Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Locked

Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

1. Naravno da jesam!
88
52%
2. Ne, jos nije vrijeme.
18
11%
3. Ne dolazi u obzir, ni sada ni nikada!
63
37%

Total votes: 169

Djuro11

#451 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Djuro11 »

Inače ovu raspravu možete prenjeti i uz pivu iza dragstora. I normalno, da ponovim onu staru švedsku: treba dignuti guzicu sa sećije. Ne pravi se tako Bosna.
Jesi ti Musliman?

Sta se javljas.Iako falis se na kockastom forumu kako '''prcas'' balije.Sem trolanja.Sta je tvoje zanimanje ovdje

Dzamija treba da se pravi.Vidim tebi smeta.Ako ti zelis praviti katolicku crkvu na Podvelezju.Bujrum.Sredstva i pravi je ako mognes.Ocito nesto si neurozan i to previse.Jel nema trafike na kockastim forumima.Ili da ako dodje koji Bosnjak na te vase forume i trola kao sto ti radis.Sta bi se desilo?Daj bolan

Vidis za razliku od tebe ja sam bio u Cazinu i Mostaru.

Dzamija u Neumu ima smisla jer time se neprijateljima Bosne i Hercegovine porucuju dvije stvari

1) Bosnjaci ce raditi kako oni zele,ne kako drugi iz Zagreba i Beograda zele
2) Zato sto mozemo

I to je to
salvatore paradise

#452 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by salvatore paradise »

krosnja wrote:
salvatore paradise wrote: Park, igraliste, parking za auta, deponija smeca imaju neke svrhe. Dzamija i crkva nemaju. Necu dalje raspravljati na tu temu.
za tebe vjerovatno da, možda i radiš na nekoj deponiji, što je i razumljiv takav tvoj stav, no moraš razumjeti da ima ljudi koji rade i u džamijama.
Alo ba, materi pa je vrijedjaj. Kakav si ti to vjernik, gdje ti je tolerancija, ljubav prema svemu sto je stvorio alah? Ja je nesto ne vidim...
animals

#453 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by animals »

Djuro11 wrote:
Inače ovu raspravu možete prenjeti i uz pivu iza dragstora. I normalno, da ponovim onu staru švedsku: treba dignuti guzicu sa sećije. Ne pravi se tako Bosna.
Jesi ti Musliman?

Sta se javljas.Iako falis se na kockastom forumu kako '''prcas'' balije.Sem trolanja.Sta je tvoje zanimanje ovdje

Dzamija treba da se pravi.Vidim tebi smeta.Ako ti zelis praviti katolicku crkvu na Podvelezju.Bujrum.Sredstva i pravi je ako mognes.Ocito nesto si neurozan i to previse.Jel nema trafike na kockastim forumima.Ili da ako dodje koji Bosnjak na te vase forume i trola kao sto ti radis.Sta bi se desilo?Daj bolan

Dzamija u Neumu ima smisla jer time se neprijateljima Bosne i Hercegovine porucuju dvije stvari

2) Zato sto mozemo

I to je to
Bosnjaci neprijateljima porucuju, ovo je Bosna, gradjenjem dzamije. :-) :-) sve biser do bisera :D
Znaci sinonim za BIH je dzamija..gdje nema dzamije nema ni BIH..o Boze :-) :-)
Hafis

#454 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

krosnja wrote:
Hafis wrote:
krosnja wrote:ma ne radi se ni o kakvom inatu, ako bi bilo kakvih interesa od Turaka i Arapa za ulaganjem na to područje, tu bi nagrnulo hiljade turista iz arapskog svijeta. gradnjom hotela, restorana i bungalova otvorilo bi se hiljade radnih mjesta, a koliko bi tek u novosagrađenim hotelima, restoranima, prenoćištima trebalo kuhara, kuharica, kelnera, recepcionara, sobarica, svi Hrvati i Hrvatice bi mogli raditi kod tih Arapa kao uposlenici. vjerujem da bi to bila jedina općina sa 100%tnom zaposlenošću.
Nije loše Neumljanima ni ovako. Imaju svakako veći standard od 99% BiH.
moguće, no svakako zato jer rade po Splitu, Dubrovniku i Makarskoj. ovako bi se mogla vlastita općina razvijati uz vlastite radne potencijale.
Ne znam koliko poznaješ Neum, ozbiljno. Ali kažem ti da ljudi žive više nego pristojno za BiH prilike, i otuda ne dolaze nikada nikakvi vapaji za pomoć.
E sad, ako ti misliš da bi se oni zadovoljili da rade kao kuhari, kelneri, sobarice, recepcionari kod novih vlasnika Arapa, mislim da ih podcjenjuješ, i te ljude i tu sredinu. Ne iz razloga da su to neka nečasna zanimanja ili ne dao bog da se izrugujem tom poslu, nego zato što oni gotovo svi imaju nekakve obrte, koje iz godine u godinu šire (netko s manjim, netko s većim uspjehom) i ne vjerujem da bi bili zadovoljni s plaćom recepcionara za 700 KM - jer znaš i sam da strani ulagači se dobro raspitaju kolike su ovdje plaće i tako se i ponašaju. Radnica u Merkatoru u Mariboru ima okruglo 6 puta veću plaću od one u Merkatoru u Mostaru, a u nekim slučajevima, čak radi u manje prometnom objektu s manjim pazarom.

Jedino, možda, samo ogromna isplata za zemljište, višemilijunska...s tim da se ne umiješa politika.
salvatore paradise

#455 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

animals wrote:
Djuro11 wrote:
Jesi ti Musliman?

2) Zato sto mozemo

I to je to
Bosnjaci neprijateljima porucuju, ovo je Bosna, gradjenjem dzamije. :-) :-) sve biser do bisera :D
Nemoj pokusavati da apelujes na zdrav razum. Neces dobiti povratnu informaciju... Vjeruj mi, znam iz iskustva :run:
salvatore paradise

#456 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

krosnja wrote:

pa tako nekako, pa tamo gdje su rušene džamije radilo se na tome da nema Bosne.
Uvazeni kolega, znate li vi da je Bosne bilo i prije dzamija? :D
animals

#457 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by animals »

krosnja wrote:
Djuro11 wrote:
2) Zato sto mozemo

I to je t
3) kao treće, Neum bi postao trgovačka luka i razvijen grad, postao bi kao nekada u srednjem vijeku Dubrovnik,ogromni potencijali neikskorišteni stoje, ali eto, bitno je da nema džamije pa makar Neumljani brali kupine po ostrugama
Krosnja, bitna je dzamija, jer ce onda Hercegovci da se kupaju u zlatu, kao sto se kupaju Bosnjaci :D :D
Nemoj krosnja vise , zivota ti..nisam odavno procitao smijesniji postova od tvoji.. :D :D :D
Djuro11

#458 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Djuro11 »

Tacno tako

Dzamija u Neumu je strateski Bosnjacki nacionalni cilj

Zdrav razum je nesto sto ti ne znas da postoji, kao ni osnove tog istog razuma.

Ponizavanje Bosnjaka,masovne grobnice,prijetnje i jos price gdje ce se praviit Dzamije a gdje nece od strane nekih iz Brijuna.Bosnjaci vise nece tolerisati.Danas,sutra kao ni za 50 godina
shadowblade

#459 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by shadowblade »

salvatore paradise wrote:
krosnja wrote:

pa tako nekako, pa tamo gdje su rušene džamije radilo se na tome da nema Bosne.
Uvazeni kolega, znate li vi da je Bosne bilo i prije dzamija? :D
Ovi "turbo bošnje" svojim debilnim upisima potvrđuju teze hrvatskih i srpskih nacionalista kao istinite. To je najsmješnije i najtragičnije od svega.
Hafis

#460 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Djuro11 wrote: 1) Bosnjaci ce raditi kako oni zele,ne kako drugi iz Zagreba i Beograda zele
2) Zato sto mozemo

I to je to
Nabavi razglas i idući mjesec u Neum, da vidiš kako reagira domicilno pučanstvo, pošto ti ''se može''.
A ovako sa sećije...prdimahovina... mogu i ja virtualno graditi katedrale po Pruscu i čevljanovićima.
shadowblade

#461 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by shadowblade »

Djuro11 wrote:Tacno tako

Dzamija u Neumu je strateski Bosnjacki nacionalni cilj

Zdrav razum je nesto sto ti ne znas da postoji, kao ni osnove tog istog razuma.

Ponizavanje Bosnjaka,masovne grobnice,prijetnje i jos price gdje ce se praviit Dzamije a gdje nece od strane nekih iz Brijuna.Bosnjaci vise nece tolerisati.Danas,sutra kao ni za 50 godina
Vrlo je jednostavno, ako politika Bošnjaka bude bošnjačka, a ne bosanska, BiH će i formalno nestati kad tad.
salvatore paradise

#462 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

shadowblade wrote:
salvatore paradise wrote: Uvazeni kolega, znate li vi da je Bosne bilo i prije dzamija? :D
Ovi "turbo bošnje" svojim debilnim upisima potvrđuju teze hrvatskih i srpskih nacionalista kao istinite. To je najsmješnije i najtragičnije od svega.
Ista je to skola druze...
Djuro11

#463 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Djuro11 »

Neum,Mostar

Ista prica.Prvi katolik u Mostar dolazi 1833 godine.Prije toga je morao da zaobidje u luku seher Mostar jer mu do tad nije bilo omoguceno da prodise seherom.Morao je na magarcu da prodje seherom.Ziva istina.

Sad hoce li neko reci da se treba vracati na situaciju prije 1833? .Sigurno ne.No,kako je dosao prvi katolik u Mostar,pa su na kraju digli i betonski krst/kriz

Tako ce i Bosnjak da dodje i vrati svoj Neum,Vir,Siroki Brijeg.

Prosto kao pasulj bre rekli bi neki

Kao i ostala druga nasa okupirana mjesta gdje su rusene dzamije

A ako mislis da je to sala.Onda misli i dalje da je to sala.Sala je prestala 1992 nakon prvog ubijenog Bosnjaka u masovnom grobnicama

Siroki Brijeg se je zvao Cemer.Tako ce se zvati

I Neum se ne zove Neum nego NEHUM

To je novi naziv mjesta.Tako da znate

NEHUM
salvatore paradise

#464 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Djuro macorcino, lakse malo... kapljica ce te spucat. Pa jebo onda svu suplju
salvatore paradise

#465 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

krosnja wrote:
salvatore paradise wrote: Uvazeni kolega, znate li vi da je Bosne bilo i prije dzamija? :D
svakako, ali zadnjih 100-150 godina godina Bošnjaci muslimani su jedini branioci Bosne, u poneke rijetke Hrvate i Srbe. a džamije su rušene i Bošnjaci protjerivani, a tamo gdje su protjerivani i rušene džamije radilo se na tome da Bosne nema.
To opet nije istina. Ako cemo vec tjerati mak na konac, onda Bosnjaci mogu biti branioci Bosne zadnjih dvadesetak godina, koliko postoje pod tim imenom. A ako pricu prosirimo vidjecemo da Bosnjaci jesu branioci Bosne ali onakve Bosne kakva njima odgovara... Sto ne znaci da ta Bosna treba svima da se svidja. Evo recimo ja volim BiH svim srcem ali istim tim srcem cu se boriti da ne bude onakva kakvu ti zelis da je napravis. Da li je to u redu? Pa naravno da nije, samo cekam da cujem dijagnozu. Jesam li cetnik? Poskok? Uskok? Salonac?
Djuro11

#466 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Djuro11 »

Nabavi razglas i idući mjesec u Neum, da vidiš kako reagira domicilno pučanstvo, pošto ti ''se može''.
A ovako sa sećije...prdimahovina... mogu i ja virtualno graditi katedrale po Pruscu i čevljanovićima.
Sta ce mi razglas.To se vec desava.Cilj je jasan i Bosnjaci koji su uzeli vise.Uzet ce i tu barustinu zvanu Neum

Umjesto Prusca,savjetujem ti da izgradis katedralu u Pijescima kraj Gubavice.Blize ti je a i ne moras se muciti previse.Prusac je prevelik zalogaj za tebe
Vrlo je jednostavno, ako politika Bošnjaka bude bošnjačka, a ne bosanska, BiH će i formalno nestati kad tad.
Zijeeeeev.Slusam tu pricu 20 godina dok broj Hrvata opada brzinom svjetlosti.Treba li vam peticija ili sta vise

Daj uozbilji se.

Znaci Hafise s foruma Hb

Savjetujem ti da krenes od Pijesaka kod Mostara.Mani se Prusca,to je previse komplikovano za tebe.I za tvoje ''pajde''

Haj sad trolaj i dalje
shadowblade

#467 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by shadowblade »

Djuro11 wrote:Neum,Mostar

Ista prica.Prvi katolik u Mostar dolazi 1833 godine.Prije toga je morao da zaobidje u luku seher Mostar jer mu do tad nije bilo omoguceno da prodise seherom.Morao je na magarcu da prodje seherom.Ziva istina.

Sad hoce li neko reci da se treba vracati na situaciju prije 1833? .Sigurno ne.No,kako je dosao prvi katolik u Mostar,pa su na kraju digli i betonski krst/kriz

A ako mislis da je to sala.Onda misli i dalje da je to sala.Sala je prestala 1992 nakon prvog ubijenog Bosnjaka u masovnom grobnicama

NEHUM
A zašto bi samo jedan narod imao ekskuluzivno pravo vraćati kotač unazad i ispravljati stvari kako mu odgovara? Zašto Srbi nebi imali pravo uzeti dio Bosne koji su držali prije više stotina godina? Ili Hrvati uspostavljati kraljevstvo, odnosno državu u granicama iz 10. stoljeća koja je obuhvaćala cijelu današnju BiH u kojoj tada nije bilo ni traga od Islama?
Hafis

#468 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Kažu da će i Ukrajina biti Hukrajina, ako je vjerovati ovim dijasporcima.
salvatore paradise

#469 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

shadowblade wrote:
Djuro11 wrote:Neum,Mostar

NEHUM
A zašto bi samo jedan narod imao ekskuluzivno pravo vraćati kotač unazad i ispravljati stvari kako mu odgovara? Zašto Srbi nebi imali pravo uzeti dio Bosne koji su držali prije više stotina godina? Ili Hrvati uspostavljati kraljevstvo, odnosno državu u granicama iz 10. stoljeća koja je obuhvaćala cijelu današnju BiH u kojoj tada nije bilo ni traga od Islama?
Ne postoji nista prije onoga sto nama odgovara. Jebemu lebac pa zar tu pricu nismo naucili i s nebeskim narodom? Znaci nebitno je bilo sta prije (ili poslije) samo je bitno ono sto nam odgovara.
lasta2

#470 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by lasta2 »

džamija u Neumu je turistička potreba a ne pitanje o kojem treba da odlučuje šačica suncem opaljenih hrvatića.
salvatore paradise

#471 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

lasta2 wrote:džamija u Neumu je turistička potreba a ne pitanje o kojem treba da odlučuje šačica suncem opaljenih hrvatića.
Muslimani sirom svijeta zele da krenu na hodocasce u Neum...
Djuro11

#472 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Djuro11 »

1000 zasto,1000 zato

Ova tema je izgubila smisla.Sem trolanja lika s foruma Hb.I par ljudi koji nemaju ideju, niti bilo kakvu viziju i stalno se ponavljaju.Nema nista od tog

Neki pjene protiv dzamije kao Stjepan Radic onomad protiv ''Balija'' u skupstini bivse Shs
Hafis

#473 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

lasta2 wrote:džamija u Neumu je turistička potreba a ne pitanje o kojem treba da odlučuje šačica suncem opaljenih hrvatića.
Turistička potreba?
Onda je stvar jednostavna - prebaciti problem na federalno ministarstvo turizma i nek' ono odluči, a ne ovamo neka šačica suncem opaljenih Hrvata, pardon - hrvatića.
Last edited by Hafis on 24/06/2014 20:08, edited 1 time in total.
Hafis

#474 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Zašto bi poštedjeli i Sutorinu?
lasta2

#475 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by lasta2 »

Hafis wrote:
Turistička potreba?
Onda je stvar jednostavna - prebaciti problem na federalno ministarstvo turizma i nek' ono odluči, a ne ovamo neka šačica suncem opaljenih Hrvata, pardon - hrvatića.
svako značajno turističko mjesto treba da ima crkvu i džamiju. stvar je jednostavna. odgovor je NOVAC. nema tu emocije ni seoskih balkanskih podjela i sukoba. više nudiš - više dobiješ.
Locked