Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kakav će rezultat u Brazilu napraviti reprezentacija Bosne i Hercegovine ?

1. Ostati će u grupi.
105
17%
2. Doći će do osmine finala.
227
36%
3. Uči će u četvrtfinale.
113
18%
4. Doći će do polufinala.
25
4%
5. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će izgubiti.
4
1%
6. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će pobijediti.
7
1%
7. Uči će u finale gdje će izgubiti.
5
1%
8. Postati će prvak svijeta u finalu svjetskoga prvenstva.
139
22%

Total votes: 625

DonVitoni

#451 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

plagijator1975

#452 Re: Odg: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava

Post by plagijator1975 »

DonVitoni wrote:
Dobar :)

Vazdan cu sad pjevat "Samo samba samo samba ba baaaaa"

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
DonVitoni

#453 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

Brasil la la la la la la la la la la la la la la Brasil la la la la la la la la la la la la la la
svi u napad

#454 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by svi u napad »

Don Vitoni, razmisljam kao i ti. Bojim se FIFE i njenih prstica. Mi smo ipak mali i jos prvi put. Jest da su nam sa Platinijem (citaj UEF-om) dosta pomogli (da pokazu da i mali mogu doci) ali sad ce nas odjebati onako hladno. No za mene je najbitnije da smo tamo, a tamo ce biti "kom obojci kom opanci". Mi smo stvarno dobri i ako im Pape nabije kondiciju i ne bude kalkulisao kao nekad Miljan mi cemo biti iznenadjenje. Ako moramo dobiti nekog extra jakog onda nek bude domacin Brazil. Od njih sigurno gubimo ali ta grupa ce biti najlaksa a igrace se na najboljim terenima i u velikim gradovima bez puno putovanja (uh Rio i Marakana). Ta dva levata dobijes i ides dalje a poraz te ne boli jer si izgubio od velikog domacina. Najgore ekipe za nas su Njemacka i Holandija. Od Njemaca imas urodjeni strah i vec na startu gubis dva nula. Salu na stranu ali od ove dvije ekipe gubis glat jer pored znanja oni imaju snagu, ostrinu i pobjednicki mentalitet. Porazi od njih bi bili bolni ako bi bili na startu i ne bi se uspjeli od njih brzo oporaviti sto bi znacilo brzi povratak kuci. Od Spanije i Argentine bi takodjer izgubili ali minimalno i tu bi pruzili dobre partije tako da bi imali dobre sanse da slijedece tekme odigramo dobro i eventualno prodjemo dalje. Ovi porazi ne bi boljeli i imali bi situaciju kao Hrvati prosli put kad su izgubili od Spanije (mogli pobijediti-takvu pogresnu sliku imali poslije tekme). Ako ne bude neke velike mucke (nje mora biti i uvijek je bilo samo je pitanje obima) i Pape shvati da repka nije Merhamet, te da mu je WM sansa da dobije dobar posao u nekom vecem klubu, nadam se dobrom rezultatu. Volio bih Engleze u grupi jer to dobijamo 100% (nisu tehnicki potkovani, prosjecan trener a balkanski fudbal im ne lezi nikako). Bit ce sve dobro vjeruj te (samo ne daj boze Njemacke i Holandije).
guber90

#455 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by guber90 »

Cega ba da se mi bojimo, nas zaboli uho :D, mi idemo tamo da uzivamo, kada god se momci vrate nazad ja cu idalje reci svaka cast, siguran sam da ce ostaviti srce na terenu i meni licno vise od toga ne treba. Uvijek sam ih zelio vidjeti na toj svjetskoj smotri, neka se cuje i za nas, da znaju ljudi za tu Bosnu i Hercegovinu, pa makar u te tri utakmice :).
Havatar

#456 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Havatar »

svi u napad wrote:Don Vitoni, razmisljam kao i ti. Bojim se FIFE i njenih prstica. Mi smo ipak mali i jos prvi put. Jest da su nam sa Platinijem (citaj UEF-om) dosta pomogli (da pokazu da i mali mogu doci) ali sad ce nas odjebati onako hladno. No za mene je najbitnije da smo tamo, a tamo ce biti "kom obojci kom opanci". Mi smo stvarno dobri i ako im Pape nabije kondiciju i ne bude kalkulisao kao nekad Miljan mi cemo biti iznenadjenje. Ako moramo dobiti nekog extra jakog onda nek bude domacin Brazil. Od njih sigurno gubimo ali ta grupa ce biti najlaksa a igrace se na najboljim terenima i u velikim gradovima bez puno putovanja (uh Rio i Marakana). Ta dva levata dobijes i ides dalje a poraz te ne boli jer si izgubio od velikog domacina. Najgore ekipe za nas su Njemacka i Holandija. Od Njemaca imas urodjeni strah i vec na startu gubis dva nula. Salu na stranu ali od ove dvije ekipe gubis glat jer pored znanja oni imaju snagu, ostrinu i pobjednicki mentalitet. Porazi od njih bi bili bolni ako bi bili na startu i ne bi se uspjeli od njih brzo oporaviti sto bi znacilo brzi povratak kuci. Od Spanije i Argentine bi takodjer izgubili ali minimalno i tu bi pruzili dobre partije tako da bi imali dobre sanse da slijedece tekme odigramo dobro i eventualno prodjemo dalje. Ovi porazi ne bi boljeli i imali bi situaciju kao Hrvati prosli put kad su izgubili od Spanije (mogli pobijediti-takvu pogresnu sliku imali poslije tekme). Ako ne bude neke velike mucke (nje mora biti i uvijek je bilo samo je pitanje obima) i Pape shvati da repka nije Merhamet, te da mu je WM sansa da dobije dobar posao u nekom vecem klubu, nadam se dobrom rezultatu. Volio bih Engleze u grupi jer to dobijamo 100% (nisu tehnicki potkovani, prosjecan trener a balkanski fudbal im ne lezi nikako). Bit ce sve dobro vjeruj te (samo ne daj boze Njemacke i Holandije).
Sve je stvar percepcije , evo naprimjer svi svjetski strucnjaci i analiticari fudbala pominju Holandiju kao ekipu koja ima luzerski mentalitet jer su igrali 3 puta u finalu a nisu nijednom osvojili a ti ih pominjes kao nekog ko ima pobjednicki mentalitet.
tipico2

#457 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by tipico2 »

U kojem ce Bosna 6. decembra biti sesiru 2. ili 3. ?
Nejjah

#458 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Nejjah »

tipico2 wrote:U kojem ce Bosna 6. decembra biti sesiru 2. ili 3. ?
to ni Blatter još ne zna, važno je da je švici obezbjedio status nosioca, kriterij za ostale šešire još nije službeno objavljen, valjda čekaju baraž.
DonVitoni

#459 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

guber90 wrote:Cega ba da se mi bojimo, nas zaboli uho :D, mi idemo tamo da uzivamo, kada god se momci vrate nazad ja cu idalje reci svaka cast, siguran sam da ce ostaviti srce na terenu i meni licno vise od toga ne treba. Uvijek sam ih zelio vidjeti na toj svjetskoj smotri, neka se cuje i za nas, da znaju ljudi za tu Bosnu i Hercegovinu, pa makar u te tri utakmice :).
:thumbup: :thumbup:

Isti sam ti.
tipico2

#460 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by tipico2 »

DonVitoni wrote:
guber90 wrote:Cega ba da se mi bojimo, nas zaboli uho :D, mi idemo tamo da uzivamo, kada god se momci vrate nazad ja cu idalje reci svaka cast, siguran sam da ce ostaviti srce na terenu i meni licno vise od toga ne treba. Uvijek sam ih zelio vidjeti na toj svjetskoj smotri, neka se cuje i za nas, da znaju ljudi za tu Bosnu i Hercegovinu, pa makar u te tri utakmice :).

Isti sam ti.

To brate.............Imam 35 godina, ali cu otici i kupiti Panini album i skupljati slicice sa nasim igracima :lol: :lol: :lol:
zadnji put sam kupio slicice prije rata.... :D jedva cekam da je zaljepim na frizder .....
detroit-mercy

#461 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by detroit-mercy »

Havatar wrote:
svi u napad wrote:Don Vitoni, razmisljam kao i ti. Bojim se FIFE i njenih prstica. Mi smo ipak mali i jos prvi put. Jest da su nam sa Platinijem (citaj UEF-om) dosta pomogli (da pokazu da i mali mogu doci) ali sad ce nas odjebati onako hladno. No za mene je najbitnije da smo tamo, a tamo ce biti "kom obojci kom opanci". Mi smo stvarno dobri i ako im Pape nabije kondiciju i ne bude kalkulisao kao nekad Miljan mi cemo biti iznenadjenje. Ako moramo dobiti nekog extra jakog onda nek bude domacin Brazil. Od njih sigurno gubimo ali ta grupa ce biti najlaksa a igrace se na najboljim terenima i u velikim gradovima bez puno putovanja (uh Rio i Marakana). Ta dva levata dobijes i ides dalje a poraz te ne boli jer si izgubio od velikog domacina. Najgore ekipe za nas su Njemacka i Holandija. Od Njemaca imas urodjeni strah i vec na startu gubis dva nula. Salu na stranu ali od ove dvije ekipe gubis glat jer pored znanja oni imaju snagu, ostrinu i pobjednicki mentalitet. Porazi od njih bi bili bolni ako bi bili na startu i ne bi se uspjeli od njih brzo oporaviti sto bi znacilo brzi povratak kuci. Od Spanije i Argentine bi takodjer izgubili ali minimalno i tu bi pruzili dobre partije tako da bi imali dobre sanse da slijedece tekme odigramo dobro i eventualno prodjemo dalje. Ovi porazi ne bi boljeli i imali bi situaciju kao Hrvati prosli put kad su izgubili od Spanije (mogli pobijediti-takvu pogresnu sliku imali poslije tekme). Ako ne bude neke velike mucke (nje mora biti i uvijek je bilo samo je pitanje obima) i Pape shvati da repka nije Merhamet, te da mu je WM sansa da dobije dobar posao u nekom vecem klubu, nadam se dobrom rezultatu. Volio bih Engleze u grupi jer to dobijamo 100% (nisu tehnicki potkovani, prosjecan trener a balkanski fudbal im ne lezi nikako). Bit ce sve dobro vjeruj te (samo ne daj boze Njemacke i Holandije).
Sve je stvar percepcije , evo naprimjer svi svjetski strucnjaci i analiticari fudbala pominju Holandiju kao ekipu koja ima luzerski mentalitet jer su igrali 3 puta u finalu a nisu nijednom osvojili a ti ih pominjes kao nekog ko ima pobjednicki mentalitet.
Zaboravio si jednu malu cinjenicu da treba doci tri puta do finala :mrgreen: . Generalno, mi se ne trebamo bojati FIFE i njenih prstica jer ma koliko mi mislili da smo fudbalska velesila mi to realno nismo.
Timotije

#462 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Timotije »

Naravno da nismo nikakva velesila, cilj je postignut.
Ne kazem da cemo skinuti gace i cekati, ali ni ne ocekujem previse.
Kad bi nas zdrijeb popazio, i to dobro popazio, mozda bi se mogli necem nadati, ovako....
Bicemo puno pametniji 06 decembra.
Ninno

#463 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Ninno »

Q: U kojem ce potu biti Bosna pri izvlacenju za WC 2014?

A: Bosna ce biti u Potu 4. Pri odlucivanju koja ce od evropskih reprezentacija zavrsiti u Potu 4, to ce biti jedna od ove 4 koje ce izaci kao pobjednici iz baraza. Za sada izgleda da ce to biti Francuska, kao najgore ranginara od njih, bez obzira sto ce na kraju zavrsiti bolje rangirana od recimo Bosne ili Rusije koje su se direktno plasirale (buduci da bi inace ove 4 reprezentacije imale prednost zbog igranja dodatnih konkurentnih utakmica u novembarskom roku u odnosu na ostale direktno plasirane ucesnice koje ih ne igraju). Bosna je u osnovi zagarantovala Pot 4 direktnim plasmanom na WC, buduci da se gledao oktobarski FIFA rejting.

Za one koji zele saznati vise, toplo preporucujem ovu web stranicu:
http://www.football-rankings.info/2013/ ... le_25.html
http://www.football-rankings.info/2013/ ... d-for.html
simonese

#464 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by simonese »

Timotije wrote:Naravno da nismo nikakva velesila, cilj je postignut.
Ne kazem da cemo skinuti gace i cekati, ali ni ne ocekujem previse.
Kad bi nas zdrijeb popazio, i to dobro popazio, mozda bi se mogli necem nadati, ovako....
Bicemo puno pametniji 06 decembra.
zavrsni turnir je cudo,3 dana,3 tekme,sve je moguce
Itakoto

#465 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Itakoto »

Ninno wrote:Q: U kojem ce potu biti Bosna pri izvlacenju za WC 2014?

A: Bosna ce biti u Potu 4. Pri odlucivanju koja ce od evropskih reprezentacija zavrsiti u Potu 4, to ce biti jedna od ove 4 koje ce izaci kao pobjednici iz baraza. Za sada izgleda da ce to biti Francuska, kao najgore ranginara od njih, bez obzira sto ce na kraju zavrsiti bolje rangirana od recimo Bosne ili Rusije koje su se direktno plasirale (buduci da bi inace ove 4 reprezentacije imale prednost zbog igranja dodatnih konkurentnih utakmica u novembarskom roku u odnosu na ostale direktno plasirane ucesnice koje ih ne igraju). Bosna je u osnovi zagarantovala Pot 4 direktnim plasmanom na WC, buduci da se gledao oktobarski FIFA rejting.

Za one koji zele saznati vise, toplo preporucujem ovu web stranicu:
http://www.football-rankings.info/2013/ ... le_25.html
http://www.football-rankings.info/2013/ ... d-for.html
Ma nema teorije da Francuzi zavrse u takozvanom special potu. Pitanje je samo ko ce biti jer neko mora. Mi, Rusija, Svedska, Rumunija?
drug_profi

#466 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by drug_profi »

Ako FIFA odredjuje potove, ima itekako sanse da se Blater malo revansira Platiniju za samovoljno sirenje broja ucesnika finalnog turnira EP.
DonVitoni

#467 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

drugi profil wrote:Ako FIFA odredjuje potove, ima itekako sanse da se Blater malo revansira Platiniju za samovoljno sirenje broja ucesnika finalnog turnira EP.
Nema od toga nista.
Voli on Platinija vise nego...
drug_profi

#468 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by drug_profi »

DonVitoni wrote:
drugi profil wrote:Ako FIFA odredjuje potove, ima itekako sanse da se Blater malo revansira Platiniju za samovoljno sirenje broja ucesnika finalnog turnira EP.
Nema od toga nista.
Volim i ja svoje jarane pa kad me koji od njih sta za*ebe ja gledam da mu vratim onako prijateljski.
Mustang1

#470 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Mustang1 »

tipico2 wrote:
DonVitoni wrote:

Isti sam ti.

To brate.............Imam 35 godina, ali cu otici i kupiti Panini album i skupljati slicice sa nasim igracima :lol: :lol: :lol:
zadnji put sam kupio slicice prije rata.... :D jedva cekam da je zaljepim na frizder .....
Za 200 godina te slicice ce vrijediti milione :oops:
Sad si i meni dao ideju i ja cu uzeti album i popuniti samo nasu repku :D
DonVitoni

#471 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

drugi profil wrote:
DonVitoni wrote:
Nema od toga nista.
Volim i ja svoje jarane pa kad me koji od njih sta za*ebe ja gledam da mu vratim onako prijateljski.
Ovdje je rijec o velikom novcu druze.
Blater voli novac, Platini voli novac.
Racunica jasna.
To sto tamo mediji i medijima oni šušnu kao oni se... zbog :roll:
Prijateljstvo i peru novac, dalje.
drug_profi

#472 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by drug_profi »

Pa i jest o novcu rijec u svadji medju njima. Nije o pravilu ofsajda valjda. UEFA hoce da zagrabi vise.
Infaze Studio

#473 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Infaze Studio »

Evo kazu da ce se do 30.1.2014 znati gdje ce biti baza svake od reprezentacija.

Meho Kodro

#475 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Meho Kodro »

http://www.index.hr/sport/clanak/kako-j ... 11486.aspx
BOSNA I HERCEGOVINA je i dalje jedna od glavnih priča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Papetovi izabranici su izborili povijesni nastup u Brazilu, a reportažu o toj zemlji i "Lavovima" napravila je i brazilska televizija.

Image
Post Reply