DobarDonVitoni wrote:
Vazdan cu sad pjevat "Samo samba samo samba ba baaaaa"
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
DobarDonVitoni wrote:
Sve je stvar percepcije , evo naprimjer svi svjetski strucnjaci i analiticari fudbala pominju Holandiju kao ekipu koja ima luzerski mentalitet jer su igrali 3 puta u finalu a nisu nijednom osvojili a ti ih pominjes kao nekog ko ima pobjednicki mentalitet.svi u napad wrote:Don Vitoni, razmisljam kao i ti. Bojim se FIFE i njenih prstica. Mi smo ipak mali i jos prvi put. Jest da su nam sa Platinijem (citaj UEF-om) dosta pomogli (da pokazu da i mali mogu doci) ali sad ce nas odjebati onako hladno. No za mene je najbitnije da smo tamo, a tamo ce biti "kom obojci kom opanci". Mi smo stvarno dobri i ako im Pape nabije kondiciju i ne bude kalkulisao kao nekad Miljan mi cemo biti iznenadjenje. Ako moramo dobiti nekog extra jakog onda nek bude domacin Brazil. Od njih sigurno gubimo ali ta grupa ce biti najlaksa a igrace se na najboljim terenima i u velikim gradovima bez puno putovanja (uh Rio i Marakana). Ta dva levata dobijes i ides dalje a poraz te ne boli jer si izgubio od velikog domacina. Najgore ekipe za nas su Njemacka i Holandija. Od Njemaca imas urodjeni strah i vec na startu gubis dva nula. Salu na stranu ali od ove dvije ekipe gubis glat jer pored znanja oni imaju snagu, ostrinu i pobjednicki mentalitet. Porazi od njih bi bili bolni ako bi bili na startu i ne bi se uspjeli od njih brzo oporaviti sto bi znacilo brzi povratak kuci. Od Spanije i Argentine bi takodjer izgubili ali minimalno i tu bi pruzili dobre partije tako da bi imali dobre sanse da slijedece tekme odigramo dobro i eventualno prodjemo dalje. Ovi porazi ne bi boljeli i imali bi situaciju kao Hrvati prosli put kad su izgubili od Spanije (mogli pobijediti-takvu pogresnu sliku imali poslije tekme). Ako ne bude neke velike mucke (nje mora biti i uvijek je bilo samo je pitanje obima) i Pape shvati da repka nije Merhamet, te da mu je WM sansa da dobije dobar posao u nekom vecem klubu, nadam se dobrom rezultatu. Volio bih Engleze u grupi jer to dobijamo 100% (nisu tehnicki potkovani, prosjecan trener a balkanski fudbal im ne lezi nikako). Bit ce sve dobro vjeruj te (samo ne daj boze Njemacke i Holandije).
to ni Blatter još ne zna, važno je da je švici obezbjedio status nosioca, kriterij za ostale šešire još nije službeno objavljen, valjda čekaju baraž.tipico2 wrote:U kojem ce Bosna 6. decembra biti sesiru 2. ili 3. ?
guber90 wrote:Cega ba da se mi bojimo, nas zaboli uho, mi idemo tamo da uzivamo, kada god se momci vrate nazad ja cu idalje reci svaka cast, siguran sam da ce ostaviti srce na terenu i meni licno vise od toga ne treba. Uvijek sam ih zelio vidjeti na toj svjetskoj smotri, neka se cuje i za nas, da znaju ljudi za tu Bosnu i Hercegovinu, pa makar u te tri utakmice
.
DonVitoni wrote:guber90 wrote:Cega ba da se mi bojimo, nas zaboli uho, mi idemo tamo da uzivamo, kada god se momci vrate nazad ja cu idalje reci svaka cast, siguran sam da ce ostaviti srce na terenu i meni licno vise od toga ne treba. Uvijek sam ih zelio vidjeti na toj svjetskoj smotri, neka se cuje i za nas, da znaju ljudi za tu Bosnu i Hercegovinu, pa makar u te tri utakmice
.
![]()
![]()
Isti sam ti.
Zaboravio si jednu malu cinjenicu da treba doci tri puta do finalaHavatar wrote:Sve je stvar percepcije , evo naprimjer svi svjetski strucnjaci i analiticari fudbala pominju Holandiju kao ekipu koja ima luzerski mentalitet jer su igrali 3 puta u finalu a nisu nijednom osvojili a ti ih pominjes kao nekog ko ima pobjednicki mentalitet.svi u napad wrote:Don Vitoni, razmisljam kao i ti. Bojim se FIFE i njenih prstica. Mi smo ipak mali i jos prvi put. Jest da su nam sa Platinijem (citaj UEF-om) dosta pomogli (da pokazu da i mali mogu doci) ali sad ce nas odjebati onako hladno. No za mene je najbitnije da smo tamo, a tamo ce biti "kom obojci kom opanci". Mi smo stvarno dobri i ako im Pape nabije kondiciju i ne bude kalkulisao kao nekad Miljan mi cemo biti iznenadjenje. Ako moramo dobiti nekog extra jakog onda nek bude domacin Brazil. Od njih sigurno gubimo ali ta grupa ce biti najlaksa a igrace se na najboljim terenima i u velikim gradovima bez puno putovanja (uh Rio i Marakana). Ta dva levata dobijes i ides dalje a poraz te ne boli jer si izgubio od velikog domacina. Najgore ekipe za nas su Njemacka i Holandija. Od Njemaca imas urodjeni strah i vec na startu gubis dva nula. Salu na stranu ali od ove dvije ekipe gubis glat jer pored znanja oni imaju snagu, ostrinu i pobjednicki mentalitet. Porazi od njih bi bili bolni ako bi bili na startu i ne bi se uspjeli od njih brzo oporaviti sto bi znacilo brzi povratak kuci. Od Spanije i Argentine bi takodjer izgubili ali minimalno i tu bi pruzili dobre partije tako da bi imali dobre sanse da slijedece tekme odigramo dobro i eventualno prodjemo dalje. Ovi porazi ne bi boljeli i imali bi situaciju kao Hrvati prosli put kad su izgubili od Spanije (mogli pobijediti-takvu pogresnu sliku imali poslije tekme). Ako ne bude neke velike mucke (nje mora biti i uvijek je bilo samo je pitanje obima) i Pape shvati da repka nije Merhamet, te da mu je WM sansa da dobije dobar posao u nekom vecem klubu, nadam se dobrom rezultatu. Volio bih Engleze u grupi jer to dobijamo 100% (nisu tehnicki potkovani, prosjecan trener a balkanski fudbal im ne lezi nikako). Bit ce sve dobro vjeruj te (samo ne daj boze Njemacke i Holandije).
zavrsni turnir je cudo,3 dana,3 tekme,sve je moguceTimotije wrote:Naravno da nismo nikakva velesila, cilj je postignut.
Ne kazem da cemo skinuti gace i cekati, ali ni ne ocekujem previse.
Kad bi nas zdrijeb popazio, i to dobro popazio, mozda bi se mogli necem nadati, ovako....
Bicemo puno pametniji 06 decembra.
Ma nema teorije da Francuzi zavrse u takozvanom special potu. Pitanje je samo ko ce biti jer neko mora. Mi, Rusija, Svedska, Rumunija?Ninno wrote:Q: U kojem ce potu biti Bosna pri izvlacenju za WC 2014?
A: Bosna ce biti u Potu 4. Pri odlucivanju koja ce od evropskih reprezentacija zavrsiti u Potu 4, to ce biti jedna od ove 4 koje ce izaci kao pobjednici iz baraza. Za sada izgleda da ce to biti Francuska, kao najgore ranginara od njih, bez obzira sto ce na kraju zavrsiti bolje rangirana od recimo Bosne ili Rusije koje su se direktno plasirale (buduci da bi inace ove 4 reprezentacije imale prednost zbog igranja dodatnih konkurentnih utakmica u novembarskom roku u odnosu na ostale direktno plasirane ucesnice koje ih ne igraju). Bosna je u osnovi zagarantovala Pot 4 direktnim plasmanom na WC, buduci da se gledao oktobarski FIFA rejting.
Za one koji zele saznati vise, toplo preporucujem ovu web stranicu:
http://www.football-rankings.info/2013/ ... le_25.html
http://www.football-rankings.info/2013/ ... d-for.html
Nema od toga nista.drugi profil wrote:Ako FIFA odredjuje potove, ima itekako sanse da se Blater malo revansira Platiniju za samovoljno sirenje broja ucesnika finalnog turnira EP.
Volim i ja svoje jarane pa kad me koji od njih sta za*ebe ja gledam da mu vratim onako prijateljski.DonVitoni wrote:Nema od toga nista.drugi profil wrote:Ako FIFA odredjuje potove, ima itekako sanse da se Blater malo revansira Platiniju za samovoljno sirenje broja ucesnika finalnog turnira EP.
Voli on Platinija vise nego...
Za 200 godina te slicice ce vrijediti milionetipico2 wrote:DonVitoni wrote:guber90 wrote:Cega ba da se mi bojimo, nas zaboli uho, mi idemo tamo da uzivamo, kada god se momci vrate nazad ja cu idalje reci svaka cast, siguran sam da ce ostaviti srce na terenu i meni licno vise od toga ne treba. Uvijek sam ih zelio vidjeti na toj svjetskoj smotri, neka se cuje i za nas, da znaju ljudi za tu Bosnu i Hercegovinu, pa makar u te tri utakmice
.
![]()
![]()
Isti sam ti.
![]()
![]()
To brate.............Imam 35 godina, ali cu otici i kupiti Panini album i skupljati slicice sa nasim igracima![]()
![]()
zadnji put sam kupio slicice prije rata....jedva cekam da je zaljepim na frizder .....
Ovdje je rijec o velikom novcu druze.drugi profil wrote:Volim i ja svoje jarane pa kad me koji od njih sta za*ebe ja gledam da mu vratim onako prijateljski.DonVitoni wrote:Nema od toga nista.drugi profil wrote:Ako FIFA odredjuje potove, ima itekako sanse da se Blater malo revansira Platiniju za samovoljno sirenje broja ucesnika finalnog turnira EP.
Voli on Platinija vise nego...