Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
svi u napad
#451 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Generale, sto se tice formacije isto mislimo. Sastav ti je dobar i slican mom sastavu. Nemam informacija o ovom Salaticu tj nisam ga gledao pa ne mogu nista reci (ni za ni protiv). Vidjet cemo sta ce Pape reci ali bi volio da pocnemo sa 4-2-3-1. Naprijed BiH.
- GeneralBHF
#452 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Jedna stvar mi Bosnjaci za ovu zemlju cemo se uvijek boriti a ostali ako zele dobro je a ako ne zele neka idu dalje! Kofere u ruke i sto dalje!drugi profil wrote:Nisam tebi namjenio, ali eto sam si se prijavio.
I potpuno je nebitno za pricu je li neko oportunista, nego je poenta na dvojne arsine.
Oportunizam je u genima covjeku. Nagon za opstankom. Nekad je dobro, nekad lose. Nije to sad zaman tako teska ljudska mana.
Ne mozemo biti licemjeri i tako samo razmisljati a sta bi trebao biti Adnan Catic nego oportunista...ali on Njemackom Bokserskom savezu donosi bodove kao i Salatic sutra igrajuci donosi bodove za NFSBiH a mi svi znamo ko je gdje bio!
- GeneralBHF
#453 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ne mozemo mi drugacije igrati sa Argentinom pa mozda i Nigerijom ali protiv Irana mozemo jer nam je odbrana slaba te tako moramo imati vise igraca u sredini terena kako bi kontrolisali igru i smanjili prostor neprijatelju!svi u napad wrote:Generale, sto se tice formacije isto mislimo. Sastav ti je dobar i slican mom sastavu. Nemam informacija o ovom Salaticu tj nisam ga gledao pa ne mogu nista reci (ni za ni protiv). Vidjet cemo sta ce Pape reci ali bi volio da pocnemo sa 4-2-3-1. Naprijed BiH.
-
palermo
#454 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
drugi profil wrote:Jel ba, jel iko gledao ovog Salatovica - Lukmirovica pa ga trpate u prvi tim jer je tako dobar, ili samo onako lupate jer vam fali igrac?
Kako ono glasi parola, nema merhameta
- drug_profi
#455 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
@generale
Ode ti od poente....
Jebes oportunizam. Ja cu zgrabiti svaku priliku koj ami se pruzi za moj prosperitet. Ideale cu ostaviti budalama da se pale na njih... nij epoenta mog pitanja bila jel neko ko je oportunista treba biti u reprezentaciji, nego je cilj bio da ukazem da se Safetu najcesce zamjera da je oportunista, dok kod drugih ta osobina ne smeta....
Dakle nije to razlog zasto neko ne voli Safeta nego je nesto drugo.
Ali to je svakako sad otislo u OT, a trebalo je biti samo kratki osvrt na drugu temu.
Ode ti od poente....
Jebes oportunizam. Ja cu zgrabiti svaku priliku koj ami se pruzi za moj prosperitet. Ideale cu ostaviti budalama da se pale na njih... nij epoenta mog pitanja bila jel neko ko je oportunista treba biti u reprezentaciji, nego je cilj bio da ukazem da se Safetu najcesce zamjera da je oportunista, dok kod drugih ta osobina ne smeta....
Ali to je svakako sad otislo u OT, a trebalo je biti samo kratki osvrt na drugu temu.
- Havatar
#456 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Vecina ljudi koji su pisali na ovoj temi su protiv Salatica i jedino su za njega oni sa britanskim humorom i pojedinci kojima ne smeta ono sto je govorio u proslosti a i jedni i drugi su u manjini.drugi profil wrote:@generale
Ode ti od poente....
- GeneralBHF
#457 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Mogu ja da nadjem sada milion clanaka i znam sta je rekao ali hoces li dozvoliti da promaja udara a da ne zatvoris prozor? Taj prozor jer defanzivni vezni i ja ne vidim bolje rjesenje u ovom trenutku a ako vi imate nekog dajte ga!Havatar wrote:Vecina ljudi koji su pisali na ovoj temi su protiv Salatica i jedino su za njega oni sa britanskim humorom i pojedinci kojima ne smeta ono sto je govorio u proslosti a i jedni i drugi su u manjini.drugi profil wrote:@generale
Ode ti od poente....
- perfect_guy
#458 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)

ili Medunjanina staviti u sredinu, a desno ubaciti nekog drugog
-
Djubre_
#459 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
http://www.fifa.com/worldcup/standings/ ... index.html
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
Korisničkoime
#460 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Trolanje ničije pa ni njegovo ne podržavam bit cijele priče je bilo da neki računaju na iznenađenje protiv Argentine jer kao podcijenit će oni nas, glat su dobili prijateljsku itd. U tom kontekstu navedoh da su ljudi malo ozbiljniji od nas i da sebi neće dopustiti luksuz kao mi protiv Slovačke. Koliko mene sjećanje služi tako je bilo gazimo ih ma nema 3 ili 4 prema nula je jedino pitanje osim nekolicine od kojih se haman samo njega sjećam. Eh sada ako mene sjećanje vara jbg. halali desi se i najboljimajeza u ledja wrote:Pa nista, frajer je nevidjen troll a ti ga jos podrzavas.Korisničkoime wrote:
Šta sam loše rekao drug, ok nisam pratio tu raspravu oko special pot-a ali pretpostavljam da je lik bio naporan. Razumijem da da se sad mora i malo guziti zbog toga pogotovo jer neće da prizna da je pogriješio ali osvrtao sam se na podcjenjivanje u kontekstu podcjeniće nas Argentina. Nema šanse nisu oni mi da urade takvu glupost kao primjer sam naveo tekmu protiv Slovačke u Zenici skoro pa cijeli forum je samo pisao sa koliko ćemo ih dobiti. Jedan od rijetkih je mislim bio DonVito koji je govorio suprotno ako se dobro sjećam Hamšik bla,bla itd. Znači nas ovdje na ovom forumu nema malo ali samo mali broj nije upao u zamku podcjenjivanja i jedan od tih koje se ja sjećam je bio Don vito.
Znači sve u kontekstu podcjenjivanja protivnika evo i sada možeš primjetiti da se podcjenjuje Nigerija i Iran ko upisanih 6 bodova a meni zaista nije jasno kako se misli suprostaviti afrikancima sa Miketom, Pjanićem i Medunjaninom.
Protiv Slovacke je pisao to sto je pisao samo i iskljucivo zato sto gotivi Napoli, pa samim tim i Hamsika. Znaci ne zato sto je realan, pametan ili pronicljiv. Slicno tako protiv Argentine je trubio o Higuainu, i sad ce, ako ostane na forumu do SP.
I ne slazem se uopste da je on bio jedini "oprezan" protiv Slovacke, cak sta vise ne mislim da on uopste spada u tu grupu.
Uglavnom, ako ti je on mjerilo opreznosti onda je to zabrinjavajuce.![]()
I generalno imam osjecaj da neki ljudi unaprijed imaju izgradjen stav o misljenju javnog mijenja i onda s takvim razmisljanjem dodju argumentirati protiv takvog misljenja. Tako jedan od 10 (u stvari u ovom slucaju mozda jedan od 30) ljudi napise nesto tipa "mozemo uzeti Argentinu" i onda neko dodje i napise citav referat koji pocinje sa premisom kako se generalno na forumu podcjenjuje protivnik. Kao ono, "nase standardno". Ja to fakat ne vidim i nisam nikad vidio, osim mozda protiv Portugalaca onaj prvi plejof, kad nismo jos znali gdje nam je plafon ove generacije.
Isto tako ima ljudi koji pisu suprotno.
Smatram da 70% foruma uglavnom realno razmislja, uvijek, i da su uglavnom u pitanju male nijanse. Stoga mi je suvisno ovoliko forsiranje rasprave o podcjenjivanju/precjenjivanju protivnika.
Sto se tice SP grupe, pa ja mislim 90% ljudi je napisalo isto - Argentina je jaca, s Nigerijom smo tu negdje, Iran je slabiji.
Što se dotičnog tiče i sam sam imao par neuspjelih pokušaja uspostavljanja argumentovane rasprave prije svega po pitanju našeg Avdije s istim. Kao što rekoh neuspjelih tako da za neke podrške nemam potrebe niti argumenata u korist istog.
Nadam se da smo ovo raščistili.
Ne znam malo prelistaj temu ima već puno naštancanog ali čini mi se da smo već sada počeli neke stvari olako shvaćati i Iran valja prvo pobijediti i oni nisu na SP s neba pali. Nekada se na ovom forumu osjećam kao pesimista ali ekstremni.
Ne bi volio da uđemo pod nekim pritiskom ili imperativom protiv Argentine jer smo u tom slučaju izgubili i prije početka tekme. Opušteno znamo da i mi nešto vrijedimo i da nismo kanta za nabijanje ali na njima je sav pritisak i oni moraju.
-
motorola01
#461 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Boga mi si i ti zreo za banaperfect_guy wrote:
ili Medunjanina staviti u sredinu, a desno ubaciti nekog drugog
- perfect_guy
#462 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
po onom što su pokazali u zadnje vrijeme, korisniji su na klupi ili tribinama (zanemari Lihtenštajn). Amerika, Slovačka i Litvanija - da nije Džekine asistencije - učinak njih dvojice bi bio nulamotorola01 wrote: Boga mi si i ti zreo za bana. Postavio ekipu bez Dzeksona, Misketa, a ubacio Rahimica
- drug_profi
#463 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Nego, mene brine sto smo mi prekrizili i Nigeriju i Iran kao slabije ekipe, a garantujem vam da mi moramo imati izuzetno dobar dan da ih pobjedimo.
- DonVitoN
#464 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Begovic - 4 - 5- 1.
Misimovic, Ibisevic, Salihovic sa klupe jedina varijanta a moguce da jedan od njih starta neku od 1min..
Ostalo nam je sve tanko, suvise kratka klupa samo da povrede zaobidju nas najjaci tim.

Misimovic, Ibisevic, Salihovic sa klupe jedina varijanta a moguce da jedan od njih starta neku od 1min..
Ostalo nam je sve tanko, suvise kratka klupa samo da povrede zaobidju nas najjaci tim.

-
motorola01
#465 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ma zezam se bolanperfect_guy wrote:po onom što su pokazali u zadnje vrijeme, korisniji su na klupi ili tribinama (zanemari Lihtenštajn). Amerika, Slovačka i Litvanija - da nije Džekine asistencije - učinak njih dvojice bi bio nulamotorola01 wrote: Boga mi si i ti zreo za bana. Postavio ekipu bez Dzeksona, Misketa, a ubacio Rahimica
- perfect_guy
#466 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
sve okmotorola01 wrote: Ma zezam se bolan. Da hoce bogdom izvest ovakav sastav, ali sad da selektora pitaju koga ce izvesti protiv Argentine bilo bi, Dzeko, Misimovic pa tek onda ostali
- Logovan
#467 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Daleko iznad Rahimića?SkyLimit wrote:On je sa svojim pedigreom(kapiten Grasshopersa i najbolji zadnji vezni Švicarske lige) daleko iznad Rahimića i Zahirovića kojima treba jedna polusezona da skupe 90 minuta u klubovima,ovaj prvi ima izgovor jer je star i član snažne ekipe,drugi nema ni to.Logovan wrote:Zašto Salatić?
Salatić mu može samo čistiti kopačke a i to je pitanje. Od Zahirovića je možda bolji, ali od "Rusa" nema šanse. Frajer se javio odmah poslije našeg izborenog odlaska na prvenstvo i fol voli BiH, hoće da i on ide u Brazil. Plus lik ima 28 godina
Ako se već bude neko zvao na ovoj poziciji onda to mora biti neko iz mlade reprezentacije ili Bešić ili neki drugi naš talenat.
-
Korisničkoime
#468 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Već krenule postave i to kakve.
---------------Begović-------------
Mujdža--Bičakčić-Spahić--Salihović
--------------Kolašinac--------------
Hajrović----------------------Lulić--
---------------Pjanić------------------
----------Džeko--------Ibišević------
Igra sa jednim napadačem tj. Džekom je kao da igramo bez napadača to se pokazalo u prošlim kvalifikacijama (sad su već pretprošle). Zato možemo odmah špiceve prekrižiti kao Španija i sa 6 u sredini početi eto kontrole i dominacije na sredini samo ako ne budemo sami sebi smetali da Sušić ima dovoljno veznih za ovu formaciju vala ima i još mu za izmjena ostane a i sa rezervnim napadačima smo riješili dilemu jer imamo dva i to kakva Ibišević i Džeko dva super sub-a.
Ta formacija sa kvazi jednim napadačom donekle i funkcioniše sa dva ofanzivna krila koja su zapravo više pa krilni napadači nego igrači sredine i za to bi imali igrače Hajrović i Lulić međutim mi ne idemo u tom pravcu nego se trpa Salatić ( o njemu kasnije ) i/ili dodatni vezni imam osjećaj da imamo još jednog poput Medunjanina da bi i Lulić ispao iz kombinacije i uletio taj. Lako mogu zamisliti ako npr. Ibričić počne da igra redovno i dobro da bi se špekulisalo da se i Lulić malo ohladi na klupi a da nam sredina izgleda Misimović, Medunjanin, Ibričić, Pjanić + imaginarni def. vezni. Ne daj Bože igre preko krila ili dobrog ubačaja ili gola glavom osim ako nije iz standardne situacije, ne daj Bože brzog igrača, ne daj Bože igrača sa kondicijom ili snagom - ta to i nisu fudbaleri ako ne znaju milovati lopte i biti šmekeri. Ne kontroliše se sredina samo putem posjeda lopte i isti nije svetinja fudbala da je tako onda Barca nikad za nikad ne bi izgubila utakmice.
Mjesto def.veznog po meni važnije od mjesta beka bolje imati jakog def.veznog a slabijeg lijevog beka ako već mora tako a izgleda da mora.
Što se tiče Salatića pa dobro Sušić je imao problema i peripetija sa odbranom ali se krpio na razne načine i kako treba i kako ne treba, dovijao se, smišljao i ne znam ti ja šta samo nikada nije pozvao Cocalića. Čovjek nije top igračina ali da se isproba ili uskoči kada je povreda u pitanju može sasvim sigurno bez ikakvih poteškoća. Momak je dobar dio karijere proveo vani u Grčkoj sada u Izraelu i nije se prvo morao prodavati preko repke igra solidno manje više redovan (ali to nikada nije ni bio kriteriji ) igra ligu Evrope, može igrati i def.veznog i stopera ali ne, nije niti će biti član ove repke ni na minutu. Eh sada nakon čisto sumnjam da će Sušić da pozove Salatića. Ovaj pak sigurno nije vidio BiH kao svoju ne prvu nego 101 opciju prije 2-3 godine međutim njemu daje na SP sa Švicom i Srbijom to ne može jer ga ne trebaju i neće ostajemo mu jedino mi eto tako je kako je mi trebamo def.veznog njemu daje na SP. Ako smo progutali Hajrovića možemo i Salatića iako je jedan Izet a drugi Veroljub mislim da to ne bi smjelo da igra ulogu iako kod mnogih hoće. Ipak i pored svega mislim da pod Sušićem Salatić neće zaigrati pogotovo kada imamo Rin Tin Tina.
Al se ja naškraba halalite nešto mi se jezik razvezao
---------------Begović-------------
Mujdža--Bičakčić-Spahić--Salihović
--------------Kolašinac--------------
Hajrović----------------------Lulić--
---------------Pjanić------------------
----------Džeko--------Ibišević------
Igra sa jednim napadačem tj. Džekom je kao da igramo bez napadača to se pokazalo u prošlim kvalifikacijama (sad su već pretprošle). Zato možemo odmah špiceve prekrižiti kao Španija i sa 6 u sredini početi eto kontrole i dominacije na sredini samo ako ne budemo sami sebi smetali da Sušić ima dovoljno veznih za ovu formaciju vala ima i još mu za izmjena ostane a i sa rezervnim napadačima smo riješili dilemu jer imamo dva i to kakva Ibišević i Džeko dva super sub-a.
Ta formacija sa kvazi jednim napadačom donekle i funkcioniše sa dva ofanzivna krila koja su zapravo više pa krilni napadači nego igrači sredine i za to bi imali igrače Hajrović i Lulić međutim mi ne idemo u tom pravcu nego se trpa Salatić ( o njemu kasnije ) i/ili dodatni vezni imam osjećaj da imamo još jednog poput Medunjanina da bi i Lulić ispao iz kombinacije i uletio taj. Lako mogu zamisliti ako npr. Ibričić počne da igra redovno i dobro da bi se špekulisalo da se i Lulić malo ohladi na klupi a da nam sredina izgleda Misimović, Medunjanin, Ibričić, Pjanić + imaginarni def. vezni. Ne daj Bože igre preko krila ili dobrog ubačaja ili gola glavom osim ako nije iz standardne situacije, ne daj Bože brzog igrača, ne daj Bože igrača sa kondicijom ili snagom - ta to i nisu fudbaleri ako ne znaju milovati lopte i biti šmekeri. Ne kontroliše se sredina samo putem posjeda lopte i isti nije svetinja fudbala da je tako onda Barca nikad za nikad ne bi izgubila utakmice.
Mjesto def.veznog po meni važnije od mjesta beka bolje imati jakog def.veznog a slabijeg lijevog beka ako već mora tako a izgleda da mora.
Što se tiče Salatića pa dobro Sušić je imao problema i peripetija sa odbranom ali se krpio na razne načine i kako treba i kako ne treba, dovijao se, smišljao i ne znam ti ja šta samo nikada nije pozvao Cocalića. Čovjek nije top igračina ali da se isproba ili uskoči kada je povreda u pitanju može sasvim sigurno bez ikakvih poteškoća. Momak je dobar dio karijere proveo vani u Grčkoj sada u Izraelu i nije se prvo morao prodavati preko repke igra solidno manje više redovan (ali to nikada nije ni bio kriteriji ) igra ligu Evrope, može igrati i def.veznog i stopera ali ne, nije niti će biti član ove repke ni na minutu. Eh sada nakon čisto sumnjam da će Sušić da pozove Salatića. Ovaj pak sigurno nije vidio BiH kao svoju ne prvu nego 101 opciju prije 2-3 godine međutim njemu daje na SP sa Švicom i Srbijom to ne može jer ga ne trebaju i neće ostajemo mu jedino mi eto tako je kako je mi trebamo def.veznog njemu daje na SP. Ako smo progutali Hajrovića možemo i Salatića iako je jedan Izet a drugi Veroljub mislim da to ne bi smjelo da igra ulogu iako kod mnogih hoće. Ipak i pored svega mislim da pod Sušićem Salatić neće zaigrati pogotovo kada imamo Rin Tin Tina.
Al se ja naškraba halalite nešto mi se jezik razvezao
-
tipico2
#469 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Nismo mi Svabe ali samo im treba dati prvi gol......
- SkyLimit
#470 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ti opisuješ Rahimića od prije 7 godina.Današnji Rahimić je skroz drugi par cipela.Logovan wrote: Daleko iznad Rahimića?Jarane Rahimić je za njega Makelele. Bog i batina na svojoj poziciji.
Stani malo,ako je to naš Makelele,"Bog i Batina" na svojoj poziciji,kako to da bi mu ti dao samo koju minutu,Makelele zaslužuje valjda 3 puta po 90 minuta.Logovan wrote: Oprašta se poslije SP-a tako da je red da se pozove General i neka malo odigra koju minutu. Zaslužio je definitivno.
Ponovno pričaš o Rahimiću od prije 7 godina,danas je Rahimić odavno polupenzioner,pitanje je može li Rahimić odigrati a da ne ostane bez daha više od pola sata fudbala na nivou svjetskog prvenstva,sve na stranu al porediti igrača u najboljim godinama sa čovjekom koji broji posljedne dane prije umirovljena,o čemu mi pričamo uopće.Logovan wrote: Salatić mu može samo čistiti kopačke a i to je pitanje.
Nema potrebe da se više vraćamo na Rahimića,a što se tiče Zahirovića,gdje on igra i koliko sve govori u njemu.Logovan wrote: Od Zahirovića je možda bolji, ali od "Rusa" nema šanse.
Nije se on "javio".Jusuf "Juka" Bećirović,onaj ćelavi čiko koji je doveo Kolašinca i Hajrovića u reprezentaciju posjetio i njega,Salatić se poslije susreta izjasnio da bi se rado odazvao ako dobije poziv iz nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.Logovan wrote: Frajer se javio odmah poslije našeg izborenog odlaska na prvenstvo i fol voli BiH, hoće da i on ide u Brazil.
Zato je Rahimić debitovao sa 22.Logovan wrote: Plus lik ima 28 godina![]()
Neka zove koga god hoće,rezultat je jedino što je bitno i po čemu se može suditi na kraju.Logovan wrote: pa da je mlad pa bi se eto i mogao zvati ali ovako nema šanse.
Ako se već bude neko zvao na ovoj poziciji onda to mora biti neko iz mlade reprezentacije ili Bešić ili neki drugi naš talenat.
-
zakonpera
#471 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Argentince uzeti se moze samo uz prepustanje sredine terena i kontre.. njemacka ih je tako raspametila.. mi nismo njemacka ali moze se, nisu vanzemaljci. Uz dva spica igrati naravno razvuceno tako da oni moraju stajati visoko na nasoj polovini ali u tom slucaju dati prostora lulicu, mujdzi, hajrovicu i vedi da se brzim polukontrama otvaraju a da ne ostaje supljina. Sve ce odluciti mogucnost zestoke trke, moraju se strasno fizicki pripremiti, konstantno igraca na lopti, presing, trka i prepustit sredinu i cekati grrze geske za brze kontre. Tu sansu prot gaucosa i nigerije treba traziti i u prekidima.
- Infaze Studio
#472 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Korisničkoime wrote:Naravno da ne znam ali od Slovačke u Zenici preko Žiline do Argentine provlači se jedan način stil igranja u kojoj su navedena trojica. Meni se čini da je Sušić sebi nešto zacrtao i da će na tome istrajati i ova trojica su po svemu sudeći prvi favoriti za početnih 11. Ne govorim da neko nešto neće, da neće dati sve od sebe ne govorim o zalaganju nego o mogućnostima. može Misimović i Medunjanin htjeti do mile volje i zalagati se i sve ali u fizičkom aspektu ne mogu protiv Afrikanaca ni blizu bez obzira na želju, htjenje u pogledu snage su ograničeni i mislim da nismo ni jednu tekmu do sada igrali u kojoj bi se pokazala tako drastična razlika u tom pogledu. Kako protiv naših kvaliteta pa mislim da su nas dva Francuza sa prosječnim fudbalskim kvalitetima ali sa fizičkom nadmoći u sredini terena ubila u prošlim kvalifikacijama. Ponavljam uopšte ne sporim nikome od njih želju već mogućnost, što bi naš narod rekao u nebo visoko u zemlju tvrdo ma koliko god ti želio ili htjeo nešto.Infaze Studio wrote:Ti ocito vec znas sastavKorisničkoime wrote:@jeza
Sori fakat moram upotrijebiti onu otrcanu frazu: "mislio sam da si ozbiljan forumas".
Ne znam jesi li popio malo ili sta....
jeza u ledja
Šta sam loše rekao drug, ok nisam pratio tu raspravu oko special pot-a ali pretpostavljam da je lik bio naporan. Razumijem da da se sad mora i malo guziti zbog toga pogotovo jer neće da prizna da je pogriješio ali osvrtao sam se na podcjenjivanje u kontekstu podcjeniće nas Argentina. Nema šanse nisu oni mi da urade takvu glupost kao primjer sam naveo tekmu protiv Slovačke u Zenici skoro pa cijeli forum je samo pisao sa koliko ćemo ih dobiti. Jedan od rijetkih je mislim bio DonVito koji je govorio suprotno ako se dobro sjećam Hamšik bla,bla itd. Znači nas ovdje na ovom forumu nema malo ali samo mali broj nije upao u zamku podcjenjivanja i jedan od tih koje se ja sjećam je bio Don vito.
Znači sve u kontekstu podcjenjivanja protivnika evo i sada možeš primjetiti da se podcjenjuje Nigerija i Iran ko upisanih 6 bodova a meni zaista nije jasno kako se misli suprostaviti afrikancima sa Miketom, Pjanićem i Medunjaninom..
Cini mi se da si I gore tako nesto napisao "kako cemo mi protiv snaznih Nigerijaca".. NE znam zasto mislis da se na najvecem izazovu svojih karijera, sto je SP, nasi igraci nece boriti, trcati I dati sve od sebe. KAko cemo protiv fizicki snaznih Afrikanaca? Kako ce oni protiv nas I nasih kvaliteta? Ova ekipa je zapela kada je trebalo I ostvarila istorijski rezultat. Ne vidim razloga da ne zapnu jos vise na SP-u.
Po Papetovim rijecima, Miske onakav sigurno nece igrati. Protiv Argentine, ako Safet bude razmisljao normalno,a vjerujem da hoce, Medo ima minijaturne sanse da zaigra. Hvala Bogu bice prilike da provedu malo visde vremena skupa ovaj put, i sve sto trazim od selektora (i opet vjerujem da i to hoce) je da odabere najspremnije igrace i stavi ih da igraju.
U ovom gore sasatvu sto je Vito postavio su bekovi i krila koji bi i po meni trebali da igraju.
(ostatak sastava i nije tako "promisljen")
- noiserr
#473 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Ma nema tu puno nekih promjena poslije kvalifikacija. Isto se igira. Sta sad treba mjenjati concept igre pa zeznuti citavu uigranost.
Od kako pratim nase repke (pa i u doba bivse Juge), nismo nikad imali kompaktniji tim. Niko se ne mangupi nego bas svi igraju jedan za drugog. To je stvarno čar ove reprezentacije, sto nisam mislio da cu ikad doziviti sa nasih prostora.
Tu Susic samo mjenja jednog ili dvojicu, po formi i spremnosti, ali nema ovdje puno promjena.
p.s. pogotovo mi nisu jasni ovi sastavi bez Ibisevica. Zasto nebi igrali jednog od najsrcanijih nasih igraca, koji moze zabiti gol u svakom trenutku? A time jos smanjiti Dzekin prostor djelovanja.
Idemo napadački. Necemo pobjediti prvenstvo ali idemo da osvojimo srca otvorenom igrom, kao sto smo to do sada radili.
Od kako pratim nase repke (pa i u doba bivse Juge), nismo nikad imali kompaktniji tim. Niko se ne mangupi nego bas svi igraju jedan za drugog. To je stvarno čar ove reprezentacije, sto nisam mislio da cu ikad doziviti sa nasih prostora.
Tu Susic samo mjenja jednog ili dvojicu, po formi i spremnosti, ali nema ovdje puno promjena.
p.s. pogotovo mi nisu jasni ovi sastavi bez Ibisevica. Zasto nebi igrali jednog od najsrcanijih nasih igraca, koji moze zabiti gol u svakom trenutku? A time jos smanjiti Dzekin prostor djelovanja.
Idemo napadački. Necemo pobjediti prvenstvo ali idemo da osvojimo srca otvorenom igrom, kao sto smo to do sada radili.
Last edited by noiserr on 08/12/2013 06:45, edited 1 time in total.
-
RtrnOfSalisbury
#474 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
ardjentinjane dobit nekom lijepom i leprsavom igrom je sf, pogotovo mi. treba proucit slovenacku skolu fudbala dobro i malo grcku. djeko i ibisevic na centar ostalo sve nazad i deri-peri. otezi dokle mores, valjaj se i gledaj da ne primis go odma na pocetku. ako nas ardjentinjani nakantaju onda su pobjede protiv afrikanaca i perzijanaca imperativ. treba vidjet kako se snalaze protiv bunkera i na njihovu stranu puscat maximalno 3-4 igraca, 5 samo ako je neki prekid.
- luckylaka
#475 Re: Brazil 2014: Grupa F (BiH)
Evo sad sam nakon izvlacenja prvi put pregledao grupe.Jebes one ostale nisu ni interesantne.I kontam.Stvarno mozemo li mi proci u drugi krug,mozemo li se nositi sa Ar.,Nig.,Ir.Sa oporavljenim Lulice,Mujdzom,Vranjesom sa spremnim Misketom,Pjanicem,Dzekom mozemo.Realnost je da Ar.sve tri pobijedi,da li mi mozemo uzeti ove dvije.Sa jednom pobjedom i jednom nerjesenom tesko u drugi krug mozda na guzove.Dakle ove dvije moramo igrati na pobjedu sto znaci da Dzeko i Vedo jednostavno moraju igrati gore,kako dole ne znam.Naravno da niko ovo ne moze prognozirati ali ako ce PAPE da se igra kao protiv Amera i Argentine meni je licno tesko odvojiti nekih $ 5-6 000 mozda i vise da bi otisao tamo i dobio srcani ili skrenuo sa pameti.I ne samo ja.Zato u najskorije vrijeme ocekujemo neku prijateljsku i da vidimo sta nam To PAPE nakon St.Louisa novo sprema.