leet wrote:Koji teferič su ove utakmice repke.
BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#451 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
- anonimnaosoba
#452 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Čekajte, ko je sad taj Kaponi? 
- Edin H.
#453 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Mislim da su i oni svjesni da vezivanje kompletnog kontigenta ulaznica sa pohadjanjem koncerta bi bilo nelegalno, pa ja bih prvi uputio zalbu UEFI I FIFI.Timotije wrote: Nema nikakve veze sa savezom, ima onaj Kaponi koji je, jel´te, organizator nastupa "estradnih zvezda" po Skandinaviji, uvezan sa jos nekom agencijom u Sarajevu i naravno Halidom, hoce ljudi da uzmu pare.
Uvezu ugodno s korisnim, kao sto su u Rigi uradili, samo sumnjam da ce ovaj put moci puno ljudi izlevatiti...
Koncert Tife i onog narodnjaka, sjetih se, Enesa Begovica, je bio naravno cista katastrofa...
Za utakmicu u Rigi nije bilo ulaznica preko interneta, pa su naravno, uz "poslovnu" saradnju sa nekim iz saveza, preuzeli vecinu ulaznica za utakmicu i prodavali ih samo u paketu sa koncertom.
Vjerovatno ce tako nesto pokusati i ovaj put, ali se nadam da ce se za koji dan karte za utakmicu moci kupiti i na internetu, kako su najavili iz litvanijskog saveza.
Osim, naravno, ako Kaponi ne uleti i njima neku lovu pa preuzme sve u svoje ruke.
Biznis je biznis!
- fantom slobode
#454 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
jeste...za navijace tipa Bosnom behar probeharao...Frankyee wrote:Samo jos fali da Torabi organizuje masovne terapije prije i poslije utakmice![]()
![]()
![]()
- Thinker
#455 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Dakle nekima je ovdje izgleda hobi da prave probleme oko troje. Ja sam bio u Rigi i nigdje nisam čuo da je neko vezao kupovinu karata za tekmu kupovinom karata za koncert. To je ober glupost jer ko je bio gore zna kakva je jagma bila za ulaznice za koncert jer je puno naših igrača tamo bilo. Bruka raje je ostala ispred. Ova priča što se forsira je zlobno mahalanje ništa više.Edin H. wrote:Ocigledno ne citajudrugi profil wrote:Jesi ti cito tu sta? Navode ljudi primjer gdje su karte za tekmu mogle biti kupljene samo uz kartu za koncert. Znaci kandzijom gone. Ili barem otimaju pare. Nema to veze sa trzistem.
Jeste to bio slucaj u Rigi, premda su postojale nevezane ulaznice, ali je do njih bilo tesko doci.
Izgleda da sada prave istu mandzu za Litvaniju.
-
Timotije
#456 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
@Thinker-u imam par pitanja za Rigu:
1.Kako si dosao do Latvije, privatno ili u sklopu nekog aranzmana?
2. Kako i gdje si kupio kartu za utakmicu?
Preko interneta je sigurno nisi mogao kupiti jer istih nije bilo u prodaji. Sve su poslali savezu u Sarajevo koji je poslije iste talio kako i kome je htio, ili, prosvijetli me dokazima u suprotno?
Znaci, imao si par solucija:
1. dolaziti organizovano iz Svedske, BiH ili sl i i imati obezbjedjenu ulaznicu u sklopu aranzmana.
2. krenuti individualno, pa kupiti komplet karata za utakmicu + koncert.
3. krenuti individualno i nadati se da ces uspjeti kupiti kartu kod svercera (pod sverceri podrazumjevam sve, i visak ulaznica koje je donio savez/turisticke agencije i sl iz BiH, i Kapo i njegovi puleni koji su poceli preprodavati ulaznice individualno na dan utakmice, kad su valjda prodali sve ulaznice za koncert).
Kad je mahalanje, molim precizan odgovor?
Neka dovedu i Cecu sve sa Arkanom sto se mene tice, jebe mi se ko to slusa i voli, ali je ogavno i protuzakonito ono sto su uradili u Rigi sa vezivanjem kojekakvih gluposti i otimanja para od raje koja vole repku, i prelaze hiljade kilometara zbog nje
!
Preko interneta je sigurno nisi mogao kupiti jer istih nije bilo u prodaji. Sve su poslali savezu u Sarajevo koji je poslije iste talio kako i kome je htio, ili, prosvijetli me dokazima u suprotno?
1. dolaziti organizovano iz Svedske, BiH ili sl i i imati obezbjedjenu ulaznicu u sklopu aranzmana.
3. krenuti individualno i nadati se da ces uspjeti kupiti kartu kod svercera (pod sverceri podrazumjevam sve, i visak ulaznica koje je donio savez/turisticke agencije i sl iz BiH, i Kapo i njegovi puleni koji su poceli preprodavati ulaznice individualno na dan utakmice, kad su valjda prodali sve ulaznice za koncert).
Neka dovedu i Cecu sve sa Arkanom sto se mene tice, jebe mi se ko to slusa i voli, ali je ogavno i protuzakonito ono sto su uradili u Rigi sa vezivanjem kojekakvih gluposti i otimanja para od raje koja vole repku, i prelaze hiljade kilometara zbog nje
- Thinker
#457 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ja sam putovao u turistickom aranzmanu, sva gostovanja repke u zadnja dva ciklusa radim na isti način. Hotel prijevoz i karta included.Timotije wrote:@Thinker-u imam par pitanja za Rigu:
Neka dovedu i Cecu sve sa Arkanom sto se mene tice, jebe mi se ko to slusa i voli, ali je ogavno i protuzakonito ono sto su uradili u Rigi sa vezivanjem kojekakvih gluposti i otimanja para od raje koja vole repku, i prelaze hiljade kilometara zbog nje!
-
Timotije
#458 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Pa sto onda trcis da repliciras o stvarima za koje ne znas!Thinker wrote:Ja sam putovao u turistickom aranzmanu, sva gostovanja repke u zadnja dva ciklusa radim na isti način. Hotel prijevoz i karta included.Timotije wrote:@Thinker-u imam par pitanja za Rigu:
Neka dovedu i Cecu sve sa Arkanom sto se mene tice, jebe mi se ko to slusa i voli, ali je ogavno i protuzakonito ono sto su uradili u Rigi sa vezivanjem kojekakvih gluposti i otimanja para od raje koja vole repku, i prelaze hiljade kilometara zbog nje!
Ja idem uvijek individualno i znam o cemu pricam.
U rigu nas je islo 6, od toga dvije zene (ne i moja) i naravno da je prevagnula varijanta sa jebenim koncertom, nikad nisam ispao veci idiot u zivotu, gledati onih pola sata dok nisam izasao, Tifu kako psuje i baljezga gluposti...
Zato sam se i zarekao, nikad vise ne kupovati kod ovih "svercera" pa makar utakmicu odgledao u prvoj kafani do stadiona.
Sve su karte otisle savezu i onda su oni krenuli u manipulaciju sa svojim poslovnim partnerima.
Nije se nigdje mogla individualno kupiti ulaznica, preko neta ili na salteru na stadionu i to je poenta cijele price!
Hocu samo, da kao sav normalan svijet, kupim ulaznicu preko interneta ili da stanem u red pred salterom!
- Thinker
#459 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Šefe, danas jedino na utakmice PL možeš bahnuti na stadion na dan utakmice. Ni meni se ne placaju neki precjenjeni hoteli i aranzmani i znam da agencija na meni zaradjuje ali to mi je najlakše. Dakle ja sam tvrdio da NS nema ništa sa organizacijom koncerata niti sa vezivanj koncerata za utakmize repke a bio sam na većini gostovanja posljednjih godina.
-
mezzo95
#460 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Karte za rigu i sad za kaunnas idu u paketu koncert i tekma. AKO je organzator dobio ulaznice preko nekog u savezu, onda imamo veliki problem, i nekom se treba majke najebati (nekom iz saveza). Ako je lik podmazivajuci dobio karte preko latvijskog/ a sada litvanskog saveza, onda se treba njima majke najebati. Ako ijedan pravi navijac ostane bez karte za tekmu, a jedini mu je nacin dobiti ako uzme i kartu za koncert, onda poslije tekme treba otici na koncert, roknut par baklji i suzavac na vrata, rokat sto zastitare, sto shabane, i to je to.
- Thinker
#461 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ja sam u cetvrtak uplatio paket za Litvaniju. Nema nikakvog koncerta ali nije jeftino.
- DonVitoCalcio
#462 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Jeli istina da Lit. savez nece pustiti u online prodaju karti
Litv-BIH.
- Ja_Ja
#463 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Pa dali su nasem savezu pola stadiona (4000 karti). Nisu budale da nam daju i drugu polovicu. Hoce i oni da vide zvijezde.
- Eskimko
#464 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
[quote="Timotije"]@Thinker-u imam par pitanja za Rigu:
Timotije lupas ko maxim po diviziji...evo naprimjer ja i jos bruku raje odavde iz Norveske je islo u Rigu i to kupljenim ulaznicama preko interneta i uopce neznam odakle ti taj info ne da je bilo moguce kupiti preko interneta nego si mogao da biras hocesli da ti karte salju kuci ili da ih pokupis tamo. Nadalje na taj famozni koncertu Rigi nisam isao ali imam raju koja je isla i kod kojih su dojmovi bili podijeljeni..Znaci ko je htio ici isao je ko nij enije ni morao. Isto tako nekontam ici sad ni ovaj Halidov jer moje osobno misljenje je da je bolje biti sa rajom na nekom trgu kao npr sad u Slovackoj prije tekme.
To sto neko zaradjuje koncertima me se uopce netice dokle god je to na dobrovoljnoj osnovi...ali mi nebi bili mi kad nebi naprdivali bezveze cuj da neko uslovljava laznicu koncertom.....
Timotije lupas ko maxim po diviziji...evo naprimjer ja i jos bruku raje odavde iz Norveske je islo u Rigu i to kupljenim ulaznicama preko interneta i uopce neznam odakle ti taj info ne da je bilo moguce kupiti preko interneta nego si mogao da biras hocesli da ti karte salju kuci ili da ih pokupis tamo. Nadalje na taj famozni koncertu Rigi nisam isao ali imam raju koja je isla i kod kojih su dojmovi bili podijeljeni..Znaci ko je htio ici isao je ko nij enije ni morao. Isto tako nekontam ici sad ni ovaj Halidov jer moje osobno misljenje je da je bolje biti sa rajom na nekom trgu kao npr sad u Slovackoj prije tekme.
To sto neko zaradjuje koncertima me se uopce netice dokle god je to na dobrovoljnoj osnovi...ali mi nebi bili mi kad nebi naprdivali bezveze cuj da neko uslovljava laznicu koncertom.....
Last edited by Eskimko on 21/09/2013 20:44, edited 1 time in total.
- Eskimko
#465 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Care moj moguce je da ima i taj "paket" ali isto znam da svako moze kupiti i kartu bez da ide na koncert ...bar za ove iz Svedske..nedami se sad traziti link ali ako si zainteresovan mogu ga potraziti gdje se moze kupiti i samo karta,a to sa koncertom je valjda za one koji se hoce obezbjediti jer koliko sam skonto radi se o nekoj diskoteci gdje nema puno mjesta zanaci da ima kandidata i za taj i takve aranzmane..mene osobno interesuje samo pobjeda nase repke i zajednicko slavlje sa vecinom raje a ne nekakav koncert za manji broj raje....olje bi bilo da se trazila dozvola pa da to bude za sve vani ali cisto sumnjam da je takvo nesto izvodljivo posto se radi o radnom danu i nevjerujem da su litvanci tako velikodusni da nam pruze tu mogucnost ..prije ce biti da ce sve kafice i restorane zatvoriti ranije ko sad u slovackoj poslije tekme da se izbjegnu moguci neredimezzo95 wrote:Karte za rigu i sad za kaunnas idu u paketu koncert i tekma. AKO je organzator dobio ulaznice preko nekog u savezu, onda imamo veliki problem, i nekom se treba majke najebati (nekom iz saveza). Ako je lik podmazivajuci dobio karte preko latvijskog/ a sada litvanskog saveza, onda se treba njima majke najebati. Ako ijedan pravi navijac ostane bez karte za tekmu, a jedini mu je nacin dobiti ako uzme i kartu za koncert, onda poslije tekme treba otici na koncert, roknut par baklji i suzavac na vrata, rokat sto zastitare, sto shabane, i to je to.
- Edin H.
#466 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
@eskimko kao prvo ne govori covjeku da lupa, jer to nije primjeren nacin komunikacije, kao drugo ako se sjecam bile su ulaznice na internetu nekoliko dana i onda su zabranili da se kupuje van Latvije ili nesto slicno. Uopste nije poenta i koji ce ti klinac ulaznice, ako nisu u nasoj sekciji.
Pardon, OK je za simpatizere.
Bjezis od sustine, koju je timotije dobro objasnio, a to je da prave cirkus sa ovim seljackim koncertima od fudbalske reprezentacije, daju kojekakvim sumnjivim organizatorima ulaznice, a onda je do preostalih jako tesko doci.
Niti sam isao na koncert, niti mi je padalo na pamet, a necu ni u Litvaniji.
Bjezis od sustine, koju je timotije dobro objasnio, a to je da prave cirkus sa ovim seljackim koncertima od fudbalske reprezentacije, daju kojekakvim sumnjivim organizatorima ulaznice, a onda je do preostalih jako tesko doci.
-
Timotije
#467 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Vjerujem ti na rijec. Onda sigurno imas i povratni mail, sve sa kartom u PDF ili nekom drugom formatu, potvrdu uplate preko neta, bilo sta,cisto da ti skroz povjerujem!?Eskimko wrote:Timotije wrote:@Thinker-u imam par pitanja za Rigu:
Ovdje, na ovim stranicama, se sedmicama pricalo i jadikovalo o tome kako nema karata,pa sto nam malo ne pomoze, brate u tudjini?
I da, pripazi malo na jezik, ima ovdje kodeks ponasanja!
Ok?
Last edited by Timotije on 21/09/2013 21:12, edited 2 times in total.
- Eskimko
#468 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Edin H. wrote:Kao prvo ne govori covjeku da lupa, jer to nije primjeren nacin komunikacije, kao drugo ako se sjecam bile su ulaznice na internetu nekoliko dana i onda su zabranili da se kupuje van Latvije ili nesto slicno. Uopste nije poenta i koji ce ti klinac ulaznice, ako nisu u nasoj sekciji.
Ma nemoj koji ceti racku ulaznice ako nisu u nasoj sekciji...ha sta rece pa ostade ziv,pa kako ti onda mislis dabi bilo izvodljivo ono sto se desi u sad slovackoj sto se desi u Rigi...da raja kupuje karte gdje stigne. Izgleda po tebi dok ima ulaznica za nas dio kupuj ako nema stopiraj...iskren da budem iznenadio sam se toj tvojoj konstataciji jer pratim ovaj forum podugo i koliko sam mogao skontati cest si na putovanjima i ti bi valjda trebao da neizvaljujes tako nesto.
Kazes bjezim od sustine pa care moj ja nigdje ne rekoh da trebaju ti koncerti ja rekoh da je bolje kad bi bilo nesto zajednicko za sve a ne poslije tekme u pelene kao u 90% slucajeva do sada. samo sam rekao da svako moze izabrati hoceli ici na taj dernek. I na kraju ljutio se ti ili ne za mene jeste lupanje ako neko govori za nesto sto nije tacno a to je u ovom slucaju da nije bilo moguce kupiti karte internetom. Ti rece moglo pa prestalo....ti bjezis od sustine de se izjasni jeli bilo moguce kupiti karte online ili ne i da zavrsimo ovo bespotrebno prepucavanje jer nisi ni 1% u pravu.
Last edited by Eskimko on 21/09/2013 21:17, edited 1 time in total.
- Eskimko
#469 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Timotije wrote:Vjerujem ti na rijec. Onda sigurno imas i povratni mail, sve sa kartom u PDF ili nekom drugom formatu, potvrdu uplate preko neta, bilo sta,cisto da ti skroz povjerujem!?Eskimko wrote:Timotije wrote:@Thinker-u imam par pitanja za Rigu:
Ovdje, na ovim stranicama, se sedmicama pricalo i jadikovalo o tome kako nema karata,pa sto nam malo ne pomoze, brate u tudjini?
I da, pripazi malo na jezik, ima ovdje kodeks ponasanja!
Care moj kupio i platio i tamo ih podigao u narvesen kiosku za mene havera i nasa dva sina...znaci nema potrebe da lazem vise se tresem sad za ovu tekmu u Litvaniji i kako nabaviti karte za tu tekmu jer su se pojavio info da ce nas savez dobiti 4000 i da nece biti internet prodaje...uostalom bilo ili ne ja sam avion i hotel platio tako da abd idem samo boze zdravlja pa makar je gledao i u prvom kaficu kako ti to rece jer to treba dozivjeti ako bude sve klapalo kako treba.
P.S za ono lupanje ko maxim po diviziji nisma mislio nista lose i da te vrijedjam ...vise sam to ono iz sege al et ako te uvrijedilo halali ako mozes
- Edin H.
#470 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
@eskimko kupis ulaznicu za koncert, pa ce biti i karta za utakmicu. 
-
Djubre_
#471 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Mogao si mi dati ban do pocetka sp u brazilu jbte.. bas na dvomecu sa slovackom 
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- vozač
#472 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Edin H. wrote:@eskimko kao prvo ne govori covjeku da lupa, jer to nije primjeren nacin komunikacije, kao drugo ako se sjecam bile su ulaznice na internetu nekoliko dana i onda su zabranili da se kupuje van Latvije ili nesto slicno. Uopste nije poenta i koji ce ti klinac ulaznice, ako nisu u nasoj sekciji.
ma sa kartama je opšte muljanje, ja sam za žilinu kupio karte preko centrotransa, karte od 15 eura(sjever) bile su 30 KM, karte od 20 eura (zapad) koštale su 50 KM, mi smo tražili skuplje karte od 20 eura i platili smo ih 50 KM, dakle 10 Km skuplje, na svakoj karti za zapad bilo je ime lutvić muamer, dakle lutvić i centrotrans su na svakoj karti od 50 KM (20 eura redovna cijena)uzimali 10 KM ... čista otimačina, ako su kupili 1000 karata zaradili su čistih 10 000, bez poreza i bilo čega
primjer drugi, imao sam mogućnost da za utakmicu u zenici sa slovačkom dobijem kartu za utakmicu, ali po cijeni od 80 KM, jer kupovina ulaznice u agenciji koja je partner centrotransa podrazumjeva da uz kartu moraš platiti i prevoz do zenice koji ti ta agencija organizuje iz jednog grada u BiH, da sad ne navodim detalje o kojem je gradu u Krajini riječ
dakle šta se radi, partnerska agencija centrotrans uzima karte od saveza i umjesto da ih u tom gradu prodaje po 40 KM, oni ucjenjuju raju da moraju doplatiti još po 40 KM njima za prevoz, ko da niko nema svog auta pa mora ići sa njima do zenice
zamisli da recimo u sarajevu čitavu noć čekaš, dođeš na red i u centrotransu ti kažu karta je 80 KM, 40 redovnih KM + mi ćemo te za 40 KM prevesti do Zenice, ili tako ili nema karte, šta je to nego čisti lopovluk i ja mislim da se BP još zadugo neće ni proširiti niti se napraviti da recimo prima 20 000 gledalaca jer bi time nestalo mogućnosti za lopovluke, ovako svi na kartama zarađuju i varaju
ja mislim da se u savezu i agencijama najviše obraduju kad se igra na nekim stadionima kapaciteta između 5 i 10000, to je fantastična mogućnost za ucjene navijača, jbg šta će te ucjenjivati u parizu na stadionu od 80 000 gdje možeš kupiti kartu kad god poželiš
-
Djubre_
#473 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nisam u toku teme nikako.. tek sam dosao.. jbte u slovackoj se napuni stadion.. u litvaniji se ocekuje i 10.000 pun stadion.. sto onda kod nas ocekivati.. hocu samo da kazem.. i nou camp u bosni, bi bio mali... jbg
- Eskimko
#474 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Dragi moj Edine ako to bude jedini izlaz vjerovatno cu to i uciniti naravno bez koncerta jer fakat nebi prekabulio da odem negdje i da se zabijem sa par stotina ljudi umjesto da proslavim to dugo cekano plasiranje na svjetsko prvenstvo sa vecinom negdje na otvorenom.Edin H. wrote:@eskimko kupis ulaznicu za koncert, pa ce biti i karta za utakmicu.
Care moj nema potrebe da spustas jer fakat nevidim potrebu za tako nesto ja sam samo htio reci za one koji neznaju a izgleda da i takvih ima da kad se karte puste u online prodaju ne ceka se danima nego se radi o satima da se kupe iste....ali eto po tei ja ispado samo simpatizer pa necu vise. Ostani ti meni ziv i zdrav i ako bogda da se nadjemo negdje i Vilnusu ili Kaunusa pa da popijemo nesto ebes nadapinjanje i spustanje....
p.s evo link ako neko hoce samo kartu...i da nema veze sa koncertom jer je ovo putnicka agencija da neispadne sad da reklamiram njih nego hocu samo da kezem da se nekad treba malo i potruditi a ne biti samo pasivan....a to da dans svako hoce ubit neku pinko nikakva novost nije..ocito ti nije poznat detalj da su sada u slovackoj ljudi ispred saveza prodavali karte od 20 e po 40 a kasnije sam cuo i po 60.....svako lovi u mutnom
http://svefeste.tictail.com/product/lit ... a-uktamicu
- nKrkan
#475 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
A jel mi ovo igramo poslije Grka utakmicu u Litvaniji po localnom vremenu