a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#451 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

The 51st State wrote:joj gospodje, pa je li moguce ovo jebote.
Kao da smo u Americi
Jos samo fali da imamo tuče na rasprodajama
StupskaBitanga

#452 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

The 51st State wrote:joj gospodje, pa je li moguce ovo jebote.
Kao da smo u Americi
Jos samo fali da imamo tuče na rasprodajama
Arc_Angel

#454 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Arc_Angel »

E, ja sam od pocetka govorio da cemo mi ovdje u BiH najvise najebati ovom akvizicijom, zasto?
U Sloveniji ima Spaar, Lidl,i bio njihov Mercator pa se borio na trzistu
U Hrvatskoj Lidl,Spaar, Kaufland, Metro i njihov Konzum, Bio Mercator i Getro
U Srbiji imate jaki Interex, Metro, Delta, Dis,IDEA, 2015 ulazi Lidl placevi su vec kupljeni, takdjer ulazi Carefour, Bio Mercator i Roda

E a sta imate u BiH, sta ste imali prije i sta imate sada.

Bio MIMS(propo), Bio Dp(propo), Duh od Amka, Slabi Interex I evo sad Bingo raste gura ga drzava, gura ga EB(da nebude bas preofirno da je bas monopol na trzistu)

Nema LIDLA, KAUFLANDA,METROA,Carefoura, SPAARA jednom rijecju nema balansa na trzistu, veliki domaci lanci su se borili godinama na trzistima Srbije, Hrvatske, Slovenije, sa jednim ili vise ovih zapdanih jakih lanaca, i jedan je na kraju isplivao Agrokor je napravio posao stoljeca u BiH, imat ce oko milijardu maraka bruto prihoda godisnje samo u BiH e to je cinjenica.

BINGO je samo mazanje ociju lokalnom stanovnistvu, to cim prije shvatite bit ce vam lakse.

Opet moram da ponovim ko nije procitao da procita jos jendom, Konkurencijsko vijece BiH je samo to VIJECE, nepostojeci Drzavni organ, na celu nepostojece Drzave

Mi smo KOLONIJA, kome do sada nije bilo jasno, sad ce mu biti.
ultima_palabra

#455 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by ultima_palabra »

Jbg, otuđenost... umjesto rodbine i prijatelja, ljudi se vežu za stvari, likove iz serija, supermarkete. Dobrodošli u kapitalizam.
L u c i f e r

#456 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by L u c i f e r »

ultima_palabra wrote:Jbg, otuđenost... umjesto rodbine i prijatelja, ljudi se vežu za stvari, likove iz serija, supermarkete. Dobrodošli u kapitalizam.
:thumbup:

Dodao bih tu i džukele lutalice...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#457 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Truba »

jbg vežeš se za ljude pa te izrade i ne svojom krivicom ali izrade... emigriraju, odsele, odluče izaći iz tvog života, umru, zaposle se pa nemaju vremena...na kraju skontaš da te kolekcionarski predmeti nikad neće razočarati a pomoću njih se vraćaš kao vremeplovom u djetinjstvo mladost srednju školu: sretna vremena...
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#458 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Woody »

Arc_Angel wrote:E, ja sam od pocetka govorio da cemo mi ovdje u BiH najvise najebati ovom akvizicijom, zasto?
U Sloveniji ima Spaar, Lidl,i bio njihov Mercator pa se borio na trzistu
U Hrvatskoj Lidl,Spaar, Kaufland, Metro i njihov Konzum, Bio Mercator i Getro
U Srbiji imate jaki Interex, Metro, Delta, Dis,IDEA, 2015 ulazi Lidl placevi su vec kupljeni, takdjer ulazi Carefour, Bio Mercator i Roda

E a sta imate u BiH, sta ste imali prije i sta imate sada.

Bio MIMS(propo), Bio Dp(propo), Duh od Amka, Slabi Interex I evo sad Bingo raste gura ga drzava, gura ga EB(da nebude bas preofirno da je bas monopol na trzistu)

Nema LIDLA, KAUFLANDA,METROA,Carefoura, SPAARA jednom rijecju nema balansa na trzistu, veliki domaci lanci su se borili godinama na trzistima Srbije, Hrvatske, Slovenije, sa jednim ili vise ovih zapdanih jakih lanaca, i jedan je na kraju isplivao Agrokor je napravio posao stoljeca u BiH, imat ce oko milijardu maraka bruto prihoda godisnje samo u BiH e to je cinjenica.

BINGO je samo mazanje ociju lokalnom stanovnistvu, to cim prije shvatite bit ce vam lakse.

Opet moram da ponovim ko nije procitao da procita jos jendom, Konkurencijsko vijece BiH je samo to VIJECE, nepostojeci Drzavni organ, na celu nepostojece Drzave

Mi smo KOLONIJA, kome do sada nije bilo jasno, sad ce mu biti.
Image
L u c i f e r

#459 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by L u c i f e r »

Da tržni centri ne donose određeni benefit za potrošača, ne bi ni postojali.
Tržište bi ih sahranilo da ne postoji potražnja za takvom vrstom usluge.
Svi bi kupovali po mahalskim granapima kao nekad.
L u c i f e r

#460 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by L u c i f e r »

Kao i automatizacija proizvodnje npr, što ne znači da je rješenje u povratku na manufakture...

Ako je nešto uspješno, znači da ima svoje tržište i potražnju, što je u konačnici poenta cijele priče.
OldMayor

#461 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by OldMayor »

Zeljo_do_groba wrote:Onima koji imaju keša donose, ali to omasovljavanje odnosi radna mjesta gledano u globalu...
Po kojoj to logici odnose mjesta bogati?

Ti sad hoces reci da jedan trgovinski centar ne otvara radna mjesta? Ili ti je logika u tome sto se zatvori lokalni granap pa troje izgube radno mjesto, a ovamo ih npr zamjeni jedna osoba?

To sve se nadoknadi i udupla. Shopping centri pored trgovaca uposljavaju i ogroman broj ljudi u administraciji, marketingu, finansijama, pozadina koja se ne vidi.

Gdje je tu onda indirektno zaposljavanje? Neko mora proizvesti, uvesti, dovuci tu robu koju svi kupuju? Neko mora naprintati reklama i kataloga. Neko mora ocistiti centar...mora se platiti struja, mora se platiti voda, mora se platiti internet, odvoz smeca...to sve se NEKOME placa nekoj firmi, koja onda na osnovu toga zaposljava nekoga!?!

Da mi imamo zdravu ekonomiju, ovakvi centri bi bili potpora proizvodnji, dakle da onaj privrednik ne prosipa mlijeko i ne baca ga, nego ga proslijedi na pakovanje, a ovaj u trzni centar.

Kod nas je to pojebano, pa tako se preskace onaj nas privrednik, nego se mlijeko uveze i stavi na police.
Svi ti zaposleni onda placaju fino doprinose i poreze. Na sve proizvode se ugradi i PDV itd itd...

Fakat bih volio vidjeti koja je to logika gdje se otvaranjem jednog centra oduzmu radna mjesta.

:run:
kakavdanakneiskustvu

#462 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by kakavdanakneiskustvu »

ultima_palabra wrote:Što bi Nadrealisti rekli: Gospođo, nemojte bit' gluuuuuupi...

Bluemore

#463 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Bluemore »

ultima_palabra wrote:Jbg, otuđenost... umjesto rodbine i prijatelja, ljudi se vežu za stvari, likove iz serija, supermarkete. Dobrodošli u kapitalizam.
raskopusa

#464 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by raskopusa »

OldMayor wrote:
Neko mora proizvesti, uvesti, dovuci tu robu koju svi kupuju? Neko mora naprintati reklama i kataloga. Neko mora ocistiti centar...mora se platiti struja, mora se platiti voda, mora se platiti internet, odvoz smeca...to sve se NEKOME placa nekoj firmi, koja onda na osnovu toga zaposljava nekoga!?!

Da mi imamo zdravu ekonomiju, ovakvi centri bi bili potpora proizvodnji, dakle da onaj privrednik ne prosipa mlijeko i ne baca ga, nego ga proslijedi na pakovanje, a ovaj u trzni centar.

Kod nas je to pojebano, pa tako se preskace onaj nas privrednik, nego se mlijeko uveze i stavi na police.
Svi ti zaposleni onda placaju fino doprinose i poreze. Na sve proizvode se ugradi i PDV itd itd...

Fakat bih volio vidjeti koja je to logika gdje se otvaranjem jednog centra oduzmu radna mjesta.

:run:
vecina proizvoda na nasem trzistu bit ce proizvedeno u hrvatskoj i srbiji. predugacak je popis tvrtki u kojima je todoric vecinski ili manjinski vlasnik.(jamnica,ledo,zvijezda,belje,dijamant,silos mlinovi,jana,bobis,pik, frikom,)....u bih jedino je vlasnik kiseljaka(uposleno nekih stotinjak ljudi) i dc rajlovac. ne vidim tu bilo kakvu potporu proizvodnji u bih niti prostora za njihov plasman. naci ce se u konzumu po koji proizvod iz bih,na nekoj od donjih polica i to je sve. :sad:
a sto se tice placanja doprinosa,pdv-a,to su svi u obavezi da plate bio merkator,konzum, robot ili bingo.
kod nas je sve pojebano :D zivim u jebenoj selendri sa jednim ducanom, i robu placam po cijeni koju gazda odredi.
konkurencija,izbor, akcije...sta to bijese? :(
Zatamnjena stakla

#465 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Zatamnjena stakla »

HAHAHAHAHAHAHAHA

Ma bjaaaaaaži gospođo, bjaažiiii :lol:
raskopusa

#466 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by raskopusa »

L u c i f e r wrote:Мене само услуга занима, уз цјеновну прихватљивост наравно...

Конзум ми је близу и куповаћу ту и даље...
na prvom mjestu je ponuda, dobra usluga se podrazumjeva, i naravno trajno niske cijene. :nokti:
insomnia78

#467 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by insomnia78 »

Image

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#468 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Velkoski »

Kupujte u piljari kod mehA!
melac

#470 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by melac »

kox wrote:Kako čuh od ljudi koji tamo rade, u bivšem Mercatoru na Socijalnom su žestoko izmaltretirali ranije radnike Mercatora, ne znam da li sve ili samo dio. Ljude su valjda sedmicama držali svaki dan do 3-4 sata poslije ponoći, a radno vrijeme im je od 7 ili 8 ujutro. Prije par dana je došlo do nekakvih problema, neko je zovnuo policiju a policija hitnu pomoć koja je zatim odvezla 7 radnika kojim je pozlilo. Sve ovo se dešavalo iza ponoći.
Kako sam čuo tako i prenosim, ne mogu garantovati da je istina.
Inventura bila 4 dana, ne znam kad su ih mogli sedmicama maltretirati? A sad da li ce im ostati isti uslovi kao do sada je pitanje je ugovora Mercator Agrokor, i sindikata.
vjesticanametli

#471 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by vjesticanametli »

Zatamnjena stakla wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IYjPRLCB ... e=youtu.be[/youtube]
QQ blago budali :D :-?
StupskaBitanga

#472 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

melac wrote:
kox wrote:Kako čuh od ljudi koji tamo rade, u bivšem Mercatoru na Socijalnom su žestoko izmaltretirali ranije radnike Mercatora, ne znam da li sve ili samo dio. Ljude su valjda sedmicama držali svaki dan do 3-4 sata poslije ponoći, a radno vrijeme im je od 7 ili 8 ujutro. Prije par dana je došlo do nekakvih problema, neko je zovnuo policiju a policija hitnu pomoć koja je zatim odvezla 7 radnika kojim je pozlilo. Sve ovo se dešavalo iza ponoći.
Kako sam čuo tako i prenosim, ne mogu garantovati da je istina.
Inventura bila 4 dana, ne znam kad su ih mogli sedmicama maltretirati? A sad da li ce im ostati isti uslovi kao do sada je pitanje je ugovora Mercator Agrokor, i sindikata.
promjene su se počele dešavati prije inventure
navedeni

#473 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by navedeni »

kratko jasno: Todorić jako sposoban, svaka čast
seoBIH

#474 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by seoBIH »

U merkatoru u c fazi oko 80% novih lica. Jel to otpuštaju stare radnike Mercatora?

sent by Pussy smoke phone
melac

#475 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by melac »

StupskaBitanga wrote:
melac wrote:Inventura bila 4 dana, ne znam kad su ih mogli sedmicama maltretirati? A sad da li ce im ostati isti uslovi kao do sada je pitanje je ugovora Mercator Agrokor, i sindikata.
promjene su se počele dešavati prije inventure
Kada prije? valjda sa inventurom preuzimaš i upravljanje a ne prije.
Post Reply