Alfa 159 kupovina?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#451 Re: Alfa 159 kupovina?
Ovo je raritet...! Samo ozbiljne musterije, ti Sema to nisi, svakako ne vidis dalje od VW znacke...
-
emko1234
#452 Re: Alfa 159 kupovina?
drndalo wrote:Ovo je raritet...! Samo ozbiljne musterije, ti Sema to nisi, svakako ne vidis dalje od VW znacke...
-
romeomoraprezivjeti
#454 Re: Alfa 159 kupovina?
Dizel 3.0 fiatov, nema veze sa mercedesom,eto pitaj svabe.emko1234 wrote:pravio je i saab sve isto, pa propao. pravio je i rolls royce pa i buggati i bentley pa dok nisu kupljeni, na niskim granama su bili.romeomoraprezivjeti wrote:Emko,fiat pravio avione,tenkove,kamione a eto po tebi ne zna i ne moze sam napraviti 3.0 motor?????!!!!! Hajd malo pod hladan tus,da dodjes sebi covjece,ne lupaj vise. Pogledaj malo historiju fiata,pametnije ti je?!
poslano s moga sonija ze
to sto je neko nesto pravio opste nije referenca uspjesnosti. al glup je bosnjo dok to skonta. prodavala je nokia najvise telefona na svijetu ubjedljivo, pa evo sad je nema ni među prvih pet. nije dovljno znati napravit. treba napravit u pravi vakat.
nije porche poceo ugradjivat dizele u svoje motore 80-90 klad je gorivo bilo dzabe, nego kad je postalo skupo ko djavo. niti je bilo downsiziga prije 20 godina kad je ljude bolio K za potrosnju i emisije. nego sad kad se vodi racuna o tome. da je tad bmw napravio sportsiki auto s tri cilidnra, i tri turba i baterijama, mislis da bi prodali ijedan?
timing kao izraz u poslovnom svijetu znaci sve. alfa je fulila par godina i zakasnila s par modela, i vidi, sve su skoro izgubili. i dok se novi modeli izbacuju ko na traci, ti mi pricas sta je fiat pravio?
pa sto ne naprave nasljednika bravu i puntu, sto ne razviju nasljednike 159 i 166, sto nisi razvili dsg mjenjac prije 5 godina, sto su napravili 3.0dizel tek sada, sto vise zaradjuju prodajom ugradbenih dijelova u nova auta nego prodajom tih istih novih auta?
i na sva ova pitanja znamo odgovor i ti i ja, samo ti neces da priznas kao i ostali fiatoljupci neke stvari.
poslano s moga sonija ze
-
hladan.preminger
#455 Re: Alfa 159 kupovina?
Hehehe. Poredi se Fiat sa Mercom. Svasta se na ovom forumu moze procitati. 
- sema911s
#456 Re: Alfa 159 kupovina?
od kud ti to ja i vw,.,. mora da si sinoc negdje ko i ja ga zalomioodrndalo wrote:Ovo je raritet...! Samo ozbiljne musterije, ti Sema to nisi, svakako ne vidis dalje od VW znacke...
- johntra
#457 Re: Alfa 159 kupovina?
ma to preko ove šeme Merca i Renaulta...hladan.preminger wrote:Hehehe. Poredi se Fiat sa Mercom. Svasta se na ovom forumu moze procitati.
-
arhivasvega
#458 Re: Alfa 159 kupovina?
emko1234 wrote:nek si se ti doduče registrovao da meni to kazes. bas ti hvala sto si me prosvjetilio. evo necu vise vozat svoje autoarhivasvega wrote:E EMKO SNOBU kazes Fiat u krizi i nema para propada, ako ne znas Fiat je osim nama dobro poznatih brandova vlasnik i MAGNETI MARELLI firme koja pravi dijelove i vidi ovo ukucaj na ebay MAGNETI MARELLI VOLKSWAGEN ili evo ti link
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40
samo kliknes lijevim klikom ne desnim na link i otvori ti link i vidis da tvoje kutijetine od auta kupuju od Fiata raznorazne dijelove i ugradjuju ih sto znaci dok je MAMLAZA kao ti Fiat ce imati para, a evo ti link da vidis ko od koga sta kupuje
http://www.autonews.com/assets/PDF/CA41440317.PDF
doduse u pdf-u je al mozes skinuti sebi adobe reader da pogledas dokumet evo ti link http://get.adobe.com/hr/reader/
i ocekujem od tebe neki pametan odgovor, a neki djecacki tipa gledas me iz tramvaja ili slicno kao da ti je 16 godina ili mozda jeste???![]()
![]()
i linkovi koje si stavio glupko su iz 2008.
sve automatik mjenjace u grupaciji koji nisu dsg i stronic vw grupi pravi ZF. znaci mozda je nekad magneti marelli nesto pravio.
sto si panela instrument table tice, jebe me se ko ih pravi.
I ocekivao sam neki ovakav 13-godisnji odgovor, kakve veze ima sto sam se tek registrovao i kakve veze ima sto su podaci iz 2008 godine, bitno je da je kupovao i da i dan danas kupuje od Magneti-a, nego ti fino se sad zaleti do svoje Skode karavana jer cisto sumnjam da vozas Audi-a (jer se ti sto vozaju Audi-a ne fale po forumu kao ti) i pogledaj sta ti pise na ECU i izvadi ga i baci jer sta ce ti talijansko smece u autu
http://www.ebay.co.uk/itm/2001-2003-SEA ... 27e05cde77
a mozes i pogledati na nekom Audi-u o kojem sanjas sta pise na farovima ili evo ti link
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Magneti-M ... 2c77b3cfe7
evo ti jos malo linkova
http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Set-M ... 35d36eba10
http://www.ebay.co.uk/itm/2009-AUDI-S4- ... 5aff724153
http://www.ebay.co.uk/itm/SEAT-TOLEDO-1 ... 461c63221a
Jebote zivot pola Audi-a koristi dijelove od Fiat-a kako cemo ga sad zvati Faudi jel
Jadna li je ova VW grupacija kad kupuje nekvalitetne dijelove od Fiat-a propasce kao i oni
E moj KLOCU
- Don Zivconi
#459 Re: Alfa 159 kupovina?
Sad dolazi odgovor od kemka to je iz 2006 
-
emko1234
#460 Re: Alfa 159 kupovina?
PSA 3.0hdi dizel vec 4 godine, otkako postoji c5. ma imao je fiat potrebu za tim motorom. bilo je tu kandidata unutar grupe.romeomoraprezivjeti wrote:Dizel 3.0 fiatov, nema veze sa mercedesom,eto pitaj svabe.emko1234 wrote:pravio je i saab sve isto, pa propao. pravio je i rolls royce pa i buggati i bentley pa dok nisu kupljeni, na niskim granama su bili.romeomoraprezivjeti wrote:Emko,fiat pravio avione,tenkove,kamione a eto po tebi ne zna i ne moze sam napraviti 3.0 motor?????!!!!! Hajd malo pod hladan tus,da dodjes sebi covjece,ne lupaj vise. Pogledaj malo historiju fiata,pametnije ti je?!
poslano s moga sonija ze
to sto je neko nesto pravio opste nije referenca uspjesnosti. al glup je bosnjo dok to skonta. prodavala je nokia najvise telefona na svijetu ubjedljivo, pa evo sad je nema ni među prvih pet. nije dovljno znati napravit. treba napravit u pravi vakat.
nije porche poceo ugradjivat dizele u svoje motore 80-90 klad je gorivo bilo dzabe, nego kad je postalo skupo ko djavo. niti je bilo downsiziga prije 20 godina kad je ljude bolio K za potrosnju i emisije. nego sad kad se vodi racuna o tome. da je tad bmw napravio sportsiki auto s tri cilidnra, i tri turba i baterijama, mislis da bi prodali ijedan?
timing kao izraz u poslovnom svijetu znaci sve. alfa je fulila par godina i zakasnila s par modela, i vidi, sve su skoro izgubili. i dok se novi modeli izbacuju ko na traci, ti mi pricas sta je fiat pravio?
pa sto ne naprave nasljednika bravu i puntu, sto ne razviju nasljednike 159 i 166, sto nisi razvili dsg mjenjac prije 5 godina, sto su napravili 3.0dizel tek sada, sto vise zaradjuju prodajom ugradbenih dijelova u nova auta nego prodajom tih istih novih auta?
i na sva ova pitanja znamo odgovor i ti i ja, samo ti neces da priznas kao i ostali fiatoljupci neke stvari.Fiat nije ni imao potrebu da razvija takav motor prije,jer realno nema model u svojoj ponudi kojem je potreban. Ista stvar i sa jos nekim,recimo psa takodjer ne razvija takve motore,jer realno njihova ponuda modela to ne zahtjeva. A da mogu napraviti mogu!!!! To znas i ti i ja i bilo ko na ovom dunjaluku.
poslano s moga sonija ze
arhivsvega@ izgleda da tvoja glupost provezilazi intelektualne mogucnosti prosjecnog covjeka, al ne i moje. posto sam ti odgovorio u prethodnom postu, u ovom nema potrebe za replike. dao si samo drugacije linkove na kojima su dijelovi za auta koja se ne proizvode godinama.
- johntra
#461 Re: Alfa 159 kupovina?
znam na šta ciljaš, ali nisi u pravu...VM zajedno sa GM-om pravio ovaj motor, GM projekat propao, VM nastavio raditi sam...došao FIAT, kupio VM, onda došao FPT i zajedno sa VM-om završili motor...nema nikakve veze sa Mercedesom i njihovim šestakom...emko1234 wrote: haj sve i da si upravu, a nisi jer je jasna veza izmedju gm-a i krajzlera kroz fond koji je bio vlasnik kontrolnog dijela dionica, ostaje sljedece pitanje. krajzler je bio s mercedesom u semi. vm je bio s gm-om. mercedes odjebe krajzler. u nasljedstvo im ostavlja stari 3.0 dizel. fiat kupuje krajzlera, istovremno od gm-a kupuje vm. i odjednom ni iz cega nikne nekakav strasni fiat trolitreni dizel.
evo mog pitanja, ako je vm toliko dobar a fiat ima fpt kako je taj trolitreni dizel niknuo tek kad su kupi krajzlera? sad ces ti meni reci zato sto nije potrebe za tim motorom, al u kurcu. imali su oni i prije planove i za themu i za ghiblija. al naravno, nisu imali para da razvijaju sami sto pokazuje najvise da su thema i 300c isto auto, pa kako su podjonili 300c jer je on bio skoro spreman prije nego sto je krajzler otisao fiatu, tako su se u skladu s kupovinom posluzili malo i motorima iz krajzlerove radionice. mercedes ostavio u nasljedje, vm preradio, fiat power train stavio svoju znacku. sto je i logicno i normalno, i apsoulutno podrzavam. samo mi nemoj srati kako fiat sam razvija te motore. svi veliki benzinici u grupi su americki, i bastina su krajlzera i dodga.
to ko spori, onda je stvarno idiot.
It started back when General Motors purchased 50 percent of Italian engine maker VM Motori in July 2007. Not long after came the announcement that GM and VM Motori were collaborating on a 2.9-liter turbodiesel V6 engine for the European version of the Cadillac CTS, which was to be launched in 2009. As many will not soon forget, GM declared bankruptcy that summer, derailing the plans for a diesel CTS in Europe, among other things. Meanwhile, VM continued developing the engine, but it was never used in a GM vehicle. Sadly.
Fast forward to February 2011, where Fiat bought 50 percent of VM Motori. Lo and behold, there was a certain new V6 diesel engine ready for applications. According to Automotive News, there were some design changes from the original, but Chysler-Fiat will have the chance to use GM’s own hardware against them, labeled as the EcoDiesel V6.
-
hladan.preminger
#462 Re: Alfa 159 kupovina?
?johntra wrote:ma to preko ove šeme Merca i Renaulta...hladan.preminger wrote:Hehehe. Poredi se Fiat sa Mercom. Svasta se na ovom forumu moze procitati.
-
f_ar
#463 Re: Alfa 159 kupovina?
Istina, nema 5 godina, ali ima 4 i po. TCT je njegovo ime i pocetkom 2010 godine je ugradjen u MiToemko1234 wrote: sto nisi razvili dsg mjenjac prije 5 godina
ako je sada 2007 godina onda si u pravuemko1234 wrote:sto su napravili 3.0dizel tek sada
3 litarski 160 MultiJet Power je pusten u upotrebu 2007 godine.
To je filozofija moderne ekonomije, svaki proizvodjac na taj nacin zaradjuje.emko1234 wrote:sto vise zaradjuju prodajom ugradbenih dijelova u nova auta nego prodajom tih istih novih auta?
Vidim emko i dalje vjeruje da je mlijeko crnao a ne bijelo
OSim toga, bas me zanima njegovo misljenje o cinjenici da su celnici VW-a nudili blanko check da preuzmu Alfa Romeo tj. "proizvodjaca kanti", a da im je Marcchionne rekao da odj*** u skokovima
Emko, ti na obeca da odlazis s teme, a pustio si korjenje, ni kalasnjikov te ne moze istjerati
-
arhivasvega
#464 Re: Alfa 159 kupovina?
johntra wrote:znam na šta ciljaš, ali nisi u pravu...VM zajedno sa GM-om pravio ovaj motor, GM projekat propao, VM nastavio raditi sam...došao FIAT, kupio VM, onda došao FPT i zajedno sa VM-om završili motor...nema nikakve veze sa Mercedesom i njihovim šestakom...emko1234 wrote: haj sve i da si upravu, a nisi jer je jasna veza izmedju gm-a i krajzlera kroz fond koji je bio vlasnik kontrolnog dijela dionica, ostaje sljedece pitanje. krajzler je bio s mercedesom u semi. vm je bio s gm-om. mercedes odjebe krajzler. u nasljedstvo im ostavlja stari 3.0 dizel. fiat kupuje krajzlera, istovremno od gm-a kupuje vm. i odjednom ni iz cega nikne nekakav strasni fiat trolitreni dizel.
evo mog pitanja, ako je vm toliko dobar a fiat ima fpt kako je taj trolitreni dizel niknuo tek kad su kupi krajzlera? sad ces ti meni reci zato sto nije potrebe za tim motorom, al u kurcu. imali su oni i prije planove i za themu i za ghiblija. al naravno, nisu imali para da razvijaju sami sto pokazuje najvise da su thema i 300c isto auto, pa kako su podjonili 300c jer je on bio skoro spreman prije nego sto je krajzler otisao fiatu, tako su se u skladu s kupovinom posluzili malo i motorima iz krajzlerove radionice. mercedes ostavio u nasljedje, vm preradio, fiat power train stavio svoju znacku. sto je i logicno i normalno, i apsoulutno podrzavam. samo mi nemoj srati kako fiat sam razvija te motore. svi veliki benzinici u grupi su americki, i bastina su krajlzera i dodga.
to ko spori, onda je stvarno idiot.
It started back when General Motors purchased 50 percent of Italian engine maker VM Motori in July 2007. Not long after came the announcement that GM and VM Motori were collaborating on a 2.9-liter turbodiesel V6 engine for the European version of the Cadillac CTS, which was to be launched in 2009. As many will not soon forget, GM declared bankruptcy that summer, derailing the plans for a diesel CTS in Europe, among other things. Meanwhile, VM continued developing the engine, but it was never used in a GM vehicle. Sadly.
Fast forward to February 2011, where Fiat bought 50 percent of VM Motori. Lo and behold, there was a certain new V6 diesel engine ready for applications. According to Automotive News, there were some design changes from the original, but Chysler-Fiat will have the chance to use GM’s own hardware against them, labeled as the EcoDiesel V6.
Cuj ne kupuju vise evo ti citaj KLOCU vijest iz 2014
http://www.magnetimarelli-checkstar.com/en/news/729
i sta mislis kako bi reagovali ovi iz VW grupacije kada bi culi sta pricas o Alfi, a oni samo mogu sanjati o o njoj
http://editorial.autos.msn.com/article. ... id=1159392
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#465 Re: Alfa 159 kupovina?
Ja sam mu jos na prethodnoj stranici objasnio razlike između Merc motora i Fiatovog. Znaci u potpunosti drugaciji motor.johntra wrote:
znam na šta ciljaš, ali nisi u pravu...VM zajedno sa GM-om pravio ovaj motor, GM projekat propao, VM nastavio raditi sam...došao FIAT, kupio VM, onda došao FPT i zajedno sa VM-om završili motor...nema nikakve veze sa Mercedesom i njihovim šestakom...
FPT je ucestvovao iskljucivo sa razvijanjem glava motora. Gdje su stavili varijabilni razvod ventila. VM je dao blok. Otud i razlika u materijalima.
- Don Zivconi
#466 Re: Alfa 159 kupovina?
Sa hebete covjeka vise dodijali ste i meni
, covjek po cio dan gugla da bi iznio neke cinjenice-vijesti on sam sa sampinjonom a vas deset ima, ohladite malo
nego kako ja nikad nisam vidio i cuo za neki susret zaljubljenika u vw, audi itd. samo za susrete Alfista. Cuo sam da postoje ovi susreti tacnije sam izguglao
, samo mi je susret obozavalaca opela srenuo paznju ovo ostalo ne znam ni da postoji al fakat. Jel i kod vas ovakva situacija ili vi primjetite cujete il idete na te susrete 
nego kako ja nikad nisam vidio i cuo za neki susret zaljubljenika u vw, audi itd. samo za susrete Alfista. Cuo sam da postoje ovi susreti tacnije sam izguglao
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#467 Re: Alfa 159 kupovina?
ja sam cuo za susrete na vrbanji kad je sunce i kod interexa kad je kisa,sad ih valjda potjerali otamo pa se susrecu kod energoinvesta na parkingu 
- johntra
#468 Re: Alfa 159 kupovina?
ma to ovo pošto taj isti ekstra ekskluzivni Mercedes koristi Renault motore...hladan.preminger wrote:?johntra wrote:ma to preko ove šeme Merca i Renaulta...hladan.preminger wrote:Hehehe. Poredi se Fiat sa Mercom. Svasta se na ovom forumu moze procitati.
- A_R
#469 Re: Alfa 159 kupovina?
mi kokuzi, pa uzivamo u okupljanjima i supljom pricom o ljepoti i dusi, a ovi su zauzeti konkretnim stvarima - kruzenjem po gradu i tako toDon Zivconi wrote:Sa hebete covjeka vise dodijali ste i meni, covjek po cio dan gugla da bi iznio neke cinjenice-vijesti on sam sa sampinjonom a vas deset ima, ohladite malo
nego kako ja nikad nisam vidio i cuo za neki susret zaljubljenika u vw, audi itd. samo za susrete Alfista. Cuo sam da postoje ovi susreti tacnije sam izguglao, samo mi je susret obozavalaca opela srenuo paznju ovo ostalo ne znam ni da postoji al fakat. Jel i kod vas ovakva situacija ili vi primjetite cujete il idete na te susrete
- Don Zivconi
#470 Re: Alfa 159 kupovina?
Jebi ga ako mislis na te susrete jokbitanga_sa_otesa wrote:ja sam cuo za susrete na vrbanji kad je sunce i kod interexa kad je kisa,sad ih valjda potjerali otamo pa se susrecu kod energoinvesta na parkingu
-
hladan.preminger
#471 Re: Alfa 159 kupovina?
Koji Mercedes koristi koji Renaultov motor? Čisto sumnjam da je u S klasi ili SLR-u Renaultov motor.johntra wrote:
ma to ovo pošto taj isti ekstra ekskluzivni Mercedes koristi Renault motore...
Mercedes je pojam auta za talijanski (ne računajući superauta poput Ferrarija, Lamba itd...) i francuski otpad koji neki nazivaju autima.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#472 Re: Alfa 159 kupovina?
ma mislio sam na susrete vau vauDon Zivconi wrote: Jebi ga ako mislis na te susrete jokja mislim na ozbiljne susrete ne ta segacenja. Ujutro kad krenem na arbajt svako jutro mi je susret vw na svakom semaforu hebo im ja tetku kolko ih ima, kad bi samo jedan dan zabranili ovima sa vw da se vozaju po gradu komercijala bi bacila krug za pola sata oko carsije. Joj sta oni s'moga prave
pravi su zagadjivaci samo dime
- johntra
#473 Re: Alfa 159 kupovina?
hladan.preminger wrote:Koji Mercedes koristi koji Renaultov motor? Čisto sumnjam da je u S klasi ili SLR-u Renaultov motor.johntra wrote:
ma to ovo pošto taj isti ekstra ekskluzivni Mercedes koristi Renault motore...
Mercedes je pojam auta za talijanski (ne računajući superauta poput Ferrarija, Lamba itd...) i francuski otpad koji neki nazivaju autima.
idi guglaj, mrsko mi ti objašnjavati...možda i bi, da nisi napisao ovo na kraju...
-
Lolobrigida
#474 Re: Alfa 159 kupovina?
Slabo si čuo ondaDon Zivconi wrote:Sa hebete covjeka vise dodijali ste i meni, covjek po cio dan gugla da bi iznio neke cinjenice-vijesti on sam sa sampinjonom a vas deset ima, ohladite malo
nego kako ja nikad nisam vidio i cuo za neki susret zaljubljenika u vw, audi itd. samo za susrete Alfista. Cuo sam da postoje ovi susreti tacnije sam izguglao, samo mi je susret obozavalaca opela srenuo paznju ovo ostalo ne znam ni da postoji al fakat. Jel i kod vas ovakva situacija ili vi primjetite cujete il idete na te susrete
Last edited by Lolobrigida on 29/05/2014 12:49, edited 1 time in total.
-
hladan.preminger
#475 Re: Alfa 159 kupovina?
johntra wrote:
idi guglaj, mrsko mi ti objašnjavati...možda i bi, da nisi napisao ovo na kraju...
Aha, našao sam.
Znaci Renaultov motor se ugrađuje u najjeftinije Mercedese. To i jest otprilike odnos snaga.
Najbolje od Renaulta u najjeftinije Mercedese. Mozda francuzi budu ovo koristili kao reklamnu parolu.