Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
lavorpunvode

#451 Re: Problem pasa lutalica

Post by lavorpunvode »

da se i ja pritefterim. Kao osoba koja nenormalno voli pse, koja je na svaki poziv za pomoc bila ukljucena u poprican broj akcija zajedno sa clanovima drustva za zastitu zivotinja, dok nisam od istih tih cula mnoge price koje su me od svega toga udaljile, priznajem, zatvarala sam oci pred "supljim pricama" da psi hoce napasti, ujesti iz cista mira, branila ih, prepirala se sa svojim drustvom oko te teme, znala stati pred copor i staviti im hranu oko koje su se oko mene borili, bez imalo straha i nelagode, sad vidim - s puno srece. Sve dok prije par mjeseci nisu ujeli jednog od najblizih clanova moje porodice, osobu koja voli pse gotovo isto kao i ja, nije osjecala strah do tog trenutka, pa da kazemo da su namirisali strah pa je napali. Od tada traume ima i ona i ostatak porodice, ukljucujuci i mene. Slag na tortu je to sto sam i ja postala zrtva prije 10tak dana. Isto pofin ujed, hitna pomoc, previjanje, antitetanus, antibiotici i.. realan strah do kraja zivota.
Dino_noDi

#452 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

amiliana wrote:
Dino_noDi wrote:Realno ti nisi stabilna osoba. Trebala bi posjetiti psihologa. Da neko cijeni vise pseci zivot od ljudskog :run:

Kad se neke kuge pojave govorit cemo odakle to sad kako to a problem nam pred nosom. Valjda nece biti vecih problema :roll:
Nigdje nisam rekla da je pseci zivot vazniji od covjekovog.A ovi sto govore da ce upucati,ubiti sami oni su stabilni ? .U mom kvartu postoje dva parka u koje se igraju psi ,dođu lutalice ,vlasnicki psi ima i i male djece i nisam dosad cula da se iko zalio.
Hranimo ih ,sve ok.
Ja ne kazem da se trebaju pucati jer valja na metke potrositi. Ima humano uspavati. i svi ljudi koji ih zele ubiti sigurno ne zele to na cistu miru... Igrate se svi vi u idili sve do jednom a sta je s nama koji idemo kovacima ko 92 ko da su snajperi na ulici.
amiliana

#453 Re: Problem pasa lutalica

Post by amiliana »

avetinja wrote:
amiliana wrote:
Dino_noDi wrote:De samo posjeti psihologa. :run: I provjeri malo historiju da su kerovi evoluirani vukovi koji su nastali da cuvaju covjeka, posjed stado a ne da budu necije "dijete" ljubav najdivnije stvorenje.
Moj pas je meni pomogao u trenutcima kad mi je bilo najteze u zivotu.Ostali psi u mom kvartu nikoga ne napadaju,ne diraju i nemamo taj problem.

A, kada izađeš iz svog kvarta ko ti garantuje da te neće neki čopor zaganjat' i izujedat'? Kada bi te izujedali da li bi imala isti stav o kao i do sada?
Gledaj razumijem sve ove ljude ovdje,ali opet sam alergicna na komentare ubij zakolji.Shvatam i da psi napadaju,ujedaju,ugrozavaju,napadaju malu djecu,problem je u onim a koji trebaju da rijese ovaj problem a nista ne rade.
Sad ce izbori pa izvolite ponovo glasajte za iste.

:sax:
avetinja

#454 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

Ja ništa blentavije nisam u životu čuo. Čuj da ih hranimo, kupuj konzerve, a za uzvrat oni nas neće ujedati i to je vama rješenje? A, šta ako neko nema para da ih hrani? Šta onda? Onda neka mu je Bog na pomoći. Sve to treba poubijat i da baš zato sam stabilna osoba, jer će ubrzo doći vrijeme kada će pasti prva žrtva.
Dino_noDi

#455 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

emko1234 wrote:Ja ne vidim majke mi ovdje nikakav problem.
ujeden sam prije par mjeseci iz cista mira, prolazim pored zbunja na putu do prodavnice i nekakvo malo govno škevče. Ne obazirem se opste jer imam svoja dva psa, znaci hodam sam kad ono ni pet ni sest za nogu. Malo nesto, kontam bili otisao primit tetanus, odem hajde na nagovor ukucana.

U mom kvartu, i u radijusu od kilometar (bjelave, visnjik, breka, bolnica kosevo, stara breka, ciglane) ima sigurno 200 kerova. Najopasniji copor je ovaj sto se krece izmedju breke, bjelava i visnjika te bolnice kosevo. Napali do sad barem 5 ljudi. Nikom nista. Nije problem.
Prvi iduci put kad krenu na mene, mog psa ili nekog mog pravac poljoprivredna apoteka. Uzmem fino 10 kila misomora ili puzomora, 10 kila izrezanog parizera, rukavice, kuhacu, sve izmjesam i od kontojnera do kontejnera u svojoj mahali. Kazu da puzomoru treba oko pola sata u zavisnosti od pojedene kolicine. Pa jebem mu majku, nema sta nismo prezivili i sad ko malo na noge ljudi stali, sad oni, njihova djeca, njihovi ljubimci i pola grada taoci kerova, avu-mau, dog trusta i ostalih karina.

Ma nabijem ih sve redom, nece vlast nista da poduzme, nece udruzenja nista da poduzmu, zakon je takav kakav jest. Boze moj, ja ne znam jos nikoga ko je legao u zatvor i dobio kaznu sto je ubio agresivno pasce. ovdje ljudi ne leze kad ubiju covjeka a ne kera, e pa ljudi me mogu zajebavat al kerovi boga mi nece.
Svoja dva psa nisam pustio van baste s lanca zadnju godinu i po zbog ovih finih cukica.
samo PUZOMOR I MISOMOR.
Prijatelju ne znas koliko si upravu. Ici oko 10 navecer po breci visnjik je isto walking dead.
OldMayor

#456 Re: Problem pasa lutalica

Post by OldMayor »

Evo javljaju se normalni ljudi koji vole cuke i imaju, ali su opet za neko rjesenje da se lutalice uklone.

Na takvih 10 javi se 1 koje nije za to, koje cuke bogati voli toliko, hrani ih, zeli im dobro iako ujedaju okolo.

Poenta, na ovu temu i ostale dolaze placenici iz dt, mjaua i ostalih ubleha, kojima je ovo stanje idealno.
Jebe za njima za sigurnoscu ljudi, dok funte i dolari kapaju.
alkalna_baterija

#457 Re: Problem pasa lutalica

Post by alkalna_baterija »

:lol:
Kako je naivno očekivati da će izbori nešto promijeniti i da će vlast nešto poduzeti... :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#458 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

madner wrote:Trenutno su u Sarajevu kerovi jedan od vecih problema.

GRAS, kriminal i kerovi.
i lijanoviĆi :oops:
avetinja

#459 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

Ima jedan na Breki, to nije ćuko to je mutant izujeda sve živo. Bijel je sa crnom flekom na licu, tri puta su ga lovili i svaki put im pobjegne.
madtv

#460 Re: Problem pasa lutalica

Post by madtv »

za cukoljupce, av mau bullshitere, ustanete ujutro oko 6 i prosetate izmedju zgrada, po mahalama i sl..., pa nam javite sta rade 'male okice'...
Dino_noDi

#461 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Kako se ja osjecam kad krenem prema staroj breci od carsije

Image
amiliana

#462 Re: Problem pasa lutalica

Post by amiliana »

alkalna_baterija wrote::lol:
Kako je naivno očekivati da će izbori nešto promijeniti i da će vlast nešto poduzeti... :D
Valjda imas dovoljno godina da skontas :) brani se sama ako umijes i znas.
alkalna_baterija

#463 Re: Problem pasa lutalica

Post by alkalna_baterija »

avetinja wrote:Ima jedan na Breki, to nije ćuko to je mutant izujeda sve živo. Bijel je sa crnom flekom na licu, tri puta su ga lovili i svaki put im pobjegne.
zanimljivo, baš svaki put uspije pobjeći... :D

Kako se ne nađe niko dovoljno jake ruke da ga smakne s ulice za sva vremena...
Dino_noDi

#464 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dino_noDi »

Kerovi najvise vole ljude koji se boje te pogotovu napadaju a kako je situacija dobijamo sve vise takvih ljudi i sta dobijamo sve vise i vise ujeda i ne do Bog nesto vise :run:

Trebamo se sa ovim kretati???

Image
emko1234

#465 Re: Problem pasa lutalica

Post by emko1234 »

Dino_noDi wrote:
emko1234 wrote:Ja ne vidim majke mi ovdje nikakav problem.
ujeden sam prije par mjeseci iz cista mira, prolazim pored zbunja na putu do prodavnice i nekakvo malo govno škevče. Ne obazirem se opste jer imam svoja dva psa, znaci hodam sam kad ono ni pet ni sest za nogu. Malo nesto, kontam bili otisao primit tetanus, odem hajde na nagovor ukucana.

U mom kvartu, i u radijusu od kilometar (bjelave, visnjik, breka, bolnica kosevo, stara breka, ciglane) ima sigurno 200 kerova. Najopasniji copor je ovaj sto se krece izmedju breke, bjelava i visnjika te bolnice kosevo. Napali do sad barem 5 ljudi. Nikom nista. Nije problem.
Prvi iduci put kad krenu na mene, mog psa ili nekog mog pravac poljoprivredna apoteka. Uzmem fino 10 kila misomora ili puzomora, 10 kila izrezanog parizera, rukavice, kuhacu, sve izmjesam i od kontojnera do kontejnera u svojoj mahali. Kazu da puzomoru treba oko pola sata u zavisnosti od pojedene kolicine. Pa jebem mu majku, nema sta nismo prezivili i sad ko malo na noge ljudi stali, sad oni, njihova djeca, njihovi ljubimci i pola grada taoci kerova, avu-mau, dog trusta i ostalih karina.

Ma nabijem ih sve redom, nece vlast nista da poduzme, nece udruzenja nista da poduzmu, zakon je takav kakav jest. Boze moj, ja ne znam jos nikoga ko je legao u zatvor i dobio kaznu sto je ubio agresivno pasce. ovdje ljudi ne leze kad ubiju covjeka a ne kera, e pa ljudi me mogu zajebavat al kerovi boga mi nece.
Svoja dva psa nisam pustio van baste s lanca zadnju godinu i po zbog ovih finih cukica.
samo PUZOMOR I MISOMOR.
Prijatelju ne znas koliko si upravu. Ici oko 10 navecer po breci visnjik je isto walking dead.
Neku vecer prolazim tom dionicom od stare breke se spustam prema konzumu u autu, 30 metara od konzuma na breci ima jedna ostra krivina i parking s lijeve strane, ide djevojka, njih 5-6 je pribilo uza zid i laju. samo pitanje koji ce prvi ujest, ja idem autom, i vidim curu, zaletim se na njih i sirenu drzim 10 sekundi, oni se razbjezase. Izadjem, ona ne moze sebi da dodje, sva se trese, daj joj malo vode, stavim je u auto da je povezem. Kaze ona tu zivi, svaki dan ih vidja, neke je hranila ali joj se ovo nikad nije desilo. Gdje ces da te vozim, kaze ona vrati me do ulaza, odoh kuci, samo sto se ne onesvjestim. Cura zivi 2 min odatle, u grad krenula.

I kaze neko nece, copor, svi ko telad. Kako ce oni meni svi puzomor zamezit, jo samo malo.
pici

#466 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Image

Kupujmo i koristimo domaće \\ Kvalitetno proizvedeno u BiH :bih:
LieToMe

#467 Re: Problem pasa lutalica

Post by LieToMe »

amiliana wrote:
Dino_noDi wrote:Realno ti nisi stabilna osoba. Trebala bi posjetiti psihologa. Da neko cijeni vise pseci zivot od ljudskog :run:

Kad se neke kuge pojave govorit cemo odakle to sad kako to a problem nam pred nosom. Valjda nece biti vecih problema :roll:
Nigdje nisam rekla da je pseci zivot vazniji od covjekovog.A ovi sto govore da ce upucati,ubiti sami oni su stabilni ? .U mom kvartu postoje dva parka u koje se igraju psi ,dođu lutalice ,vlasnicki psi ima i i male djece i nisam dosad cula da se iko zalio.
Hranimo ih ,sve ok.
Vidi, da se razumijemo, nisam za onaj princip uzmi ubij zakolji...ali u drzavi u kakvoj zivimo, gdje se NEMA para i porodiljama uzimaju dvije posljednje naknade tj porodilje "halale" drzavi jer NEMA para za tek rodjenu bebu/bebe... u takvoj drzivi NEREALNO je ocekivati da se pa hajmo i ovako reci PUNO je i marka koja se odvoji za cuku ako se od MOJE, znaci licno moje porodiljske naknade uzme od MOG djeteta jer NEMA para za naknade.

I sad ja treba hladno jel da prihvatim to da za moje dijete NEMA para (napomena, MOJIH para jer radim, placam porez, placam sve jebene racune, odovoz smeca, ciscenje haustora...) i jer se od MOJE plate odvaja i za nezaposlane i za penzionere,i zdravsteno i socijalno i za milion kojekavih gluposti (haman jos pa cu i zrak placati) ali za MOJE dijete nema para a za cuke bi trebalo da se nadje jer ih je nehumano ubiti. Ali drzava za sve navedeno NEMA para a za cuke bi se eto negdje naslo. :-)

Izborna je godina, cuda se mozda jos i dese... A pardon, nije to taj film...ovdje cuda ne stanuju i cuda se ne desavaju :mrgreen:
avetinja

#468 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

alkalna_baterija wrote:
avetinja wrote:Ima jedan na Breki, to nije ćuko to je mutant izujeda sve živo. Bijel je sa crnom flekom na licu, tri puta su ga lovili i svaki put im pobjegne.
zanimljivo, baš svaki put uspije pobjeći... :D

Kako se ne nađe niko dovoljno jake ruke da ga smakne s ulice za sva vremena...

Ganjaju ga valjda šintori ili oni što im markice stavljaju, ali svaki put pobjegne. Problem je što je on u čoporu gdje ima 7 gigantskih ćuka, pa valja stisnut pa ga smaknuti, brane ga braća. :D
It_is_a_Leclerc

#469 Re: Problem pasa lutalica

Post by It_is_a_Leclerc »

Evo zore, evo dana, evo locka i katanca.

:run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#470 Re: Problem pasa lutalica

Post by Chmoljo »

JOINT_1921 wrote:50 metaka, 30-ak KM... Problem se da rijesiti za maksimalno 10.000 KM, u roku 5 noci... J*te taoci kerova, da nije smijesno bilo bi zalosno...
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» JOINT_1921

2 sedmice
pici

#471 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Dino_noDi wrote:Kerovi najvise vole ljude koji se boje te pogotovu napadaju a kako je situacija dobijamo sve vise takvih ljudi i sta dobijamo sve vise i vise ujeda i ne do Bog nesto vise :run:

Trebamo se sa ovim kretati???

Image

ma jebo to ja brez ovog ni do granapa...

Image
emko1234

#473 Re: Problem pasa lutalica

Post by emko1234 »

Što prije ljudi pocnu reagovati, prije ce se problem rijesiti.
Nista pompezno, nego anonimno svak u svojoj mahali i na svoj nacin. Ako su sad ovakvi, mogu mislit kakvi ce biti kad upekne minus, snijeg do koljena, a nema nista da se jede oko kontejnera.
uglavnomja

#474 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo zore, evo dana, evo locka i katanca.

:run:

:lol: :lol: :lol:

Dzaba se nadas :D nema katanca. Ko zasluzi ban - ferije u banovicima

Ali nema ti cukoljubaca, pakicu ne rcunam, a i amilijana je solista uzgleda. Nema one vojske sa oar stotina postova u zadnjih par godina, a svi postovi na cukama. I obicno imaju bloj tlinest u nicku. Ili su profesionalni trolovi, razvlacivaci pameti, antilogicari ... pejpal aktivisti itd ....

Ili su dosli pameti ili presusila pipa :D
amiliana

#475 Re: Problem pasa lutalica

Post by amiliana »

Pa nece vas pojesti.
Locked