ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post Reply
Bodkin

#451 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:
jijamezin wrote:Ja to vise gledam koliko ima nasih u regionu. Nasi su Albanci i Turci. Ili mislis da cete ratovati sa Bosnjacima pa sa Albancima pa sa Turcima pojedinacno? Sve je to jedan komad. Nas i Albanaca ima u egionu 10 miliona. :D

Sada se stvari malo mijenjaju pa moramo i Turke ubrojati.
buhahah :-) :-)

ali nestvarno je ovo kolektivno onanisanje na tursku :D
Al' fakat sve mladji ljudi ... lafo obrazovaniji, elokventniji.
Ovo je mazohizam ... jedino tako mogu protumaciti ponasanje pripadnika mog naroda koji ocekuje da ga bilo ko zastiti nakon zadnjeg rata.

A definitivno ima neznanja ili slabog upoznavanja neprijatelja. :D
Da su u skorije vrijeme bili u Srbiji vidjeli bi koliko su Turkuse ulozile u istu. Mozda bi pojam "geopolitika" bio trun jasniji.
ovaj je ili trol pa fura raju ili jedan od ovih novih turbobosnjaka koji se furaju na srbe i hrvate pa moraju imati nekoga sa kim se mogu kurciti :D a ta geopolitika, ulaganja, ekonomije i slicno su samo gluposti. zna se koga turska voli na bolkanu :D
Cybernetic

#452 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 22:17, edited 1 time in total.
jijamezin

#453 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by jijamezin »

Bodkin wrote:[q
Al' fakat sve mladji ljudi ... lafo obrazovaniji, elokventniji.
Ovo je mazohizam ... jedino tako mogu protumaciti ponasanje pripadnika mog naroda koji ocekuje da ga bilo ko zastiti nakon zadnjeg rata.

A definitivno ima neznanja ili slabog upoznavanja neprijatelja. :D
Da su u skorije vrijeme bili u Srbiji vidjeli bi koliko su Turkuse ulozile u istu. Mozda bi pojam "geopolitika" bio trun jasniji.
Voli srbe... Krv nije voda... :D
Ili bolje receno vile srpkinje.

ovaj je ili trol pa fura raju ili jedan od ovih novih turbobosnjaka koji se furaju na srbe i hrvate pa moraju imati nekoga sa kim se mogu kurciti :D a ta geopolitika, ulaganja, ekonomije i slicno su samo gluposti. zna se koga turska voli na bolkanu :D[/quote]
jijamezin

#454 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by jijamezin »

Cybernetic wrote:Najzalosnije je to glorificiranje stranih "ulaganja" i poplave uvoza dok domaca proizvodnja stagnira. Vazno je da se uvozi iz Turske, onako iz inata. :-)
A koja zemlja je preporodila BH cojnu industriju? Kolko ja znam Igman Konjic sa Ginexom ima vise radnika od Aluminija. I to sami zahvaljujuci turskoj. Da druga ulaganje ne spominjem.
Cybernetic

#455 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 22:18, edited 1 time in total.
Sequoia

#456 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Sequoia »

Ja kaada vidim u holandiji , njemackoj ...turkinje sa muskim mantilima do zemlje , visoke 1, 50 , teske 80 kila , guzica im srasla i sa ledjima i sa vratom i zemljom crnom .....gegaju ko patke , u jednoj ruci 6 kila mljevenog mesa a u drugoj 5 kila pilecih krila meni je jasno koliko je sati . Musakarci nose sandale na sarene carape , na vagi dusa zajebat . Prave se vazni , kurce se pametuju a cetvrta generacija ne zna jezik zemlje u kojoj zive. Kada dvoje turaka pricaju cijela ulica grmi . Zene u supermarketima se deru na djecu a kolica su puna kao da u jednoj kuci zivi 100 ljudi . Licna higijena im nije jaca strana . U oci te gleda ali podvalit u mesnici i bog . Ne moze abdest uzet ne ako zejebe ili na kasi ili na vagi .ako su oni nekome sila i uzor svaka cast .
jijamezin

#457 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by jijamezin »

Na mojem faxu je doktoriralo 6 Turaka i bilo ih je oko 10 u mojoj generaciji koji su msc zavrsili. Medju Njima jedna Turkinja iz Grcke. Jedan profesor je bio Turcin. Oni su sada inzinjeri. Imas u Nizozemskom parlamentu Turke. Drzavna sekretarica Nizozemske je bila Turkinja i uz pomocu Turske veze je Ismir Hero bosanac iz sarajeva postao glavi redactor Nizozemskog dnevnika. Tu funciju je obavljao u kljucnom periodu kada je se rat o bih objasnjavao.

Dr Oz je voditelj najgledanijeg tv showa na svijetu sa 100 miliona gledaoca svaki dan. Imas i Turaka iz vukojebina ovdje alu to su vecinom kurdi. Isto imas Bosnjakinja pokrivenih koje idu u kupovinu u bijelim carapama i sendalama iz nekih vukojebina iz istocne bosne. Turkinje ako nedolaze iz vukojebina su emanicipovanije od bosankih sto puta. To je i logicno jer su se same izborile za pravo glasa prije 100 godina. Tada su one istambulom isle u kracim suknjama a bosnjakinje u hidzabima kroz koje ni oci nisi mogao vidijeti sve do 1945. Znaci u Sarajevu u evropi.

Image
Last edited by jijamezin on 27/10/2013 15:10, edited 2 times in total.
jijamezin

#458 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by jijamezin »

I jos nesto... Pogledaj malo Bosance ili Srbe iz tih vukojebina. Jeli oni rade kao Turci? Turcina nema na socijali. Ako su manje obrazovani ili rade u fabrikama ili imaju privatne radnje, kafane. Bosanac prima socijalu ako je iz nizeg sloja.
luka0

#459 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by luka0 »

jijamezin wrote:
Cybernetic wrote:Najzalosnije je to glorificiranje stranih "ulaganja" i poplave uvoza dok domaca proizvodnja stagnira. Vazno je da se uvozi iz Turske, onako iz inata. :-)
A koja zemlja je preporodila BH cojnu industriju? Kolko ja znam Igman Konjic sa Ginexom ima vise radnika od Aluminija. I to sami zahvaljujuci turskoj. Da druga ulaganje ne spominjem.
EVO GDJE TI JE TURSKA SA ULAGANJUMA U BIH,,NA SAMOM DNU..

Prema podacima Agencije za promociju stranih investicija (FIPA), najveći strani investitori u BiH u periodu od 1994. do 2011. godine su Austrija sa 2,336 milijardi KM, a slijede Srbija sa 1,834 milijarde, Hrvatska 1,328 milijardi, Rusija 1,196 milijardi, Slovenija 1,066 milijardi i Njemačka sa 563 miliona KM. Turska se nalazi na devetom mjestu s investicijama u vrijednosti od 276 miliona KM.
Sequoia

#460 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Sequoia »

jijamezin wrote:I jos nesto... Pogledaj malo Bosance ili Srbe iz tih vukojebina. Jeli oni rade kao Turci? Turcina nema na socijali. Ako su manje obrazovani ili rade u fabrikama ili imaju privatne radnje, kafane. Bosanac prima socijalu ako je iz nizeg sloja.
Ma sve je to lijepo bolan , nemam ja nista protiv turskog naroda , stavise ali daleko su oni od zapada . turska je Makedonija Kosovo Bugarska Srbija Bosna Grcka u velikom . nista drugo . Doner kebap , kiseli krastavci , tufahije ...Ti pise da proizvode tenkove . Kkave oni tenkove proizvode , daj link , kome ih prodaju . turska kupuje oruzje od njemacke . Je li ikad vidio njemacki tenk ,, leopard ,, ? e to je tenk . turci ako nesto prave to je srot . Reci mi jedan turski brand poput Philipsa , sony , Samsuung , BMW , Bosch , Simens , Mecedes , Bayer . Ne mora tako nesto veliko daj neku cokoladu poput Milke Lindt daj neki noz , porculan , daj bar tepih kao sto ima Iran . Nemaju oni sta ponuditi trzistu . Kopije La Costa majica i umjesto flasice sa francuskim imenom umjesto parfema trpati caj . to su radili kada je bio moderno ici u Istanmbul po All star patike koje deset puta manje nego li u Parizu . U steke od Marboro cigara trpali papir i to nasa raja donosila iz Istanbula . 40 sati voznje , potrosis 500 DM i doneses kuci caj umjesto francuskog parfema . Kada vide zgodnu zenu pa jos plavusu pamet izgube , nasrcu , agresivni odmah bi ga metnuli ( ko je tako picke dobio , niko nikad ) :izet:
luka0

#461 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by luka0 »

meni je najsmjesnije to sa tenjkom,,,pa jugoslavija je prije 60 godina proizvodila tenjk :D
jijamezin

#462 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by jijamezin »

@sequia

Turci su disciplovan narod kakvi srbi i Bugari? Nemoj zaboraviti da su ovdje na zapad dolazili najnizi slojevi da rade kao Gastarbeideri poslove koje njemci i nizozemci nisu zelijeli ni pod razno da rade. Znaci taj sloj je dolazio a ne srednja klasa ili boze sacuvaj vise klasa.

Ono sto ja vidim je da je jedan dio tih Turaka se emanicipovao i sada su vodeca lica ovdje na zapadu.Dobar primjer je miljarder i vlasnik Nizozemskok Corendona koji ima 10 aviona i oko 15 hotela od Amsterdama do Spanije i Makedonije. On je dijete gastarbeidera. Zavrsio je zanat. Posudio je 50.000 tadasnjih guldena i poceo malu firmicu. Ta firma je sad aizrasla u milijardsku firmu sa stotine radnika, pilota, menedzera a on je 100% vlasnik dionica.

Ili jedna od vecih bolnica u Nizozemskoj je isto u rukama Turcina, sina gastarbeidera. Mogu ti do sutra nabrajati manje firme Turske. Recimo bio sam sa drugom u Turskoj fabrici namjestaja negdje kod Amsterdama.

Sto se tice Turske kao industrijske sile... dovoljno ti valjda govori cinjenica da su jedina zemlja u Istocnoj evropi koja je OECD zemlja. Ja ti nisam spominjao tenkove vec @ korisnik. Ali mogu ti reci da je njihov Altay tenk, pored sto je nato standard, jedan od modernijih na svijetu. Njihovi vojni sataliti takodjer. Ili njihov stealth avion -lovac ce biti svakako jedan od modernijih aviona u evropi. Ili njihove bezpilotne letijelice koje se izvoze u swedsku:

https://www.tai.com.tr/en

Tenk moze svako napraviti. I Koreja pravi tenkove i kina i Rusija. Ali tenk NATO standarda mora imati odredjen nivo i to je ipak skuplji projekat za nekoliko faktora. Nato standard zahtijeva odredjeni nivo elektronike i komunikacije a recimo yugoslavenski M84 ti je cista optika i mehanika sa jako jako primitivnim sensorima. Altay tenk direktno moze primati informaciju od satalita recimo.

Last edited by jijamezin on 27/10/2013 16:19, edited 2 times in total.
Sequoia

#463 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Sequoia »

luka0 wrote:meni je najsmjesnije to sa tenjkom,,,pa jugoslavija je prije 60 godina proizvodila tenjk :D
I ti si smijesan sa srbijom , rusijom , jugoslavijom ...rugala se tava serpi a oboje izgoreni , gledaj kumasine , kao sto vidis ja nisam fasciniran Turskom ali , u turskoj danas voz vozi 300 km na sat a u Srbiji stuca 40 km na sat ako uopste ide . Vi ste totalno sjebani i necete se izvuci za dugo . Nisam zlurad ali Srbija je debeli balkan onaj zatucani a pola rusije bi se sutra iselilo na zapad kada bi moglo . Barem 100 miliona bi pobjeglo koliko im je lijepo
Sequoia

#464 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Sequoia »

jijamezin wrote:@sequia

Turci su disciplovan narod kakvi srbi i Bugari? Nemoj zaboraviti da su ovdje na zapad dolazili najnizi slojevi da rade kao Gastarbeideri poslove koje njemci i nizozemci nisu zelijeli ni pod razno da rade. Znaci taj sloj je dolazio a ne srednja klasa ili boze sacuvaj vise klasa.

Ono sto ja vidim je da je jedan dio tih Turaka se emanicipovao i sada su vodeca lica ovdje na zapadu.Dobar primjer je miljarder i vlasnik Nizozemskok Corendona koji ima 10 aviona i oko 15 hotela od Amsterdama do Spanije i Makedonije. On je dijete gastarbeidera. Zavrsio je zanat. Posudio je 50.000 tadasnjih guldena i poceo malu firmicu. Ta firma je sad aizrasla u milijardsku firmu sa stotine radnika, pilota, menedzera a on je 100% vlasnik dionica.

Ili jedna od vecih bolnica u Nizozemskoj je isto u rukama Turcina, sina gastarbeidera. Mogu ti do sutra nabrajati manje firme Turske. Recimo bio sam sa drugom u Turskoj fabrici namjestaja negdje kod Amsterdama.

Sto se tice Turske kao industrijske sile... dovoljno ti valjda govori cinjenica da su jedina zemlja u Istocnoj evropi koja je OECD zemlja. Ja ti nisam spominjao tenkove vec @ korisnik. Ali mogu ti reci da je njihov Altay tenk, pored sto je nato standard, jedan od modernijih na svijetu. Njihovi vojni sataliti takodjer. Ili njihov stealth avion -lovac ce biti svakako jedan od modernijih aviona u evropi. Ili njihove bezpilotne letijelice koje se izvoze u swedsku:

http://www.tai.tr

Tenk moze svako napraviti. I Koreja pravi tenkove i kina i Rusija. Ali tenk NATO standarda mora imati odredjen nivo i to je ipak skuplji projekat za nekoliko faktora.

Drago mi je ako je tako .Drago mi da je neko nesto radi a ne samo da vrti tespih i gleda i mjerka one kurve u prozorima amsterdama i hamburga . Iskreno se radujem svacijem uspjehu .
Cybernetic

#465 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Cybernetic »

.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#466 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by japin_mutapi »

jijamezin wrote:I jos nesto... Pogledaj malo Bosance ili Srbe iz tih vukojebina. Jeli oni rade kao Turci? Turcina nema na socijali. Ako su manje obrazovani ili rade u fabrikama ili imaju privatne radnje, kafane. Bosanac prima socijalu ako je iz nizeg sloja.
samo da istaknem
telum

#467 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by telum »

Cybernetic wrote:Cuj, Altay (turska kopija juznokorejskog K2) jedan od najmodernijih tenkova na svijetu. :lol:

Onda neki koliko aviona i hotela posjeduje neki turski biznismen.... :lol:
Turska postaje sve vise nezavisna u pogledu vojne industrije a ti se samo kezi moj dragi Srboslavene

Danas ovaj Altay tenk proizvode uz pomoc Juzne Koreje, naredni ce potpuno sami.

Danas Turska proizvodi vise od 50% svog naoruzanja i taj procenat raste.

A tu skoro Turska nije odlucila da kupi sistem vazdusne odbrane dugog dometa od Amerike vec od Kine zato sto Amerika nije htjela da preda Turcima svu tehnologiju i softvere koji bi im omogucili da razviju u buducnosti sami jedan ovakav sistem,

Citaj Srboslaven:

Why Turkey’s Buying Chinese Missile Systems

Stein, who is also an Associate Fellow at the Royal United Services Institute (RUSI), noted that the U.S.-based companies were unlikely to meet Turkey’s demands on technology transfers. “American firms have traditionally scoffed at Turkey's very demanding technology transfer demands,” Stein wrote, adding “It is hard to imagine Raytheon and Lockheed transferring critical design information for one of their most advanced missile systems to Turkey.

Although Stein said that Prime Minister Erdogan holds significant sway over SSM’s decision-making, he also noted that Turkey’s demands on technology transfers long predate the current Turkish administration.

“Turkey's emphasis on technology transfer is not new,” Stein told The Diplomat. “In 1985, Turkey passed Law No. 3238, which sought to build up the domestic arms industry through a policy of offsets for military procurements.

http://thediplomat.com/flashpoints-blog ... e-systems/
jijamezin

#468 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by jijamezin »

@kumunjaro

Reci ti meni koliko ima tenkova na svijetu da nisu kopija nekog drugog tenka? Evo pocni od Ruskih tenkova koji su sve do jednog kopije njemackih tekova sa izmjenama kako bi bili laksi. I to sve kopirano u WW2. ZAROBIS nJEMACKI TENK, ODVEDES GA U FABRIKU I KOPIRAS DIEJLOVE.

Turci su uredno platili Juzno Korejske inzinjere i zato imaju kvalitet.aLI 90% SU SAMI IZUMILI. Toyota, Hyundai i sva Japanska auta su pocela kao kopije VW, Audija itd. VW i Audi su vjerovatno kopija od Forda.

Tako da opet lupetas onako komunjarski. M84 je cista kopija ruskog tenka i to jako losa kopija. Israelski borbeni avioni su kopija Francuskog Miraza i to ne uredno placeni transfer tehnologije (sasvim je legalno kupiti znanje ako ti je firma zeli prodati ali ukrasti znanje je nesto drugo). Francuzi su bili prekinuli bili sve veze sa Israelom zbog kradje tehnologije.

AKo ja imam pare a ti imas znanje;sasvim je legitimni da ti ja platim a da mi ti prodas znanje kako bi ja u svoj tenk ugradio odredjeni dio motora, mjenjaca ili elektronike. Tu nema nista nelogicno. Ali Turski tenk zato je 100% Turski i 100% na NATO standardu.
Cybernetic

#469 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Cybernetic »

.
tesanj

#470 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by tesanj »

Cybernetic wrote:Znas li ti kada je Jugoslavija proizvodila svoje tenkove, avione, oklopna vozila, mitraljeze etc.? Ovaj jos veli kako je Altay daleko moderniji od jugoslavenskog M84, jer ima satelitski sistem. Izgleda da mu nije jasno kada je M84 gradjen. Uglavnom, Altay tenkovi cine samo jedan mali dio njihovog arsenala. Najvise drze njemackih Leoparda, te americkih M60 i M48. Ovo je stvarno komedija. Jos izjava da nema Turcina na socijali. :lol:
otidji na cetnicki forum mycity pa se informisi o ovom tenku...
telum

#471 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by telum »

Cybernetic wrote:Znas li ti kada je Jugoslavija proizvodila svoje tenkove, avione, oklopna vozila, mitraljeze etc.? Ovaj jos veli kako je Altay daleko moderniji od jugoslavenskog M84, jer ima satelitski sistem. Izgleda da mu nije jasno kada je M84 gradjen. Uglavnom, Altay tenkovi cine samo jedan mali dio njihovog arsenala. Najvise drze njemackih Leoparda, te americkih M60 i M48. Ovo je stvarno komedija. Jos izjava da nema Turcina na socijali. :lol:
Altay tenk ce da zamijeni sve starije verzije tenkova. Proizvodi se hiljadu Altay tenkova ukupno.

A zbog cega ti mrzis Tursku toliko? U cemu je problem?
tesanj

#472 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by tesanj »

telum wrote:
Altay tenk ce da zamijeni sve starije verzije tenkova. Proizvodi se hiljadu Altay tenkova ukupno.

ne mrzi :mrgreen: pokusava biti realan koliko je to moguce :lol: :lol:
Cybernetic

#473 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 22:19, edited 1 time in total.
Cybernetic

#474 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 22:19, edited 1 time in total.
telum

#475 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska

Post by telum »

Cybernetic wrote:
telum wrote:

Ne mrzim ja Tursku nego ukazujem na besmislenost ovolike turkofilije. Cak i da je mrzim, ne bi je mogao toliko mrziti koliko se ti sa njom identificiras.
A ja tebi ukazujem na besmislenost tvoje turkofobije.

I na osnovu cega zakljuci da se "identificiram" sa Turskom?

Turska je prijateljska zemlja Bosni i drago mi je zbog svakog upsjeha koji naprave.

Isto kao sto mi je drago za svaku tragediju koja zadesi Srbiju i Rusiju.
Post Reply