On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Googlerica

#451 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

JohnnyS wrote:
Googlerica wrote:
ladyblue18 wrote: Nisu roditelji bas najomiljenije osobe kod forumasa, to sam davno skontala. :D
:D

ovi sto pisu protiv roditelja imaju ozbiljan problem :skoljka:

A tko to piše protiv roditelja? Ako želiš živjeti sam sa ženom, odmah si protiv roditelja? E da mi je malo vaše logike... :D
ako MOZES zivjeti sa zenom samostlano,naravno,pa svaki roditelj zeli da djete ima svoj prostor za zivljenje,pa to moze biti i duplex,poseban ulaz na drugi sprat,i ja tu uopste ne vidim problem :)
lavorpunvode

#452 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by lavorpunvode »

Ljakan wrote:A posla ima jasta ljudi kuci sjede sa diplomama mrsko im radit :lol: :lol:
kakve gluposti ovde sve pisu boze sacuvaj.... :D
evo i ja se slomih uzivajuci. da znate ljudi kako je milina voditi se na evidenciji biroa, nako, svojom voljom :D pa nako, rekreativno svaka dva mjeseca otici da ti ona teta stavi pecat, a ti upises jos dva mjeseca uzivanja. ma milina. ihhh :D a na grbaci roditeljima, i samom sebi od samo nama poznatog rahatluka :D
dita von teese

#453 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by dita von teese »

‘Life begins at the end of your comfort zone…’

Hi there 8-)
Googlerica

#454 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

dita von teese wrote:‘Life begins at the end of your comfort zone…’

Hi there 8-)
with money :D
WildRedRose

#455 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by WildRedRose »

Ljakan wrote:A posla ima jasta ljudi kuci sjede sa diplomama mrsko im radit :lol: :lol:
kakve gluposti ovde sve pisu boze sacuvaj.... :D
jes'.. ne znam ni kako su se diplome dobile kad su tako lijeni :mrgreen:
Googlerica

#456 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

detroit-mercy wrote:Vidim da se je na ovoj temi pravo zakuhalo, i opet ide ona ja u klin ti u plocu. Ljudi se proglasavaju nesposobnim ili maminim mazama, malo se gleda na socijalno eknomski aspekt, kulturu, tradiciju, koja u svemu ovome igra i te kako vaznu ulogu.
Dosta njih kaze, mama mu kuha ili pegla, mamina maza i dr. gluposti., valjda ljudi ne mogu da razumiju da cemo za nase roditelje mi uvijek ostati "njihova djeca" kao sto ce i nasa djeca za nas uvijek ostati "nasa djeca" bez obzira kako odrasli bili. Btw, ja i danas kad odem kuci, stara pazi jesam li se pokrio ili da ne stanem bos na plocice kao sto i ja u po noci ustanem pa pogledam jesu li moja djeca pokrivena :mrgreen: .
Uvijek se vratim na slucaj mog komsije u proteklom ratu, i on i sin su zaglavili u logoru i onda nam stari prica kako bi on kada su im dijelili porcije batina uvijek podmetao svoja ledja da njega vise udare da mu ne udare sina, iako fizicki gledano sin ga je mogao u zubima nositi :skoljka:, ali to je ta roditeljska ljubav koju mi tek kada dobijemo svoju djecu pocnemo razumijevati.
Onda ide i taj famozni proces osamostaljenja, koji je u velikoj mjeri uslovljen ekonomskim uslovima. Ja sam zivio sa roditeljima ali sam u isto vrijeme bio i samostalan. Zaradjivao sebi preko "omladinske zadruge", placao sebi izlaske, odjecu, isao na ljetovanja/zimovanja sa rajom ali u isto vrijeme zivio sa roditeljima. Sto ne ko rece, ne moras zivjeti sam da bi bio samostalan. Kod nas u BiH pored rata, imamo ekonomsku krizu koja traje evo vec nekih 30tak godina, imamo jako niske zarade, limitirane ekonomske mogucnosti, jako slabo trziste rada bez ikakve regulacije. I u tim i takvim uslovima, mi pricamo o nekom osamostaljenu u ranim godinama. Dajte molim vas, pa kod nas jedna obicnija jakna ili kaput su trecina prosjecne place, da ne pricamo o drugim stvarima :-) . Famozna osamostaljivana na Zapadu, razlicita od drzave do drzave, karakteristicno recimo za Nijemce da duze ostaju u roditeljskom domu od Amerikanaca, ali ja ta dva svijeta uopste ne zelim da poredim sa nasim uslovima jer su uslovi neusporedivi :-) . Mada bih i o ovom ranu ostamostaljenu Amerikanca mogao dosta toga napisati i koja kategorija stanovnistva leti da se rano osamostali.
Onda na red dolaze nase kuce na sprat ili dva sprata i ismijavanje takvim kucama :-) . Ne znam cemu ismijavanje kada ti recimo tvoji roditelji vec u ranim godinama fakticiki obezbijede ono najvaznije a to je krov nad glavom. Dzeferson se vidim dosta ismijava ovoj pojavi kod nas, ali se niko ne ismijava pojavi da i pored rata, teske ekonomske situacije u zemlji evo vec 30tak godina, mi imamo zanemarljivo mali broj beskucnika, fakticiki na nivou statisticke greske.
Evo u mom komsiluku, u sve i jednoj kuci na sprat, zive roditelji i djeca (sad vec udata i ozenjena), jedino gdje su djeca vani tu su starci sami sve ostalo su "pune kuce". Za primjer, moj rodjak, tetak umro mladji, braca vani on sa svojom porodicom na jednom spratu, stara na drugom, komsija isto tako, stari umro, brat je odselio u neki drugi grad, on na jednom spratu, stara na drugom. Je su li svi oni trebali ostaviti same roditelje i otici u podstanare, pored rijesenog stambenog pitanja. Ili primjer dugog komse, kome je brat poginuo u ratu i sada on je na jednom spratu a starci na drugom. Zar je pored te licne tragedije koju su njegovi roditelji dozivjeli trebao i on otici da se osamostali :-). Mozda malo familijarnih vrijednosti da stavimo na vagu.
Ovo su neki slucajevi malo ekstremniji, dosta mojih komsija koje zive u tim "famoznim kucama na sprat", zivi ono roditelji dole oni gore. Velika vecina te raje nema neke plate, recimo BH prosjek, ali i sa takvim platama oni si mogu priustiti fin zivot jer ne moraju da daju 50 ili 60% zarade za ratu za stan, idu na odmore, voze auta, fakat ni sa cime pretjerano ne zaostaju za zivotom na Zapadu. Ljudi se ismijavaju sa ovim kucama ali sta je bolje duznicko ropstvo ili svoj krov nad glavom od momenta ostamostaljenja (prelaska na sprat). U svim ovim porodicama, ljudi su nasli nacin da premoste te genracijske jazove, svako je give up nesto ali je opste dobro puno vece. Ondje gdje ljudi hoce da nadju kompromis, kompromis ce biti postignut a gdje su odnosi u porodicama zategnuti taman da su hiljadu kilometara daleko oni ce biti zategnuti.
Onda na red dolazi ono lijepo je biti sam :D , naravno ali to biti sam traje jedan jako kratak period. Par godina i onda dolaze, zenidba/udaja pa poslije toga u vecini slucajeva i djeca. Kako je lijepo ustati ujutro rano pa dici jednogodisnjaka i dvogodisnjaka da ih vodis u vrtic ili da ih neko cuva umjesto da djeca ostanu da spavaju jer su nana i dedo na donjem spratu i kada mladi odu doci ce gore i paziti djecu ili ih spremiti i odvesti do skole i druge stvari. Ili je bolje ostavi ga u vrticu u 7.00 ujutro i pokupi ga u 5 po podne. Da ne pricamo o izlasicma i drugim stvarima :D .
Ali bitno se je ismijavati ako eto porodica ostane pod jednim krovom ili proglasavati nekoga nesposobnim :D . Ljudi lete ka nekoj samostalnosti/slobodi a ne znaju da sloboda ima svoju cijenu. Neki ne mogu ni da razumiju ovo o cemu pricam jer se osamostale npr, odsele dvije ulice dalje, ili u drugi dio grada, koji je fakat pet minuta voznje, Sta kada se tvoja samostalno mjeri stotinama ili hiljdama kilometara daleko. Ja ovdje znam dosta raje koja je eto samostalna i znam kroz kakve oni muke prolaze jer nemaju nikoga blizu da im makar malo pomogne, pa makar da ih ponekad vruca sirnica doceka kada dodju sa posla :mrgreen: .
Onda na kraju dolaze te neke porodicne vrijednosti, familijarne veze. Goran nas poredi sa Dancima ili Svedjanima. Mi nismo ni Danci, ni Svedjani ni Amerikanci. Poredi nas sa Grcima, Italijanima, Turcima :mrgreen:, to smo mi . Biti ekonomski jaci ne znaci da si nuzno i na visem stepenu humanih odnosa. Ja licno skidam kapu amerima u pogledu ekonomske slobode, invetivnosti, kako organizovati neke stvari ali u pogledu odnosa medju ljudima, odnosa familije, generalno gledano nabije na kurac takav svijet.
Ima jos dosta toga, ali mi mrsko pisati.
:thumbup:

amere ,koje licno poznajem,imaju djecu i kod kuce,svi rade , i svako je otisao iz kuce,kad su bili finansijski spremni,a djeca su se skolovala i zvijela sa roditeljima,i ne razumijem,gdje tu problem :-D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#457 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ladyblue18 »

Alfons Kauders wrote:
i manite se price "nema posla"... ima vani brate mili, a ima vala i kod nas... jos kad neko u sarajevu kuka kako nema posla, priceless... najveca stopa zaposlenosti u drzavi, milja prosjecna plata... spram ostatka drzave jebena kalifornija
Reci ovo mojoj drugarici, zlatnom studentu, koja 3 godine nakon zavrsetka faxa sjedi kuci jer ne moze naci posao ni u butiku.
Ili isto ovo reci 3-4 mojih poznanika sa zavrsenim fakultetima prije par godina, sa prosjecima iznad 9, sa jakim fakultetima, a nigdje nisu "podobni" da se zaposle.
Reci ovo ljudima na temi o nezaposlenim na ekonomiji.
Reci ovo onih 40% i nesto nezaposlenih u drzavi, reci ovo birou za zaposljavanje koji ustvari ne zaposljava.

Vec sam par puta napisala i opet cu, od toliko zaposlenih oko mene, ja ne znam nikoga da posao nije dobio na stelu, vezu, kovertu.
Ima posla alfonse, ali zna se kako, gdje, i na koji nacin.
Za nju npr http://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je- ... /140226107 ima posla.
madner

#458 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by madner »

Da li zelis ziviti na spratu ili imati kredit od 100 000?

Moze li neko postaviti ovu anketu? :D
Alfons Kauders

#459 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

Ljakan wrote:
Alfons Kauders wrote: opet ista prica - ko god se otisnuo mora da ne voli svoje roditelje :lol:
Pogresno zakljucujes,ja pricam o tome kako ovde pisu o svojim roditeljima tipa puhanja u vrat i slicno...navode razloge niđe veze iz kojih mogu zakljucit da su imali nesretno djetinjstvo....
Ko se otisnuo otisnuo se jer je imao mogucnost za to...
ja sam imao super djetinjstvo, a roditelji malo je reci da nisu bili strogi... s 15 sam isao sam na more, sa 17 sam picio sa rajom na skijanje, sa 19 nisam ni bio vise tu, osim kad navratim... nisu srali ni kad dodjem kuci razvaljen dok se oni spremaju da idu na posao...

vise su se smijali i podjebavali... mati se jednom rasipitivala za drogu, mislim da sam imao 17 tad... i to je zavrsilo na zajebanciji, jer joj je bilo jasno da se bas i ne mogu plaho drogirati, imati solidne ocjene u skoli, raditi kad nisam u skoli, a navece opet imati vremena i para da svaku noc izletim do grada...

zadnji put je zaplakala kad sam se vratio kuci sa 20 godina, jer sam dobio drugi posao... i ona se ponadala da cu ostati tu, a ja kroz mjesec dana poceo traziti stan :lol: ne mogu reko stara, ne mogu raditi 10tak sati dnevno, pa navece uciti u punoj kuci... hocu mir, da imam gdje spremati ispite, ili da mogu raditi cijelu noc ako ima posla... to je to "puhanje u vrat"... nista zlonamjerno, ni blizu...

i nije plakala sto idem - vec zbog drugih ljudi, bilo je stid... kaze "sta ce narod pomislit, da ides od kuce jer smo sjebana porodica"

najvise su mi srali... sto sam radio i zanemarivao skolu, to ih je vazda znalo ispizdit, al jebi ga - kad klincu od 16 godina izleti prilika da zaradi solidnu paru od koje ce platiti to hodanje, uzeti racunar ili pojacalo... kurac ces ga odgovorit :D

stvarno treba biti solidan komad budale pa poistovjetiti neciju odluku da ganja svoj posao, svoj krov nad glavom, svoju skolu sa mrznjom prema roditeljima... strasan komad budale
JohnnyS

#460 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by JohnnyS »

Googlerica wrote: ako MOZES zivjeti sa zenom samostlano,naravno,pa svaki roditelj zeli da djete ima svoj prostor za zivljenje,pa to moze biti i duplex,poseban ulaz na drugi sprat,i ja tu uopste ne vidim problem :)

Ja živim u zgradi koja je izgrađena u Titin vakat, dakle kad nisu radile privatne firme koje gledaju da ušparaju na materijalu. Ponekad čujem susjede kako se seksaju. Ako je loša izolacija u takvim zgradama, mogu misliti kakva je u kućama koje su amaterski izgrađene. Ja ću priznati, neobično bi mi bilo i ne bi mi bio ugodan osjećaj da znam kako me majka čuje tijekom seksa - možda ja nisam dosegnuo vaš stupanj međugeneracijske ljubavi i kvalitete odnosa, ali eto, zovite me perverznjakom koji mrzi svoje roditelje - ja volim bezbrižan seks... :D
Alfons Kauders

#461 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Da li zelis ziviti na spratu ili imati kredit od 100 000?

sprat

iste sekunde :D
Googlerica

#462 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

da imaju sprat ,ostali bi :D

samo budala pored sprata moze birati kredit :D
madner

#463 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by madner »

JohnnyS wrote:
Googlerica wrote: ako MOZES zivjeti sa zenom samostlano,naravno,pa svaki roditelj zeli da djete ima svoj prostor za zivljenje,pa to moze biti i duplex,poseban ulaz na drugi sprat,i ja tu uopste ne vidim problem :)

Ja živim u zgradi koja je izgrađena u Titin vakat, dakle kad nisu radile privatne firme koje gledaju da ušparaju na materijalu. Ponekad čujem susjede kako se seksaju. Ako je loša izolacija u takvim zgradama, mogu misliti kakva je u kućama koje su amaterski izgrađene. Ja ću priznati, neobično bi mi bilo i ne bi mi bio ugodan osjećaj da znam kako me majka čuje tijekom seksa - možda ja nisam dosegnuo vaš stupanj međugeneracijske ljubavi i kvalitete odnosa, ali eto, zovite me perverznjakom koji mrzi svoje roditelje - ja volim bezbrižan seks... :D
Samo je mali problem sto se tada bas nije nista znalo o izolacijama. Mislim kvalitetno se gradilo, no napredovala je struka. :D

Inace, sto se tice ulaganja u kuce i unutrasnjosti stanova Bosanci su dobri. Problem je ono zajednicko, tu niko nece.
WildRedRose

#464 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by WildRedRose »

ma kredit ljudi, staaa vam jeee. sta je 100 hiljada danas :mrgreen: :lol:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#465 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by UnscarD »

sema911s wrote:
Googlerica wrote:Dzaba samostalnost kad musko igra igrice i ide u kladionicu :D Jel tako Bad Copy :D

Vi,koji ste postali samostalni,kako ste uspjeli ?

kako smo uspjeli,.,pa postenim radom, pozvali nas sa biroa da radimo u telecomu,.,
Nije bas svaka prica takva. Ja sam sa 16 godina istovarao kamione ne za pare nego da mi daju paket hrane koji sam nosio kuci. Sa 19 sam se zaposlio u privatnoj firmi i radio jedno godinu dana svaki dan barem 12 sati. Uz to je islo sve ono sto je najcesce svakodnevnica u BiH privatnom sektoru ....kasne plate, maltretiranja, manjak postovanja radnika itd itd ...ali bilo mi je bitno da ne trazim od mamine i tatine penzije da mi daju za kafe. Promjenio dva-tri posla (sve privatne firme) i danas sam zadovoljan a sve sto imam sam zaradio sa svoje dvije ruke a u poslijeratnoj BiH. Nemam ne znam ti sta ali nije ni lose. Ne oskudjevam ni u cemu. Najvaznije mi je da ne patim sto neko ima kule i gradove a ja nemam. Takva trka nema kraja i ne vodi nigdje.
Ne kazem, ja sam mozda imao srecu. Evo mi ga stariji brat prvi primjer koji je bio sve kontra od mene a kada je otisao vani , totalna promjena ... radi slomi se ali i ima...kao da je drugi covjek. U Sarajevu mu ja rednovno kupovao cigare :)
Ima i do sistema ... nije htio da radi za 300-400-500 KM za nekog seljacinu ...pokusavao je ali nije islo. Cim je dosao u zemlju u kojoj se radi radnik cijeni, za dvije godine je kupio stan , pa onda kucu ...krediti ali se gura jbg.
Alfons Kauders

#466 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

ladyblue18 wrote:
Alfons Kauders wrote:
i manite se price "nema posla"... ima vani brate mili, a ima vala i kod nas... jos kad neko u sarajevu kuka kako nema posla, priceless... najveca stopa zaposlenosti u drzavi, milja prosjecna plata... spram ostatka drzave jebena kalifornija
Reci ovo mojoj drugarici, zlatnom studentu, koja 3 godine nakon zavrsetka faxa sjedi kuci jer ne moze naci posao ni u butiku.
Ili isto ovo reci 3-4 mojih poznanika sa zavrsenim fakultetima prije par godina, sa prosjecima iznad 9, sa jakim fakultetima, a nigdje nisu "podobni" da se zaposle.
Reci ovo onih 40% i nesto nezaposlenih u drzavi, reci ovo birou za zaposljavanje koji ustvari ne zaposljava.

Vec sam par puta napisala i opet cu, od toliko zaposlenih oko mene, ja ne znam nikoga da posao nije dobio na stelu, vezu, kovertu.
reci to mom prijatelju, koji ni srednju nije zavrsio kako treba, a sad ima stan, kucu, dvoje djece i sasvim ok zivot, iznad prosjeka, hladno... ili to mozes reci mom drugom prijatelju, koji takodjer ima kucu, zenu, jak fakultet, jos bolji posao (cak i od mene)... a obojica su odrasla bez oca, bez ikakvih stela i para sa strane... ili mozda mojoj kolegici, koja nije imala telefon u jebenoj kuci, a sad predaje na fakultetu

to sto je neko bio dobar na faksu nije nikakva garancija uspjeha u zivotu niti mogucnosti pronalaska zaposlenja... nikakva, vjeruj mi... ni blizu...
Googlerica

#467 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

JohnnyS wrote:

i te zgrade iz titinog vakta se raspadaju,niko ih ne odrzava :-) al' dobor,necemo o zgradama starim 50 godina :D

ako si sprat iznad,nema problema :D ili imas ,ili nemas ;-)
detroit-mercy

#468 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by detroit-mercy »

A kreda za auto od 25k :D .
Ljakan

#469 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Ljakan »

WildRedRose wrote:ma kredit ljudi, staaa vam jeee. sta je 100 hiljada danas :mrgreen: :lol:
Ha ja i onda sjedi kuci uzmi najjeftini paket interneta i 24 sata kenjaj kako si se odvojio od svojih,kako imas svoju komociju u 40 kvadrata gdje ti sutra djeca nece imat svoje sobe....
sve go mudrac :D
WildRedRose

#470 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by WildRedRose »

koliko pricate o zivotu vani, tacno mi dodje da se udam za papire. odma' sad :mrgreen:

ironija, dakako, da ko ne shvati pogresno, neuzubilahi :mrgreen:
Last edited by WildRedRose on 26/03/2014 14:18, edited 1 time in total.
LieToMe

#471 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by LieToMe »

dust in the wind wrote:eto, posto ja ne zivim sa starcima vec 7, 8 godina, bit ce da ih ne volim... sto je naravno nonsenes.

stavise, volimo se i postujemo vise ovako, nego kada smo zivjeli skupa i kada je bilo tipicnih generacijskih trzavica...
po ovim logikama sa foruma (i logici pojedinih forumasa) ja ne znam kako ista bi od mene ko zene i od mog muza ko coEka :D Da skratim pricu citave 2,5 godine muz i ja zivjeli kod njegovih u stanu :D mos misliti :D kod sveKRIVE a jos i u stanu :izet:

Volim li i ih postujem, naravno. Volim li ih vise zato sto sad zivimo u svom stanu NE. Volim ih i postujem jer su to roditelji mog muza, jer su baka i deda moje kcerke i jer su dobri ljudi i sto cijenim sve one "generacijske trzavice" kako ti kazes, sto su narusili svoj komoditet kako bi nama pomogli. Ima nas jos sto cijenimo one male, obicne stvari... Eto toliko do mene
Alfons Kauders

#472 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

UnscarD wrote:
sema911s wrote:
Googlerica wrote:Dzaba samostalnost kad musko igra igrice i ide u kladionicu :D Jel tako Bad Copy :D

Vi,koji ste postali samostalni,kako ste uspjeli ?

kako smo uspjeli,.,pa postenim radom, pozvali nas sa biroa da radimo u telecomu,.,
Nije bas svaka prica takva. Ja sam sa 16 godina istovarao kamione ne za pare nego da mi daju paket hrane koji sam nosio kuci. Sa 19 sam se zaposlio u privatnoj firmi i radio jedno godinu dana svaki dan barem 12 sati. Uz to je islo sve ono sto je najcesce svakodnevnica u BiH privatnom sektoru ....kasne plate, maltretiranja, manjak postovanja radnika itd itd ...ali bilo mi je bitno da ne trazim od mamine i tatine penzije da mi daju za kafe. Promjenio dva-tri posla (sve privatne firme) i danas sam zadovoljan a sve sto imam sam zaradio sa svoje dvije ruke a u poslijeratnoj BiH. Nemam ne znam ti sta ali nije ni lose. Ne oskudjevam ni u cemu. Najvaznije mi je da ne patim sto neko ima kule i gradove a ja nemam. Takva trka nema kraja i ne vodi nigdje.
Ne kazem, ja sam mozda imao srecu. Evo mi ga stariji brat prvi primjer koji je bio sve kontra od mene a kada je otisao vani , totalna promjena ... radi slomi se ali i ima...kao da je drugi covjek. U Sarajevu mu ja rednovno kupovao cigare :)
Ima i do sistema ... nije htio da radi za 300-400-500 KM za nekog seljacinu ...pokusavao je ali nije islo. Cim je dosao u zemlju u kojoj se radi radnik cijeni, za dvije godine je kupio stan , pa onda kucu ...krediti ali se gura jbg.
:thumbup:

uglavnom nema posla i tako to... :D a sigurno si i taj posao dobio na stelu, jer se inace satrase ljudi da rade 12 sati dnevno za privatnika :D

i ja sam jedno vrijeme istovarao kamione, ali to se ne pika... :D jer 1/4 robe u njima bila moja :D
JohnnyS

#473 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by JohnnyS »

LieToMe wrote:
dust in the wind wrote:eto, posto ja ne zivim sa starcima vec 7, 8 godina, bit ce da ih ne volim... sto je naravno nonsenes.

stavise, volimo se i postujemo vise ovako, nego kada smo zivjeli skupa i kada je bilo tipicnih generacijskih trzavica...
po ovim logikama sa foruma (i logici pojedinih forumasa) ja ne znam kako ista bi od mene ko zene i od mog muza ko coEka :D Da skratim pricu citave 2,5 godine muz i ja zivjeli kod njegovih u stanu :D mos misliti :D kod sveKRIVE a jos i u stanu :izet:

Volim li i ih postujem, naravno. Volim li ih vise zato sto sad zivimo u svom stanu NE. Volim ih i postujem jer su to roditelji mog muza, jer su baka i deda moje kcerke i jer su dobri ljudi i sto cijenim sve one "generacijske trzavice" kako ti kazes, sto su narusili svoj komoditet kako bi nama pomogli. Ima nas jos sto cijenimo one male, obicne stvari... Eto toliko do mene

Mora da ih voliš manje jer ste otišli od njih. Muž pogotovo, mater i ćaću ostavio. Sljedeći logiku pojedinih forumaša...
Googlerica

#474 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Googlerica »

Alfons Kauders wrote:
ladyblue18 wrote: Reci ovo mojoj drugarici, zlatnom studentu, koja 3 godine nakon zavrsetka faxa sjedi kuci jer ne moze naci posao ni u butiku.

reci to mom prijatelju, koji ni srednju nije zavrsio kako treba, a sad ima stan, kucu, dvoje djece i sasvim ok zivot, iznad prosjeka, hladno... ili to mozes reci mom drugom prijatelju, koji takodjer ima kucu, zenu, jak fakultet, jos bolji posao (cak i od mene)... a obojica su odrasla bez oca, bez ikakvih stela i para sa strane... ili mozda mojoj kolegici, koja nije imala telefon u jebenoj kuci, a sad predaje na fakultetu

to sto je neko bio dobar na faksu nije nikakva garancija uspjeha u zivotu niti mogucnosti pronalaska zaposlenja... nikakva, vjeruj mi... ni blizu...
ladyblue :thumbup:

alfnos,pa daj napisis kako sti ti uspio,i da li mozes nekome pomoci naci posao

u BiH ili si privatnik koji dobro zaradjue ,ili si dobio posao sa stelom,trece opcije nema,pardon ima,nemanje posla :roll:

raja mi fino kaze,gura se u drzavni posao,stela i da se sto prije rijesi do ovog oktorba dok je SDP na vlasti,jer ko zna ko ce biti psolije njih,jer treba traziti stelu kasnije iz nedaj Boze,druge partije ;-)
Pasiflora

#475 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Pasiflora »

LieToMe wrote:

Stvarno mi nije jasno sto ste se odselili?
Post Reply