Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
-
oridjidji
#451 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Skontaćemo u hodu vremenom 
- Lakat Jebić
#452 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
esko omerbasic philip tataglia 
- titinho
#453 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Posto nema te teme al ja moram da postavim jedno pitanje da mi neko pojasni, sta znaci biti ostali odnosno kakva je razlika izmedju BOSNJAKA i OSTALOG , jer kao sto znamo vecina tih "ostalih" imaju bosnjacka (muslimanska) imena, odnsono njihovi jedan ili oba roditelja je musliman.
znaci kakva je razlika izmedju mene Emira Bosnjaka i mog jarana Amera "ostalog"
Dal to u neku ruku znaci da se pojedini Bosnjaci nesvjesni svog porijekla stide Bosnjaka.
U osnovi ciljevi Bosnjaka i "ostalih" su isti a to su drzava Bosna i Hercegovina kao funkcionalna i jedinstvena drzava moze se reci koja pociva na gradjanskim idejama.
dal danas to "ostali" a prije svega se tu mislilo na Jevreje(kao narod), Rome i druge manjinske narode a danas se to "ostali" poistovjecuje sa BOSANCIMA.
Dal to u neku ruku znaci da se pojedini Bosnjaci nesvjesni svog porijekla stide Bosnjaka.
U osnovi ciljevi Bosnjaka i "ostalih" su isti a to su drzava Bosna i Hercegovina kao funkcionalna i jedinstvena drzava moze se reci koja pociva na gradjanskim idejama.
dal danas to "ostali" a prije svega se tu mislilo na Jevreje(kao narod), Rome i druge manjinske narode a danas se to "ostali" poistovjecuje sa BOSANCIMA.
- Ja_Ja
#454 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Pa taj jaran Amer ti je Amerikanac, i prema tome nije Bosnjak. Ne znam sta ti nije jasnotitinho wrote:Posto nema te teme al ja moram da postavim jedno pitanje da mi neko pojasni, sta znaci biti ostali odnosno kakva je razlika izmedju BOSNJAKA i OSTALOG , jer kao sto znamo vecina tih "ostalih" imaju bosnjacka (muslimanska) imena, odnsono njihovi jedan ili oba roditelja je musliman.
- crvenebrigade
#455 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Emir Suljagic kao gorljivi SDP-ovac. 
Ja sam esdepeovac, rece Emir Suljagic!
http://www.youtube.com/watch?v=hNwkEn20K3I
Ja sam esdepeovac, rece Emir Suljagic!
http://www.youtube.com/watch?v=hNwkEn20K3I
- MuaDib
#456 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Evolucija Emira Suljagića pokazuje njegovu duboku povezanost sa problemima bosanskohercegovačkog naroda. Svojim angažmanom činilo se katkad da pravi greške u koracima, činilo se da stvara konflikte, da je isključiv i autokrata. Međutim Emir Suljagić je prošao sve stepenice bosanskohercegovačkih nepravdi, tromosti i trulosti, vidio je kako stvari stoje i vidio je cjelokupno političko licimjerje i protagonste političkih prevara.
Zbog toga je Emir Suljagić pravi kandidat, pravi čovjek za Predsjedništvo, ličnost koja će svakom u brk reči sve šta misli, pa makar pored njega sjedili Bakir - babin sin ili Bakir - SDP spin, bivši reis ili magnat Fahro. A mi znamo kome, kako i šta treba reči, i čije prevare i laži treba razotkriti, i koje kandidate treba suočiti sa njihovim djelima protiv države i naroda kom pripadaju. Samo tako možemo dobiti pravog čovjeka u Predsjedništvu.
Zbog toga je Emir Suljagić pravi kandidat, pravi čovjek za Predsjedništvo, ličnost koja će svakom u brk reči sve šta misli, pa makar pored njega sjedili Bakir - babin sin ili Bakir - SDP spin, bivši reis ili magnat Fahro. A mi znamo kome, kako i šta treba reči, i čije prevare i laži treba razotkriti, i koje kandidate treba suočiti sa njihovim djelima protiv države i naroda kom pripadaju. Samo tako možemo dobiti pravog čovjeka u Predsjedništvu.
- crvenebrigade
#457 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Pa ovo je nevjerovatno do koje mjere su jos ostatci losih spin forumasa u sluzbi Demokratska fronta - Zeljko Komsic (naziv stranke koji na prvu odise demokratijom tipa Fahrudina Radoncica, novog koalicionog partneraMuaDib wrote:Evolucija Emira Suljagića pokazuje njegovu duboku povezanost sa problemima bosanskohercegovačkog naroda. Svojim angažmanom činilo se katkad da pravi greške u koracima, činilo se da stvara konflikte, da je isključiv i autokrata. Međutim Emir Suljagić je prošao sve stepenice bosanskohercegovačkih nepravdi, tromosti i trulosti, vidio je kako stvari stoje i vidio je cjelokupno političko licimjerje i protagonste političkih prevara.
Onoga koji je kao stranacki uhljebljenik krenuo od SDA, preko SDP-a i na kraju zavrsio u stranci iz koje svakodnevno cujemo informacije o napustanju nezadovoljnih i razocaranih clanova rukovodsta i clanstva.
Niti jedan odgovor nemamo na navode kako neko poput Emira Suljagica moze govoriti o iskrenosti i dosljednosti kad je preko noci mijenjao svjetonazore, politicke ideologije, pisao ljigave panegirike Zlatku Lagumdziju...
Last edited by crvenebrigade on 16/07/2014 23:02, edited 1 time in total.
- MuaDib
#458 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Nevjerovatno je to da ideološki ratnik, koji svojim nikom to i ne krije, nekom ovdje soli pamet o tome ko je i šta Suljagićcrvenebrigade wrote:Pa ovo je nevjerovatno do koje mjere su jos ostatci losih spin forumasa u sluzbi Demokratska fronta - Zeljko Komsic (naziv stranke koja odise demokratijomMuaDib wrote:Evolucija Emira Suljagića pokazuje njegovu duboku povezanost sa problemima bosanskohercegovačkog naroda. Svojim angažmanom činilo se katkad da pravi greške u koracima, činilo se da stvara konflikte, da je isključiv i autokrata. Međutim Emir Suljagić je prošao sve stepenice bosanskohercegovačkih nepravdi, tromosti i trulosti, vidio je kako stvari stoje i vidio je cjelokupno političko licimjerje i protagonste političkih prevara.
Zbog toga je Emir Suljagić pravi kandidat, pravi čovjek za Predsjedništvo, ličnost koja će svakom u brk reči sve šta misli, pa makar pored njega sjedili Bakir - babin sin ili Bakir - SDP spin, bivši reis ili magnat Fahro. A mi znamo kome, kako i šta treba reči, i čije prevare i laži treba razotkriti, i koje kandidate treba suočiti sa njihovim djelima protiv države i naroda kom pripadaju. Samo tako možemo dobiti pravog čovjeka u Predsjedništvu.) spremni braniti kontroverznog Emira Suljagica.
![]()
Onoga koji je kao stranacki uhljebljenik krenuo od SDA, preko SDP-a i na kraju zavrsio u stranci iz koje svakodnevno cujemo informacije o napustanju.
Niti jedan odgovor nemamo na navode kako neko poput Emira Suljagica moze govoriti o iskrenosti i dosljednosti kad je preko noci mijenjao svjetonazore, politicke ideologije, pisao ljigave panegirike Zlatku Lagumdziju...
-
stari grad Visegrad
#459 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Digla se prasina. Sto je mjenjao stranke znaci da ima iskustva i da nije naivan.
Last edited by stari grad Visegrad on 16/07/2014 23:04, edited 1 time in total.
- crvenebrigade
#460 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Zbog toga je Emir Suljagić pravi kandidat, pravi čovjek za Predsjedništvo, ličnost koja će svakom u brk reči sve šta misli, pa makar pored njega sjedili Bakir - babin sin ili Bakir - SDP spin, bivši reis ili magnat Fahro. A mi znamo kome, kako i šta treba reči, i čije prevare i laži treba razotkriti, i koje kandidate treba suočiti sa njihovim djelima protiv države i naroda kom pripadaju. Samo tako možemo dobiti pravog čovjeka u Predsjedništvu.[/quote]
Pa ovo je nevjerovatno do koje mjere su jos ostatci losih spin forumasa u sluzbi Demokratska fronta - Zeljko Komsic (naziv stranke koja odise demokratijom
) spremni braniti kontroverznog Emira Suljagica.
Onoga koji je kao stranacki uhljebljenik krenuo od SDA, preko SDP-a i na kraju zavrsio u stranci iz koje svakodnevno cujemo informacije o napustanju.
[/quote]
Nevjerovatno je to da ideološki ratnik, koji svojim nikom to i ne krije, nekom ovdje soli pamet o tome ko je i šta Suljagić
[/quote]
Opet nikakvog odgovora na navode i pitanja? A i kako bih dali kad je sve istina i tacno.
Pa ovo je nevjerovatno do koje mjere su jos ostatci losih spin forumasa u sluzbi Demokratska fronta - Zeljko Komsic (naziv stranke koja odise demokratijom
Nevjerovatno je to da ideološki ratnik, koji svojim nikom to i ne krije, nekom ovdje soli pamet o tome ko je i šta Suljagić
Opet nikakvog odgovora na navode i pitanja? A i kako bih dali kad je sve istina i tacno.
- crvenebrigade
#461 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Arhiv: Iz politickog-stranackog uhljebljenja SDP-ovca Emira Suljagica;
http://www.youtube.com/watch?v=SjLZGUijOYc
Cak je napravio skandal i napao ovdje stranacki bilten Fahrudina Radoncica, danasnjeg koalicionog prtnera njegove Demokratske fronte - Zeljko Komsic.
Toliko o politickoj dosljednosti i principijelnosti Emira Suljagica.
http://www.youtube.com/watch?v=SjLZGUijOYc
Cak je napravio skandal i napao ovdje stranacki bilten Fahrudina Radoncica, danasnjeg koalicionog prtnera njegove Demokratske fronte - Zeljko Komsic.
Toliko o politickoj dosljednosti i principijelnosti Emira Suljagica.
Last edited by crvenebrigade on 16/07/2014 23:21, edited 1 time in total.
- crvenebrigade
- MuaDib
#463 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
@crvene brigade
Logika da je politika tajno društvo posvećeno sopstvenim interesima, pokazuje koliki je vaš domet i otkriva jednu jedinu istinu da je vaše jedino oružje pozivanje na izdaju, u stilu najpoznatijih svjetskih mafijaških organizacija. Koje rabite uvijek kada neko prozre vašu kriminalnu filozofiju i pruži joj otpor. Nedostatak demokratije u vašim strankama, inicijalna je kapisla Suljagićevog puta do kandidata za člana Predsjedništva. Jer borba za bolje društvo, za pravedno društvo i za društvo jednakih šansi, jača je od vaših nemoralnih ponuda i vaših potreba za poltronima. Jer sam stav bio je član ove ili one partije, od strane onih koji su još uvjek dio tih partija, sa projekcijom negativiteta u vlastitim redovima prema onima koji su zbog istih rekli takvim partijama NE, pokazuje svu moralnu bijedu našeg društva.
Logika da je politika tajno društvo posvećeno sopstvenim interesima, pokazuje koliki je vaš domet i otkriva jednu jedinu istinu da je vaše jedino oružje pozivanje na izdaju, u stilu najpoznatijih svjetskih mafijaških organizacija. Koje rabite uvijek kada neko prozre vašu kriminalnu filozofiju i pruži joj otpor. Nedostatak demokratije u vašim strankama, inicijalna je kapisla Suljagićevog puta do kandidata za člana Predsjedništva. Jer borba za bolje društvo, za pravedno društvo i za društvo jednakih šansi, jača je od vaših nemoralnih ponuda i vaših potreba za poltronima. Jer sam stav bio je član ove ili one partije, od strane onih koji su još uvjek dio tih partija, sa projekcijom negativiteta u vlastitim redovima prema onima koji su zbog istih rekli takvim partijama NE, pokazuje svu moralnu bijedu našeg društva.
- crvenebrigade
#464 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
O kakvoj izdaji pises? Ovdje se govori i stalno postavljam isto pitanje bez vaseg odgovora!MuaDib wrote:@crvene brigade
Kako to da je Emir Suljagic preko noci, a zapravo vodjen iskljucivo licnim i pragmaticnim interesima mijenjao svoje svjetonazore, politicke ideologije, pisao i objavljivao ljigave i uvlakacke panegirike Zlatku Lagumdziji, bio uhljebljen u kabinetu Adnana Terzica, zamjenika predsjednika SDA...?!?
O kakvoj iskrenosti, dosljednosti i principijelnosti moze govoriti stranacki preletac (SDA-SDP-DF) Emir Suljagic?!
-
VjecitiStudent
#465 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Mogao bi nam i ti odgovoriti na slično pitanje ispred SDP-a?"Kako to da je Emir Suljagic preko noci, a zapravo vodjen iskljucivo licnim i pragmaticnim interesima mijenjao svoje svjetonazore, politicke ideologije, pisao i objavljivao ljigave i uvlakacke panegirike Zlatku Lagumdziji, bio uhljebljen u kabinetu Adnana Terzica, zamjenika predsjednika SDA...?!? :
O kakvoj iskrenosti, dosljednosti i principijelnosti moze govoriti stranacki preletac (SDA-SDP) Emir Suljagic?!"
Kod vas je postao ministar.
- crvenebrigade
#466 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Evo da te podsjetim na ljigavi i uvlakacki panegirik napisan rukom Emira Suljagica.VjecitiStudent wrote:Mogao bi nam i ti odgovoriti na slično pitanje ispred SDP-a?"Kako to da je Emir Suljagic preko noci, a zapravo vodjen iskljucivo licnim i pragmaticnim interesima mijenjao svoje svjetonazore, politicke ideologije, pisao i objavljivao ljigave i uvlakacke panegirike Zlatku Lagumdziji, bio uhljebljen u kabinetu Adnana Terzica, zamjenika predsjednika SDA...?!? :
O kakvoj iskrenosti, dosljednosti i principijelnosti moze govoriti stranacki preletac (SDA-SDP) Emir Suljagic?!"
Kod vas je postao ministar.
http://www.sdp.ba/upload/documents/publ ... mdzija.pdf
Nakon ovoga sva prica o Emiru Suljagicu je zavrsena.
P.S. Kod mene nije postao ministar, jer nemam veze niti sa jednom strankom za razliku od njega koji je stalno lutao od stranke do stranke.
Last edited by crvenebrigade on 16/07/2014 23:54, edited 1 time in total.
-
HM 2011
#467 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Član predsjedništva ima jako malo uticaja na razvoj događaja u izvršnoj ali i zakonodavnoj vlasti.....
Protokolarna funkcija - koja ima uticaja na imenovanja u OS BiH ali i koja je KOLEKTIVNI ORGAN....
Uglavnom predizborna kampanja za člana predsjedništva je vrlo interesantna - međutim - udarne riječi te predizborne kampanje su prema mom shvatanju potpuno pogrešne -
Ne predstavlja niti one koji su se snašli niti one koji se nisu snašli, čak niti samo svoj narod
- nego čitavu BiH ?
Protokolarna funkcija - koja ima uticaja na imenovanja u OS BiH ali i koja je KOLEKTIVNI ORGAN....
Uglavnom predizborna kampanja za člana predsjedništva je vrlo interesantna - međutim - udarne riječi te predizborne kampanje su prema mom shvatanju potpuno pogrešne -
Ne predstavlja niti one koji su se snašli niti one koji se nisu snašli, čak niti samo svoj narod
- nego čitavu BiH ?
-
VjecitiStudent
#468 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Apsolutno, apsolutno.crvenebrigade wrote:P.S. Kod mene nije postao ministar, jer nemam veze niti sa jednom strankom za razliku od njega koji je stalno lutao od stranke do stranke.
Nezavisni kritičar, taman koliko je je i Bakir H. nezavisni novinar.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#469 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Sta je dobro? Enciklopedijski primjer mita, korupcije i nepotizma, u liku i djelu Izetbegovica, zene mu, i cijele ekipe koja je ucestvovala u tome.weredsf wrote:Cim smeta gradjanskoj opciji znaci da je dobro, da samo tome sluze Izetbegovici i SDA meni dovoljno fakat,ponovit cu po milioniti put da nisam u sistemu namjestenika niti budgetlija ali ti i to znas bolje od mene.Naivnost, ona providna i povrsna, je tako ucestala kod vas SDA pionira![]()
Naravno da nije cudno da neko bude direktor, jos u bolnici Jezero, svojim profesorima sa faxa. Znas kada se to desava u doktorskoj hijararhiji, i nacinu kako kod njih ide napredovanje u karijeri?
Pa samo u slucajevima kada je ta, za takve pozicije mlada osoba, toliki intelektualni i naucni kapacitet, i da objavljuje naucne radove u svojoj oblasti k'o u filmovima. Sto Seka, dakako, nije ni blizu.
Il naravno u BIH, ako je zena maloga princa, i glavnog u hijararhiji SDA tajkuna i kvazi-feudalaca.
A onda, tako pozicionirana u porodilistu Jezero, dekretom upravnog odbora kojem je predsjedavajuci ex.policajac, naravno dosao tu kao clan SDA, sto mu je ujedno i jedina strucna preporuka za tu poziciju, kroz strucne analize...a pod pokroviteljstvom Radeljasa, prelazi na poziciju direktorice Drzavne bolnice. Mislim onoooooo....
![]()
Cekaj, jel stvarno mislis da se mogu pusiti te price i fore koje pokusavate plasirati? Pa moguce nekom nepismenom puku, ili klijentelisticki pozicioniranim zombijima po raznim budzetskim varijacijama![]()
Nemoral, nepotizam, pljacka, mito...a mali princ moze glumiti poboznost i moral koliko hoce, sto situaciju cini jos karikaturnijom.
Al ok, posto znam da si SDA pozicionirani bojovnik, i ocekivao sam da ces uletiti u odbranu lika i djela maloga princa, i hanume mu.![]()
Mene bi bilo stid, jos za ramazan...al realno.![]()
Nema tog spina kojim bi mogao ove konkretne cinjenice okrenuti na toboze ideolosko neslaganje.
To ideologija SDA, mito, korupcija i nepotizam? Onda ok, i 'ideoloski' se ne slazemo po ovom, konkretnom, pitanju.
I znas sta je najveci fazon? Sto svi vi koji se lomite Suljagicu, a i vecini drugih, spakovati ovo ili ono, gubite kredibilitet pricanja o moralu, etici, patriotizmu, religijskim vrijednostima itd. umanjujuci bitnost konkretnog desavanja oko nepotizma porodice Izetbegovic, a raspredajuci i dizuci kao 'poguban' podatak da l' se Suljagic nekada izjasnio Bosancem ili oduvijek Bosnjakom.
Ti podrzavas nekoga ko nema moralnu i eticku dvojbu, da poluge moci upotrebi u svrhu mita, korupcije i nepotizma, i svaka cast ako budes imun na to. A ja cu zivjeti sa tom pogubnom cinjenicom
Biti Bosanac, kakav poguban cin
- Lokman
#470 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Suljagić sa bošnjačkom povratničkom fukarom u Bratuncu, scena nezamisliva za arogantne i bahate pripadnike SDA oligarhije koji iftare pored bazena i hacijendi. Suljagić je bošnjačka reinkarnacija Erdogana, političara iz naroda i za narod, koji će poput meteora srušiti korumpiranu i fosiliziranu političku klasu.
Najbitniji dio predizborne kampanje bit će direktno sučeljavanje Suljagića i Izetbegovića. Sučeljavanje istine i laži. Suljagić će ga rasturiti kao Njemačka Brazil u polufinalu svjetskog prvenstva. To će odrediti pobjednika. Ne postoji hutba ili propaganda seoskih hodža koja može povratiti kredibilitet SDA. Oni su bezidejni, bez karizmatičnog lidera i kadrova, odvratni svakome pa i sami sebi, više ne mogu psihološki mobilisati mase, njihova baza je reducirana na parazite i rođake koje su zaposlili u javnom sektoru. Suljagić je idealan kandidat za sve one koji žele promjene. Svaka njegova izjava artikuliše bijes poniženih i siromašnih prema bahatoj SDA-SDP oligarhiji. Govori jasnim i efektnim rečenicama, direktno ukazuje na uzroke krize i konkretne krivce. Nema bespotrebnih birokratskih obzira koji parališu akciju. U nedostatku argumenata SDA agiprop skreće diskusiju na nebitne teme poput falsifikovane debate da li je Emir Suljagić Bošnjak
- victom
#471 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Bošnjacima treba vođa, koji je inteligentan i ima muda. Teška kombinacija za pronaći.
kao ovaj na slici, samo da je još i inteligentan.

kao ovaj na slici, samo da je još i inteligentan.

Last edited by victom on 01/03/2021 05:08, edited 2 times in total.
-
diinnoo31
#472 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Podržavam Emirov stav da je temelj Bošnjaštva nije nikako valjan. Moj dobar prijatelj pravoslavac, rođeni Sarajlija se na ovom popisu izjasnio kao Bošnjak. Njegov stav je da su Bošnjaci domicijelni narod Bosne a njegov pra pra dedo je Sarajalija, ne može sebi nikako prišiti etiketu Srbina jer se jednostavno ne osjeća tako niti osjeća ikakvu povezanost sa srbima iz Srbije, svjestan je da je njegov narod u Bosni i da je od uvijek bio ovdje a da nikada nije bio Srbin. Nažalost takvih nema puno jer nedavno smo zajedno bili na jednoj tribini o Bošnjacima i popisu i odmah je jedan "predavač" počeo mi Bošnjaci, naša vjera je islam, odjednom više nigdje nema Bošnjaka prešao na muslimane, muslimani u Gazi vamo tamo pa do Turske koja je naša majka itd. Čovjek me gleda ono wtf šta ću ja ovdje, a ja imam osjećaj da sam na hutbi. I tako se šikaniraju pripadnici drugih vjera koji su Bošnjaci, ima tih primjera mnogo ovo je samo jedan. Nadam se da ćemo sa razmišljanjem preći na viši nivo te da odrednica naše nacije, naroda neće biti vjera već naši druge specifičnosti u odnosu na druge e tek tada moćemo reći da smo sazreli kao narod. Imam osjećaj da samo na balkanu po vjeri razvrstavaju u nacionalne tabore. Da se od 90tih krenulo sa pravom kampanjom Bošnjaštva, po meni bi bilo bolje da se krenulo sa Bosanstvom ali nebtino, danas bi bilo više ljudi drugih vjera koji bi se izjašnjivali kao i većina ljudi koji vole ovu zemlju, jer smo ih tako primorali da budu ostali ili da se izjašnjavaju pripadnicima nekih drugih naroda. Da se razumijemo je nemam ništa protiv vjere jer sam i sam vjernik ali moramo striktno razgraničiti Bošnjaštvo i muslimanstvo jer to dvoje nije u nikakvoj korelaciji ili barem ne bi trebalo biti. Biti Bošnjak ne bi smjelo implicirati da je neko musliman, tek tada se možemo nadati da ćemo sazrijeti kao narod.
- titinho
#473 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Bas danas o ovome pisem na forumu, zasto oni koji promovisu ideju "ostalih" bjeze od bosnjastva i zasto sa druge strane islamska zajednica i trenutne vodje bosnjaka (bakir i sda) pod bosnjake podrazumijevaju samo muslimane.diinnoo31 wrote:Podržavam Emirov stav da je temelj Bošnjaštva nije nikako valjan. Moj dobar prijatelj pravoslavac, rođeni Sarajlija se na ovom popisu izjasnio kao Bošnjak. Njegov stav je da su Bošnjaci domicijelni narod Bosne a njegov pra pra dedo je Sarajalija, ne može sebi nikako prišiti etiketu Srbina jer se jednostavno ne osjeća tako niti osjeća ikakvu povezanost sa srbima iz Srbije, svjestan je da je njegov narod u Bosni i da je od uvijek bio ovdje a da nikada nije bio Srbin. Nažalost takvih nema puno jer nedavno smo zajedno bili na jednoj tribini o Bošnjacima i popisu i odmah je jedan "predavač" počeo mi Bošnjaci, naša vjera je islam, odjednom više nigdje nema Bošnjaka prešao na muslimane, muslimani u Gazi vamo tamo pa do Turske koja je naša majka itd. Čovjek me gleda ono wtf šta ću ja ovdje, a ja imam osjećaj da sam na hutbi. I tako se šikaniraju pripadnici drugih vjera koji su Bošnjaci, ima tih primjera mnogo ovo je samo jedan. Nadam se da ćemo sa razmišljanjem preći na viši nivo te da odrednica naše nacije, naroda neće biti vjera već naši druge specifičnosti u odnosu na druge e tek tada moćemo reći da smo sazreli kao narod. Imam osjećaj da samo na balkanu po vjeri razvrstavaju u nacionalne tabore. Da se od 90tih krenulo sa pravom kampanjom Bošnjaštva, po meni bi bilo bolje da se krenulo sa Bosanstvom ali nebtino, danas bi bilo više ljudi drugih vjera koji bi se izjašnjivali kao i većina ljudi koji vole ovu zemlju, jer smo ih tako primorali da budu ostali ili da se izjašnjavaju pripadnicima nekih drugih naroda. Da se razumijemo je nemam ništa protiv vjere jer sam i sam vjernik ali moramo striktno razgraničiti Bošnjaštvo i muslimanstvo jer to dvoje nije u nikakvoj korelaciji ili barem ne bi trebalo biti. Biti Bošnjak ne bi smjelo implicirati da je neko musliman, tek tada se možemo nadati da ćemo sazrijeti kao narod.
to se mora promijeniti i bosnjake izdici iznad muslimana. Bosnjaci imaju jedan cilj a to je Bosna i Hercegovina kao jedinstvena i samostalna drzava za 1000 narednih godina i opstanak svih naroda a posebno Bosnjaka u Bosni.
Svi koji se izjasnjavaju kao "ostali" slijede iste ideje
ovdje imamo slucaj dijeljenja jednog naroda na 2-3 imaginarna naroda sa vise naziva.
-
Haman
#474 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
Odlicno pitanje. Dijelim tvoje misljenje.
Ako kandidat moze biti nastavnik crtanja Fahrudin Scepo Radoncic, zasto ne bi mogao to da bude i jedan obrazovan covjek kakav je E. Suljagic. Moj kandidat br. 1.

Ako kandidat moze biti nastavnik crtanja Fahrudin Scepo Radoncic, zasto ne bi mogao to da bude i jedan obrazovan covjek kakav je E. Suljagic. Moj kandidat br. 1.
- Blek Stena
#475 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?
diinnoo31 wrote:Podržavam Emirov stav da je temelj Bošnjaštva nije nikako valjan. Moj dobar prijatelj pravoslavac, rođeni Sarajlija se na ovom popisu izjasnio kao Bošnjak. Njegov stav je da su Bošnjaci domicijelni narod Bosne a njegov pra pra dedo je Sarajalija, ne može sebi nikako prišiti etiketu Srbina jer se jednostavno ne osjeća tako niti osjeća ikakvu povezanost sa srbima iz Srbije, svjestan je da je njegov narod u Bosni i da je od uvijek bio ovdje a da nikada nije bio Srbin. Nažalost takvih nema puno jer nedavno smo zajedno bili na jednoj tribini o Bošnjacima i popisu i odmah je jedan "predavač" počeo mi Bošnjaci, naša vjera je islam, odjednom više nigdje nema Bošnjaka prešao na muslimane, muslimani u Gazi vamo tamo pa do Turske koja je naša majka itd. Čovjek me gleda ono wtf šta ću ja ovdje, a ja imam osjećaj da sam na hutbi. I tako se šikaniraju pripadnici drugih vjera koji su Bošnjaci, ima tih primjera mnogo ovo je samo jedan. Nadam se da ćemo sa razmišljanjem preći na viši nivo te da odrednica naše nacije, naroda neće biti vjera već naši druge specifičnosti u odnosu na druge e tek tada moćemo reći da smo sazreli kao narod. Imam osjećaj da samo na balkanu po vjeri razvrstavaju u nacionalne tabore. Da se od 90tih krenulo sa pravom kampanjom Bošnjaštva, po meni bi bilo bolje da se krenulo sa Bosanstvom ali nebtino, danas bi bilo više ljudi drugih vjera koji bi se izjašnjivali kao i većina ljudi koji vole ovu zemlju, jer smo ih tako primorali da budu ostali ili da se izjašnjavaju pripadnicima nekih drugih naroda. Da se razumijemo je nemam ništa protiv vjere jer sam i sam vjernik ali moramo striktno razgraničiti Bošnjaštvo i muslimanstvo jer to dvoje nije u nikakvoj korelaciji ili barem ne bi trebalo biti. Biti Bošnjak ne bi smjelo implicirati da je neko musliman, tek tada se možemo nadati da ćemo sazrijeti kao narod.