Popis 2013 - nezgodna pitanja

Locked
JohnnyS

#451 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by JohnnyS »

Taman ću njih slušat... :D
vivaldi

#452 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by vivaldi »

JohnnyS wrote:

sreca pa su brzo povukli tu informaciju. ovakve poruke su besmislene totalno
Basvod

#453 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Basvod »

direstraits0078 wrote:Pogledaj malo bolje. :lol:

Da ti pomognem, na koricama: Bosna i Hercegovina. I na svakoj strani izmedju korica.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Strana 32, pod d) : nosilac ovog pasosa je drzavljanin Bosne i Hercegovine. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Ili ukratko, Bosanac si od glave do pete. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Pise Bosna i Hercegovina
Al Bosanac ne pise a boga mi ni Hercegovac.
JohnnyS

#454 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by JohnnyS »

vivaldi wrote:
JohnnyS wrote:

sreca pa su brzo povukli tu informaciju. ovakve poruke su besmislene totalno
aj što pozivaju da se izađe na popis, to je za pohvalu, al sugerirati kako se popisati to je skandalozno. I još mogu i nekako razumjet da se poziva da se izjasni netko kao Hrvat, ali da službeno tijelo članice Europske unije pretpostavlja da je netko tko se smatra Hrvat automatizmom i katolik, to je van svake pameti.
Great Cornholio

#455 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Great Cornholio »

JohnnyS wrote: pretpostavlja da je netko tko se smatra Hrvat automatizmom i katolik, to je van svake pameti.
Pa to je tako u 99,9 % slučajeva, isti je slučaj i sa Bošnjacima i islamom, i Srbima i pravoslavljem, vjeroispovijest je u BiH glavni uzrok podjele njenih državljana, da u BiH vjera nije = nacija, ne bi toliko nacija, ne bi bilo svađa, sukoba, netrpeljivosti među njenim građanima koji se objektivno razlikuju samo po tome u kojeg "boga" vjeruju.
vivaldi

#456 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by vivaldi »

JohnnyS wrote:što pozivaju da se izađe na popis, to je za pohvalu
slazem se, mada je sam odaziv obavezan po zakonu.

ove razne kampanje mogu samo sjebati rezultate koji nam trebaju, a ni popis nije jeftin.

dobro je sto, bar do sada, ovi iz vlasti nisu usli u ove kvazi kampanje, jer bi to onda vjerovatno moglo sjebat kvalitet informacija
bogumila

#457 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by bogumila »

JohnnyS wrote: aj što pozivaju da se izađe na popis, to je za pohvalu, al sugerirati kako se popisati to je skandalozno. I još mogu i nekako razumjet da se poziva da se izjasni netko kao Hrvat, ali da službeno tijelo članice Europske unije pretpostavlja da je netko tko se smatra Hrvat automatizmom i katolik, to je van svake pameti.
Ma neko je napis'o dobar komentar tamo ispod ovog clanka, nesto u smislu "samo debil moze pokusat reci drugoj osobi koje je ta druga osoba vjere".
travnik

#458 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by travnik »

JohnnyS wrote:

Koje licimjerje ovih portala!!!??? Taj isti Državni ured za Hrvate izvan RH je ove godine donirao ustanovama u BiH oko pet milijuna KM. To naravno nema u medijima, ali imaju ovakve izjave. Donirana je oprema za bolnice (Mostar, Livno, Nova Bila, Orašje, Jajce) u kojima se liječe građani BiH i koja je postala vlasništvo ustanova iz BiH. Pored bolnica podržano je i niz drugih projekata kao što je Mediteran film festival i sl., što je svakako plus za kulturu BiH. O tome neće nitko pohvalno reći, ali o nekoj izjavi, negativno. I to kakva izjave, da se Hrvati izjasne Hrvatima...pa šta će drugo biti, Eskimi!?
Great Cornholio

#459 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

U BiH ima dosta onih koji će se izjasnit' ko 'rvati :lol:
Great Cornholio

#460 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

jadna je ova naša država, šta reći osim "E moj ummete :( :run:
CungaLunga

#461 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by CungaLunga »

travnik wrote:
JohnnyS wrote:

Koje licimjerje ovih portala!!!??? Taj isti Državni ured za Hrvate izvan RH je ove godine donirao ustanovama u BiH oko pet milijuna KM. To naravno nema u medijima, ali imaju ovakve izjave. Donirana je oprema za bolnice (Mostar, Livno, Nova Bila, Orašje, Jajce) u kojima se liječe građani BiH i koja je postala vlasništvo ustanova iz BiH. Pored bolnica podržano je i niz drugih projekata kao što je Mediteran film festival i sl., što je svakako plus za kulturu BiH. O tome neće nitko pohvalno reći, ali o nekoj izjavi, negativno. I to kakva izjave, da se Hrvati izjasne Hrvatima...pa šta će drugo biti, Eskimi!?
Bosanci katoličke vjeroispovijesti, ili Hercegovci-katolici :D
Kosmopoliti-Jugonostalgičari, urbanci-prava raja, imaju mnogo
mogućnosti... možda može i Hrvatijanac :D
Great Cornholio

#462 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Možda još samo zamoliti Boga da nam On pomogne pa da se rješimo nacionalizama zbog kojih smo trenutno jadni ovoliko koliko smo jadni :run:
CungaLunga

#463 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by CungaLunga »

Great Cornholio wrote:Možda još samo zamoliti Boga da nam On pomogne pa da se rješimo nacionalizama zbog kojih smo trenutno jadni ovoliko koliko smo jadni :run:
Pominješ Boga? Bošnjak si garant, pravi Bosanci su ateisti,
agnostičari u najgorem slučaju :D
Great Cornholio

#464 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

CungaLunga wrote:
Great Cornholio wrote:Možda još samo zamoliti Boga da nam On pomogne pa da se rješimo nacionalizama zbog kojih smo trenutno jadni ovoliko koliko smo jadni :run:
Nisam Bošnjak, zato što nisam musliman, ne bi mogao biti hrvat zato što nisam katolik, ni Srbin zato što nisam pravoslavac, a nisam ni Bosanac zato što nisam ateista, ja sam čistokrvni Ostali 8-)
Paranoid

#465 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Paranoid »

Great Cornholio wrote:
CungaLunga wrote:
Nisam Bošnjak, zato što nisam musliman, ne bi mogao biti hrvat zato što nisam katolik, ni Srbin zato što nisam pravoslavac, a nisam ni Bosanac zato što nisam ateista, ja sam čistokrvni Ostali 8-)
Image
bogumila

#466 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by bogumila »

LOL
Great Cornholio

#467 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Ovi što forsiraju Bosanstvo neće time ništa dobrog postići, jer kad bi se Bosanci ubacili u sadašnji nakaradni Ustav BiH mi bi time umjesto tri dobili četiri predsjenika Države, jedina normalna BiH bi bila BiH ravnopravnih građana, a ne naroda/nacija.

kakvi god rezultati popisa bili i dalje će oni koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, Srbi i Hrvati, biti oni koji će krojiti sudbinu ostalim građanima BiH, jedino rješenje da ova država prestane biti dikrimanatorska, je da se kreira Ustav po kojem se prilikom izbora za vladajuće strukture nebi uzimalo u obzir to da li se neko privatno izjašnjava kao Bošnjak, Srbin, Hrvat, Bosanac, Rom, Jevrej, Italijan ... da može postati premijer svako onaj ko ima džavljanstvo BiH i na izborima dobije dovoljno glasova da može doći na tu poziciju, ali izgleda da to niko u ovoj državi ne želi :)
Great Cornholio

#468 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Paranoid wrote: Image
Nemoj biti ljut brOto :D
direstraits0078

#469 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by direstraits0078 »

Basvod wrote:
direstraits0078 wrote:Pogledaj malo bolje. :lol:

Da ti pomognem, na koricama: Bosna i Hercegovina. I na svakoj strani izmedju korica.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Strana 32, pod d) : nosilac ovog pasosa je drzavljanin Bosne i Hercegovine. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Ili ukratko, Bosanac si od glave do pete. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Pise Bosna i Hercegovina
Al Bosanac ne pise a boga mi ni Hercegovac.

Pa smatram da mozes sam izvesti pridjev od imenice, vidim da ucestvujes na forumu. Nemoj sad da me demantujes i izjavis kako ne znas napraviti pridjev od imenice Bosna? Ili ako bas hoces Bosna i Hercegovina.

Da ti pomognem: nije Srbin (ili kako to neki vole reci Srbijanac), a nije ni Hrvat. :lol: A nije ni Eskim, mada je simpaticno.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Bosnjak
Bosanski
Musliman
Great Cornholio

#470 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Jašara svi slušaju, bez obzira na naciju, narodnost, vjeroispovjest ili političko opredjeljenje,i jedino Jašar može ujediniti BiH.

:run:
Great Cornholio

#471 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Neću više, ali moram samo još jednu za braću Ostale 8-)

:run:
MuaDib

#472 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by MuaDib »

Havatar wrote:Niko nije odgovorio na pitanja pa da ponovim:

1) Posto su Brkan i Stukan pretvorili proteste o JMBG iz protesta da se pomogne bebama u proteste da se pristane na pritiske Srba iz Republike Srpske i da se napravi jos jedan korak u podjeli Bosne zbog cega mislite da nece isto uraditi i sa ovim izjasnjavanjem kao Bosanac i da to nece postati jos jedan argument koji ce se koristiti protiv Bosne kao drzave :?:

2) Ako su glavni ideolozi Bosanstva Stukan i Brkan ucestvovali u pritisku da se usvoji nesto sto vodi daljoj podjeli Bosne zasto i dalje oni koji se izjasjavaju kao Bosanci pricaju kako su oni jedini koji su za cjelovitu BIH i kako ih nije sramota da to i dalje tvrde nakon sto se saznalo sta su ciljevi Stukana i Brkana :?:

3) Posto vecina onih koji kazu da ce se izjasniti kao Bosanci kaze da ce se tako izjasniti samo zato sto ih je sramota zbog nekog iz reda Bosnjaka kako to da ih nije sramota da budu u istom toru sa Stukanom , Brkanom, Krkanom i Tanjom "Bosankom iz Beograda" :?:

4) Da li su srednjovjekovni Bosnjaci bili ateisti, agnostici i ako nisu kakve oni veze imaju sa Bosancima ateistima i agnosticima iz 2013 ( a vecina koji su pisali na ovoj temi koji su rekli da ce se izjasniti kao Bosanci navode ateizam kao jedan od razloga) :?:

5) Da li je bilo ko od srednjovjekovnih vladara sebe nazvao Bosancem i kada se ta rijec prvi put pominje :?:
Odgovor Kulin ban dade, davne 1189:

U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu i v'sЪm' građam' Dubrov'čam' pravi prijatelj'biti vam'od'selЪ i do vЪka i pravi goj dr'žati s'vami pravu vЪeu dokolЪ s'm' živ.

//

U ime oca i sina i svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati sa Vama i pravo povjerenje, dokle budem živ.

Pa koliko vidim nije ban bošnjnski, već bosanski!
Basvod

#473 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Basvod »

direstraits0078 wrote:

Pa smatram da mozes sam izvesti pridjev od imenice, vidim da ucestvujes na forumu. Nemoj sad da me demantujes i izjavis kako ne znas napraviti pridjev od imenice Bosna? Ili ako bas hoces Bosna i Hercegovina.

Da ti pomognem: nije Srbin (ili kako to neki vole reci Srbijanac), a nije ni Hrvat. :lol: A nije ni Eskim, mada je simpaticno.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Bosnjak
Bosanski
Musliman
Znam.
Bosanski, hercegovacki, bosansko, hercegovacko...
Ti ocigledno ne znas sta je pridjev a bavio bi se lingvistickim peripetijama.
Havatar

#474 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by Havatar »

MuaDib wrote:
Havatar wrote:Niko nije odgovorio na pitanja pa da ponovim:

1) Posto su Brkan i Stukan pretvorili proteste o JMBG iz protesta da se pomogne bebama u proteste da se pristane na pritiske Srba iz Republike Srpske i da se napravi jos jedan korak u podjeli Bosne zbog cega mislite da nece isto uraditi i sa ovim izjasnjavanjem kao Bosanac i da to nece postati jos jedan argument koji ce se koristiti protiv Bosne kao drzave :?:

2) Ako su glavni ideolozi Bosanstva Stukan i Brkan ucestvovali u pritisku da se usvoji nesto sto vodi daljoj podjeli Bosne zasto i dalje oni koji se izjasjavaju kao Bosanci pricaju kako su oni jedini koji su za cjelovitu BIH i kako ih nije sramota da to i dalje tvrde nakon sto se saznalo sta su ciljevi Stukana i Brkana :?:

3) Posto vecina onih koji kazu da ce se izjasniti kao Bosanci kaze da ce se tako izjasniti samo zato sto ih je sramota zbog nekog iz reda Bosnjaka kako to da ih nije sramota da budu u istom toru sa Stukanom , Brkanom, Krkanom i Tanjom "Bosankom iz Beograda" :?:

4) Da li su srednjovjekovni Bosnjaci bili ateisti, agnostici i ako nisu kakve oni veze imaju sa Bosancima ateistima i agnosticima iz 2013 ( a vecina koji su pisali na ovoj temi koji su rekli da ce se izjasniti kao Bosanci navode ateizam kao jedan od razloga) :?:

5) Da li je bilo ko od srednjovjekovnih vladara sebe nazvao Bosancem i kada se ta rijec prvi put pominje :?:
Odgovor Kulin ban dade, davne 1189:

U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu i v'sЪm' građam' Dubrov'čam' pravi prijatelj'biti vam'od'selЪ i do vЪka i pravi goj dr'žati s'vami pravu vЪeu dokolЪ s'm' živ.

//

U ime oca i sina i svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati sa Vama i pravo povjerenje, dokle budem živ.

Pa koliko vidim nije ban bošnjnski, već bosanski!
Ne vidim da kaze Bosanac
cyprus

#475 Re: Popis 2013 - nezgodna pitanja

Post by cyprus »

krajnje vrijeme je da i ja počnem svijet uvjeravat da se trebaju izjasnit vako ko ja... Vidim svi se razletiti, samo ja pasivan :sad:
Locked