Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Invincible wrote:Ja bih zamolio ovog gospodina da mi objasni kako je Isus ustvari gljiva, stvarno me zanima ta konstrukcija, prvi put je čujem.
zar me niko ovdje ne cita? mozda sam vise objasnio na onoj drugoj temi "da li je isus postojao il tako nesto"
isus je iskustvo prvobitno a ne osoba
radi se o kultu koji obozava astrologiju(astronomiju) i svete enteogene poput gljiva naravno.
to se danas zove astro-teologija.
hajmo vizuelno opet
ruke su vrlo bitne u hriscanstvu i gdje pokazuju
moramo obratiti paznju gdje i na sta ruke pokazuju
takodjer pogledati ovaj kratki interviju sa jan irvinom i pratiti slike
a nebi bilo lose ni pogledati ovo iz dva dijela (odgovorilo bi sva predhodna pitanja od patriote ,da cak i o trojstvu
ko ovdje zna sta je DMT?
Last edited by Nocty on 02/05/2016 09:05, edited 6 times in total.
patriot_1 wrote:
Pomislih:"Ako taj Bog postoji,ako je svemoguć i sveznajuć onda ZNA da iskreno želim znati postoji li!Tad rekoh:"Bože,ako ti postojiš,ti me sad vidiš i čuješ,daj mi neki dokaz,neki znak sada,da te načas vidim,čujem ti glas ili bilo što,tad ću vjerovati,ako se to sad ne dogodi , smatrat ću da te nema i neću više kopati o tome,jesi li ili nisi!"
Od tad sam vjernik!
PS čini mi se da imaš podosta znanja ali premalo godina.Imaš vremana,možda jednom i sam shvatiš da Bog postoji i da mu je stalo do tebe![/b]
uzmi isusa u svoj zivot pash vidit svog boga
hahaha,plako bi ti meni dobra dva sata momak s iskustvom
kad ti se otvori krunska chakra i kad krizma(kristos)pcne da tece
a ja bi ti se valjo od smijeha na podu
vidis ovo se mora iskusiti,zato kazem...neko rece jednom : "svijet je pun cuda al ih covjek ne vidi"
slusaj:ako ikad ikom bude trebo kriptograf ti se nemoj javljat
da,bitno je da ti sebi ispadnes pametan s tim komentarom
ko sisa allegra i njegov rad i isto ko sisa ovu zemlju jel tako?
jer bitnija ti je ljudska rijec od prostog cina "uzimanja isusa u sebe"
ja ne mogu biti prostiji
a ti si taj koji je komplikovan
ogledalo svijeta
gdje se rugaju npr,kad im je nesto strano(cudno)
primjer
kad odes u crkvu (dzamiju) ucestvujes u sinergiji ,dakle interakcija s ljudima.I to je to
kakav bog? idem na to da se nista ne promjeni u tebi.
ostajes isti ko i kad si usto jutros i popio kafu
malo se druzis s ljudima i to je to,tako i jehovini svjedoci.
Sta god radio,krstio se pod vodom (kakav je to tek vic) klanjo,iso po kucama propovjedati,cito bibliju i kuran 16 puta...ostajes isti.
Ali kad se uzme isus u svoj zivot sve ti se promjeni i vidjeces onda sta je vazno i ko je vazan i do koga je sve.
Last edited by Nocty on 02/05/2016 09:53, edited 1 time in total.
Towelie wrote:Da li se Isus moze uneti u svoj zivot u vidu neke druge psihoaktivne supstance?
svugdje gdje pogledamo slike i ikone po ovim raznim svjetskim katedralama vidimo obavezno gljive kraj njega (ruke se moraju pratiti )
judeja nije arizona.Tako da je ovaj entegoen za njih bio glavni ucitelj i uticaj
dok je majama npr to bio mescalito (meskalin) ali i gljive...sve zavisi od podrucija.
Nocty wrote:da,bitno je da ti sebi ispadnes pametan s tim komentarom
ko sisa allegra i njegov rad i isto ko sisa ovu zemlju jel tako?
jer bitnija ti je ljudska rijec od prostog cina "uzimanja isusa u sebe"
ja ne mogu biti prostiji
a ti si taj koji je komplikovan
ogledalo svijeta
gdje se rugaju npr,kad im je nesto strano(cudno)
primjer
kad odes u crkvu (dzamiju) ucestvujes u sinergiji ,dakle interakcija s ljudima.I to je to
kakav bog? idem na to da se nista ne promjeni u tebi.
ostajes isti ko i kad si usto jutros i popio kafu
malo se druzis s ljudima i to je to,tako i jehovini svjedoci.
Sta god radio,krstio se pod vodom (kakav je to tek vic) klanjo,iso po kucama propovjedati,cito bibliju i kuran 16 puta...ostajes isti.
Ali kad se uzme isus u svoj zivot sve ti se promjeni i vidjeces onda sta je vazno i ko je vazan i do koga je sve.
Koje gljive konzumiraš,nisi mi odgovorio?
Pazi,sve su gljive jestive,neke samo jednom!Imaš sreće što si naletio samo na ludare a ne na one smrtonosne!
Ja znam osobno stotine ljudi koji su prihvatili Isusa za spasitelja,nisu postali savršeni,nisu bez problema,nisu ni ljepši ni pametniji ali brale nisu ni puknuti postali kao ti!Tvrditi da su prvi kršćani konzumirali gljivetine može samo budala!Kao ovaj anonimac
John Marco Allegro (1923-1988)
...bio je ateistički profesor koji u jednoj knjizi tvrdi da su rani kršćani bili tajna sekta ,koja je koristila halucinogene gljive i da im se tako ukazao Bog i Isus Krist. Allegro je u svoje vrijeme zbog svojih teorija bio vrlo brzo napadnut putem peticije za isključivanje iz znanstvenog kruga. Peticija je navodila da su njegova istraživanja van svake pameti. Knjiga mu je nazvana „esejom izmišljotina“.
ti ces ostat isti kakav i jesi sad
i tragaces tako
i neces znat sta je dobro za tebe
allegro nije anonimus za pametne ljude
samo za ovce jeste
i zapamti:ne mozes se poredit sa mnom jer ja znam ono sto ti ne znas,nisi ni cito tu knjigu a deres se ko curica
pazi allegro je uvjek tvrdio da nikad nije probo te gljive.Ali covjek ima akademsko znanje i majstor je u hebrejskom i sumerskom i grckom jeziku i nalazi koleracije i ide od reda.
procitaj prvo pa onda mozemo pricat,al ne znas engleski sigurno...zao mi je iskreno.NI o gljivama mi nemoj pricat,eno ih dvije fontane u vatikanu sto su u obliku gljive ti se rugaju u lice...cak i prsten imaju na sebi... Nek ti je to na umu eto...ako zelis istinsko esencijalno spasenje sljedices ritual unosenja tijela i krvi(sok iscjedjeni od gljive,crn ko noc) ako ne onda ces se probudit sutra sto kaze morpheus u svom krevetu i nikom nista
psilocybe cubensis (zlatni ucitelj)
3 dana se susi na suncu ,da bi ti zivio tako neupucen
da je meni neko ovo sve ovako fino objasnio
nego sam sve sam moro da iskopavam bez icije pomoci.
Ivan 6,53 Isus im tada reče: ` Uistinu, uistinu, ja vam to kažem, ako vi ne jedete tijelo Sina čovjekovog i ako vi ne pijete krvi njegove, nećete u sebi imati života.
Molim da se ovog gore trola udalji sa moje teme!
Naslov je jasan a on o gljivama!
Dakle,nema veze sa temom ovo o čemu on piše i svaku temu stopira jer tako stalno piše,sliketine gljiva i druge kojekakve!
takvi ko ti su uvjek ubijali ljude koje im zele donjet dobru vijest
mega vjernici
ljudski sljam
imas oci a nista ne vidis
samo kukas jer ti smeta istina i jer je ne mozes shvatit
ja se drzim teme,ti si taj koji je profulio i zivot i temu
Nocty wrote:takvi ko ti su uvjek ubijali ljude koje im zele donjet dobru vijest
mega vjernici ljudski sljam
Molim moda da se ovog TROLA banira,em se ne drži teme nigdje,drži se gljiva i slika ,em vređa!
U Kološanima 2:16-17, apostol Pavao veli: “Prema tome, neka vas nitko ne osuđuje zbog jela ili pića, ili zbog godišnjih blagdana, ili mlađaka, ili subota! To je samo sjena stvarnosti koja je imala doći, a stvarnost je Krist.” Slično tomu, Rimljanima 14:5 kaže: “Jedan, dakako, polaže veću vrijednost na jedan, nego na drugi dan, a drugi polaže jednaku vrijednost na svaki dan. Samo neka svatko bude posve uvjeren u svoje mišljenje.” Ovi stihovi jasno pokazuju da je za kršćanina držanje Šabata pitanje duhovne slobode, a ne zapovijed od Boga. Držanje Šabata tema je u vezi koje nas Bog poučava da ne sudimo jedni druge. Držanje Šabata je nešto u vezi čega svaki kršćanin treba biti potpuno uvjeren.
U prvim poglavljima knjige Djela, prvi kršćani bili su pretežno Židovi. Kada su pogani početi primati dar spasenja po Isusu Kristu, židovski kršćani bili su u dilemi. Kojim bi se aspektima Mojsijeva zakona i židovske predaje kršćani trebali pokoriti? Apostoli su se sastali i razgovarali o tom pitanju na jeruzalemskom saboru (Dj 15). Odlučili su sljedeće: “Zato ja mislim da se više ne dosađuje onima koji se s poganstva obrate Bogu, već da im se piše da se uzdržavaju od onoga što je okaljano idolima, od bluda, od udavljenoga i od krvi” (Dj 15:19-20). Držanje Šabata nije bila među zapovijedima za koje su apostoli smatrali da se trebaju nametnuti poganskim vjernicima. Nezamislivo je da bi apostoli isključili držanje Šabata ukoliko je Bog zapovjedio kršćanima da drže Šabat.
Uobičajena pogreška u polemici o držanju Šabata jest koncept da je Šabat bio dan za štovanje. Skupine kakvi su Adventisti Sedmoga Dana smatraju da Bog traži da se crkvena služba održava Subotom, na dan Šabata. To nije bila zapovijed Šabata. Zapovijed Šabata bila je da se ne radi na dan Šabata (Izl 20:8-11). Nigdje u Svetome pismu se ne zapovijeda držanje dana Šabata kao dan štovanja. Da, Židovi u Starome zavjetu, Novome zavjetu i u današnje doba koriste subotu kao dan štovanja, ali to nije bit zapovijedi o Šabatu. U knjizi Djela, kada god se spominje sastanak na Šabat, radi se o sastanku Židova, a ne kršćana.
Kada su se prvi kršćani sastajali? Djela 2:46-47 daju nam odgovor: “Kao što su svaki dan postojano – kao po dogovoru – bili u hramu, tako su po kućama lomili kruh i zajedno uzimali vesela i priprosta srca. Hvalili su Boga i zato uživali naklonost svega naroda. A Gospodin je svaki dan pripajao Crkvi one koji se spasavahu.” Ukoliko je postojao dan kada su se kršćani redovno sastajali, onda je to bio prvi dan tjedna (naša nedjelja), a ne dan Šabata (naša subota) (Dj 20:7; 1. Kor 16:2). U čast Kristova uskrsnuća u nedjelju, prvi su kršćani držali nedjelju – ne kao “kršćanski Šabat” nego kao dan kada na poseban način štuju Isusa Krista.
Je li pogrešno štovati u subotu, na židovski Šabat? Apsolutno ne! Trebamo štovati Boga svaki dan, a ne samo subotom ili nedjeljom! Mnoge crkve danas imaju i subotnje i nedjeljne službe. U Kristu je sloboda (Rim 8:21; 2. Kor 3:17; Gal 5:1). Treba li kršćanin držati Šabat, odnosno ne raditi subotom? Ukoliko smatra da ga Bog tako vodi, onda svakako da treba (Rim 14:5). Međutim, oni koji odluče držati Šabat ne smiju suditi one koji ne drže Šabat (Kol 2:16). Nadalje, oni koji ne drže Šabat trebaju nastojati da ne budu kamen spoticanja (1. Kor 8:9) onima koji drže Šabat. Galaćanima 5:13-15 daje sažetak ove teme: “Dakako, vi ste, braćo, k slobodi pozvani. Samo, neka ta sloboda ne bude pobuda tijelu, nego ljubavlju služite jedan drugomu, jer je sav Zakon ispunjen jednom jedinom zapovijedi: ‘Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe!’ Ako jedan drugoga grizete i izjedate, pazite da se međusobno ne istrijebite.”
C/P
Nocty, je li to http://www.atlanteanconspiracy.com/2008 ... art-1.html to?
Ne zanima me istina, ni koja je teorija tacna, uopce ne zelim formirati misljenje, ne zelim o ovome imati misljenje ali bas mi je zanimljivo ovo bilo procitati i drago mi je da si spomenuo gljive, jer o ovome nisam imala pojma.
Nocty wrote:takvi ko ti su uvjek ubijali ljude koje im zele donjet dobru vijest
mega vjernici
ljudski sljam
Banned user for reason “ vrijedjanje”
» Nocty
14 dana
Po cemu je onda nazvano krscanstvo..
kad si toliko pametan...
Po Isusu Kristu je i nazvano krscanstvo..za tvoju informaciju..
Na Engleskom jest po toj rijeći ali ni na Engleskom po Isusu nije nazvano.
Christ = Christians
Christ = Savior, Spasitelj, Spasilac, Spasioc
Isus, Jesus, Iesous, Ješua = ? baš čudno da samo red po ovom ima imenu.
Krist = Krščanstvo, fali "i" i "t" u ovoj rijeći a ima gle čudno slova "š" i "č"
Jel stvarno misliš da se on Prezivao i da Mu je Ime bilo Krist Christ.
Prezimena nastala tek u Zapadnoj Europi i Europi od 13-19 stolječa.
animals wrote:
Po cemu je onda nazvano krscanstvo..
kad si toliko pametan...
Po Isusu Kristu je i nazvano krscanstvo..za tvoju informaciju..
Christ = Christians
Krist = Krščanstvo, fali "i" i "t" u ovoj rijeći a ima gle čudno slova "š" i "č"
Ništa nema gore od ovih Jednoumnika koji isključuju Mišljenja drugih i Jednoumlje zalažu.
Krist ili Hrist nije Isusovo prezime,ali je rijec vezana sa hristologiju ili kristologiju ,koja proucava Isusovo ucenje , tj period transformacije Isusa u Hrista, tj. mesiju,spasitelja.To je Isusova tiutula.
Vizionar 1985 wrote:
Christ = Christians
Ništa nema gore od ovih Jednoumnika koji isključuju Mišljenja drugih i Jednoumlje zalažu.
Krist ili Hrist nije Isusovo prezime,ali je rijec vezana sa hristologiju ili kristologiju ,koja proucava Isusovo ucenje , tj period transformacije Isusa u Hrista, tj. mesiju,spasitelja.To je Isusova tiutula.
Hristos-Hriscanstvo
Hriscan je osoba koja slijedi Isusa.
Morate se prvo dogovorit izmeđuse šta je šta.
Jel Isus Mesija il je Spasitelj.
Jel Christianity, Krščanstvo, il Hriščanstvo.
Jel ste Christians, Krščani, il Hriščani.
Jel Christ, Krist, Hrist, il je Mesija.
Jel Isus Sin božiji, il je bog, il je Mesija, il je Spasitelj.
Jel Biblija ima 66 knjiga il manje il više, jel 73 il manje il više, jel 81 il manje il više.
Šta je Biblija i sve ostalo o Bibliji.
Joj ma imate oko mnogo čega da još razglabate i da se dogovorite šta je šta
i da puno toga objasnite pogotovo nelogičnosti, i šta sve ne u Religijama vašim
Christianity, Krščanstvu, Hriščanstvu.
Trebamo vam Mi na sve ovo ukazivat i pokazivat vam.
Sve, od Nelogičnosti do šta sve ne Drugog.
Ko da Mi nismo čitali Bibliju i Ne Znamo ništ o Vašim Religijama.
Evo jedan filmić za Pokrštavanje Arapa Nekrščana, Nehriščana.
Hočel te se dogovorit šta je šta.
Jel bio vakav, il je bio nakav, kakav je bio.
Jesi ti isao u skolu..
ja misim da nisi..
inace ne bi postavljao takva pitanja..
a sa ovim zadnjim o pokrstavanju Arapa si nam objasnio sve..
Cuj Krist-Hrist..uzmi knjigu i procitaj, pa se opet javi..
Connaisseur Karlin wrote:
Hristos-Hriscanstvo
Hriscan je osoba koja slijedi Isusa.
Morate se prvo dogovorit izmeđuse šta je šta.
Jel Isus Mesija il je Spasitelj.
Jel Christianity, Krščanstvo, il Hriščanstvo.
Jel ste Christians, Krščani, il Hriščani.
Jel Christ, Krist, Hrist, il je Mesija.
Jel Isus Sin božiji, il je bog, il je Mesija, il je Spasitelj.
Jel Biblija ima 66 knjiga il manje il više, jel 73 il manje il više, jel 81 il manje il više.
Šta je Biblija i sve ostalo o Bibliji.
Joj ma imate oko mnogo čega da još razglabate i da se dogovorite šta je šta
i da puno toga objasnite pogotovo nelogičnosti, i šta sve ne u Religijama vašim
Christianity, Krščanstvu, Hriščanstvu.
Trebamo vam Mi na sve ovo ukazivat i pokazivat vam.
Sve, od Nelogičnosti do šta sve ne Drugog.
Ko da Mi nismo čitali Bibliju i Ne Znamo ništ o Vašim Religijama.
Evo jedan filmić za Pokrštavanje Arapa Nekrščana, Nehriščana.