Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
530i wrote:
Dobra mi je metla, promijenio sam osam drški i deset četki, i ništa više....
Ne kontam bas drug. za sest godina na autu starom dvije decenije 200 maraka vanrednih troskova je nista. dvica je super kvalitetno auto.
Ocito nikada nisi gledao Mucke.
Evo ja sam gledao sve i jednu epizodu najmanje 5 puta, pa opet ne kontam kakve veze ima to sto je lik iz serije zapravo 10 puta zamijenio kompletnu metlu s tim sto je covjek zamijenio 5 stvari na autu koje je kupljeno 10 godina staro. Mislim komentar o drskama i cekama je totalno van konteksta.
Vise bi bio u kontekstu ovog jadnog covjeka koji je kupio Tipo 3 godine star pa mu zamijenio ne moze vise ni sam nabrojati sta.
trambusek88 wrote:Da nebi dalje poredili Golfa i Tipa evo kako stvari stoje u Tipovoj matičnoj zemlji
Obratite pažnju na broj primjeraka a i na cijene.
VW Golf 1983-1991 - 1.367 Rezultata (tu je 300-tinjak kabrioleta koji nisu Tipova klasa, al ostalo su pretežno dvice) http://www.ooyyo.it/polovni-volkswagen- ... 608F54FBE/
a odaberete li u postavkama 1988-96 godište kad se Tipo proizvodio, dobićete oko 4900 dvojki i trojki i nešto kabrio kečeva
Ovako nesto sam i ja htio da postavim par postova prije,pa kontam u sebi,kakve mi koristi nekome dokazivati nesto sto je davno dokazano.Ali evo kad si ti,da se malo osvrnemo i na Norvesku:
ado-šampion wrote:
Evo ja sam gledao sve i jednu epizodu najmanje 5 puta, pa opet ne kontam kakve veze ima to sto je lik iz serije zapravo 10 puta zamijenio kompletnu metlu s tim sto je covjek zamijenio 5 stvari na autu koje je kupljeno 10 godina staro. Mislim komentar o drskama i cekama je totalno van konteksta.
Vise bi bio u kontekstu ovog jadnog covjeka koji je kupio Tipo 3 godine star pa mu zamijenio ne moze vise ni sam nabrojati sta.
Pokušao sam se našaliti na fazon Mućki jer mijenjanje kinetičkih zglobova, varenje poda nikako nije malo održavanje, ležajevi su nešto što je prije eksces a ne redovno održavanje....vozio sam duže vremena i neka auta koja među rajom imaju daleko lošiju reputaciju od golfa dvojke pa skoro ništa osim redovnog održavanja nisam radio... I prolazio daleko jeftinije, u isto vrijeme kad su dobre dvojke bile i 8-9 hiljada maraka. Auta kojima treba raditi limariju radi korozije su prije za otpada, a ne za pohvale...
Iz mog skromnog iskustva sa Tipom, auto i prostranije i udobnije od golfa 2 (pa i 3), toliko da se ne mogu ni mjeriti....a kod polovnih auta uvijek je bilo zavala bez obzira na auto, i ne treba krivicu neupućenog kupca stavljati na auto...
Složio bih se sa tvojom zadnjom rečenicom.Da ne treba krivicu neupućenog kupca stavljati na auto.Tako je.Neupućen kupac nije znao da uzima generalno smeće od auta.I to ga je koštalo,živaca i novaca.Škola plaćena skupo.
Sad uživam u njemačkim vozilima.
I ko bi mi talijansko smeće dovukao pred kuću,i rek'o evo ti džabe-zaganj'o bih ga vilama kroz selo
Ma Tipo je kao nov možda bio bolji od Golfa, konforniji, udobniji, opremljeniji. Ali vrijeme je pokazalo pravi kvalitet
ElDzidziIbnDzo wrote:
trambusek88 wrote:Da nebi dalje poredili Golfa i Tipa evo kako stvari stoje u Tipovoj matičnoj zemlji
Obratite pažnju na broj primjeraka a i na cijene.
VW Golf 1983-1991 - 1.367 Rezultata (tu je 300-tinjak kabrioleta koji nisu Tipova klasa, al ostalo su pretežno dvice) http://www.ooyyo.it/polovni-volkswagen- ... 608F54FBE/
a odaberete li u postavkama 1988-96 godište kad se Tipo proizvodio, dobićete oko 4900 dvojki i trojki i nešto kabrio kečeva
Ovako nesto sam i ja htio da postavim par postova prije,pa kontam u sebi,kakve mi koristi nekome dokazivati nesto sto je davno dokazano.Ali evo kad si ti,da se malo osvrnemo i na Norvesku:
Ma kud ćeš relevantnijih podataka od Tipove matične zemlje gdje se sigurno kao nov bolje prodavao od Golfa.
Hajmo ga malo uporediti sa starijim modelima iz njegove fabrike, kako kotiraju na http://www.ooyyo.it/
Fiat 500, godište 57-77 - 1.377 komada
Fiat 126 "Peglica" - 429 komada
Fiat 600 (Seicento), godište 1955-69 - 155 komada
Fiat 128 - 136 komada
Fiat Tipo - 115 komada
Ili direktni konkurent iz Francuske koji se proizvodio u godinama kad i Tipo - Renault 19 - 247 kom. Duplo više od Tipa. Čak i Kadrija u Italiji ima nešto malo više (1984-1991 187 komada)
Inače na tim oglasima ima trenutno oko milion automobila.
Last edited by trambusek88 on 20/06/2014 12:35, edited 2 times in total.
ElDzidziIbnDzo wrote:Složio bih se sa tvojom zadnjom rečenicom.Da ne treba krivicu neupućenog kupca stavljati na auto.Tako je.Neupućen kupac nije znao da uzima generalno smeće od auta.I to ga je koštalo,živaca i novaca.Škola plaćena skupo.
I ko bi mi talijansko smeće dovukao pred kuću,i rek'o evo ti džabe-zaganj'o bih ga vilama kroz selo
nekome je lakše metar negdje dole, nego cent u glavu
ElDzidziIbnDzo wrote:Složio bih se sa tvojom zadnjom rečenicom.Da ne treba krivicu neupućenog kupca stavljati na auto.Tako je.Neupućen kupac nije znao da uzima generalno smeće od auta.I to ga je koštalo,živaca i novaca.Škola plaćena skupo.
nekome je lakše metar negdje dole, nego cent u glavu
diskusija je bila o tipu i golfu 2
da, spram golfa 2 ta bomba jeste tipo
i ponavljam, ponovo kad bi biro i vratio vrijeme OPET bih izabrao tipa umjesto dvojke, makar spavo kod majstora, a sa golfom ga nikad ne vidio
ElDzidziIbnDzo wrote:
Lave,da vozis nekog bijesnog Audija,BMW-a ili Mercedesa,ja bih te razumio.
Čovječe voziš FIAT Tipo...halooo???
diskusija je bila o tipu i golfu 2, jadan bio
slike su bile postavljene par stranica prije, pa valjda te toliko pamet služi da možeš pratiti diskusiju bar dvije stranice