True detective
Moderator: _BataZiv_0809
- the_raven
#451 Re: True detective
Totalno zanimljiv kraj, možda nam puno toga izgleda nedovršeno, ali mislim da je to u biti i cilj bio.

- Hiran
#452 Re: True detective
Zbrzano brate, fali bar još jedna epizoda ... i patetično , al` haj` može se reći da je put bio izvanredan, a destinacija ... `nako.
-
Bodkin
#453 Re: True detective
kraj mi je pravo obican
- the_raven
#454 Re: True detective
Mislim da je kraj namjerno ostavljen pomalo hajdemo reći "nezavršen".
Light vs Dark, uspjeli su riješiti ali ne možda 100%. Elem nitko ne "pobjeđuje"
P.S.
Naročito ako pročitate koji intervju sa nicom (kreator serije)
Light vs Dark, uspjeli su riješiti ali ne možda 100%. Elem nitko ne "pobjeđuje"
P.S.
Naročito ako pročitate koji intervju sa nicom (kreator serije)
-
Modest Musorgski
#455 Re: True detective
mogući spojleri:
Ukakili su ga dobro, ko da su totalno drugi radili ovu zadnju. razvučeno i zbrzano gdje ne treba, masa stvari nedorečena, o zadnjem "okršaju" ala holivud da ne pričam
čak mi je i gluma bezvezna u ovoj
ovi kojima je true detective bila najboljša serija do sad, preporucujem da ne gledaju dalje od 7.
... onoliko truda oko sočnih detalja i mogućnosti u kojem je prica mogla završiti, a na kraju jedno - pih. sve čekam da se počnu pojavljivati videa po jutub sa alternativnim krajevima i sve one veze sa žutim kraljem, karkosom, chambersom, lovecraftom... štetaaa
btw evo jedna slika sa zabave rotšilda

Ukakili su ga dobro, ko da su totalno drugi radili ovu zadnju. razvučeno i zbrzano gdje ne treba, masa stvari nedorečena, o zadnjem "okršaju" ala holivud da ne pričam
btw evo jedna slika sa zabave rotšilda

-
Modest Musorgski
- madFlava
#457 Re: True detective
Meni je kraj idealan jer je ostao nedorecen i jer je ispao obican(malo me ona pucnjava iznervirala, al ok je) ,plus, radi vas teoreticara koji ste se uhvatili tih detalja ko pjan plota.
Toliko ste se zadubili u detalje i zavjere da ste promasili ,ovo sto je bilo ispred nosa. Oni koji su procitali intervju sa Nicom, mogli su naslutit jer covjek ofirno kaze kad se vidi ubica i da serija nije u fazonu zavjera uprkos svim detaljima
Al ajd Boze moj
Serija je vrhunska , beton, vrh , kako god !
Pogledacu je jos jednom definitivno.
Toliko ste se zadubili u detalje i zavjere da ste promasili ,ovo sto je bilo ispred nosa. Oni koji su procitali intervju sa Nicom, mogli su naslutit jer covjek ofirno kaze kad se vidi ubica i da serija nije u fazonu zavjera uprkos svim detaljima
Al ajd Boze moj
- PristavilaVoduZaKafu
#458 Re: True detective
Meni se kraj sviđa, ipak je ovo bila više priča o njima dvojici nego o slučaju na kojem su radili.
Sad ne znam koju drugu seriju gledati
-
1Dante1
#459 Re: True detective
Tacno. Kraj je odlican i priliči seriji, bez nekog breathtaking twistamadFlava wrote:Meni je kraj idealan jer je ostao nedorecen i jer je ispao obican(malo me ona pucnjava iznervirala, al ok je) ,plus, radi vas teoreticara koji ste se uhvatili tih detalja ko pjan plota.![]()
Al ajd Boze mojSerija je vrhunska , beton, vrh , kako god !
![]()
- Hiran
#460 Re: True detective
PristavilaVoduZaKafu wrote:Meni se kraj sviđa, ipak je ovo bila više priča o njima dvojici nego o slučaju na kojem su radili.
Da, zato bi bilo besmisleno očekivati neki pretjerani mindfuck na kraju , ali ipak zadnja epizoda nije bila na nivou sa prethodnim, imho.
Kako su otkrili ko je ubica ( farbanje kuće) mi je bilo tanko po pitanju glume i priče.... ne znam, fali jedna epizoda i to je to. Ali kao što već rekoh, putovanje je bilo izvanredno...
- madFlava
#461 Re: True detective
Problem je sto vecina kod ovako vrhunskih serija ocekuje i neki uber-mega-vrhunski-betonski kraj, koji ce nadmasit sve sto je do tad ta serija napravila. (npr. Breaking Bad, evo i True Detective). Jedini kraj koji je posteno usran je kod Dextera.
- Carlama
#462 Re: True detective
Nevjerovatna serija, dostignut novi nivo glume na TV-u, vise se covjek raduje serijama nego filmovima sada. Zavrsetak je prikladan, sa koncentracijom na Cohlea i Martya, kako je i trebalo biti. Previse ljudi fantaziraju, da nije trebao sotona iskociti u onom dvorcu?
Jedva cekam sljedecu sezonu, nadam se sa donekle adekvatnom zamjenom za ovaj fantastican dvojac!
- karanana
#463 Re: True detective
Svrsio sa HoC s02, skinucu ovu nakon sto ste je nahvalili i navalicu na nju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- W0LVERINE
#464 Re: True detective
Ima li gdje prijevod za ovu zadnju epizodu? 
- plagijator1975
#465 Re: True detective
Evo sad odgledah i zadnju na HBO-u, šta reći EXTRA.
Inače nikad ne gledam serije, imao sam sreće da sam naletio na 1 epizedu na HBO-u i od tada svaki ponedeljak u 20:00 zakovan za sečiju
Remek djelo 10/10
Nexus⁴
Inače nikad ne gledam serije, imao sam sreće da sam naletio na 1 epizedu na HBO-u i od tada svaki ponedeljak u 20:00 zakovan za sečiju
Remek djelo 10/10
Nexus⁴
- Skream
#466 Re: True detective
Sve 5
našli serijskog ubicu, doviđenja prijatno
našli serijskog ubicu, doviđenja prijatno
-
todd_smith
#467 Re: True detective
Ja sam razocaran.
Ne to sto nije bila neka teorija da je ovaj i ovaj iza toga i ovo ima smisla sa ovim, nego lagan su put izabrali pisci.
Sve je bilo zamotano u neki klise. Jeziva kuca, sa lutkama, kostur, trcanje kroz sumu...sve kao iz loseg horor filma
I na kraju samo se znalo ono sto se vidjelo u 3-4 epizodi. Tj da je Errol ubica i to je to.
Niti su objasnili ko su onih 5, a kroz citavu sezonu to pokazali i naglasavali, onda sta je sa Martijevom kcerkom? Odakle njoj oni crtezi i ona poza sa lutkama? Nista, bas nedoreceno ostalo
Sve u svemu najslabija epizoda u sezoni.
Ne to sto nije bila neka teorija da je ovaj i ovaj iza toga i ovo ima smisla sa ovim, nego lagan su put izabrali pisci.
Sve je bilo zamotano u neki klise. Jeziva kuca, sa lutkama, kostur, trcanje kroz sumu...sve kao iz loseg horor filma
I na kraju samo se znalo ono sto se vidjelo u 3-4 epizodi. Tj da je Errol ubica i to je to.
Niti su objasnili ko su onih 5, a kroz citavu sezonu to pokazali i naglasavali, onda sta je sa Martijevom kcerkom? Odakle njoj oni crtezi i ona poza sa lutkama? Nista, bas nedoreceno ostalo
-
J3r1ch0
#468 Re: True detective
Ovaj dio sa Martijevom kćerkom može se objasniti time da je ubica stalno bio u prisustvu djece s obzirom da je dobio ugovor za održavanje dvorišta škola i crkava.todd_smith wrote:Ja sam razocaran.
Sve je bilo zamotano u neki klise. Jeziva kuca, sa lutkama, kostur, trcanje kroz sumu...sve kao iz loseg horor filma![]()
Niti su objasnili ko su onih 5, a kroz citavu sezonu to pokazali i naglasavali, onda sta je sa Martijevom kcerkom? Odakle njoj oni crtezi i ona poza sa lutkama? Nista, bas nedoreceno ostalo![]()
-
todd_smith
#469 Re: True detective
Da, ali nigdje ne kaze da je njegova mala isla u jednu od tih skola ili eto ako jeste ne kontam onda odakle joj crtezi pa onda poze sa lutkama, nema smisla
Niti su sa Errolom objasnili kako treba, samo mumljanje i onda mu dolazi porodica on govori nece da cuje haj` cao cao.
Kao sto rekoh najslabija epizoda u sezoni. Previse su detalja ulozili kroz 7 epizoda i onda u 8 epizodi sve to ignorisali.
Niti su sa Errolom objasnili kako treba, samo mumljanje i onda mu dolazi porodica on govori nece da cuje haj` cao cao.
Kao sto rekoh najslabija epizoda u sezoni. Previse su detalja ulozili kroz 7 epizoda i onda u 8 epizodi sve to ignorisali.
- ultima_palabra
#470 Re: True detective
Otprilike tako... serija je tako zamišljena, vjerovatno se i autor htio malo poigrati sa publikom ostavljajući silne putokaze koji su na kraju vodili nigdjemadFlava wrote:Meni je kraj idealan jer je ostao nedorecen i jer je ispao obican(malo me ona pucnjava iznervirala, al ok je) ,plus, radi vas teoreticara koji ste se uhvatili tih detalja ko pjan plota.![]()
Al ajd Boze mojSerija je vrhunska , beton, vrh , kako god !
![]()
Krajolici, boje, kinematografija su me impresionirali u ovoj epizodi... čut će se još za Fukunagu
-
Ras Al Ghul
#471 Re: True detective
Najjača svih vremena, beton kraj, običan kakav i dolikuje ovakoj seriji, o dva detektiva, koji 17 godina love incestoidnog serijskog ubicu, neka je sretan završetak i neka su njih dvojica preživili to najviše volim 
- Artest
#472 Re: True detective
Meh...Ovo nesto na foru Teksaskog masakra motorkom. 
-
racionalista
#473 Re: True detective
Serija je nedorečena, i ostavlja playgrounda za još jedan serijal. Možda producenti imaju plan da idu unakrsno sa serijalima. Možda će idući serijal ići sa novim glumcima i drugom pričom, a treći serijal ako budu pravili da bude nastavak prve sezone. Uglavnom ima potencijala za snimanje.
- madesa
#474 Re: True detective
ovdje jos svasta se moze desiti ne bi me cudilo kad bi drugu sezonu i oni krenuli opet ali da se povezu sa ovom pricom, uglavnom serija je najbolja ikad tesko da ko nadmasi ovu serijuracionalista wrote:Serija je nedorečena, i ostavlja playgrounda za još jedan serijal. Možda producenti imaju plan da idu unakrsno sa serijalima. Možda će idući serijal ići sa novim glumcima i drugom pričom, a treći serijal ako budu pravili da bude nastavak prve sezone. Uglavnom ima potencijala za snimanje.
-
nema me tamo
#475 Re: True detective
racionalista wrote:Serija je nedorečena, i ostavlja playgrounda za još jedan serijal. Možda producenti imaju plan da idu unakrsno sa serijalima. Možda će idući serijal ići sa novim glumcima i drugom pričom, a treći serijal ako budu pravili da bude nastavak prve sezone. Uglavnom ima potencijala za snimanje.
Nema materijala za još sezonu, al' ima za još epizodu..
Da pohvataju one sa slike i Tutla onog glavnog.
Uglavnom završnica poprilicno loše urađena.