Trošiš vrijeme, @animals ti je poznati Bošnjački nacionalistasalvatore paradise wrote:Da li mi pricamo o povijesti ili o bosnjackom vidjenju iste? Da ne trosim zalud vrijeme...
Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#451 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
- BHCluster
#452 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Borba protiv okupatora pokretom kojoj osnovni cilj bio je pripajanje BiH Kraljevini Srbiji, uz deklarativno pozivanje na ujedinjenje i oslobodjenje svih juznih Slavena.salvatore paradise wrote:On je bio terorista za sve, njegov cin se savrseno uklapa u definiciju terorizma. Eh sad, sto je meni borba protiv okupatora pozitivan cin a nekome nije... to ipak nije moj problem.animals wrote:I da donesemo zakljucak..Gavrilo je bio terorist i kapak..normalno za Srbe nije..ali za nas ostale jeste..
-
salvatore paradise
#453 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ne pitam tebe nista, s tobom mogu pricati kad izneses dokaze za svoje nebulozne tvrdnje...KatarinaKosaca wrote:Trošiš vrijeme, @animals ti je poznati Bošnjački nacionalistasalvatore paradise wrote:Da li mi pricamo o povijesti ili o bosnjackom vidjenju iste? Da ne trosim zalud vrijeme...![]()
- Havatar
#454 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Jugoslavijasalvatore paradise wrote:A poveznica izmedju Gavrila i JNA je koja tacno?Alfons Kauders wrote:ma ja ba...salvatore paradise wrote: Ko prica o Srbiji? Gavrilo je bio Jugoslaven... u ime te ideje je i pucao u Nadvojvodu...![]()
isto ko sto je jugoslovenska narodna armija u ime te ideje orala vukovar, mostar, sarajevo... jer sve je u imenu
-
salvatore paradise
#455 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
A dokazi za to su koji tacno?BHCluster wrote:Borba protiv okupatora pokretom kojoj osnovni cilj bio je pripajanje BiH Kraljevini Srbiji, uz deklarativno pozivanje na ujedinjenje i oslobodjenje svih juznih Slavena.salvatore paradise wrote:On je bio terorista za sve, njegov cin se savrseno uklapa u definiciju terorizma. Eh sad, sto je meni borba protiv okupatora pozitivan cin a nekome nije... to ipak nije moj problem.animals wrote:I da donesemo zakljucak..Gavrilo je bio terorist i kapak..normalno za Srbe nije..ali za nas ostale jeste..
- animals
#456 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ja ti pricam o povijesti, a ti o istoriji..nisu ti to dvije iste stvari..salvatore paradise wrote:Da li mi pricamo o povijesti ili o bosnjackom vidjenju iste? Da ne trosim zalud vrijeme...animals wrote:Jugoslovensalvatore paradise wrote: Ko prica o Srbiji? Gavrilo je bio Jugoslaven... u ime te ideje je i pucao u Nadvojvodu...pa kad je on pucao, Jugoslavija nije ni postojala..mislis pokusao BiH osloboditi, tj pripojiti Srbiji..
-
Bodkin
#457 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
vrhunac. kao i sve drugo na balkanu, sve sto se radi ce u buducnosti biti proglaeno DEKLARATIVNIM (iako jelde, britanika za koju smo rekli da je ultimativni izvor kaze da je bio JUGOSLOVENSKI NACIONALISTA). dakle DEKLARATIVNO, jer zna forumas bhcluster za sta su se ljudi prije 100 godina borili. bolje od svih historicaraBHCluster wrote:Borba protiv okupatora pokretom kojoj osnovni cilj bio je pripajanje BiH Kraljevini Srbiji, uz deklarativno pozivanje na ujedinjenje i oslobodjenje svih juznih Slavena.salvatore paradise wrote:On je bio terorista za sve, njegov cin se savrseno uklapa u definiciju terorizma. Eh sad, sto je meni borba protiv okupatora pozitivan cin a nekome nije... to ipak nije moj problem.animals wrote:I da donesemo zakljucak..Gavrilo je bio terorist i kapak..normalno za Srbe nije..ali za nas ostale jeste..
-
salvatore paradise
#458 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ti pricas o mitomaniji a ja o povijesti/historiji/istoriji. Zbog toga se desava sum u komunikaciji.animals wrote:Ja ti pricam o povijesti, a ti o istoriji..nisu ti to dvije iste stvari..salvatore paradise wrote: Da li mi pricamo o povijesti ili o bosnjackom vidjenju iste? Da ne trosim zalud vrijeme...
- BHCluster
#459 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Sve sto je sljedilo poslje.salvatore paradise wrote:A dokazi za to su koji tacno?BHCluster wrote:Borba protiv okupatora pokretom kojoj osnovni cilj bio je pripajanje BiH Kraljevini Srbiji, uz deklarativno pozivanje na ujedinjenje i oslobodjenje svih juznih Slavena.salvatore paradise wrote: On je bio terorista za sve, njegov cin se savrseno uklapa u definiciju terorizma. Eh sad, sto je meni borba protiv okupatora pozitivan cin a nekome nije... to ipak nije moj problem.
-
salvatore paradise
#460 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Pa Gavrilo je poslije toga otegno papke.BHCluster wrote:Sve sto je sljedilo poslje.salvatore paradise wrote: A dokazi za to su koji tacno?
-
salvatore paradise
#461 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ne kuzis princip brate... Britanica je dobra kad pise ono sto zelimo cuti. Kad ne pise, onda je deklarativno dobraBodkin wrote:vrhunac. kao i sve drugo na balkanu, sve sto se radi ce u buducnosti biti proglaeno DEKLARATIVNIM (iako jelde, britanika za koju smo rekli da je ultimativni izvor kaze da je bio JUGOSLOVENSKI NACIONALISTA). dakle DEKLARATIVNO, jer zna forumas bhcluster za sta su se ljudi prije 100 godina borili. bolje od svih historicaraBHCluster wrote:
Borba protiv okupatora pokretom kojoj osnovni cilj bio je pripajanje BiH Kraljevini Srbiji, uz deklarativno pozivanje na ujedinjenje i oslobodjenje svih juznih Slavena.![]()
jer oni su se za sve ostalo samo DEKLARATIVNO borili. pravi cilj svakog srbina na planeti je separatizam u zemlji u kojoj zive i pripajanje srbiji. od tokija do milvokija
- Alfons Kauders
#462 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
ne bas - vec koristenje ideje jugoslavije za potpuno druge ciljeve, citaj srpski nacionalizam, poklapanje okolnih teritorija i drzava, progon i ubijanje "nepodobnih"Havatar wrote:Jugoslavijasalvatore paradise wrote: A poveznica izmedju Gavrila i JNA je koja tacno?
s idejom jugoslavije nemam nikakvih problema, naprotiv, odlican koncept decenijama ispred svog vremena... ali u oba pokusaja dohako joj je upravo srpski nacionalizam koji se godinama krio iza nje - bilo da se radilo o golobradom gavri kojem su isprali mozak, ili nekom podjednako golobradom regrutu jna na vukovaru, koji je mislio da se fakat bori protiv cetvrtog rajha...
prave juge je bilo dok je bilo tite, ni prije ni poslije... a upravo je taj tito proizvod mrske austrougarske
-
Bodkin
#463 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
sve to ne znaci da mozes izvaliti da je princip srpski nacionalistaAlfons Kauders wrote:ne bas - vec koristenje ideje jugoslavije za potpuno druge ciljeve, citaj srpski nacionalizam, poklapanje okolnih teritorija i drzava, progon i ubijanje "nepodobnih"Havatar wrote:Jugoslavijasalvatore paradise wrote: A poveznica izmedju Gavrila i JNA je koja tacno?
s idejom jugoslavije nemam nikakvih problema, naprotiv, odlican koncept decenijama ispred svog vremena... ali u oba pokusaja dohako joj je upravo srpski nacionalizam koji se godinama krio iza nje - bilo da se radilo o golobradom gavri kojem su isprali mozak, ili nekom podjednako golobradom regrutu jna na vukovaru, koji je mislio da se fakat bori protiv cetvrtog rajha...
prave juge je bilo dok je bilo tite, ni prije ni poslije... a upravo je taj tito proizvod mrske austrougarske
-
salvatore paradise
#464 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
I opet se postavlja pitanje kakve veze srpski nacionalizam ima s Gavrilom? On je zelio Jugoslaviju, on je pucao zbog Jugoslavije. Ta nije valjda on kriv sto su krojaci sudbine imali druge planove?Alfons Kauders wrote:ne bas - vec koristenje ideje jugoslavije za potpuno druge ciljeve, citaj srpski nacionalizam, poklapanje okolnih teritorija i drzava, progon i ubijanje "nepodobnih"Havatar wrote:Jugoslavijasalvatore paradise wrote: A poveznica izmedju Gavrila i JNA je koja tacno?
- Alfons Kauders
#465 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
boli me kurac da li je bio srpski nacionalist, ili idealista, fanaticni juznoslaven, turcin, madjar, rom - bitno je za koju politiku je odradio to sto je odradio... to ga cini srpskim teroristom, ne njegova licna uvjerenja... vec sam u prvom postu rekao da je rijec o naivnom klincu kojeg su iskoristili - krajBodkin wrote:
sve to ne znaci da mozes izvaliti da je princip srpski nacionalistaa upravo o njemu i pricamo
-
salvatore paradise
#466 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Da, Srbi su bas u tom trenutku zeljeli rat u kojem su izginuli ko zecevi... Opazanje zlata vrijednoAlfons Kauders wrote:boli me kurac da li je bio srpski nacionalist, ili idealista, fanaticni juznoslaven, turcin, madjar, rom - bitno je za koju politiku je odradio to sto je odradio... to ga cini srpskim teroristom, ne njegova licna uvjerenja... vec sam u prvom postu rekao da je rijec o naivnom klincu kojeg su iskoristili - krajBodkin wrote:
sve to ne znaci da mozes izvaliti da je princip srpski nacionalistaa upravo o njemu i pricamo
- Alfons Kauders
#467 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
vec sam objasniosalvatore paradise wrote: I opet se postavlja pitanje kakve veze srpski nacionalizam ima s Gavrilom? On je zelio Jugoslaviju, on je pucao zbog Jugoslavije. Ta nije valjda on kriv sto su krojaci sudbine imali druge planove?
on je mogao imati najbolje moguce motive, vjerovati u jedinstvo, altruizam, pravdu... ali oni koji su mu stavili pistolj u ruku su imali te "druge planove"... bio je naivan i nista vise
uostalom koji kurac prica o nekoj njegovoj licnoj ideologiji, pa govorimo o djetetu od 17 godina, ne o nekom emeritusu s politickih nauka...
- Alfons Kauders
#468 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
a gdje sam rekao da su srbi zeljeli rat?salvatore paradise wrote:Da, Srbi su bas u tom trenutku zeljeli rat u kojem su izginuli ko zecevi... Opazanje zlata vrijednoAlfons Kauders wrote:boli me kurac da li je bio srpski nacionalist, ili idealista, fanaticni juznoslaven, turcin, madjar, rom - bitno je za koju politiku je odradio to sto je odradio... to ga cini srpskim teroristom, ne njegova licna uvjerenja... vec sam u prvom postu rekao da je rijec o naivnom klincu kojeg su iskoristili - krajBodkin wrote:
ili to poistovjecujes cijeli jedan narod s pripadnicima male i radikalne teroristicke grupe? doduse, i to je postao hobi s one strane drine...
-
salvatore paradise
#469 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Pa ti poistovjecujes cijeli jedan narod s pripadnicima male i radikalne teroristicke skupine. Znaci ako je Crna Ruka zeljela Veliku Srbiju, to su zeljeli svi (ili vecina) Srba? Pa zar upravo to ne zamjerate Gavrilu jbt. Mi ovdje pricamo o Gavrilu koji je pucao zbog Jugoslavije. Ni manje ni vise od toga.Alfons Kauders wrote:a gdje sam rekao da su srbi zeljeli rat?salvatore paradise wrote: Da, Srbi su bas u tom trenutku zeljeli rat u kojem su izginuli ko zecevi... Opazanje zlata vrijedno
ili to poistovjecujes cijeli jedan narod s pripadnicima male i radikalne teroristicke grupe? doduse, i to je postao hobi s one strane drine...
-
Bodkin
#470 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
odgovoricu ti skupa na oba posta ovdje. srbi jesu zeljeli tada rat. tj, smatrali su da bih pripada pod njihovu sferu u najmanju ruku i nisu se bojali rata. dakle nisu ga zeljeli ali znali su da postoji mogucnost rata. kad kazem srbi mislim na srbiju dakako. znali su da su pod zastitom tada jake rusije (zato je i AU dala onaj mjesec ultimatum da ode do vilhema u njemacku i da vidi ima li podrsku kada rusija objavi rat)Alfons Kauders wrote:a gdje sam rekao da su srbi zeljeli rat?salvatore paradise wrote:Da, Srbi su bas u tom trenutku zeljeli rat u kojem su izginuli ko zecevi... Opazanje zlata vrijednoAlfons Kauders wrote:
boli me kurac da li je bio srpski nacionalist, ili idealista, fanaticni juznoslaven, turcin, madjar, rom - bitno je za koju politiku je odradio to sto je odradio... to ga cini srpskim teroristom, ne njegova licna uvjerenja... vec sam u prvom postu rekao da je rijec o naivnom klincu kojeg su iskoristili - kraj
i drugo, jako je bitno da li je gavro bio srpski ili jugoslovenski/juznoslovenski nacionalista. jer on je ovdje predmet rasprave. atentat iz pravednih ideala nije isto sto i otmica aviona i drito u zgrade. mislim mozda je tebi isto ali onda ti nije kompas na pravom mjestu
-
salvatore paradise
#471 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Srbi nisu zeljeli rat, to je nemoguce. Mozda su ga ocekivali ali ga sigurno nisu prizeljkivali, jer su bili svjesni da on ne moze proci bez ogromnih zrtava, sto se na kraju i desilo...Bodkin wrote:odgovoricu ti skupa na oba posta ovdje. srbi jesu zeljeli tada rat. tj, smatrali su da bih pripada pod njihovu sferu u najmanju ruku i nisu se bojali rata. dakle nisu ga zeljeli ali znali su da postoji mogucnost rata. kad kazem srbi mislim na srbiju dakako. znali su da su pod zastitom tada jake rusije (zato je i AU dala onaj mjesec ultimatum da ode do vilhema u njemacku i da vidi ima li podrsku kada rusija objavi rat)Alfons Kauders wrote:
a gdje sam rekao da su srbi zeljeli rat?
i drugo, jako je bitno da li je gavro bio srpski ili jugoslovenski/juznoslovenski nacionalista. jer on je ovdje predmet rasprave. atentat iz pravednih ideala nije isto sto i otmica aviona i drito u zgrade. mislim mozda je tebi isto ali onda ti nije kompas na pravom mjestu
- Havatar
#472 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
"Rado ide Srbin u vojnike"salvatore paradise wrote:Da, Srbi su bas u tom trenutku zeljeli rat u kojem su izginuli ko zecevi... Opazanje zlata vrijednoAlfons Kauders wrote:boli me kurac da li je bio srpski nacionalist, ili idealista, fanaticni juznoslaven, turcin, madjar, rom - bitno je za koju politiku je odradio to sto je odradio... to ga cini srpskim teroristom, ne njegova licna uvjerenja... vec sam u prvom postu rekao da je rijec o naivnom klincu kojeg su iskoristili - krajBodkin wrote:
-
Bodkin
#473 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
salvatore paradise wrote:Srbi nisu zeljeli rat, to je nemoguce. Mozda su ga ocekivali ali ga sigurno nisu prizeljkivali, jer su bili svjesni da on ne moze proci bez ogromnih zrtava, sto se na kraju i desilo...Bodkin wrote:odgovoricu ti skupa na oba posta ovdje. srbi jesu zeljeli tada rat. tj, smatrali su da bih pripada pod njihovu sferu u najmanju ruku i nisu se bojali rata. dakle nisu ga zeljeli ali znali su da postoji mogucnost rata. kad kazem srbi mislim na srbiju dakako. znali su da su pod zastitom tada jake rusije (zato je i AU dala onaj mjesec ultimatum da ode do vilhema u njemacku i da vidi ima li podrsku kada rusija objavi rat)Alfons Kauders wrote:
Mozda sam se pogresno izrazio. Nisu ga zeljeli ali se sa AU nikako nisu mogli. FF nije volio srbe. Njihove akcije su za posljedicu mogle imati pocrtak rata ali su se ipak odlucili za njih. To sam htio reci
Sent from my Lumia using Tapatalk
- Alfons Kauders
#474 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
nisu se bojali radi iskustva balkanskih ratova, posteno... sad koliko im je bilo u interesu da idu u direktni sukob, vjerovatno bas i nije, ali su htjeli kuhatiBodkin wrote:odgovoricu ti skupa na oba posta ovdje. srbi jesu zeljeli tada rat. tj, smatrali su da bih pripada pod njihovu sferu u najmanju ruku i nisu se bojali rata. dakle nisu ga zeljeli ali znali su da postoji mogucnost rata. kad kazem srbi mislim na srbiju dakako. znali su da su pod zastitom tada jake rusije (zato je i AU dala onaj mjesec ultimatum da ode do vilhema u njemacku i da vidi ima li podrsku kada rusija objavi rat)Alfons Kauders wrote:
znali su da se ne mogu suprotstaviti AU monarhiji direktno, pa su bili kreativni - prodavali su svoju pricu umotan u celofan panslavenskih pizdarija i drzave juznih slavena... kao vi ste okupirani, a mi smo slobodni... al kita - kakav je bio polozaj drugih naroda u samoj srbiji u to vrijeme? kakav je bio poslije?
i to nije jedina tema rasprave - meni je vaznije za ciju je politiku to odradio nego sta je on o tome mislio... uz duzno postovanje, zamisli da se sad na forumu pojavi klinac od 17 godina slicnog nivoa obrazovanja... pa kakva bi zajebancija bila pricati s njim o politici...
- nosara
#475 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru
Ni blizu zajebanciji sa samozvanim vojno-politickim ekspertima solidnih godina i formalne naobrazbe, kojih se moze iskopat na klitorixu...Alfons Kauders wrote: i to nije jedina tema rasprave - meni je vaznije za ciju je politiku to odradio nego sta je on o tome mislio... uz duzno postovanje, zamisli da se sad na forumu pojavi klinac od 17 godina slicnog nivoa obrazovanja... pa kakva bi zajebancija bila pricati s njim o politici...
I, ne, tema nije nista drugo nego to sta je Princip mislio i kakve su ga ideje nosile u tom trenutku...
Ili mislis da su se Zajko, Sehovic i ostali branitelji BiH borili za kapitulaciju u Dejtonu i neciju vilu na Poljinama...?
Last edited by nosara on 13/11/2013 20:59, edited 1 time in total.