True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
the_raven

#451 Re: True detective

Post by the_raven »

Totalno zanimljiv kraj, možda nam puno toga izgleda nedovršeno, ali mislim da je to u biti i cilj bio. :D :D
Hiran

#452 Re: True detective

Post by Hiran »

Zbrzano brate, fali bar još jedna epizoda ... i patetično , al` haj` može se reći da je put bio izvanredan, a destinacija ... `nako.
Bodkin

#453 Re: True detective

Post by Bodkin »

kraj mi je pravo obican
the_raven

#454 Re: True detective

Post by the_raven »

Mislim da je kraj namjerno ostavljen pomalo hajdemo reći "nezavršen".

Light vs Dark, uspjeli su riješiti ali ne možda 100%. Elem nitko ne "pobjeđuje" :sad:

P.S.

Naročito ako pročitate koji intervju sa nicom (kreator serije)
Modest Musorgski

#455 Re: True detective

Post by Modest Musorgski »

mogući spojleri: :D

Ukakili su ga dobro, ko da su totalno drugi radili ovu zadnju. razvučeno i zbrzano gdje ne treba, masa stvari nedorečena, o zadnjem "okršaju" ala holivud da ne pričam :cry: čak mi je i gluma bezvezna u ovoj :-) ovi kojima je true detective bila najboljša serija do sad, preporucujem da ne gledaju dalje od 7. :mrgreen: ... onoliko truda oko sočnih detalja i mogućnosti u kojem je prica mogla završiti, a na kraju jedno - pih. sve čekam da se počnu pojavljivati videa po jutub sa alternativnim krajevima i sve one veze sa žutim kraljem, karkosom, chambersom, lovecraftom... štetaaa

btw evo jedna slika sa zabave rotšilda

Image
madFlava

#457 Re: True detective

Post by madFlava »

Meni je kraj idealan jer je ostao nedorecen i jer je ispao obican(malo me ona pucnjava iznervirala, al ok je) ,plus, radi vas teoreticara koji ste se uhvatili tih detalja ko pjan plota. :mrgreen:
Toliko ste se zadubili u detalje i zavjere da ste promasili ,ovo sto je bilo ispred nosa. Oni koji su procitali intervju sa Nicom, mogli su naslutit jer covjek ofirno kaze kad se vidi ubica i da serija nije u fazonu zavjera uprkos svim detaljima :D
Al ajd Boze moj :D Serija je vrhunska , beton, vrh , kako god ! :thumbup: :thumbup: Pogledacu je jos jednom definitivno.
PristavilaVoduZaKafu

#458 Re: True detective

Post by PristavilaVoduZaKafu »

Meni se kraj sviđa, ipak je ovo bila više priča o njima dvojici nego o slučaju na kojem su radili.
Sad ne znam koju drugu seriju gledati :(
1Dante1

#459 Re: True detective

Post by 1Dante1 »

madFlava wrote:Meni je kraj idealan jer je ostao nedorecen i jer je ispao obican(malo me ona pucnjava iznervirala, al ok je) ,plus, radi vas teoreticara koji ste se uhvatili tih detalja ko pjan plota. :mrgreen:
Toliko ste se zadubili u detalje i zavjere da ste promasili ,ovo sto je bilo ispred nosa. Oni koji su procitali intervju sa Nicom, mogli su naslutit jer covjek ofirno kaze kad se vidi ubica i da serija nije u fazonu zavjera uprkos svim detaljima :D
Al ajd Boze moj :D Serija je vrhunska , beton, vrh , kako god ! :thumbup: :thumbup: Pogledacu je jos jednom definitivno.
Tacno. Kraj je odlican i priliči seriji, bez nekog breathtaking twista :mrgreen: . To sto su se pojedinci toliko zadubili pa u svakom detalju vidjeli neki dokaz, poruku ili sta ja znam vec, je druga prica.
Hiran

#460 Re: True detective

Post by Hiran »

PristavilaVoduZaKafu wrote:Meni se kraj sviđa, ipak je ovo bila više priča o njima dvojici nego o slučaju na kojem su radili.
Sad ne znam koju drugu seriju gledati :(

Da, zato bi bilo besmisleno očekivati neki pretjerani mindfuck na kraju , ali ipak zadnja epizoda nije bila na nivou sa prethodnim, imho.
Kako su otkrili ko je ubica ( farbanje kuće) mi je bilo tanko po pitanju glume i priče.... ne znam, fali jedna epizoda i to je to. Ali kao što već rekoh, putovanje je bilo izvanredno...
madFlava

#461 Re: True detective

Post by madFlava »

Problem je sto vecina kod ovako vrhunskih serija ocekuje i neki uber-mega-vrhunski-betonski kraj, koji ce nadmasit sve sto je do tad ta serija napravila. (npr. Breaking Bad, evo i True Detective). Jedini kraj koji je posteno usran je kod Dextera.
Carlama

#462 Re: True detective

Post by Carlama »

Nevjerovatna serija, dostignut novi nivo glume na TV-u, vise se covjek raduje serijama nego filmovima sada. Zavrsetak je prikladan, sa koncentracijom na Cohlea i Martya, kako je i trebalo biti. Previse ljudi fantaziraju, da nije trebao sotona iskociti u onom dvorcu? :lol: Jedva cekam sljedecu sezonu, nadam se sa donekle adekvatnom zamjenom za ovaj fantastican dvojac!
karanana

#463 Re: True detective

Post by karanana »

Svrsio sa HoC s02, skinucu ovu nakon sto ste je nahvalili i navalicu na nju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
W0LVERINE

#464 Re: True detective

Post by W0LVERINE »

Ima li gdje prijevod za ovu zadnju epizodu? :mrgreen:
plagijator1975

#465 Re: True detective

Post by plagijator1975 »

Evo sad odgledah i zadnju na HBO-u, šta reći EXTRA.

Inače nikad ne gledam serije, imao sam sreće da sam naletio na 1 epizedu na HBO-u i od tada svaki ponedeljak u 20:00 zakovan za sečiju :)

Remek djelo 10/10

Nexus⁴
Skream

#466 Re: True detective

Post by Skream »

Sve 5
našli serijskog ubicu, doviđenja prijatno
todd_smith

#467 Re: True detective

Post by todd_smith »

Ja sam razocaran.

Ne to sto nije bila neka teorija da je ovaj i ovaj iza toga i ovo ima smisla sa ovim, nego lagan su put izabrali pisci.

Sve je bilo zamotano u neki klise. Jeziva kuca, sa lutkama, kostur, trcanje kroz sumu...sve kao iz loseg horor filma :roll:

I na kraju samo se znalo ono sto se vidjelo u 3-4 epizodi. Tj da je Errol ubica i to je to.

Niti su objasnili ko su onih 5, a kroz citavu sezonu to pokazali i naglasavali, onda sta je sa Martijevom kcerkom? Odakle njoj oni crtezi i ona poza sa lutkama? Nista, bas nedoreceno ostalo :roll:

Sve u svemu najslabija epizoda u sezoni.
J3r1ch0

#468 Re: True detective

Post by J3r1ch0 »

todd_smith wrote:Ja sam razocaran.

Ne to sto nije bila neka teorija da je ovaj i ovaj iza toga i ovo ima smisla sa ovim, nego lagan su put izabrali pisci.

Sve je bilo zamotano u neki klise. Jeziva kuca, sa lutkama, kostur, trcanje kroz sumu...sve kao iz loseg horor filma :roll:

I na kraju samo se znalo ono sto se vidjelo u 3-4 epizodi. Tj da je Errol ubica i to je to.

Niti su objasnili ko su onih 5, a kroz citavu sezonu to pokazali i naglasavali, onda sta je sa Martijevom kcerkom? Odakle njoj oni crtezi i ona poza sa lutkama? Nista, bas nedoreceno ostalo :roll:

Sve u svemu najslabija epizoda u sezoni.
Ovaj dio sa Martijevom kćerkom može se objasniti time da je ubica stalno bio u prisustvu djece s obzirom da je dobio ugovor za održavanje dvorišta škola i crkava.
todd_smith

#469 Re: True detective

Post by todd_smith »

Da, ali nigdje ne kaze da je njegova mala isla u jednu od tih skola ili eto ako jeste ne kontam onda odakle joj crtezi pa onda poze sa lutkama, nema smisla

Niti su sa Errolom objasnili kako treba, samo mumljanje i onda mu dolazi porodica on govori nece da cuje haj` cao cao.

Kao sto rekoh najslabija epizoda u sezoni. Previse su detalja ulozili kroz 7 epizoda i onda u 8 epizodi sve to ignorisali.
ultima_palabra

#470 Re: True detective

Post by ultima_palabra »

madFlava wrote:Meni je kraj idealan jer je ostao nedorecen i jer je ispao obican(malo me ona pucnjava iznervirala, al ok je) ,plus, radi vas teoreticara koji ste se uhvatili tih detalja ko pjan plota. :mrgreen:
Otprilike tako... serija je tako zamišljena, vjerovatno se i autor htio malo poigrati sa publikom ostavljajući silne putokaze koji su na kraju vodili nigdje :D

Krajolici, boje, kinematografija su me impresionirali u ovoj epizodi... čut će se još za Fukunagu :thumbup: Nisam očekivao da će Cohle preživjeti, ali nek im bude.
Ras Al Ghul

#471 Re: True detective

Post by Ras Al Ghul »

Najjača svih vremena, beton kraj, običan kakav i dolikuje ovakoj seriji, o dva detektiva, koji 17 godina love incestoidnog serijskog ubicu, neka je sretan završetak i neka su njih dvojica preživili to najviše volim :thumbup:
Artest

#472 Re: True detective

Post by Artest »

Meh...Ovo nesto na foru Teksaskog masakra motorkom. :roll:
racionalista

#473 Re: True detective

Post by racionalista »

Serija je nedorečena, i ostavlja playgrounda za još jedan serijal. Možda producenti imaju plan da idu unakrsno sa serijalima. Možda će idući serijal ići sa novim glumcima i drugom pričom, a treći serijal ako budu pravili da bude nastavak prve sezone. Uglavnom ima potencijala za snimanje.
madesa

#474 Re: True detective

Post by madesa »

racionalista wrote:Serija je nedorečena, i ostavlja playgrounda za još jedan serijal. Možda producenti imaju plan da idu unakrsno sa serijalima. Možda će idući serijal ići sa novim glumcima i drugom pričom, a treći serijal ako budu pravili da bude nastavak prve sezone. Uglavnom ima potencijala za snimanje.
ovdje jos svasta se moze desiti ne bi me cudilo kad bi drugu sezonu i oni krenuli opet ali da se povezu sa ovom pricom, uglavnom serija je najbolja ikad tesko da ko nadmasi ovu seriju
nema me tamo

#475 Re: True detective

Post by nema me tamo »

racionalista wrote:Serija je nedorečena, i ostavlja playgrounda za još jedan serijal. Možda producenti imaju plan da idu unakrsno sa serijalima. Možda će idući serijal ići sa novim glumcima i drugom pričom, a treći serijal ako budu pravili da bude nastavak prve sezone. Uglavnom ima potencijala za snimanje.

Nema materijala za još sezonu, al' ima za još epizodu..
Da pohvataju one sa slike i Tutla onog glavnog. :D

Uglavnom završnica poprilicno loše urađena.
Post Reply