Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Seawolf wrote:U X-klasu sa dizel V6 3.0 Mercedes-BenzOM 642 motorom će ići MB 7G-TRONIC automatski mjenjač i MB permanentni pogon na sva 4 točka.
To sam čuo i nije mi jasno kako se isplati imati dva paralelna velika dizela po Euro 6d normi.
"Stari" V6 dizel OM 642, radne zapremine 2.987 ccm se proizvodi za ugradnju u komercijalna vozila (što pored SPRINTERa 319 cdi i 519 cdi, uključuje i novu X 350 d 4MATIC).
Novi redni šestocilindrični dizel OM 656, radne zapremine 2.925 ccm i najveće snage 210 kW (286 PS) i 250 kW (340 PS) se proizvodi za ugradnju u putničke automobile.
jefferson wrote:
Koliko sam ja skuzio Mercedes nije bas nesto poletan da dijeli sa Nissanom svoje najbolje stvari.
Evo ovdje je upravo Nissan predstavio novu Armadu na Patrolovoj platformi i 7G mjenjacem. Znaci od 9G nema nista.
Doduse nije samo mjenjac, jos dosta toga je MB uvalio Nissanu sto je staro jedno 10-tak godina, pa i vise.
Koristi Infiniti i Mercedesove automatike no samo u kombinaciji sa Mercedes motorom.
Ja ovdje ne vidje automatika sa 7 stepeni iz Armade niti Armadu na spisku.
Vidio sam CVT (koji je najobicnije smece i koji je zavio Nissan u crno ovdje zadnjih deset godina).
jefferson wrote:
Koliko sam ja skuzio Mercedes nije bas nesto poletan da dijeli sa Nissanom svoje najbolje stvari.
Evo ovdje je upravo Nissan predstavio novu Armadu na Patrolovoj platformi i 7G mjenjacem. Znaci od 9G nema nista.
Doduse nije samo mjenjac, jos dosta toga je MB uvalio Nissanu sto je staro jedno 10-tak godina, pa i vise.
Koristi Infiniti i Mercedesove automatike no samo u kombinaciji sa Mercedes motorom.
Ja ovdje ne vidje automatika sa 7 stepeni iz Armade niti Armadu na spisku.
Vidio sam CVT (koji je najobicnije smece i koji je zavio Nissan u crno ovdje zadnjih deset godina).
Upravu je @kidney. Armada je bazirana na platformi i mehanici vozila Nissan Frontier/Navara, kao i Mercedes-Benz X-Klasa kada ima ugrađene Nissan motore.
U sva ta vozila se ugrađuje spomenuti Jatco automatski mjenjač sa 7 + 1(R) stepeni prenosa.
Mercedes-Benz automatski mjenjač 7G-TRONIC ima 7 + 2(R) stepeni prenosa i po tome se mogu razlikovati.
Upravu je @kidney. Armada je bazirana na platformi i mehanici vozila Nissan Frontier/Navara, kao i Mercedes-Benz X-Klasa kada ima ugrađene Nissan motore.
U sva ta vozila se ugrađuje spomenuti Jatco automatski mjenjač sa 7 + 1(R) stepeni prenosa.
Mercedes-Benz automatski mjenjač 7G-TRONIC ima 7 + 2(R) stepeni prenosa i po tome se mogu razlikovati.
OK, gledao sam onu web stranicu, nisam mogao naci Armadu. Ovo je bia pretpostavka s obzirom da Armada koristi dosta stvari iz starog GL-a (npr. elektricna sjedista u trecem redu) pa reko mozda su i mjenjac posudili. Nisu lose ovu novu Armadu uradili.
Mercedes kupuju ljudi koji imaju para iznad prosjeka.
Kupuju ga svake 2-3 godine,cim dodje FL ili neka novina u modelu koji vec imaju.
Mercedes kupuju firme,preko leasinga za svoje menadzere,direktore i uposlenike,voze se 2-3 godine,zgaze 150k i odose kod Kramara,a oni uzimaju novi leasing za novi Mercedes.
Kupaca,koji ce ga drljati 10 god,pa mislim da nema ni 10%
mali_milojica wrote:Niko da spomene da Mercedes vec godinama,nudi 5 godina besplatnog odrzavanja koje pokriva rezervne dijelove,rad servisera,mislim cak i gume