Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#451 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
Baby Jane wrote:Evo ga, klasicni odgovor nekog ko se osjeca prozvanim.

Nije sramota zeljeti vise u zivotu od pukog prezivljavanja. Rijetko vidim primjere gdje djevojke ubijaju momka u pojam jer nije uspjesan i ne trudi se (cure uglavnom uvijek odu od takvih osoba), ali jako cesto sam imala priliku vidjeti da momak djevojci ubija samopouzdanje upravo zbog toga sto je uspjesna.
Jel ti meni repliciraš? Ako da, nemaš pojma koliko fulaš :D

I ko je kriv toj djevojci što to trpi? Vrlo lako može prekinuti sve kontakte sa njim. Ja samo kažem da muški šovinista možeš biti i sa parama i karijerom isto kao i bez njih... i to sam se milion puta uvjerio.
jest te procitala k'o buvar :oops:
ultima_palabra

#452 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ultima_palabra »

Samo ti zakuhavaj :P
plain vanilla

#453 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Samo ti zakuhavaj :P
ja sam cula da ti cure vodis u park :mrgreen:
zonna

#454 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by zonna »

Baby Jane wrote:
Rijetko vidim primjere gdje djevojke ubijaju momka u pojam jer nije uspjesan i ne trudi se (cure uglavnom uvijek odu od takvih osoba), ali jako cesto sam imala priliku vidjeti da momak djevojci ubija samopouzdanje upravo zbog toga sto je uspjesna.
jesi vidjela kako smo mi divne :D ;-)
sheilak

#455 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sheilak »

plain vanilla wrote:
od koga? :lol:
ultima_palabra

#456 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:
Šta ću kad sam mlad u duši :oops: :mrgreen:
Čudna sorta

#457 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Čudna sorta »

Mr Chow wrote:
Čudna sorta wrote:Nije bitna zaleđina, ali ako neko u svojim tridesetim godinama, i još muško, nije u stanju zaraditi bar za sebe, a ne da čeka da mu roditelji daju za kafu i da izvede djevojku, kako bi se onda brinuo i izdržavao porodicu.

Ne govorimo o nekim ciframa i bogatstvu već o snalažljivosti i sposobnosti muškarca.

Zasto se limitiras na muskarca? Jel duznost muskarca da se brine o tebi? Zasto se ti ne bi brinula o njemu i porodici?
Ne treba brinuti o meni već o sebi prije svega. Ja za sebe imam i više nego dovoljno.

Evo na primjer mogu se ja brinuti i o njemu i porodicu, hvala Bogu radim i imam dosta dobra primanja, i OK kao može nam biti. I sutra se desi da se razbolim ili nešto slično... ne mogu više raditi iz nekog razloga, i šta onda? Želim da imam neki oslonac u životu, ne mislim samo na finansije, već na osobu na koju se mogu osloniti u svakom pogledu. Prije svega da je vrijedan i sposoban, i da se može i hoće brinuti o porodici u svakom smislu.

A da sam čekala da se neko drugi brine o meni ne bih se borila u životu, počela sam da radim - volontiram bez ijedne marke primanja još u vrijeme studiranja, da bih krenula od nečega, i postigla nešto u životu. I sad mi kažu "Lako je tebi pričati", ma da... baš mi je lako bilo...
plain vanilla

#458 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

sheilak wrote:
plain vanilla wrote:
od koga? :lol:
pricala mi jedna, kaze nista od kafe, ultima kokuz nevidjeni :mrgreen:

jos kaze njoj krcala crijeva od gladi, a on ni kiflu da ponudi :oops: :mrgreen:
sheilak

#459 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sheilak »

plain vanilla wrote:
sheilak wrote: od koga? :lol:

nema veze, možda ima druge kvalitete. :D šalim se. :-D
zonna

#460 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by zonna »

Čudna sorta wrote:
Mr Chow wrote:
Čudna sorta wrote:Nije bitna zaleđina, ali ako neko u svojim tridesetim godinama, i još muško, nije u stanju zaraditi bar za sebe, a ne da čeka da mu roditelji daju za kafu i da izvede djevojku, kako bi se onda brinuo i izdržavao porodicu.

Ne govorimo o nekim ciframa i bogatstvu već o snalažljivosti i sposobnosti muškarca.

Zasto se limitiras na muskarca? Jel duznost muskarca da se brine o tebi? Zasto se ti ne bi brinula o njemu i porodici?
Ne treba brinuti o meni već o sebi prije svega. Ja za sebe imam i više nego dovoljno.

Evo na primjer mogu se ja brinuti i o njemu i porodicu, hvala Bogu radim i imam dosta dobra primanja, i OK kao može nam biti. I sutra se desi da se razbolim ili nešto slično... ne mogu više raditi iz nekog razloga, i šta onda? Želim da imam neki oslonac u životu, ne mislim samo na finansije, već na osobu na koju se mogu osloniti u svakom pogledu. Prije svega da je vrijedan i sposoban, i da se može i hoće brinuti o porodici u svakom smislu.

A da sam čekala da se neko drugi brine o meni ne bih se borila u životu, počela sam da radim - volontiram bez ijedne marke primanja još u vrijeme studiranja, da bih krenula od nečega, i postigla nešto u životu. I sad mi kažu "Lako je tebi pričati", ma da... baš mi je lako bilo...
ma ne moraš uopšte ići dalje od "Evo na primjer mogu se ja brinuti i o njemu i porodicu, hvala Bogu radim i imam dosta dobra primanja, i OK kao može nam biti." kad tad, koliko god da je liberalan će se osjećati kao da si ga kastrirala i tebe će doživljavati kao najvećeg neprijatelja...
Baby Jane

#461 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Baby Jane »

Mr Chow wrote:

Nije sramota zeljeti vise u zivotu od pukog prezivljavanja. Rijetko vidim primjere gdje djevojke ubijaju momka u pojam jer nije uspjesan i ne trudi se (cure uglavnom uvijek odu od takvih osoba), ali jako cesto sam imala priliku vidjeti da momak djevojci ubija samopouzdanje upravo zbog toga sto je uspjesna.

Naravno da nije sramota, ali je neozbiljno raditi na tome u zemlji gdje 90% prezivljava. Tih 10% koji zele i imaju vise od pukog prezivljavanja, imaju to na racun onih 90%, ali to je sad vec druga prica..

Opet ta prica tesko je, ovako je onako je. Ne sporim da je tesko, svakom normalnom covjeku je tesko. Ali, previse sam se nagledala situacija gdje ljudi koji su tek izasli sa fakulteta, ili nisu nikako isli na fakultet, nece da rade ukoliko nije u pitanju neko direktorsko mjesto, ili nece da rade nikako, jer mogu guliti roditelje.

Imala sam kolega koji nisu imali nimalo radnog iskustva, a kad im das da sloze arhivu ili da nesto iskopiraju, nos se digne do neba, to je kao ispod njihovog nivoa. Vrlo malo je onih koji znaju koliko zapravo ne znaju i koji zele nesto nauciti.

Ti pricas o lopovima i politicarima, ja pricam o normalnim ljudima kojima nije mrsko da se bore za svoj opstanak i to na posten nacin (vjerovao ili ne, ima nas i takvih) i ne zive na racun drugih :)
Ramzess Veliki

#462 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

Ima li neka uspješna i parali da me gotivi? Obećajem da joj neću nabijati komplekse jer je uspješna i ima veću platu od mene. :thumbup:
Uslov je da mi kupi Maxa. V-Maxa. :novine:
Onda može da radi sa mene šta joj volja. I drva ću joj cijepati. Ako hoće može me i dijeliti sa prijateljicama.
Može me i šetati u šoping da joj nosim cekere.
Trpjeću i pozorište, sjediću i truditi se da izdržim do kraja predstave.
Može me voditi i na večere, oblačiti kako joj volja za tu priliku, trpjeću i kravatu, a za stolom se neću ukapati i trudiću se da koristim pribor za jelo.
Znači - V-Max. :novine:
... ili B-King. 8-)
plain vanilla

#463 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

sheilak wrote:
plain vanilla wrote:
sheilak wrote: od koga? :lol:

nema veze, možda ima druge kvalitete. :D šalim se. :-D
ma dzabe covjeku drugi kvaliteti ako nema para, bas ne pratis na casu :mrgreen:
Baby Jane

#464 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Baby Jane »

ultima_palabra wrote:

Jel ti meni repliciraš? Ako da, nemaš pojma koliko fulaš :D

I ko je kriv toj djevojci što to trpi? Vrlo lako može prekinuti sve kontakte sa njim. Ja samo kažem da muški šovinista možeš biti i sa parama i karijerom isto kao i bez njih... i to sam se milion puta uvjerio.
Ti po principu - u ovoj izjavi generalizujem, u ovoj drugoj cu da malo suzim izjavu. Ima svega. Ako ne sudimo sovinistima s parama ili bez, zasto suditi djevojci koja trpi?

Mislim, sve su to filozofska pitanja, ali pricam opcenito o kulturi, o zastupljenosti takvih slucaja. Ako si nekad bar malo zastao i osvrnuo se oko sebe, shvatit ces o cemu govorim.
ultima_palabra

#465 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ultima_palabra »

Jel me to pokušavaš prodati forumašicama obrnutom psihologijom? :lol:

Ccc, ova vanilla bi začatala i temu o Siriji :oops:
AmADin_gospo

#466 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by AmADin_gospo »

Ramzess Veliki wrote:Ima li neka uspješna i parali da me gotivi? Obećajem da joj neću nabijati komplekse jer je uspješna i ima veću platu od mene. :thumbup:
Onda može da radi sa mene šta joj volja. I drva ću joj cijepati. Ako hoće može me i dijeliti sa prijateljicama.
Može me voditi i na večere, oblačiti kako joj volja za tu priliku, trpjeću i kravatu, a za stolom se neću ukapati i trudiću se da koristim pribor za jelo.
... ili B-King. 8-)
i ja taku tražim moj ramo, al nema...

nisam ja te sreče :roll:
sheilak

#467 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sheilak »

ultima_palabra wrote:
Jel me to pokušavaš prodati forumašicama obrnutom psihologijom? :lol:

ja, fakat vanilla, de se uozbilji. :D

a jesam pratila na času, ali rekla sam i svoje o ovome. i park je dovoljan, ako nekoga voliš. :trep: znam da ce sad ovi pragmaticari skociti, ali ok sad, šta im ja vilenim mogu... :D
plain vanilla

#468 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Jel me to pokušavaš prodati forumašicama obrnutom psihologijom? :lol:

ne zachatavam, ali kad pocnu licne ocjene i sudovi ljudi, a nikad te nisu vidjeli, odmah pozelim da se umijesam

trebalo bi valjda prvo definisati sta je to uspjeh, pa tek onda pricati o uspjesnim ljudima

neki ljudi se muce cijeli zivot, vrijedno rade i trude se, ali nikad ne steknu neko bogatstvo
neko dobije sve na tacni.. zavrsis kakav fakultet u Travniku, babo te zaposli na budzetu i eto tebe uspjesnog i onda mozes palamuditi o ljencinama :zzzz:

vazno je da je neko insan, sve ostalo ce doci...

a tebi cu naci kakvu kad budes imao bar za kiflu :mrgreen:
ultima_palabra

#469 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ultima_palabra »

Baby Jane wrote:
Ti po principu - u ovoj izjavi generalizujem, u ovoj drugoj cu da malo suzim izjavu. Ima svega. Ako ne sudimo sovinistima s parama ili bez, zasto suditi djevojci koja trpi?

Mislim, sve su to filozofska pitanja, ali pricam opcenito o kulturi, o zastupljenosti takvih slucaja. Ako si nekad bar malo zastao i osvrnuo se oko sebe, shvatit ces o cemu govorim.
Ne bih rekao da sam ja taj koji generalizuje :)

Mislim, uspješna i samosvjesna djevojka kojoj neki nehljebović godinama soli pamet? Izvini, meni to liči na ono: sama pala, sama se ubila.
Ramzess Veliki

#470 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

AmADin_gospo wrote:
Ramzess Veliki wrote:Ima li neka uspješna i parali da me gotivi? Obećajem da joj neću nabijati komplekse jer je uspješna i ima veću platu od mene. :thumbup:
... ili B-King. 8-)
i ja taku tražim moj ramo, al nema...

nisam ja te sreče :roll:
Men' se ćini ne vole nas sponzoraše ... a šta je sa ravnopravnošću polova ??? ... izgleda druže nema nama hljeba bez motike, malo nam je samo drška od iste ... :sad:
Čudna sorta

#471 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Čudna sorta »

Baby Jane wrote: Opet ta prica tesko je, ovako je onako je. Ne sporim da je tesko, svakom normalnom covjeku je tesko. Ali, previse sam se nagledala situacija gdje ljudi koji su tek izasli sa fakulteta, ili nisu nikako isli na fakultet, nece da rade ukoliko nije u pitanju neko direktorsko mjesto, ili nece da rade nikako, jer mogu guliti roditelje.
I ja sam se ovoga nagledala. Čuj da on volontira godinu dana, ma nema šanse. Kaže bolje džabe sjediti i kafe ispijati nego džabe raditi ili "samo" za topli obrok da radi sa fakultetom, pa nije lud. A nemoj ni da je posao negdje van Sarajevo, ne može on ići po selima da radi, on je gradsko dijete. :-)
plain vanilla

#472 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

sheilak wrote:
a jesam pratila na času, ali rekla sam i svoje o ovome. i park je dovoljan, ako nekoga voliš. :trep: znam da ce sad ovi pragmaticari skociti, ali ok sad, šta im ja vilenim mogu... :D
imam jednog momka za tebe, ako si slobodna :mrgreen:
sheilak

#473 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by sheilak »

plain vanilla wrote:
sheilak wrote:
imam jednog momka za tebe, ako si slobodna :mrgreen:
eh, sad sam radoznala. :D ali nisam slobodna. :-? :kiss: provodadžijo. :-D
Last edited by sheilak on 23/09/2013 11:29, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#474 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ladyblue18 »

plain vanilla wrote:
ne zachatavam, ali kad pocnu licne ocjene i sudovi ljudi, a nikad te nisu vidjeli, odmah pozelim da se umijesam
Pa jesil na forumu ili nisi. :mrgreen:
Great Cornholio

#475 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Great Cornholio »

Čudna sorta wrote:
Baby Jane wrote: Opet ta prica tesko je, ovako je onako je. Ne sporim da je tesko, svakom normalnom covjeku je tesko. Ali, previse sam se nagledala situacija gdje ljudi koji su tek izasli sa fakulteta, ili nisu nikako isli na fakultet, nece da rade ukoliko nije u pitanju neko direktorsko mjesto, ili nece da rade nikako, jer mogu guliti roditelje.
I ja sam se ovoga nagledala. Čuj da on volontira godinu dana, ma nema šanse. Kaže bolje džabe sjediti i kafe ispijati nego džabe raditi ili "samo" za topli obrok da radi sa fakultetom, pa nije lud. A nemoj ni da je posao negdje van Sarajevo, ne može on ići po selima da radi, on je gradsko dijete. :-)
Pravedno bi bilo da svako radi ono za šta se osposobio tokom školovanja, ali pošto ovaj svijet nije pravedan dosta ljudi mora pogaziti svoje dostojanstvo, pomiriti se s tim da je džaba godine proveo učeći, pa onda pristati da radi neki posao za koji mu je dovoljno i osam razreda osnovne.

A što se tiče ovog drugog, pa svako bi volio da radi u nekom većem mjestu, a ne u nekakvoj selendri u kojoj će mu se život svoditi na poso- kuća, kuća- poso,a da mu kulturni život bude seoski vašar koji se održava dva puta godišnje :D

I ovo volontiranje je ponižavanje onih koji su pošteno završili fakultet i žele da budu pošteno plaćeni za obavljanje posla za koji su se osposobili.
Last edited by Great Cornholio on 23/09/2013 11:32, edited 1 time in total.
Post Reply