koje su imale različite priče. Sa Etoil du Sahelom Meša je igrao Afričku Ligu prvaka, gdje je doživio jedini poraz u finalu, a i prvenstvo mu je izmaklo porazom u zadnjem kolu. Sa Al-Wakrahom je bio peti (od deset klubova) u prvenstvu pa je već nakon jedne sezone bio na putu natrag u Francusku.
Tamo je Yvon Poliquen upravo Grenoble zamjenio Metzom, i počeo trenirati perspektivnog klinca pod imenom Miralem Pjanić. Sezona je 2007/08, upražnjeno mjesto šefa struke na Stade des Alpes pripalo je našem novom selektoru, a on je Grenoble vodio do plasmana u Ligue 1 (17 pobjeda i 12 remija iz 38 utakmica; gol razlika 44:30).
Opet je Baždarević bio u specifičnoj situaciji, vodeći najsiromašniji klub lige sa limitiranim timom, ali ovaj put je imao boji recept. Pokazao je mnogo više pragmatičnosti i fudbalom kojeg su kasnije novinari u Francuskoj ocijenili “najdosadnijim u historiji” uspio je napraviti novo čudo i sačuvati prvoligaški status (38 utakmica, 10 pobjeda, 14 nerješenih, 24 poraza, gol razlika 24:37). Međutim, sezonu kasnije spasa nije bilo pa je Grenoble završio zadnji (38 ut, 5 pobjeda, 8 remija, 25 poraza; 31:61), a nakon što je katastrofalno startao sezonu u Ligue 2 (1 pobjeda i 1 gol u prvih pet utakmica) Baždarević je otpušten.
Najozbiljniju priliku Meša je dobio u Sochauxu u ljeto 2011. Sezonu ranije ovaj klub je bio peti, izborio Evropsku ligu i sa dva reprezentativca u timu cilj uprave bio je plasman u top 4. Nažalost, nakon dobrog početka sezone, stvari su krenule nizbrdo. Prvo je Modigo Maiga dva puta odlučio štrajkati i to je unijelo nemir u svlačionicu. Nakon što je Malijac ponovio grijeh, i to u društvu Kevina Anina, Meša je ovu dvojicu vrlo važnih igrača poslao u drugi tim. U utakmici bez njih Sochaux je oduševio borbenošću i osvojio bod u Lilleu.
Međutim, Baždarević je u narednoj utakmici protiv Rennesa kod kuće neočekivano obojicu uvrstio u startnih jedanest. Sochaux je izgubio 6-2.
U narednih dvadeset i jednu utakmicu u svim takmičenjima Les Lionceaux su slaviili samo dva puta, pa je nakon remija sa Valenciennesom kod kuće Baždarević dobio otkaz. Bio je to 3. mart 2012 – posljednja ozbiljna utakmica koju je Baždarević vodio; nakon toga je odradio povratničku sezonu u Al-Wakrahu, ali bez previše uspjeha (22 ut, 7 pobjeda, 5 remija, 10 poraza; gol razlika 27:31).
Baždarević ne gubi vrijeme. Dok čeka ozvaničenje saradnje s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine novi selektor našeg tima okreće se konkretnim stvarima.
Meša će danas obići Trening-kamp NSBiH u Zenici, u kojem se u posljednje vrijeme priprema reprezentacija BiH, te će iskoristiti tu priliku da se obrati učesnicima seminara za trenere ženskog fudbala.
U januaru će učestvovati na sastanku kolegija svih selektora, a potom će razmijeniti mišljenje s trenerima svih premijerligaških klubova, jer našoj ligi planira posvetiti više pažnje.
Također, Baždarević će uskoro posjetiti glavne fudbalere reprezentacije BiH Edina Džeku, Asmira Begovića, Miralema Pjanića... ali i povrijeđene Vedad Ibiševića i Seada Kolašinca...
Ne mogu se sjetiti, je li Pape obišao igrače barem jednom u ove 4 godine mandata? Kako god, kao što i Baho kaže iz poznanstva, Meša je velika radilica.
A kojem se to selektoru do sada nije Baho uvlačio u šupak, i kad bi nanjušio pad, mijenjao bi kape.
Kao prvo nije istina čovjek je spominjao Savez i navijače i javnost više puta skupa u smislu podizanja samopouzdanja i neke atmosfere kao svi mi pa nabroji treba da ovo i ono i itd. Čovjek je samo jednom spmenuo navedeno a to je kod odabira stručnog štaba što je po meni na žalost i razumljivo imajući u vidu naš Savez budući da su oni koji plaćaju taj stručni štab. Čovjek možda hoće xy skauta xy ovog ili onog ali sve to košta xy para koje daje Savez s toga da leti pred rudu i kaže ja ću dovest ovog ili onog u stručni štab i kasnije se ispostavi da za sve to Savez neda para pa ispadne da je slagao ili da mora poricati rečeno.
Pored toga što si već zaključio da čovjek i nije imao nikakvog uspjeha kao trener (uvođenje iz 2 u 1 ligu je po tebi valjda nešto bezveze kao i 200+ utakmica na klupi u 1 i 2 FRA ligi) sada si utvrdio i da čovjek nema svoj stav. Sve to samo nakon 3-4 dana od kada je imenovan za selektora i još dok nije ni potpisao ugovor. Čovjek praktički nije još ni stigao ništa da uradi nije još ni jedne press konferencije kao selektro održao nema još ni jednu minutu rada kao selektor a već nema stav već mu tražiš mane. S tim da si koliko vidim jedini ovdje koji se bavi s tim, traženjem mahana. Strpi se ima vremena i za toga ali makar sačekaj da to zaista bude mahana da ne moraš ovako navlačiti.
A kojem se to selektoru do sada nije Baho uvlačio u šupak, i kad bi nanjušio pad, mijenjao bi kape.
Kao prvo nije istina čovjek je spominjao Savez i navijače i javnost više puta skupa u smislu podizanja samopouzdanja i neke atmosfere kao svi mi pa nabroji treba da ovo i ono i itd. Čovjek je samo jednom spmenuo navedeno a to je kod odabira stručnog štaba što je po meni na žalost i razumljivo imajući u vidu naš Savez budući da su oni koji plaćaju taj stručni štab. Čovjek možda hoće xy skauta xy ovog ili onog ali sve to košta xy para koje daje Savez s toga da leti pred rudu i kaže ja ću dovest ovog ili onog u stručni štab i kasnije se ispostavi da za sve to Savez neda para pa ispadne da je slagao ili da mora poricati rečeno.
Pored toga što si već zaključio da čovjek i nije imao nikakvog uspjeha kao trener (uvođenje iz 2 u 1 ligu je po tebi valjda nešto bezveze kao i 200+ utakmica na klupi u 1 i 2 FRA ligi) sada si utvrdio i da čovjek nema svoj stav. Sve to samo nakon 3-4 dana od kada je imenovan za selektora i još dok nije ni potpisao ugovor. Čovjek praktički nije još ni stigao ništa da uradi nije još ni jedne press konferencije kao selektro održao nema još ni jednu minutu rada kao selektor a već nema stav već mu tražiš mane. S tim da si koliko vidim jedini ovdje koji se bavi s tim, traženjem mahana. Strpi se ima vremena i za toga ali makar sačekaj da to zaista bude mahana da ne moraš ovako navlačiti.
Prije nego sto dodjes na selektorsko mjesto posaljes svoje zahtjeve, izmedju ostaloga spisak strucnog staba koji ide uz tebe. Ne trcim ja pred rudu, niti sam rekao da nema uspjeha kao trener, ima u nekim krugovima kojima je to uspijeh. Uvesti tim u prvu ligu, daj o cemu ti pricas? Ako ga poredite sa Papetom, vise je on vodio prvoligase nego Mesa. Banalizujem namjerno jer to i vi radite, vidjet cemo sta ce biti od svega.
Vidiš da u svakom postu ima papeta. Mosh pisati sta hoces , opet ce sutra dizat safeta a Mehmeda kudit i prije nego je ovaj zvanično selektor. Nidje veze al et nekome lakše metar u dupe, nego cenat u glavu
Prije nego sto dodjes na selektorsko mjesto posaljes svoje zahtjeve, izmedju ostaloga spisak strucnog staba koji ide uz tebe. Ne trcim ja pred rudu, niti sam rekao da nema uspjeha kao trener, ima u nekim krugovima kojima je to uspijeh. Uvesti tim u prvu ligu, daj o cemu ti pricas? Ako ga poredite sa Papetom, vise je on vodio prvoligase nego Mesa. Banalizujem namjerno jer to i vi radite, vidjet cemo sta ce biti od svega.
Jbg drug iskreno nikada nisam slao zahtjev da postanem selektor čak ni ekipe iz moje ulice tako da ne znam kako to ide Meša s druge strane budući da mu je to hljeb vjerovatno to bolje zna i od mene i od tebe. Uostalom kao što već rekoh čovjek još nije ni ugovora potpisao niti je imao i jednu radnju kao selektor BiH nije ni stigao a već mu tražiš mahane. Sačekaj da potpiše ugovro i da vidiš ko gdje šta i kako se radi, jbg čovjek nije ništa ni uradio a ti već našao mahane u tome kako radi. Nikoga ga ne poredi sa bivšim selektorom ako iko onda ti vazda navlačiš ta neka poređenja i to u smislu oplakivanja bivšeg. Bivši je bivši to je to.
Vidiš da u svakom postu ima papeta. Mosh pisati sta hoces , opet ce sutra dizat safeta a Mehmeda kudit i prije nego je ovaj zvanično selektor. Nidje veze al et nekome lakše metar u dupe, nego cenat u glavu
Treba otvoriti temu Safet Sušić ponovo pa neka tamo ko god hoće dvori i krasi djela bivšeg selektora ovdje nema još ni osnova za poređenje jer Meša ni dana kao selektro nije odradio ni dana. Možemo istim poredit samo frizure ili cipe ali za bilo šta drugo nema osnova jer Meša još nije ništa ni stigao uraditi. A fakat to jeste momku se u svakom drugom postu provuče bivši selektor ne znam čemu to.
Jadno je to da se ovoliko dugovlaci sa potpisivanjem ugovora i zvanicnim predstavljanjem novog selektora. Mesa sada maltene hoda oko zgrade saveza, a jos nije zvanicno selektro. Cirkuzijada!
Korisničkoime wrote:
Treba otvoriti temu Safet Sušić ponovo pa neka tamo ko god hoće dvori i krasi djela bivšeg selektora ovdje nema još ni osnova za poređenje jer Meša ni dana kao selektro nije odradio ni dana. Možemo istim poredit samo frizure ili cipe ali za bilo šta drugo nema osnova jer Meša još nije ništa ni stigao uraditi. A fakat to jeste momku se u svakom drugom postu provuče bivši selektor ne znam čemu to.
Primjetio sam da si bas ti jedan od najaktivnijih na ovoj temi kada se pise bas o Susicu.
nekoeko wrote:Jadno je to da se ovoliko dugovlaci sa potpisivanjem ugovora i zvanicnim predstavljanjem novog selektora. Mesa sada maltene hoda oko zgrade saveza, a jos nije zvanicno selektro. Cirkuzijada!
pa šta treba da potpiše ugovor,pa da im kaže neću tulića u stručnom štabu a 27 će na toj sjednici predložiti stručni štab.šta ćeš kad imaju dobre i duge biografije da im mjesec treba da pregledaju
to smeće koje nema stida iz saveza čeka 20 dana da završi sve zbog tulića i sličnih,a meša požurio pun elana da se uhvati posla,jer svaki dan je bitan.ovi mu kažu krajem godine ćemo,gdje žuriš
nekoeko wrote:Jadno je to da se ovoliko dugovlaci sa potpisivanjem ugovora i zvanicnim predstavljanjem novog selektora. Mesa sada maltene hoda oko zgrade saveza, a jos nije zvanicno selektro. Cirkuzijada!
pa šta treba da potpiše ugovor,pa da im kaže neću tulića u stručnom štabu a 27 će na toj sjednici predložiti stručni štab.šta ćeš kad imaju dobre i duge biografije da im mjesec treba da pregledaju
to smeće koje nema stida iz saveza čeka 20 dana da završi sve zbog tulića i sličnih,a meša požurio pun elana da se uhvati posla,jer svaki dan je bitan.ovi mu kažu krajem godine ćemo,gdje žuriš
ovo je ono šćapali smo te i ubacilu u vodu, a sadčemo ti kamen okačit za vrat
Korisničkoime wrote:
Primjetio sam da si bas ti jedan od najaktivnijih na ovoj temi kada se pise bas o Susicu.
Zato što se ide u pravcu oplakivanja bivšeg selektora u smislu uh kako ćemo da žalimo a novi nije još ni sjeo na stolicu selektora. Ako je po tebi opravdano kritikovati nekoga za učinjeno a da ovaj pri tome još nije ništa ni učinio onda je to tvoja stvar. Po meni niti je produktivno niti je osnovano niti je opravdano. Ako Meša bude zijanio ja sam prvi koji će reći zijanio je ali daj poštenja radi makar da sačekamo da čovjek nešto zijani zapravo daj da sačekamo da čovjek makar nešto uradi pa da se onda kritikuje.
Ti me čudiš jer si uvijek bio na braniku od zlonamjernih, neopravdanih kritika bivšem selektoru ja ne vidim kako ovo može biti išta više od zle namjere ako se čovjek kritikuje a da još ni prstom ko selektor nije mrdnuo.