To bi se prije moglo njemu desit, obično muškarci hoće da „prožive“ (inače imaju u tome hiljadugodišnje iskustvoalkalna_baterija
Možda jednostavno smatra da je premlada da se tako čvrsto veže za nekoga, hoće da protutnji, proživi neke stvari u životu (pri tome ne mislim na kurvaluke i tome slično), da gura naprijed u životu, a osjeća se kao da je sputavaš? Tužna je jer nije lahko izabrati između sebe i osobe koju voliš, ali ona je odlučila da je ipak sama sebi preča? Kolike su šanse da se ovo desilo ustvari?“
„Ama čovječe, ne može ti to neko onako hladno reći, bez obzira na sve, i koliko god se neko kleo u iskrenost, za neke stvari ne možeš biti do kraja iskren. Nijedno žensko ti neće reći: "Znaš, ja bih malo da proživim, a ti me sputavaš, hoću malo slobode, hoću da napredujem u životu, hoću na Mars", nebitno šta već hoće; teško je nekome reći da tvoji planovi u skorijoj budućnosti ne uključuju njega.
mene to asocira ne neka površna zadovoljstva, recimo na „čopor“ napucanih djevojaka u diskoteci ili turbo-folkoteci uz egzotično piće koje je platio neki džek, koje su tu sa ultimativnim ciljem da ne budu osvojene, ali da se „ludo zabave“ provocirajući pri tom muški svijet, izazovnom odjećom i densanjem, izazivajući, zavlačeći i odbijajući udvarače pretvarajući se pri tom da im je dosadno, ... jer tako se najbolje boosts ego
Ako je posrijedi ovo prvo onda joj ne treba smetati u njenoj namjeri da „proživi“ i da nešto vrijedno zamjeni prizemnom motivacijom, a ako se pod proživljavanjem misli ovo drugo onda ne vidim opravdan razlog da ti planovi ne uključuju i partnera.
Ja ovo po sebi ispričah...
Kad već spominješ stvarna iskustva, znam za iskustvo momka koji je očekivao da će „proživjeti“ poslije duge veze, dao se u to i išlo ga je fenomenalno, gledajući izvana, ... imao je nevjerovatan prolaz kod zgodnih djevojaka, koje je mjenjao čim veza nije išla sasvim glatko, brz i zabavan život i mnogi su mu zavidili, ... da bi sve to naglo prekinuo, jer je proživljavajući to iskustvo shvatio da je sve to površno i lažni sjaj i da ništa ne vrijedi u odnosu na pravu ljubav iz prve veze
Danas se mnogi zaklinju na neobavezivanje. Zašto se zakopati s jednim momkom/curom kad ih ima toliko puno, samo treba istražit tržište, kao kad je u pitanju roba iz supermarketa, ... I ovdje u 9 od 10 komentara savjet je da treba prekinut što prije, jer ima ih toliko i bolja ga najvjerovatnije čeka iza prvog ćoška