Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
citroen xm wrote:Bitno je da je VW pouzdan, a ne znaš šta mu je gore, da li motori, mjenjači ili pak trapovi.
citras sve je to u pet deka,., svi dobivaju dielove od istih,.,
evo kod nas imamo 3vw craftera presli po 80kkm,., standardni servis al zato ducato sa30kkm,. vise na servisu nego na putu,., a firma do ima iste te ducato,., i niti jedan se nije jos pokvarioo ,.,.,
sve je to isto sranje samo malo drugacije upakovanoo
Naravno da ima svega, svakome se zalomi. Ali ako pričamo o pouzdanosti, francuzi imaju pouzdaniju mehaniku od VAG grupe. Čak je i limarija daleko bolje zaštićena.
ado-šampion wrote:
Medjutim 307 prvi je bio karina sto se tice pouzdanosti, samo prelistaj malo forume i vidi sta bivsi vlasnici pisu o njemu. Prvi 307 je karina sto se tice kvaliteta, jos jednom podvlacim. 307 redizajn i poslije njega 308 su puno bolji jer je Pezo naucio lekciju.
Nit svi vlasnici Peugeot 307 idu pisati po forumima, niti su svi neki aman-zaman stručnjaci, naprotiv, ozbiljni ljudi i kada im se desi neka nepredviđena stvar odu u normalan servis, pošteno plate da se pošteno i popravi...pošteno plaćanju i redovno servisiranje, pa po pravilu i nemaju nekih velikih problema. I pod pošteno mislim korektno, ne skupo. Po forumima pitaju nehljebi koji se obično voze na rezervi i od govneta prave pitu, jer je bitno imati 307 ili neki drugi "opasan" auto...a nemaju ni za kifle, pa onda Pežo ili bilo ko drugi ne valja, smeće je, nikad više itd. Prema tome, Ado, ne dipr puno...kao i svaki auto i 307 ovaj ili onaj ima svoje nedostatke za koje se već odavno znaju lijekovi i načini otklanjanja...a za 5KM sumnjam da može.
ado-šampion wrote:
Medjutim 307 prvi je bio karina sto se tice pouzdanosti, samo prelistaj malo forume i vidi sta bivsi vlasnici pisu o njemu. Prvi 307 je karina sto se tice kvaliteta, jos jednom podvlacim. 307 redizajn i poslije njega 308 su puno bolji jer je Pezo naucio lekciju.
Nit svi vlasnici Peugeot 307 idu pisati po forumima, niti su svi neki aman-zaman stručnjaci, naprotiv, ozbiljni ljudi i kada im se desi neka nepredviđena stvar odu u normalan servis, pošteno plate da se pošteno i popravi...pošteno plaćanju i redovno servisiranje, pa po pravilu i nemaju nekih velikih problema. I pod pošteno mislim korektno, ne skupo. Po forumima pitaju nehljebi koji se obično voze na rezervi i od govneta prave pitu, jer je bitno imati 307 ili neki drugi "opasan" auto...a nemaju ni za kifle, pa onda Pežo ili bilo ko drugi ne valja, smeće je, nikad više itd. Prema tome, Ado, ne dipr puno...kao i svaki auto i 307 ovaj ili onaj ima svoje nedostatke za koje se već odavno znaju lijekovi i načini otklanjanja...a za 5KM sumnjam da može.
Drug ja pricam za njemacke i francuske forume uglavnom, auto koja se redovno odrzavaju. Ankete zadovoljstva vlasnika se sigurno ne radi u Bosni.
Za ovo sto sam podebljao, te seljakluke ostavi za svoje prijatelje, i one koji ti nisu prijatelji a imaju isti odgoj kao ti, pa zele komunicirati s tobom na taj nacin.
Danas oko 15h hadzo gura passata 5+ karavan preko sina kod rtv doma nesalomljivog. Kontam, po komentarima ovdje posto je to vrhunac automobilske industrije, jedino objasnjenje je da gospodin stedi gorivo pa gura preko sina...
Tek kad pocnemo pricat o svom iskustvu sa odredjenim autom onda bi se moglo nesto i naucit na forumu.A ovako sve dok vw fanovi budu savjetovali kako francuz ne valja ili obrnuto a isti nisu nikad imali tapkacemo u mjestu i nista necemo naucit na forumu.
Kad vec svi spominjete 307 da i ja nesto napisem, auto imam godinu dana i prezadovoljan sam. Sve sto sam od ulaganja imao je promjena ulja i filtera... Uskoro planiram uzeti isto 307 ali sa jacim motorom, ovaj od 66kw je vise za zene
ado-šampion wrote:
Drug ja pricam za njemacke i francuske forume uglavnom, auto koja se redovno odrzavaju. Ankete zadovoljstva vlasnika se sigurno ne radi u Bosni.
Za ovo sto sam podebljao, te seljakluke ostavi za svoje prijatelje, i one koji ti nisu prijatelji a imaju isti odgoj kao ti, pa zele komunicirati s tobom na taj nacin.
Dakle, ti tvrdiš da svaki vlasnik P307 posjećuje stanovite forume, njemačke i francuske uglavnom. Šta je sa španskim, engleskim, talijanskim i ostalim forumima? Tamo nema niko da vozi 307 ili ih ne posjećuješ? Ti znaš da ta auta ljudi redovno održavaju? Komuniciraš s njima, onako čujete se tu i tamo...koliko je to njih? Šesto ili sedamsto hiljada? Zato ti kažem, ne naprđuj ovdje po ovom forum džabe...nego se hvataj Daihatsua...
A kako ljudi mimo foruma voze i održavaju auta, pa i 307 - napisao sam u prethodnoj poruci....
4m3l wrote:Kad vec svi spominjete 307 da i ja nesto napisem, auto imam godinu dana i prezadovoljan sam. Sve sto sam od ulaganja imao je promjena ulja i filtera... Uskoro planiram uzeti isto 307 ali sa jacim motorom, ovaj od 66kw je vise za zene
Ti nisi sa njemačkog ii francuskog foruma uglavnom
Imao 307,vozio,prodao prijatelju,on ga jos uvijek vozi i prezadovoljan on a i ja. Najveci problem ovih nasih strucnjaka,jeste da ocjenjuju kvalitet na osnovu jednog uzorka, i to uzorka koji je promijenio vise vlasnika i koji je presao put oko svijeta stotinu puta najmanje.
ti sto ocjenjuju su kupili štalu jer im bilo zao platit majstora da pregleda ili su sami doveli auto u to stanje nemanjem para za odrzavanje,opet se vracamo na isto ...nije auto za fukaru...
Ja otkako sam odlučio nabaviti onu Alfu samo slušam golfgolfgolfgolfgolfgolfgolfgolfgolf po stotinu puta dnevno!!!!! Pa majku mu je li ovaj narod zehre jedne normalan???? Je li moguće prihvatiti da neko ima drugačije želje, potrebe pa i prohtjeve u koje se Golf 4 ili 5 ne uklapaju? Ima li iko da pri kupovini auta ne konta samo o kupovini i prodaji nego i onom dijelu između - znate ono.... vožnji?
Crkne li ikad išta na tom Golfu, treba li to prati uopće, ima li ijedna marka da taj Golf nekoga košta nakon nabavke? Pa meni juče o Alfi sa 1.9 JTD 110kW (2006) govor drži čovjek kojem je uoči nove godine otišla glava motora na Altei 2.0 (2005) i izašlo ga haman dvije milje dok ga je vratio na cestu!
E vidi li me iko u životu za volanom Golfa nek me ubije iste sekunde!
Ma golf i inače vw je nepoderivo auto... Ko kaže suprotno laže i sebe i druge ili nikad apsolutno nije se susretao s tim vozilima... Pa ja sam u zadnjih 2 mjeseca koliko sam bez auta sreo najmanje 20 taksista od kojih 19 vozi vw i od kojih 18 se kunu u ta vozila...
Juče uđem u taksi, pasat čini mi se da je 99 godina, preko 700 000 km na satu... Govorim ja taksisti kako oću da uzmem megana a on meni ni rečenicu nisam završio "ma šta će ti francuz, ne bi ja to nikad uzeo"... I takvih sam se primjera naslušao more od kako tražim auto...
Ja sam probao megana i meni je auto leglo, udobniji je od golfa 10x najmanje al kvalitetniji nije 100% tvrdim i što se tiče limarije, morora i bilo čega drugog...
Pa jebo te gledam juče megana 2007 godina, kupljen kod bunje, sva sjedišta ishabana, ručke oguljene, mjenjač izlizan ni jedan se broj na njemu ne vidi... A boga mi golfova 2003 godište sam se nagledao podosta koji su unutra bukvalno novi...
Ja sam sefinitivno odlučio da ću uzet megana al golf je puno kvalitetnije i pouzdanije auto...
I još nešto, ovaj forum je pun balavurdije koji komentarišu sve i svašta... More na ovoj temi je onih koji nikad nisu ni sjeli u auto za koje tvrde da je dobro ili nije... Sumnjam da ima i 1% onih koji komentarišu neko auto a ujedno su ga vozili ili ga trenutno voze...
Jarane šupljara nešupljara oni dnevno gaze po minimum 100 km gradske vožnje... ne vidjeh ni jednog koji vozi vw tipa golf 4, pasat 5 i sl da mu je na satu manje od 500 000... tim ljudima je auto hljeb... to su to toliko nepouzdana auta zašto bi ih vozili? Svaki sat na servisu tog njegovog auta je njemu para iz džepa... Ja ne vidjeh nešto pretjerano da ti taksisti voze francuze... ta auta mogu imat tako specifične kvarove koje ni ovlašteni servis nakon mjesec dana ne zna riješit...
nisu džaba rekli da je najbolji izum posle vatre tdi motor
zilla_ wrote:Jarane šupljara nešupljara oni dnevno gaze po minimum 100 km gradske vožnje... ne vidjeh ni jednog koji vozi vw tipa golf 4, pasat 5 i sl da mu je na satu manje od 500 000... tim ljudima je auto hljeb... to su to toliko nepouzdana auta zašto bi ih vozili? Svaki sat na servisu tog njegovog auta je njemu para iz džepa... Ja ne vidjeh nešto pretjerano da ti taksisti voze francuze... ta auta mogu imat tako specifične kvarove koje ni ovlašteni servis nakon mjesec dana ne zna riješit...
nisu džaba rekli da je najbolji izum posle vatre tdi motor
ti da znas kako vecina taksista servisira te aute ....polovnim plocicama i raznim drugim papanlucima ne bi uopste slusao sta pricaju ti gurbeti...nisu makli iz grada voze 50 km/h u petoj i to je njihova voznja...samo pogledaj onog papka sa snimka preko puta vijecnice ,ima tamo u temi taxisti dno dna....njega kad vidim nemam godinu dana napretka ,a ne da njegov savjet slusam.....