Kao da smo u AmericiThe 51st State wrote:joj gospodje, pa je li moguce ovo jebote.
Jos samo fali da imamo tuče na rasprodajama
Kao da smo u AmericiThe 51st State wrote:joj gospodje, pa je li moguce ovo jebote.
ultima_palabra wrote:Jbg, otuđenost... umjesto rodbine i prijatelja, ljudi se vežu za stvari, likove iz serija, supermarkete. Dobrodošli u kapitalizam.
Arc_Angel wrote:E, ja sam od pocetka govorio da cemo mi ovdje u BiH najvise najebati ovom akvizicijom, zasto?
U Sloveniji ima Spaar, Lidl,i bio njihov Mercator pa se borio na trzistu
U Hrvatskoj Lidl,Spaar, Kaufland, Metro i njihov Konzum, Bio Mercator i Getro
U Srbiji imate jaki Interex, Metro, Delta, Dis,IDEA, 2015 ulazi Lidl placevi su vec kupljeni, takdjer ulazi Carefour, Bio Mercator i Roda
E a sta imate u BiH, sta ste imali prije i sta imate sada.
Bio MIMS(propo), Bio Dp(propo), Duh od Amka, Slabi Interex I evo sad Bingo raste gura ga drzava, gura ga EB(da nebude bas preofirno da je bas monopol na trzistu)
Nema LIDLA, KAUFLANDA,METROA,Carefoura, SPAARA jednom rijecju nema balansa na trzistu, veliki domaci lanci su se borili godinama na trzistima Srbije, Hrvatske, Slovenije, sa jednim ili vise ovih zapdanih jakih lanaca, i jedan je na kraju isplivao Agrokor je napravio posao stoljeca u BiH, imat ce oko milijardu maraka bruto prihoda godisnje samo u BiH e to je cinjenica.
BINGO je samo mazanje ociju lokalnom stanovnistvu, to cim prije shvatite bit ce vam lakse.
Opet moram da ponovim ko nije procitao da procita jos jendom, Konkurencijsko vijece BiH je samo to VIJECE, nepostojeci Drzavni organ, na celu nepostojece Drzave
Mi smo KOLONIJA, kome do sada nije bilo jasno, sad ce mu biti.

Po kojoj to logici odnose mjesta bogati?Zeljo_do_groba wrote:Onima koji imaju keša donose, ali to omasovljavanje odnosi radna mjesta gledano u globalu...
ultima_palabra wrote:Što bi Nadrealisti rekli: Gospođo, nemojte bit' gluuuuuupi...
ultima_palabra wrote:Jbg, otuđenost... umjesto rodbine i prijatelja, ljudi se vežu za stvari, likove iz serija, supermarkete. Dobrodošli u kapitalizam.
vecina proizvoda na nasem trzistu bit ce proizvedeno u hrvatskoj i srbiji. predugacak je popis tvrtki u kojima je todoric vecinski ili manjinski vlasnik.(jamnica,ledo,zvijezda,belje,dijamant,silos mlinovi,jana,bobis,pik, frikom,)....u bih jedino je vlasnik kiseljaka(uposleno nekih stotinjak ljudi) i dc rajlovac. ne vidim tu bilo kakvu potporu proizvodnji u bih niti prostora za njihov plasman. naci ce se u konzumu po koji proizvod iz bih,na nekoj od donjih polica i to je sve.OldMayor wrote:
Neko mora proizvesti, uvesti, dovuci tu robu koju svi kupuju? Neko mora naprintati reklama i kataloga. Neko mora ocistiti centar...mora se platiti struja, mora se platiti voda, mora se platiti internet, odvoz smeca...to sve se NEKOME placa nekoj firmi, koja onda na osnovu toga zaposljava nekoga!?!
Da mi imamo zdravu ekonomiju, ovakvi centri bi bili potpora proizvodnji, dakle da onaj privrednik ne prosipa mlijeko i ne baca ga, nego ga proslijedi na pakovanje, a ovaj u trzni centar.
Kod nas je to pojebano, pa tako se preskace onaj nas privrednik, nego se mlijeko uveze i stavi na police.
Svi ti zaposleni onda placaju fino doprinose i poreze. Na sve proizvode se ugradi i PDV itd itd...
Fakat bih volio vidjeti koja je to logika gdje se otvaranjem jednog centra oduzmu radna mjesta.
na prvom mjestu je ponuda, dobra usluga se podrazumjeva, i naravno trajno niske cijene.L u c i f e r wrote:Мене само услуга занима, уз цјеновну прихватљивост наравно...
Конзум ми је близу и куповаћу ту и даље...

Inventura bila 4 dana, ne znam kad su ih mogli sedmicama maltretirati? A sad da li ce im ostati isti uslovi kao do sada je pitanje je ugovora Mercator Agrokor, i sindikata.kox wrote:Kako čuh od ljudi koji tamo rade, u bivšem Mercatoru na Socijalnom su žestoko izmaltretirali ranije radnike Mercatora, ne znam da li sve ili samo dio. Ljude su valjda sedmicama držali svaki dan do 3-4 sata poslije ponoći, a radno vrijeme im je od 7 ili 8 ujutro. Prije par dana je došlo do nekakvih problema, neko je zovnuo policiju a policija hitnu pomoć koja je zatim odvezla 7 radnika kojim je pozlilo. Sve ovo se dešavalo iza ponoći.
Kako sam čuo tako i prenosim, ne mogu garantovati da je istina.
QQ blago budaliZatamnjena stakla wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IYjPRLCB ... e=youtu.be[/youtube]
promjene su se počele dešavati prije inventuremelac wrote:Inventura bila 4 dana, ne znam kad su ih mogli sedmicama maltretirati? A sad da li ce im ostati isti uslovi kao do sada je pitanje je ugovora Mercator Agrokor, i sindikata.kox wrote:Kako čuh od ljudi koji tamo rade, u bivšem Mercatoru na Socijalnom su žestoko izmaltretirali ranije radnike Mercatora, ne znam da li sve ili samo dio. Ljude su valjda sedmicama držali svaki dan do 3-4 sata poslije ponoći, a radno vrijeme im je od 7 ili 8 ujutro. Prije par dana je došlo do nekakvih problema, neko je zovnuo policiju a policija hitnu pomoć koja je zatim odvezla 7 radnika kojim je pozlilo. Sve ovo se dešavalo iza ponoći.
Kako sam čuo tako i prenosim, ne mogu garantovati da je istina.
Kada prije? valjda sa inventurom preuzimaš i upravljanje a ne prije.StupskaBitanga wrote:promjene su se počele dešavati prije inventuremelac wrote:Inventura bila 4 dana, ne znam kad su ih mogli sedmicama maltretirati? A sad da li ce im ostati isti uslovi kao do sada je pitanje je ugovora Mercator Agrokor, i sindikata.