RTV taksa

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Mentha_Piperita

#452 Re: RTV taksa

Post by Mentha_Piperita »

ado_sar wrote:
Mentha_Piperita wrote:Zna li neko kome se obratiti da se regulise RTV taksa, ako neko ima dva mjerna strujna brojila? Hvala. :thumbup:
odneses racune na isto ime a na dvije adreses zajedno sa ovjerenom izjavom u RTV i to je to
Sta konkretno napisati u izjavi? Ako neko zna. Hvala. :thumbup:
Maraschino

#453 Re: RTV taksa

Post by Maraschino »

Mentha_Piperita wrote:
ado_sar wrote:
Mentha_Piperita wrote:Zna li neko kome se obratiti da se regulise RTV taksa, ako neko ima dva mjerna strujna brojila? Hvala. :thumbup:
odneses racune na isto ime a na dvije adreses zajedno sa ovjerenom izjavom u RTV i to je to
Sta konkretno napisati u izjavi? Ako neko zna. Hvala. :thumbup:
Valjda se na svakom racunu nalaze obje adrese?
Dugo sam imao problem jer mi na jedno mjesto dolazila oba racuna a sada su razdvojili. Na svakom racunu stoje mi obje adrese ali je podebljana ona za dato mjesto.

Meni rekose da ce spiskove dobijati od RTV servisa pa po tome mislim da nece ici automatizmom.
vkmiro

#454 Re: RTV taksa

Post by vkmiro »

Kako nestaje para u buđetu,uvešče oni taksu i na frižider,šporet.mikser,usisivać itd :)
LikeLike

#455 Re: RTV taksa

Post by LikeLike »

Jel ima neko da placa samo struju bez rtv takse? Jel proslo to? :D Sta se moze desiti ako ne placamo rtv taksu? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#456 Re: RTV taksa

Post by Tomahawk11 »

LikeLike wrote:Jel ima neko da placa samo struju bez rtv takse? Jel proslo to? :D Sta se moze desiti ako ne placamo rtv taksu? :D
Sad baš gledam račun, nema te takse :?
Mike Ross

#457 Re: RTV taksa

Post by Mike Ross »

Zavisi od obracunskog perioda, ako u tom periodu ima i jedan dan iz Jula mjeseca, taksa nije prikazana. Ja imam vise objekata za koje placam racune, neki moji a neki od rodbine u dijaspori. Evo screenshot od jednog racuna na kojem imam pretplaceno unaprijed i EP je skinula samo dug za El. energiju a RTV taksa nije odbijena od pretplate. Do sada sam na ovom racunu uvijek bilo 0.00 na ovom uplatnom nalogu.
Image
Maraschino

#458 Re: RTV taksa

Post by Maraschino »

Kako vidim na ovom racunu oni su skinuli za JS a sto im je falilo 7.50 KM za isporucenu energiju, ispostavili racun.
Znaci, prvo onim lesinarima a mi cemo svoje izganjati makar iskljucenjima.

Kako vidim nisu dostavljali nikakve spiskove iz RTV servisa nego su sve zakacili kome isporucuju struju. Ja nikada nisam bio na spisku za trv taksu a sada mi skidaju sa racuna.
Mike Ross

#459 Re: RTV taksa

Post by Mike Ross »

Maraschino wrote:Kako vidim na ovom racunu oni su skinuli za JS a sto im je falilo 7.50 KM za isporucenu energiju, ispostavili racun.

Kako vidim nisu dostavljali nikakve spiskove iz RTV servisa nego su sve zakacili kome isporucuju struju. Ja nikada nisam bio na spisku za trv taksu a sada mi skidaju sa racuna.
Upravo suprotno, naplatili su svoje, a RTV taksu nisu, jos uvijek je taj nalog u plusu, ostalo je jos sredstava u pretplati, ali nisu skidali za RTV taksu, za to su ispostavili ovaj uplatni nalog, pa ko hoce da uplati, interesuje me na sljedecem hoce li biti duplo ili ponovo 7.50, hoce li se akumulirati ta taksa.
Maraschino

#460 Re: RTV taksa

Post by Maraschino »

Mike Ross wrote:
Maraschino wrote:Kako vidim na ovom racunu oni su skinuli za JS a sto im je falilo 7.50 KM za isporucenu energiju, ispostavili racun.

Upravo suprotno, naplatili su svoje, a RTV taksu nisu, jos uvijek je taj nalog u plusu, ostalo je jos sredstava u pretplati, ali nisu skidali za RTV taksu, za to su ispostavili ovaj uplatni nalog, pa ko hoce da uplati, interesuje me na sljedecem hoce li biti duplo ili ponovo 7.50, hoce li se akumulirati ta taksa.
Na nalogu ti pise '' Obaveze po osnovu isporucene el.energije'' a ne stoji ''obaveze prema JS''.

Meni su uredno skinuli sa pretplate.

Image
Mike Ross

#461 Re: RTV taksa

Post by Mike Ross »

Interesantno, a jesi li do sada placao redovno RTV taksu? Ovaj korisnik na koga je ovaj racun sto sam postavio nije, zato sto i ne zivi u BiH i uopste nema TV u kuci, rijetko kada dolazi, mozda nije na tom njihovom famoznom spisku, nego ovako salju svima pa ako plati dobro je. Vidim da pise na nalogu '' Obaveze po osnovu isporucene el.energije'' , ali pretpostavljam da je to po defaultu tako i da ne mijenjaju, jer zaista ne vidim razloga da ne skinu sa pretplate ako je vec utroseno a ima se od cega skinuti.

Evo i stranica im trenutno ne radi.

Image
LikeLike

#462 Re: RTV taksa

Post by LikeLike »

Tomahawk11 wrote:
LikeLike wrote:Jel ima neko da placa samo struju bez rtv takse? Jel proslo to? :D Sta se moze desiti ako ne placamo rtv taksu? :D
Meni racun dolazi svako 2 mjeseca pa kontam bas je puno odjednom 15KM za rtv taksu. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#463 Re: RTV taksa

Post by Tomahawk11 »

LikeLike wrote:
Tomahawk11 wrote:
Meni racun dolazi svako 2 mjeseca pa kontam bas je puno odjednom 15KM za rtv taksu. :)
Meni dolazi mjesečno, online.
Hajde vidjećemo sljedeći.
LikeLike

#464 Re: RTV taksa

Post by LikeLike »

I meni ce sad dolaziti na mail :)
Euridika
Globalna šefica

#465 Re: RTV taksa

Post by Euridika »

Maraschino wrote:
Mike Ross wrote:

Na nalogu ti pise '' Obaveze po osnovu isporucene el.energije'' a ne stoji ''obaveze prema JS''.

Meni su uredno skinuli sa pretplate.

Image
Ovaj opis na uplatnom nalogu je sasvim sigurno default-ni, što nije zgoreg reklamirati da isprave, čisto da ne zbunjuje raju. I tebi sigurno nisu naplatili samo RTV taksu, nema šanse da ti je zafalilo za računu za el. energiju tačno 7.50 KM :D. A kažeš da imaš još pretplate na tom mjernom mjestu, tako da je ovo 100% vezano za taksu.

Nema akumulacije RTV takse, saldo dugovanja po neplaćenim računima za RTV taksu će raditi javni emiteri. Obaveza EP je samo da iskaže ovu stavku za RTV taksu na računu i da naplati potraživanje u ime javnih emitera (ako kupci odluče platiti).

Što se spiskova tiče, koristit će se spiskovi kupaca u kategoriji domaćinstva koji su redovni kupci el. energije. Ako neko od kupaca el. energije ne posjeduje RTV prijemnik ili ima više mjernih mjesta (a RTV taksu treba plaćati samo na jednom), mora se javiti FTV-u da se skine sa spiska, a onda će FTV te ažurirane spiskove dostavljati EPBiH.
Maraschino

#466 Re: RTV taksa

Post by Maraschino »

Da rezimiramo, oni ce uvijek prvo skinuti za JS pa sto ostane za el.energiju.
Lakse je njima naplatiti dugovanja po osnovu isporucene el.energije nego JS.
Maraschino

#467 Re: RTV taksa

Post by Maraschino »

Tomahawk11 wrote: Meni dolazi mjesečno, online.
Ne mogu da vjerujem da ti nisu skinuli. I meni isto jedan racun dolazi online a drugi papirnati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#468 Re: RTV taksa

Post by Tomahawk11 »

Maraschino wrote:
Ne mogu da vjerujem da ti nisu skinuli. I meni isto jedan racun dolazi online a drugi papirnati.
I uračunato na tom online? Ne znam, eto nema ništa, samo za električnu energiju.
Maraschino

#469 Re: RTV taksa

Post by Maraschino »

Tomahawk11 wrote:
Maraschino wrote:
I uračunato na tom online? Ne znam, eto nema ništa, samo za električnu energiju.
Ja, eto gore kopije. U samom dnu sto sam i ja preskocio kada sam gledao pa me ovaj kolega podsjeti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#470 Re: RTV taksa

Post by Tomahawk11 »

Maraschino wrote:
Ja, eto gore kopije. U samom dnu sto sam i ja preskocio kada sam gledao pa me ovaj kolega podsjeti.
Image
Maraschino

#471 Re: RTV taksa

Post by Maraschino »

Tomahawk11 wrote:
Maraschino wrote:
Image
:shock:

Dobro provjeri za koji je period.
Nemoguce je jer je to isti sistem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#472 Re: RTV taksa

Post by Tomahawk11 »

Maraschino wrote:
Tomahawk11 wrote:
Maraschino wrote:
Image
:shock:

Dobro provjeri za koji je period.
Nemoguce je jer je to isti sistem.
Dobro si, 29.07.-29.08. :thumbup:
black

#473 Re: RTV taksa

Post by black »

naravno da cu samo struju platiti :mrgreen: i ne vidim razlog zasto ne bi proslo, kao i sa tel. racunima popunis uplatnicu i cao :mrgreen:
LikeLike

#474 Re: RTV taksa

Post by LikeLike »

black wrote:
naravno da cu samo struju platiti :mrgreen: i ne vidim razlog zasto ne bi proslo, kao i sa tel. racunima popunis uplatnicu i cao :mrgreen:
Sta ako dodje do tuzbe :D
black

#475 Re: RTV taksa

Post by black »

LikeLike wrote: Sta ako dodje do tuzbe :D
'ćeraćemo se' :mrgreen:
Post Reply