Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
babaroga1x

#451 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

dobojlija81 wrote:Access to this page has been denied.
Access via a Proxy/VPN/VPS or from a country not on your profile is not permitted.

Zna li ko sta je ovo sad i nece da ucita taskove samo loading

hvala

jel možda radiš zadatke na poslu, preko mreže u firmi ili od doma?
vpn/proxy i slično nije dopušteno koristiti

Nijedna od ovih naših balkanskih zemalja nije na popsiu zemalja za koje clixsense/crowdflower ne pružaju taskove...
babaroga1x

#452 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

occhi_Azzurri wrote:U proteklih 5 dana nije bilo niti jednog jedinog taska za nove clanove, tj. ljude bez ijednog levela, sinoc kasno se pojavio task da se odredi jel nesto clanak ili nije i ja uradim 12 tih taskova i nije mi vise dalo. Udjem na Dashboard da vidim dokle sam pise mi 8 uradjenih poslova, 92 taska i accurancy 89% i ja kontam super, jos jedan task i dobit cu bar prvi level.. Jutros ostavim sve po strani, vidim opet daju isti task, udjem odradim 8 taskova, prvih 7 sa 100% tacnoscti, 8-i fulim jedno pitanje i dobijem 96% tacnosti i nakon toga mi izbaci onu poruku "Thank you for ur work, can U please give us ur feedback".
Imala sam obaveza, a nije vise bilo ni posla pa se izlogujem. Maloprije skontam, proslo je vise od 2h, updejtovali su stastiku odoh da vidim jesu li mi dali level kad tamo mi pise 96 uradjenih taskova.
Hajd molim bilo koga iskusnijeg da mi odgovori kako je moguce, u 10h jutros imala 92 taska, nakon toga uradila 8 taskova po 10 pitanja sa 96% tacnosti a oni mi priznali samo 4 pitanja? Ko je ovdje lud???
Pozdrav occhi

prvo pohvala za trud, ja sam na tim taskovima krv pišao, ako sam uspio tri riješiti točno, bio sam sretan...

a sad loša vijest...

baš ti taskovi su medju najlošije plaćenima, jer ti oni obračunavaju dva taska kao jedan... znači imala si jutros 92 odrađena taska, uradila 8 novih ----> 8 dijeljeno 2 = 4

sad bi trebala imati oko 96... još samo par komada i onda si na levelu 1

preporučio bih svima da pokušaju izdržati do prvog levela ili najbolje do prve isplate, da ne ispadne da su radili džaba, a onda ako im se svidja, tu smo, dijelimo iskustva, a ako nadju nešto bolje ili zabavnije, sretno :-)

Baba 8)
dobojlija81

#453 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

AhmetShabo wrote:
dobojlija81 wrote: a ova poruka mi stoji i trazi da neki tickets,ne znam mozda sam virus kakav pokupio

"Access to this page has been denied.
Access via a Proxy/VPN/VPS or from a country not on your profile is not permitted." pozz
Jesi li ulazio sa vise racunara, ovo je nesto u vez proxy-a , tu se slabo razumijem.jesi li unio tacne podatke, za zemlju itd.
nista sinoc normalno bilo ovo mi jutros stoji,radim samo na kucnom racunaru,jedino sam resetovo brovser pa da nije to sta,ali iako ovo stoji poklikco sam reklame i onu sliku i 10 centi osvojio :) i prihvata to,sad evo ucitava al nema taskova nista sinoc je bilo,jest se sinoc deavalo kad otvoris clanak da ga podje automatski skidati pa da nije kakav virus ili sta pa se ovo pojavilo,uglavnom evo radi sada ako sta zapne jebiga zvacu vas dok se malo ne ušicam u ovo nisam ja to nikad radio :) pozz

CONGRATULATIONS!
You have just won $0.10!
You have 24 chances left for today
mikrozadatak

#454 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

babaroga1x wrote: preporučio bih svima da pokušaju izdržati do prvog levela ili najbolje do prve isplate, da ne ispadne da su radili džaba, a onda ako im se svidja, tu smo, dijelimo iskustva, a ako nadju nešto bolje ili zabavnije, sretno :-)

Baba 8)
Ovo je zapravo najbolji savjet koji možete dobiti ako ste već ušli u ovo. Oboje ste na korak od prvog levela. Nemojte odustati, a da zapravo niste ni vidjeli šta je ovo u stvari. E kad dobiješ Level 1, tu vidiš kako ti ide, je li to ono što si očekivala, koliko ti leže ovi zadaci ...

Pozdrav svima i sretno
zakasnila

#455 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Zna li neko, koliko vremena treba da dobijem Level 1 ili to ide automatski? Imam 9 JOBS , 103 TEST QUESTIONS ANSWERED I 79% ACCURACY i jos uvijek nista? Nisam sigurna koliko poslova treba za Level 1, 5 ili 10?
Vamzemoljac

#456 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Nisu nešta ažurni zadnju sedmicu nikako,sačekaj pa kad dobiješ.
Ja sam čekao dan kada sam imao situaciju kao ti.
AhmetShabo

#457 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

zakasnila wrote:Zna li neko, koliko vremena treba da dobijem Level 1 ili to ide automatski? Imam 9 JOBS , 103 TEST QUESTIONS ANSWERED I 79% ACCURACY i jos uvijek nista? Nisam sigurna koliko poslova treba za Level 1, 5 ili 10?
10 poslova, i preko 100 taskova. precznost ja mislim preko 75 %
Vamzemoljac

#458 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Uuuuuuu kakav task sada :-D Image Categorization 0.10 $
Odaberi logo koji je na slici.Par poznatih logoa BMW,Pepsi,Audi i slično.
Vidiš ako ima logo na slici koji je i odabereš ga.prebz zadatak a predobro plaćen.
AhmetShabo

#459 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Vamzemoljac wrote:Uuuuuuu kakav task sada :-D Image Categorization 0.10 $
Odaberi logo koji je na slici.Par poznatih logoa BMW,Pepsi,Audi i slično.
Vidiš ako ima logo na slici koji je i odabereš ga.prebz zadatak a predobro plaćen.
sta ako pise tekstom PEPSI, a nema logo od pepsija na slici?

Image
EDIT: evo , kad je slucaj kao na ovoj slici, stavi se none, nazalost, to sam otkrio tako sto sam pogrijesio :D
Vamzemoljac

#460 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Ništa to samo logo unikatni ako ima.
Jedino kod Coca Cola/Coke može npr tetovaža ako je neko uradio ali identična kao logo.
OStali tekst ništa.
Isto ako prepoznajete npr auto da je BMW ali nema vidljivog loga onda klikni 'NONE'.

Starbucks logo -samo ako je logo identičan ona žena zelena sa krunom,ako piše tekstom reklama na zidu STARBUCKS zelenim slovima onda je isto ''NONE''

Patike- ako znate da su NIKE npr ali nema logo NIKE to je isto onda ''NONE''

Dresovi igrača - dobro obratite pažnju jer zna NIKE logo biti stopljen ali se vidi.

Mutna slika auta - Na primjer znam da je BWM auto ali logo je bio tako mutan i sitan kao crna tačka da je nemoguće znati ko ne poznaje auta o čemu je rijel ,to je onda isto ''NONE''

Auta iz igrice - bila dva BWM-a iz igrice neke isto jedva se vidi logo i ja kliknuo BMW i prihvatilo mi.NIje bilo toliko mutno ali jeste sitno.
Last edited by Vamzemoljac on 23/09/2014 17:31, edited 1 time in total.
AhmetShabo

#461 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Vamzemoljac wrote:Ništa to samo logo unikatni ako ima.
Jedino kod Coca Cola/Coke može npr tetovaža ako je neko uradio ali identična kao logo.
OStali tekst ništa.
Isto ako prepoznajete npr auto da je BMW ali nema vidljivog loga onda klikni 'NONE'.

Starbucks logo -samo ako je logo identičan ona žena zelena sa krunom,ako piše tekstom reklama na zidu STARBUCKS zelenim slovima onda je isto ''NONE''
A ovo? Image
Vamzemoljac

#462 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

NIKE ,vidiš NIKE znak = biraj NIKE

Nemojte gledati o čemu je slika tj. šta je slikano ,već striktno gledaš logo.Ako ima logo NIKE a slikano more lupam ,kliknina NIKE.
Vamzemoljac

#463 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Editovao sam 2 posta prije pa pogledajte.
Sada nešto novo.

Dallas Cowboys- logo se nazire iza/u pozadini i onda klikni na taj logo. http://prntscr.com/4pkolo

Stoje neke skuplture patika znak je sličan Adidasovom ali nema natpisa Adidas = ''NONE''

EDIT

BWM piše riječima i ispod je BWM auto ali na njemu nela logoa BMW = '' NONE''

Green Bay Packers - djevojka na kačketu u ćošku ima G logo njihov ,na majici joj piše samo riječima Green Bay Packers = to na majici nije logo kliknulo bi se na ''NONE'' da nema na kačketu G logo ,ovako odaberite njihov logo.
Last edited by Vamzemoljac on 23/09/2014 17:49, edited 1 time in total.
AhmetShabo

#464 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Vamzemoljac wrote:Editovao sam 2 posta prije pa pogledajte.
Sada nešto novo.

Dallas Cowboys- logo se nazire iza/u pozadini i onda klikni na taj logo. http://prntscr.com/4pkolo

Stoje neke skuplture patika znak je sličan Adidasovom ali nema natpisa Adidas = ''NONE''
sta ako se vidi pola logoa , kao npr Image
ili Image
Vamzemoljac

#465 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Biraj logo ako se pola vidi.Samo ako ga nikako nema onda je '' NONE ''.
Nekada zna biti ADIDAS logo patika skroz u ćošku na pola jedva se vidi ali je primjetan ,onda isto kliknite da ga IMA.

Eto sve sam potencijalne greške vam iznio u 3 komentara pa pregledajte.Nažalost dozvoljeno je samo 20 zadataka ,pa evo 2 $ za 15 minuta je opet SUPER :thumbup:

Image
AhmetShabo

#466 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Vamzemoljac wrote:Biraj logo ako se pola vidi.Samo ako ga nikako nema onda je '' NONE ''.
Nekada zna biti ADIDAS logo patika skroz u ćošku na pola jedva se vidi ali je primjetan ,onda isto kliknite da ga IMA.

Eto sve sam potencijalne greške vam iznio u 3 komentara pa pregledajte.Nažalost dozvoljeno je samo 20 zadataka ,pa evo 2 $ za 15 minuta je opet SUPER :thumbup:

Image
Ja samo 9 mogao uraditi...
glitch

#467 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

potrefih se i ja za compom :D

40 komada
Vamzemoljac

#468 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Ti si glitch nivo 3 pa zato možeš više uraditi?
Ja sam dobio sva 3 nivoa odjednom i onda sutra popušio trojku zbog njihovih greški.Nešto accuracy su mi popravili,nadam se da će i ostalo :oops:
glitch

#469 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

ne znam to,mislim da nema veze u pitanju je samo kad se potrefiš od pojavljivanja zadatka :roll:

joj da je ovako svaki dan :mrgreen:
ovaj sad zadatak 15 tak min i onaj sinoć što uradih nekih 30-40 min
znači za satak ukupno
Image
ovo je bez 12% bonusa
Vamzemoljac

#470 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Ajmo upadajte Estimation game : features in images 0.10 $
BONUS OD 0.50 do 10 $ :!:

Kao neka igra ,potrebno je 6 igrača :?:
Last edited by Vamzemoljac on 23/09/2014 18:20, edited 1 time in total.
glitch

#471 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

zakasnila wrote:Zna li neko, koliko vremena treba da dobijem Level 1 ili to ide automatski? Imam 9 JOBS , 103 TEST QUESTIONS ANSWERED I 79% ACCURACY i jos uvijek nista? Nisam sigurna koliko poslova treba za Level 1, 5 ili 10?
Image

sve ima odgovoreno samo treba potražiti
ne možemo 100 puta ponavljati jedno te isto :thumbup:

ispod Help Center Topics
https://crowdflower.desk.com/

ja nisam nikad uspio ući tu jedno 20 puta sam pokušavo da mi code i onda login closed
glitch

#472 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

eh odoh van :D

a mislim bi sutra mogo biti onaj zadatak get quotes from ryanair
lagan ali dosadan zadatak treba oko 5 min po jednom ali dobar je za popraviti preciznost :thumbup:
samo copy&paste cijene za traženu relaciju
i da 8 centi se plaća

pa eto pripazite
pozdrav :run:
Vamzemoljac

#473 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Uzeo sam 3.50 $ bukvalno za sat.
Za mene rekord :D
Vamzemoljac

#474 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Ne mogu sada povući sa Elite Crowdlfower pare preko Pay Pal već moram čekati 1. oktobar ?
babaroga1x

#475 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

Vamzemoljac wrote:Ne mogu sada povući sa Elite Crowdlfower pare preko Pay Pal već moram čekati 1. oktobar ?
1. oktobra ti paypal šalje pare automatski na tvoj račun, a ti bi trebao do tad povući pare na paypal... svaki sajt ima svoju proceduru, neki automatski, odmah šalju pare, neki dva puta tjedno, neke čekaš 7 dana...

ako zakasniš, a hoćeš pare hitno, povučeš pare na paypal i onda platiš paypalu 5 dolara naknade da ti ih pošalju...

ako se šalju prvog u mjesecu, automatski, nema naknade...
Post Reply