N1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
milojicabrzi

#451 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by milojicabrzi »

Nije narod glup, nego se ne bave svi profesionalno televizijom i produkcijom...

Evo, kladim se da više od 90 posto ljudi na ovom forumu ne zna sta znaci "afilijent", a onaj ko zna, to mu je 100% usko vezano za posao :D

Baratam sa vise desetina strucnih izraza iz vise oblasti kojima se bavim, pa nikada ljudima koji nisu iz struke, ne nabijam na nos, sto ne znaju sta znaci "ostinato fraza", vec objasnim narodnim jezikom.

Ali ovo je Balkan, pa i medicinska sestra kada nauči tri izraza na latinskom, ne možeš od nje živjeti kol'ko je stručna.

Oni su se sami furali da su CNN na ovim prostorima, pa je zbog toga i kod većine građana, ostalo u podsvjesti da su CNN ili neka njegova filijala :bih:
navedeni

#452 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by navedeni »

Ako nisu CNN ne znaci naravno da nece biti dobra informativna televizija, mogu biti odlicni :thumbup:
milojicabrzi

#453 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by milojicabrzi »

Mislim da neće...

Znajući strukturu ljudi, već vidim da će morati raditi stand-up u svakom prilogu, imati u vijesti dvije strane+ neovisnog analitičara
Dzontra_Volta

#454 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by Dzontra_Volta »

milojicabrzi wrote:
Znajući strukturu ljudi, već vidim da će morati raditi stand-up u svakom prilogu, imati u vijesti dvije strane+ neovisnog analitičara
I šta je ovdje problem!? Valjda bi tako i trebalo raditi, a ne uvijek jednostrane informacije i lični komentari novinara (koje niko ništa nije pit'o).

A što se tiče afilijenta, koliko vidim, uz njihov logo stoji i logo CNN-a i sigurno se ne mogu trpati u koš sa još nekim domaćim televizijama poput Hayata i sl. Možda tih afilijenata ima 1000 i kusur, ali koliko kontam, ovi su jedini regionalni partner CNN-a na ovom području.
CNN ne mora više otkupljivati prava na priloge iz regiona, to će za njih raditi N1. I obratno, N1 će preuzimati njihove priloge, dokumentarce i sl. Bar koliko sam ja shvatio.

Image
MTV

#455 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by MTV »

FOTO: Medijski gigant u centru Sarajeva do kraja oktobra u eteru

News televizija N1 emitiranje programa započet će do kraja mjeseca oktobra, potvrđeno je danas iz sarajevskog sjedišta regionalnog partnera američkog CNN-a.

U prostorijama ove kuće održano je druženje s novinarima - Open door day, a čelni ljudi N1 ponosno su predstavili kompletan ''pogon'', objasnivši sistem po kojem će funkcionirati.

TVN1 u Bosni i Hercegovini predvodi Amir Zukić, a kako je pred novinarima kazao, sve tehničke i kadrovske pripreme okončane su prije nekoliko sedmica, ali je zbog ozbiljnosti projekta i praktički nepostojanja prostora za greške, termin izlaska u eter odgođen za drugu polovinu oktobra.

Značaj dolaska CNN-a

''Naše tehničke mogućnosti dopuštaju nam živo javljanje čak 12 reportera istovremeno. Mislim da to nikad niko u regiji nije napravio. Željeli smo na jednom mjestu okupiti najbolje ljude iz najboljih redakcija i mislim da smo odradili odličan posao'', kazao je Zukić, potcrtavši značaj dolaska CNN-a na domaće tržište.

Rusmir Nefić, direktor produkcije i programa TVN1, pričao je o kvalitetu tima koji bi od ove kuće trebao načiniti jedan od najrespektabilnijih medija u regiji.

''Ideja je bila u svakoj zemlji uzeti sve ono najbolje. Mislim da smo u tome uspjeli. Ovo je mlad tim u sve tri redakcije (Sarajevo, Zagreb, Beograd) i dnevno ćemo proizvoditi 14 sati programa'', rekao je Nefić.

Savić, Jelin, Vučetić, Krivošija, Sekulić...

N1, dakle, ima tri regionalna centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, od kojih svaki ima svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mob platformu. Sva tri studija će proizvoditi tri odvojena lokalna sadržaja koji će se spajati u jedan regionalni program kada su u pitanju informacije koje budu interesirale publiku u sve tri zemlje. Program će činiti najnovije vesti, “hard-talk“ i “soft-talk“ emisije, kvalitetan jutarnji program, sportski sadržaj i serijali preuzeti od CNN-a.
N1 u BiH predvodi Amir Zukić, a njegovi prvi saradnici su Suzana Stambol i Kenan Ćerimagić. Među producentima, prezenterima i reporterima N1 u BiH su provjereni profesionalci, kao što su Darko Savić, Tina Jelin, Milica Vučetić, Amir Krivošija, Tatjana Sekulić i mnogi drugi.

E.A., Radiosarajevo.ba (radio sarajevo)

Image
Image
Image
Image
Image

Po meni najbolje slike sam stavio a ima ih jos na ovom linku ispod (radio sarajevo)
http://radiosarajevo.ba/novost/168227/f ... ra-u-eteru
denizli

#456 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by denizli »

Pa TV Vogosca ima veci studio :-)
denizli

#457 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by denizli »

Ovo su sve nedovrseni novinari.
navedeni

#458 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by navedeni »

Wowwwwwww, 5 televizora (u slovima: p e t ) :lol: :lol: :lol: :lol: medijski giganti
archi_a

#459 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by archi_a »

Ako je informacija tacna i provjerena. Ako nas ne budu lagali. Ako budu brzi u izvjestavanju. Dovoljno je i tri tv-a u studiju. To nece umanjiti kvalitet. ;)
navedeni

#460 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by navedeni »

archi_a wrote:Ako je informacija tacna i provjerena. Ako nas ne budu lagali. Ako budu brzi u izvjestavanju. Dovoljno je i tri tv-a u studiju. To nece umanjiti kvalitet. ;)
Sto bi nas lagali? Nece lagati, ne laze ni TV KISS. Da Bog da otvorilo se jos 100 televizija i svaka zaposlila po 100 ljudi, to je 10.000 uposlenih, fali Bakiru jos onda 90.000 kad otvori jos 100 televizija, tri je otvorio vec AJB, TV1 i Face TV, Dodik N1 i sad idemo daaaaalje
Dzontra_Volta

#461 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by Dzontra_Volta »

navedeni wrote: Dodik N1 i sad idemo daaaaalje
DaffyDuck wrote:
navedeni wrote:Pa Od uplata za kampanju snsd-a sto je bn u dnevniku objavio, 50.000 hiljada od telemacha
ima li negdje link, nesto?
Kao da namjerno ne vidiš neke postove?
zaluzinna

#462 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by zaluzinna »

"Naše tehničke mogućnosti dopuštaju nam živo javljanje čak 12 reportera istovremeno. Mislim da to nikad niko u regiji nije napravio. Željeli smo na jednom mjestu okupiti najbolje ljude iz najboljih redakcija i mislim da smo odradili odličan posao'', kazao je Zukić, potcrtavši značaj dolaska CNN-a na domaće tržište.

e, bas bih voljela vidjeti kako izgleda javljanje 12 reportera ISTOVREMENO! :-)
todd_smith

#463 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by todd_smith »

denizli wrote:Ovo su sve nedovrseni novinari.
Pa otprilike jesu.

2-3 su kvalitetni, ostali ili tek usli u vode ili nisu imali gdje drugo pa preko veze upali

Danas im je bio onaj open door, `nako, nista posebno, iskreno ne vidim da ce biti aktivni sljedece godine
navedeni

#464 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by navedeni »

Dzontra_Volta wrote:
navedeni wrote: Dodik N1 i sad idemo daaaaalje
DaffyDuck wrote:
navedeni wrote:Pa Od uplata za kampanju snsd-a sto je bn u dnevniku objavio, 50.000 hiljada od telemacha
ima li negdje link, nesto?
Kao da namjerno ne vidiš neke postove?
Nazovi BN pa pitaj link, ja ne gledam BN, samo Face TV
navedeni

#465 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by navedeni »

zaluzinna wrote:"Naše tehničke mogućnosti dopuštaju nam živo javljanje čak 12 reportera istovremeno. Mislim da to nikad niko u regiji nije napravio. Željeli smo na jednom mjestu okupiti najbolje ljude iz najboljih redakcija i mislim da smo odradili odličan posao'', kazao je Zukić, potcrtavši značaj dolaska CNN-a na domaće tržište.

ALJ i TV1 imali 11 u isto vrijeme na videozidu, BHT 10, Face 6, kao to nesto posebno :lol:
milojicabrzi

#466 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by milojicabrzi »

Jos samo da se uspostavi N1 standard i da dodje Almira Husejnovic, gdje ce im biti kraj...
BHF_Manijak

#467 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by BHF_Manijak »

navedeni wrote: fali Bakiru jos onda 90.000 kad otvori jos 100 televizija, tri je otvorio vec AJB, TV1 i Face TV,
Pa i ti si hajrov'o sto Bake otvroi AJB, na njihovom si platnom spisku, tako da ne znam sto se zalis na Baketa? 8-) I ne kontam ti ovo "otvorio", pa nije AJB mahalska TV da je Bakir otvara...
navedeni

#468 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by navedeni »

BHF_Manijak wrote:
navedeni wrote: fali Bakiru jos onda 90.000 kad otvori jos 100 televizija, tri je otvorio vec AJB, TV1 i Face TV,
Pa i ti si hajrov'o sto Bake otvroi AJB, na njihovom si platnom spisku, tako da ne znam sto se zalis na Baketa? 8-) I ne kontam ti ovo "otvorio", pa nije AJB mahalska TV da je Bakir otvara...
Ne zalim se, dobro nam je, I N1 ce biti dobra televizija bez sumnje, iako smo prezasiceni news programom
StupskaBitanga

#469 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by StupskaBitanga »

milojicabrzi wrote:Jos samo da se uspostavi N1 standard i da dodje Almira Husejnovic, gdje ce im biti kraj...
da nam zaljulja na stolici
zaluzinna

#470 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by zaluzinna »

navedeni wrote:
zaluzinna wrote:"Naše tehničke mogućnosti dopuštaju nam živo javljanje čak 12 reportera istovremeno. Mislim da to nikad niko u regiji nije napravio. Željeli smo na jednom mjestu okupiti najbolje ljude iz najboljih redakcija i mislim da smo odradili odličan posao'', kazao je Zukić, potcrtavši značaj dolaska CNN-a na domaće tržište.

ALJ i TV1 imali 11 u isto vrijeme na videozidu, BHT 10, Face 6, kao to nesto posebno :lol:

nisam mislila na video zidu, jer ih na njemu moze biti i 50...
ali ISTOVREMENO da se javljaju, nema sanse.... :wink:
m_l

#471 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by m_l »

milojicabrzi wrote:Jos samo da se uspostavi N1 standard i da dodje Almira Husejnovic, gdje ce im biti kraj...
Je li snimila novi spot? :mrgreen:

Kad se sjetim BHT-a. Javni servis. :-)
twingo

#472 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by twingo »

12 javljanja reportera uopšte nije teško realizirati, BH Telecom ima optiku, priključiš se na nju, uzmeš neke dekodere i eto ti 12 javljanja uživo...Ali vrijedi sačekati pa vidjeti kako će sve izgledati. Pitanje je samo koliko će ljudima biti zanimljivo gledati otvaranje informativne emisije sa prilogom iz Crne Gore ili Srbije ako bude zanimljivih stvari iz BiH koje bi mogle pasti u drugi plan???
sebija

#473 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by sebija »

denizli wrote:Ovo su sve nedovrseni novinari.
Haj sve to ali kome ovi pričaju o "DOLASKU CNN-a"?

Da je ovo CNN zvao bi se CNN a ne privatna firma N1.

Što ne mogu seljačke politike.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#474 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by -LIBERO- »

Znaci nista na HS-u od ove TV?
navedeni

#475 Re: N1-Balkanski CNN u vlasništvu United Group (Telemach,SBB

Post by navedeni »

Ako korumpiraju konkurencijesko vijece i desi se jos jedna velika srpska pljacka onda ce Telemach kupiti HS, pa ce biti i N1 u HS :bih:
Post Reply