Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#451 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
jaH skime mi ovo diskutiramo sve internet jurišniCi

-
detroit-mercy
#452 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ne znam, sta pitasHrulj wrote:Znas ti jako dobro sta sam te pitao zato i odgovori.detroit-mercy wrote: Nije uopste, te koji su izvirivali iz transeja da opale tenk zoljom je vodilo nesto drugo, sigurno ne brkati koji se derao na njih, jer bi taj brkati dobio brzo odgovor. Nesto u stilu, pa eto kad si tolika manga opali ti.
Kod nas kad pocese placati hiljadu mara svapskijeh za unisteni tekda vidis kako se izlijece na tenk.
A za probijati transeje, dje si vidio da obicna pjesadija ide na transeje. Zna se ko se uvuce, razvali transeje pa onda prasinari dolaze da pokrpe liniju. Jedino u Ruskim filmovima posalju 100,000 vojnika na juris pa kom opanci kom obojci
.
Niti jedna vojna obuka ti nece dati motiv da nesto uradis, motiv dolazi iz drugih izvora: para, vjera, picka i dr. Eto ti odsluzis vojsku i nakon 10 godina se vracas u uniformu, vanredna situacija
- akcid
#453 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Pao bi na guzicu, ako ti odgovorimdetroit-mercy wrote:Prvo odgovori koji rod si bio u JNA i sta si radio tokom rata u BIH da bi mogli dalje da nastavljamo konverzacijuakcid wrote: Ne radi se o pukoj obuci nečega, rukovanja oružjem ili sl., već o uvođenju u raznorazne životne situacije, vještine preživljavanja, itd. Ako si kloc u vojsci, kloc si i u civilu..
Ali svejedno, nastavi se naduravati s drugim, ja ne želim, s tobom je besmisleno voditi raspravu
- Hajlac
#454 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Moraš biti ignorant pa ne znati da uzrok tog "problema" leži u trajnom zagađenju ekosistema (voda, hrana) vještačkim spojevima koji dovode do hormonalnih poremećaja od momenta stvaranja embrija. DDT, PCB, BPA, phtalati itd.Šveđanin wrote:Živa istina i veliki razlog za.escobar__ wrote:smanjio bi se broj tetkica na ulicama.
Nisam neko ko se fura na te mačo fazone, ali iz godine u godinu, sve veći i veći je broj tetkica i beskičmenjaka..
http://en.wikipedia.org/wiki/Endocrine_ ... disruptors
Džaba sto vojski i mačo očinskih odgojnih mjera kad je okolina sve zagađenija otrovima. Na to jos dodaš medije ciji kreatori dolaze iz zemalja najzagađenijih tim spojevima i eto ti magične kombinacije za ovakvo stanje.
Kratak je put do fašizma tj. "pročišćavanja" nacije
- aleckovic
#455 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ja sam za vracanje...
- Hajlac
#456 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
XeuX wrote:Tako se svima govori kad se ide u rat.Uvijek se kaže da je vojska za odbranu,nikad za napad.I amerikancima se govori da brane domovinu od Iračana,I Hitler je braio Njemce od jevreja itd.
Nigdje ne postoji ministarstvo napada,već samo ministarstvo odbrane.
Da bogdom nemamo nikako vojske onda se ne bi niko mogao regrutovati da se ide u rat.Jer za rat su uvijek potrebna 2 zla.
Hem ekonomija prne, svi se okrenu jedni protiv drugih - sto puta viđeno!
- Hajlac
#457 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ma to su sve stratezi i "pročišćivači" nacije baJThomas wrote:ako vas to loži, sami sebi navijajte sat u pola 6 i trčite i radite sklekove. ha ja. ali nećete.
-
Federalac1
#458 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
XeuX wrote:Tako se svima govori kad se ide u rat.Uvijek se kaže da je vojska za odbranu,nikad za napad.I amerikancima se govori da brane domovinu od Iračana,I Hitler je braio Njemce od jevreja itd.
Da bogdom nemamo nikako vojske onda se ne bi niko mogao regrutovati da se ide u rat.Jer za rat su uvijek potrebna 2 zla.
Za rat potrebna dva zla? Za rat je druže potrebno jedno zlo i to je kroz historiju tako.
Bosna i Hercegovina 1992 godine nije imala svoju vojsku, ali su njeni agresori imali zato su i klali i palili od Bijeljine do Prijedora
- Hajlac
#459 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Pa ONI su upravo ti koji stvaraju uslove za ratove huškaškom retorikom, mitologijama, dizanjem tenzija (sve dimne bombe za prikrivanje svog kriminala), samo malo skontaj koliko se svi oni lijepo slazu po (polu)privatnim sastancima "Prudovima" itd. sjeti se famoznog vezivanja zastava SDS-SDA-HDZ (svi iste predizborne slogane imali: Srpska/Muslimanska/Hrvatska stranka) i jake saradnje iza kulisa kako bi Komuniste i Reformiste skinuli s vlastimobile9 wrote:kako tudje interese zar bi ti mogao gledati da neko kolje tvoje najmilije ili komšije odnosno narod a ti preko granice.Tesla10 wrote:Mene ratovanje ne zanima, a Boga mi, ne želim ni vojsku služiti, pa vi o meni mislite šta želite. Ja želim da se obrazujem, da studiram, i ako Bog da da jednoga dana odem sa ovih prostora. Znam da će me sada svi ovdje poprijeko gledati, ali ja odlučujem o svome životu i niko više. A ja sigurno neću da ginem za tuđe interese i nečije fotelje, jer meni je puna kapa i ratovanja i svega. Mir nek' je sa svima vama.
I ja lično ne bi prstom pomakao radi političara bilo kojeg!
Ruku pod ruku išli. I dan danas iza kulisa su ruku pod ruku, upravo zbog održavanja na vlasti umjesto ćuze za kriminal.
Ginemo mi za političare samo toga (još) nismo svjesni!
- Hajlac
#460 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Great Cornholio wrote:Znači, ovoj državi treba organizovanija, opremljenija, i bolje vođena Civilna zaštita, treba država ( Civilna zaštita kao dio države) biti spremna da adekvatno reaguje na eventualne prirodne katastrofe (požare, poplave, zemljotrese ...) , a ne da se o tome razmišlja kad do tih katastrofa dođe.kockica_kockica wrote:
Ucinke civilne zastite smo vidjeli u vrijeme poplava, snijega u enormnim kolicinama i slicnim nepogodama kada su radili svi osim njih... Hodanje u novim odijelima ... Izbjegavanje rada.. Plakanje stranim organizacijama, ambasadama, i ostalim akterima koji daju ogromne novce nakon katastrofe nije rad, vec nerad ... i to veliki... ti ko fol referenti za civilnu zastitu, ne rade nista.... Na pitanje kakva im je strategija za slucaj xy su napisali da nemaju strategiju... Oni nemaju strategiju za spasavanje, rekonstrukciju i rehabilitaciju u slucaju katastrofe...
- BadCopy
#461 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Hvala bogu pa je ukinose.da se metiljam po prljavim krevetima u sobama kao u sabirnom centru u Ruandi neka hvala
- insomnia78
#462 Re: Odg: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ko god se sjeca pocetka rata i podrinja zna vrlo dobro da je dovoljno samo jedno zloFederalac1 wrote:XeuX wrote:Tako se svima govori kad se ide u rat.Uvijek se kaže da je vojska za odbranu,nikad za napad.I amerikancima se govori da brane domovinu od Iračana,I Hitler je braio Njemce od jevreja itd.
Za rat potrebna dva zla? Za rat je druže potrebno jedno zlo i to je kroz historiju tako.
Bosna i Hercegovina 1992 godine nije imala svoju vojsku, ali su njeni agresori imali zato su i klali i palili od Bijeljine do Prijedora
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk now Free
- mobile9
#463 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
svaka čast za video.radostan dan wrote:vojnim rokom protiv devijacija društveniJEH...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#464 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

kako bi vi meni gologuzi i Ćelavi kroz kanalizacijsku cijev punu suzavca puzali
-
Bodkin
#465 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
pici wrote:
kako bi vi meni gologuzi i Ćelavi kroz kanalizacijsku cijev punu suzavca puzali
-
radostan dan
#466 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
ne znam kako da ti kažem a da te ne razočaram, ja sam na strani ovog pederčića kikija...mobile9 wrote:svaka čast za video.radostan dan wrote:vojnim rokom protiv devijacija društveniJEH...
- Arteta
#467 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Gubljenje vremena.
- mobile9
#468 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
niko nije shvatio ovo kao što si ti, u ovom video klipu se ismijavaju tetkiceradostan dan wrote:ne znam kako da ti kažem a da te ne razočaram, ja sam na strani ovog pederčića kikija...mobile9 wrote:svaka čast za video.radostan dan wrote:vojnim rokom protiv devijacija društveniJEH...
- JThomas
-
radostan dan
#470 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
kako bolan tetkica? što je slikar, što neće u vojsku, što je...normalan?
bio sam ja u jna.
pa bolje ako su već riješili da nam uzmu godinu dan života, da su nas poslali da gdje kopamo, kosimo, zidamo, slažemo, prenosimo i šta ja znam, nego ono...
bio sam ja u jna.
pa bolje ako su već riješili da nam uzmu godinu dan života, da su nas poslali da gdje kopamo, kosimo, zidamo, slažemo, prenosimo i šta ja znam, nego ono...
- JThomas
#471 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
skontali rimljani ima nekih 2300 godina. strogo profesionalna i dobro plaćena vojska - a pučanstvo na javne radove. i od grada države zavladali tadašnjim poznatim svijetom.
- Hajlac
#472 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
UnscarD wrote:Ne bih vratio sluzenje vojnog roka jer sam pacifista po opredjeljenju ali bih uveo obavezno sluzenje drzavi BiH u trajanju od godinu dana i to obavezno za zene i muskarce.
Tu radnu snagu bih iskoristio sa puteve, zeljeznice, popravke svaga i svacega.
Svako bi mogao da odbije da sluzi tih obaveznih godinu dana ali bi to kostalo 20.000 KM. Posto bi bilo i takvih i to solidno, taj novac bi isao u budzet odnosno za nabavku materijala za te javne radove.
Prilikom zavrsetka svi bi imali neki zanat...neko frizer, neko gradjavinac, neko vozac...
Namjerno bih slao momke iz Zenice u Bijeljinu a djevojke iz Bijeljine u Tomislavgrad, da se upozna malo drugo i drugacije.
Za deset-dvadeset godina imali bi izmjesanu i neopterecenu generaciju koju bi politicari malo teze mogli uplasiti drugim i drugacijim te samim tim i malo teze manipulisati.
- Hajlac
#473 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Zokipfc wrote:iza_tebe_sam wrote:Ma vratiti ne samo zbog oružija , već napravi čovjeka od tebe , naučiš slušati , biti uredan , a ne napravi klošara sa brzim naočalama.
Bravo, samo tako! Kriticna masa nije potrebna u drustvu, vidjeli smo to 90ih kad su se sleperi sa oruzjem vozili do polozaja JNA a narod je tu istu vojsku podrzavao.
Vojska je najvece zlo na svijetu, ubija dusu covjeka i pravi ga pijunom.
Patriotizam je slijep i gluh.
-
detroit-mercy
#474 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Kako mislis to sa putevima i zeljeznicama, poslao bi znaci djecu od 18 godina da kopaju tunel VijenacHajlac wrote:UnscarD wrote:Ne bih vratio sluzenje vojnog roka jer sam pacifista po opredjeljenju ali bih uveo obavezno sluzenje drzavi BiH u trajanju od godinu dana i to obavezno za zene i muskarce.
Tu radnu snagu bih iskoristio sa puteve, zeljeznice, popravke svaga i svacega.
Svako bi mogao da odbije da sluzi tih obaveznih godinu dana ali bi to kostalo 20.000 KM. Posto bi bilo i takvih i to solidno, taj novac bi isao u budzet odnosno za nabavku materijala za te javne radove.
Prilikom zavrsetka svi bi imali neki zanat...neko frizer, neko gradjavinac, neko vozac...
Namjerno bih slao momke iz Zenice u Bijeljinu a djevojke iz Bijeljine u Tomislavgrad, da se upozna malo drugo i drugacije.
Za deset-dvadeset godina imali bi izmjesanu i neopterecenu generaciju koju bi politicari malo teze mogli uplasiti drugim i drugacijim te samim tim i malo teze manipulisati.![]()
- Hajlac
#475 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Pa da se "kvalitetnije" (iz ugla vojne strategije ovih sokolova koji bi se igrali ratovanja) poubijaju, eto zbog čega se potencira naoružavanje i bolja vojna spremnost.Ja Sam Odavle wrote:Zasto mislis da bi bilo ista drugacije nego sto je bilo za vrijeme JNA prije rata? I "za vrijeme nasih roditelja" je vojni rok u JNA bio obavezan.Gojeni H wrote:Podrzavam ideju uvodjenja obaveznog sluzenja vojnog roka.
Mi koji smo zemlji sluzili za vrijeme rata smo u istom tom ratu zamjerili nasim roditeljima sto su dozvolili da JNA postane srpska, policijski kadrovi disproporcionalno srpski, i stosta drugog.
{itd...}
Zasto mi se cini da ova tema vise govori o nekim "pripremema za novi rat"?
Bosni ne treba obavezni vojni rok, nego politicko rjesenje. Sa trenutnom korumpiranom generacijom politicara politicko rjesenje ne izgleda nadomak ruke, ali ne vidim kako bi to promijenio obavezni vojni rok.
Zvučaću pesimistično (ali takva i jesu vremena) pa čak pogrešno i huškački kada citiram:
Politika je produžetak Ekonomije drugim sredstvima
Rat je produžetak Politike drugim sredstvima
Novija Historija Povijesti pokazala je da je svaka ekonomsko-socijalna kriza prizvala upravo rat kao "rješenje" tj.
a) dimnu bombu od fundamentalnih greški sistema vrijednosti i
b) kako bi se prezaduzene zemlje ratnim 'resetovanjem' izvukle iz galube.
Ljudska "civilizacija" je na nezaustavljivom putu samouništenja, naravno uz "kolateralno" uništenje dobrog dijela ostatka flore i faune, tako da će vrlo brzo biti sve većih sukoba i otvorenih ratova. Uopšte ne moraju krenuti s Balkana ali svakako će i do nas po ko zna koji put doći to bezumlje ubijanja uz prekrštavanje, tekbiranje i pozivanje na grobove, patriotizam, odbranu "otadžbine"...
Meni kao pojedincu operisanom od torovskog rezonovanja i nepriljepljenom bilo za opijum zvani patriotizam bilo pricu o žrtvama(iako hem imam žrtava u bližoj porodici hem i sam proživjeh taj pakao) prosto ne pada na pamet doljevati ulje na vatru tj. učestvovati u novom međusobnom kasapljenju pod mitomanskim i/ili vjerski obilježenim zastavama.
Sto puta mi je draži i bliži Gandhi od Napoleona, Cezara i inih macho likova koji prosto uživaju u okršajima iako to rijetko javno priznaju. Rat im postane nešto nalik fetišu
Ne pričam na pamet niti šupljiram:
A mi u Bosni upravo ovakve stvaramo "profesionalizacijom" vojske i prešutnim aminovanjem ovih 'avanturističkih' ratnika po Afganistanu, Siriji, Iraku... Takvi će sutra, zbog svog "iskustva", biti neki novi istaknuti "heroji"...