johntra wrote:
Ali eto, ti meni sad ispadaš pravi paćenik...voziš Japanca, a ovamo svršavaš na njemačke modele...je li to VW sad bolji i od Toyote ili sam nešto prespavao?
ja barem znam šta vozim, a šta neću nikada voziti, niti mi mišljenje formiraju oglasi u Njemačkoj ni bh. kupci, koji sami sebe lažu...
Pa zavisi koji model gledas.

Za mene je BMW broj 1, a ako nemam sredstava za njega onda Japanci, Mazda 6, Toyota Avensis, da Honda ima zastupnika kod nas onda i Honda Accord. Da se smijem usuditi zbog rizika od kradje u obzir bi dosao i Passat bas zbog ovog jednog kojeg imamo u porodici i koji me odusevio.

Iz kompaktne klase mi se nista od Japanca ne svidja nista na izgled, tu su oni po meni previse slobodni. Mislim na mjenjacki "most" u Aurisu i komplet unutrasnjost na predzadnjem Civicu. Ja volim smiren dizajn, ne volim igrarije.
Fazon je sto ja nemam favorita, osim BMWa

(a i na njega gledam realno), i eventualno malko preferiram Japance jer me ovaj dosad pravo dobro sluzi, a i probao sam neke od gore navedenih koji su mi se isto pokazali pravo dobri.
S druge strane ti i drug Citroen s previse naklonosti gledate na Fiat i Talijane generalno, i Citroen, kako ti kazes "svrsavate", onako kako ja to nikako ne mogu razumjeti, jarane imas svoj zivot, ti volis nesto, neko voli nesto drugo, uredu je.
Ja hvala Bogu imam ispunjen i privatni i poslovni zivot tako me te gluposti ne zamaraju.