Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post Reply
hercegovac_pravi

#451 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by hercegovac_pravi »

petkov09 wrote:zločine u srebrenicu su uradili neljudi a ne srpski narod,ako je rs genocidna tvorevina,u njoj živi genocidan narod,kako da živim pored čoveka koji mi je zapalio kuću,za 20 godina će mi možda opet to uraditi,kako da mirno spavam,bošnajci se borili za svoj opstanak,srbi i hravati se boriliza opstanak,gde je tu istina
E pa ljudino moja ti neljudi su bili zvanične institucije srpskog naroda. Pogledaj presude o genocidu u Srebrenici. Zbog čega se onda Aušvic pripisuje Njemcima a ne Isključivo Hitleru? ista je to stvar ali daleko od tog da tvrdim da su Srbi genocidan narod.
Ko ti je zapalio kuću? Ime pa pravac policija? Jeli ti ko brani? I da Bošnjaci su se borili za opstanak dok su se Srbi i Hrvati borili za biološko uništenje Bošnjačkog naroda. Bar je toliko dokazano svakom iole normalnom čovjeku.
hercegovac_pravi

#452 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Krushna mrva wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Krushna mrva wrote: Majke mi bi ti odgovorio kad bi znao sta pitas? Hajd pitaj konkretno :mrgreen:
Pa eto pito sam..jope' panjevski kontaš..haj sad u krug onu svoju "sevdalinku"..tri-dva-jedan..Alija prodo kmeeee, ...Alija izdo smrrrccc...takozvani Bošnjaci leleleeeee...refren sam smisli, hebi ga ne mogu ti ja sve radit. Ipak nije više bratstvo i jednistvo" pa da se međusobno pomažemo .. :P
Haj sad Srbine "takozvani" patrijoto Allah-imanet, odo ja spavat. Valja meni sutra sabah klanjat.. :mrgreen:
opet bez konkretnog pitanja :( e znas ponavljat isto do iznemoglosti aferim :)
Ispuha ti nabrzinu. Šta bi od onolike dreke...sruši se ko kula od karata. Niste više što ste nekad bili..hebi ga, realnost polako preuzima puste želje..
Krushna mrva

#453 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

Danguba wrote:krusna, evo ti jos jednog havera :D
koji nisam upratio?
Krushna mrva

#454 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Krushna mrva »

hercegovac_pravi wrote: Ispuha ti nabrzinu. Šta bi od onolike dreke...sruši se ko kula od karata. Niste više što ste nekad bili..hebi ga, realnost polako preuzima puste želje..
sta bolan? :)
petkov09

#455 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by petkov09 »

razumem ja da su bošnjaci najviše stradali ja to ne poričem,ali i srbinu kome je ubijeno dijete,majak, ,otac,gleda na federaciju kao ti na rs,pogledaj na you tube svedočenje majke pred čijim očima dva mudžahedina siluju 10 godišnju ćerku,u čemu vidite rešenje,ukidanje rs to se neće desiti,kao što se rs neće otcepiti,i postavljam pitanje šta znači bošnjacima rs,veoma malo se bošnjaka vratilo u rs,kako bi mogli da gledaju komšije koji su ih pokrali i popalili
Sarajevo11

#456 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Sarajevo11 »

Teško je prihvatiti istinu ali i po tome se mjeri razumnost i osijećaj prema ljudskom biću u cjelini , kome god od ljudskog roda nije jasno da je SLOBODAN MILOŠEVIĆ UNIŠTIO JUGOSLAVIJU samo zato što ga je neko ubjedio da je on NAJPAMETNIJI na BALKANU . SVI KOJI ŽIVE NA PROSTORIMA BALKANA TREBAJU SHVATITI DA SILA BOGU NIJE MILA . Ako je dobro da imamo penzije sirotinjske , onda je kako vi mislite ovo vrhunac naših života .
hercegovac_pravi

#457 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

petkov09 wrote:razumem ja da su bošnjaci najviše stradali ja to ne poričem,ali i srbinu kome je ubijeno dijete,majak, ,otac,gleda na federaciju kao ti na rs,pogledaj na you tube svedočenje majke pred čijim očima dva mudžahedina siluju 10 godišnju ćerku,u čemu vidite rešenje,ukidanje rs to se neće desiti,kao što se rs neće otcepiti,i postavljam pitanje šta znači bošnjacima rs,veoma malo se bošnjaka vratilo u rs,kako bi mogli da gledaju komšije koji su ih pokrali i popalili
E to sa youtube skini pa pravac u Hag. I ne zaboravi ponijeti ni svjedočenja onih "400 lekara"..Mislim čovječe halo bola. Pa kave su to idiotarije...Mudžahedini silovali na yotub, 400 lekara reklo....majko moja gluposti kaastrofalne. Protiv koga je podnešena optužnica za takva zlodjela? Pa da je išta slično postojalo danas bi ti Branko visio na CNN i mlatio tim video zapisima..A zločina je bilo sa Bošnjačke strane, ja to nikada neću osporiti. Međutim, vi pokušavate izjednačiti planirano i akciono provedeno biološko uništenje jednog naroda sa zločinima koje su počini pojedinci (većinom u afektu osvete).

Ukidanje rs će se desiti, u to nema sumnje nikakve. U protivnom BiH će ostati bure baruta koje samo čeka da bude zapaljeno. A ukidanje genocidne tvorevine znači uništavanje rezultata zločina i genocida. Znači pravdu i pravo. Znači vraćanje pravila života koja vrijede u civiliziranom svijetu. U protivnome, ista stvar će se ponoviti, samo što sada nema garancije da će žrtve biti samo Bošnjaci.
Danguba

#458 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Danguba »

petkov09 wrote:razumem ja da su bošnjaci najviše stradali ja to ne poričem,ali i srbinu kome je ubijeno dijete,majak, ,otac,gleda na federaciju kao ti na rs,pogledaj na you tube svedočenje majke pred čijim očima dva mudžahedina siluju 10 godišnju ćerku,u čemu vidite rešenje,ukidanje rs to se neće desiti,kao što se rs neće otcepiti,i postavljam pitanje šta znači bošnjacima rs,veoma malo se bošnjaka vratilo u rs,kako bi mogli da gledaju komšije koji su ih pokrali i popalili
zasto se malo bosnjaka vratilo? zato sto su ubijani na razne nacine prilikom povratka, zastrasivani, omalovazavani, sikanirani a da ne spominjemo kako se teritorija zapisala pravoslavljem. nemam nista protiv pravoslavlja ali to sto su uradili u manjem da ne kazem genocidnom entitetu nema nigdje na zemaljskoj kugli. skole, bolnice, javne ustanove...sve su krstene, imaju iskljucivo vjerske nazive, slave, ikone...tako da u takvim uslovima nema mjesta za druge i drugacije.
sve izjave i kuknjava po medijima(tv, novine, yutube...) pada u vodu. vecina je narucena iz raznih pobuda (sirenje mrznje) a jedino relevantno je ono sto sudovi kazu.
navedi mi ijedan primjer gdje se srbi nisu mogli da vrate. tesko. vi ste stimulisali ostanak a sprijecavali povratak.

znam i sta poslije slijedi...alija je kriv, sda, svi smo radili sve, svi smo isti, nema nam druge nego zivjeti jedni pored drugih...i tako to. ti zivi kako hoces ali nemas pravo da onemogucavas povrata protjeranih.

zato ce emir suljagic da pokusa ispraviti 17-to godisnju nepravdu prema povratnicima.
Last edited by Danguba on 30/06/2013 01:24, edited 1 time in total.
petkov09

#459 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by petkov09 »

jugoslavija se srušila zato što je Milošević hteo da dominira srpski narod,najbolja je bila jugoslavija konfederacija od svih republika,e sad u bih imamo da bošnjaci hoće centarlizovanu državu a srbi hrvati neće,moje mišljene je tri entiteta,teritorije kako god u okviru bih,bošnajci imaju sarajevo,tuzlu, zenicu,hrvati svoj minorni etnitet po svemu,rs imaju istočnu nerazvijenu bih,mislim da bi bošnaci najbolje prošli imali bi svoj ujedinjeni nacionalni korpus ,imali bi sve razvijene centre,i ne bi ih srbi i hrvati u svemu blokirali
petkov09

#460 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by petkov09 »

Ljudi uozbiljite se,kako će se ukinuti rs,sve srbi osudjeni u hagu,sve dokazano ,pa zašto onada medjunardona zajednica ne ukine rs,ljudi ja vas potpuno razumijem,ali to je realnost,kolko god poricali rs,ona će vas stalno blokirati,i jednima i drugima nema napretka sa takvim razmišljanjem
Danguba

#461 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Danguba »

petkov09 wrote:jugoslavija se srušila zato što je Milošević hteo da dominira srpski narod,najbolja je bila jugoslavija konfederacija od svih republika,e sad u bih imamo da bošnjaci hoće centarlizovanu državu a srbi hrvati neće,moje mišljene je tri entiteta,teritorije kako god u okviru bih,bošnajci imaju sarajevo,tuzlu, zenicu,hrvati svoj minorni etnitet po svemu,rs imaju istočnu nerazvijenu bih,mislim da bi bošnaci najbolje prošli imali bi svoj ujedinjeni nacionalni korpus ,imali bi sve razvijene centre,i ne bi ih srbi i hrvati u svemu blokirali
ne mozete vi imati dva entiteta a hrvati i bosnjaci po jedan... :D

nema od toga nista kao sto nema ni unitarne koju vam mile stalno servira.
Biene Maya

#462 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Biene Maya »

petkov09 wrote:kolko koristi bošnajci imaju od rs,i kad će se izbegli bošnjak nastanjen u sarajevu vratiti u istočnu rs iz koje se i srbi isejavaju,dejton je odličan,svi pobedili,niko zadovoljan,ponavljam kljuc opstanka bih je poštovanje dejtona,možda je bolje ovo stanje da živimo jedni pored drugih,da se poštujemo ali da se puno ne mešamo,da nam se sutra ne bi ponovila srebrenica,kazani,ahmići
Nije Bosna i Hercegovina nastala u Dejtonu, (i ako se vi samo stim tjesite). U Dejtonu je samo promjenjena njena unutarnja organizacija. Po Dejtonskom sporazumu, drzava je ostala ista ona drzava od 22.05.1992. godine kada je primljena u Ujedinjene Nacije i TOCKA. A rs je genocidna tvorevina masovnih grobnica, i takva ne moze postojati, ne jos dugo. A Srebrenica i Ahmici se nama vise sigurno nekada nece ponoviti. U buducnosti vi se trebate duboko zamisliti, jer mi znamo skim imamo posla.
petkov09

#463 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by petkov09 »

bih i rs je trajna kategorija,ako hoćete jedinstvenu bih,morate priznati rs,ovako idete na ruku dodiku i održavate ga u životu,on opstaje samo zahvaljujući vašim napadima na rs,drugi način ukidananja rs je rat,puške u ruke kom obojci kom opanci
Paranoid

#464 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Paranoid »

petkov09 wrote:bih i rs je trajna kategorija,ako hoćete jedinstvenu bih,morate priznati rs,ovako idete na ruku dodiku i održavate ga u životu,on opstaje samo zahvaljujući vašim napadima na rs,drugi način ukidananja rs je rat,puške u ruke kom obojci kom opanci
Šumsku ne treba oslobadjati oružjem jer tom metodom je ona zaposjednuta, zato je niko i ne priznaje. Dodik svojim izjavama jasno daje poruku da "zna" šta donosi vrijeme, samo što niko od četnika ne shvata niti može predvidjeti koliko je vremena ostalo...Mada, ako se Bošnjaci i odluče da "puškom" oslobode svoju babovinu, sruše crkvu u Fatinoj avliji i vrate se na svoja imanja i time ukinu naziv genocidne....niko im to ne bi trebao uzeti za "zlo"..

Danas u BiH, a pogotovo u dijaspori se pomno prate informativne emisije iz šumske i to na isti onaj način kada su bile vođene od Riste i Guzine.."retorika" ista, samo što se ovaj put puca "iz prazne"...
NKVD

#465 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by NKVD »

pemanapemani wrote: Ne mislim da je uopšte bio zločinac, ni samo malo, niti prije podne.

Da je aminovao kriminal, pljačku i lopovsku privatizaciju u periodu poslije agresije, to da i za to ga je trebalo procesuirati. Takođe, nije imao nikakvu viziju BiH kao savremene demokratske države, naprotiv, stenogrami govore da je pristao na podjelu zemlje da bi zauzvrat dobio begovat za 100 bogatih porodica i njihove kmetove.
Dobro. A kako se zove aminovanje kriminala i pljačke (ako je već sam Alija svetac)?

Jel to zločin a njegov počinioc zločinac možda?

Pa nisu zločini samo ratni mada je i takvih Alija aminovao (prije podne dok se kamere ne uključe i stranci ne dođu).

Izetbegoviću su njegovi poklonioci i sljedbenici trebali suditi što je pristao na nacionalni ustroj "demokratije" i time svesti šanse za preživljavanje države na apsolutni minumum. Poslije je usljedio niz katastrofalnih grešaka te nule od državnika.

I, kako si ispravno gore rekao, trebalo mu je suditi za nikakvu viziju i još goru implementaciju feudalnog društva sa sto bošnjačkih porodica koje će tu vladati.

Suđenje nije moralo biti dramatično niti je morao biti surovo kažnjen "naš dedo Alija" ali se nije smjelo dozvoliti da njegova plitka i gubitnička politika i dalje pije vode. Nije se smjelo dogoditi da danas državu vode Alijin sin i ostali bijedni proizvodi šugave SDA politike.

No, narod jeste blećak, suprotno od onoga što mu je Alija tepao, pa se nakon dvadeset godina guženja i dalje saginje i govori - bujrum!

Da podvučem - Alija je jedno od primitivnih, nacionalističkih zala koje je onomad napalo ovu državu i njen narod. To što su druge perjanice zla u implementaciji svojih zločinačkih planova otišli puno dalje nikako ne može aminovati Aliju za njegove aferime. A takvih je mašala.
hercegovac_pravi

#466 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

petkov09 wrote:bih i rs je trajna kategorija,ako hoćete jedinstvenu bih,morate priznati rs,ovako idete na ruku dodiku i održavate ga u životu,on opstaje samo zahvaljujući vašim napadima na rs,drugi način ukidananja rs je rat,puške u ruke kom obojci kom opanci
BiH jese trajna kategorija a tzv "rs" je privremena kategorija. Ako hoćete da živite u BiH morate priznati BiH. Ovako na ruku idete Abu Musliji i Abu Dabidu. Drui način vaše slobode od BiH je pušku u ruku pa kom obojci kom opanci. Ovako samo bezveze cmizdrite o nekakvoj tamnici naorda.
hercegovac_pravi

#467 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

NKVD wrote:
pemanapemani wrote: Ne mislim da je uopšte bio zločinac, ni samo malo, niti prije podne.

Da je aminovao kriminal, pljačku i lopovsku privatizaciju u periodu poslije agresije, to da i za to ga je trebalo procesuirati. Takođe, nije imao nikakvu viziju BiH kao savremene demokratske države, naprotiv, stenogrami govore da je pristao na podjelu zemlje da bi zauzvrat dobio begovat za 100 bogatih porodica i njihove kmetove.
Dobro. A kako se zove aminovanje kriminala i pljačke (ako je već sam Alija svetac)?

Pa nisu zločini samo ratni mada je i takvih Alija aminovao (prije podne dok se kamere ne uključe i stranci ne dođu).

Izetbegoviću su njegovi poklonioci i sljedbenici trebali suditi što je pristao na nacionalni ustroj "demokratije" i time svesti šanse za preživljavanje države na apsolutni minumum. Poslije je usljedio niz katastrofalnih grešaka te nule od državnika.

I, kako si ispravno gore rekao, trebalo mu je suditi za nikakvu viziju i još goru implementaciju feudalnog društva sa sto bošnjačkih porodica koje će tu vladati.

Suđenje nije moralo biti dramatično niti je morao biti surovo kažnjen "naš dedo Alija" ali se nije smjelo dozvoliti da njegova plitka i gubitnička politika i dalje pije vode. Nije se smjelo dogoditi da danas državu vode Alijin sin i ostali bijedni proizvodi šugave SDA politike.

No, narod jeste blećak, suprotno od onoga što mu je Alija tepao, pa se nakon dvadeset godina guženja i dalje saginje i govori - bujrum!

Da podvučem - Alija je jedno od primitivnih, nacionalističkih zala koje je onomad napalo ovu državu i njen narod. To što su druge perjanice zla u implementaciji svojih zločinačkih planova otišli puno dalje nikako ne može aminovati Aliju za njegove aferime. A takvih je mašala.
Ko je aminovo pljačku i kriminal i kada? Konkretno ime, prezime, datum i mjesto a to što ti napišeš ja istog momenta šaljem na sve relavnatne instiucije BiH. Do tada baljezgajte i dalje o Alija izdo kmeeeee..Alija prodo smrcccc...Alija nije bla ..bla..bla..
I samo da ti djelimično dočaram, da je Alija bio takav papak kakvim ga ukakani šugosloveni vole predstaviti, hurac bi tti danas kenjo o njegovj izdaji. Presudila bi ti "multinacionalna yugoslovenska braća", baš ko i onim halavnicima iz Srebrenice ili Bijeljine ili Višegrada ili Prijedora itd...itd.Koliki čovjek mora biti mamalaz da serenda o izdaji države dok se na tu istu državu vrši dvostruka agresija a državi je uvedena zabrana uvoza naouržanja? E hajde moj preCeniče, de nama običnom puku objasni šta bi to tvoja ekselencija uradila u datoj situaciji. Da podsjetim da je u BiH tokom rata ubijano skoro 10,00 Bošnjaka dnevno. Ja bi uradio istu stvar što je uradio i Alija., Doveo bih ovdje mudžahedine i pokazao jednostavnim primjerom sljedeće: Ako će naše glave letjeti letjet će i vaše pa kome prije doasdi?. A očigledno je da je njima prije dosadilo. I opet ponavljam to što biste vi voljeli da ba je Alija napravo pogrešnu odluku i pobio još 500,000 - 600,000 Bošnjaka nije Alijin problem već vaš. Što prije skontate da vas je upravo taj "dedo" presavio ko Francuske sobarice lakšećete skontat da imate hemoroide pa će te ih samim time i lakše liječiti. Ako ste se borili u ARBiH onda ste se borili za Bošnjkačku nacionalnu državu. Žao mi je da ste ispali naivni i budale ali nisam ja krivac u svemu tome. Smi ste krivi. Što no kažu ""dam pao sam se ubio". Drugi put nemojte i gotova priča. Ako ste mislili da je ššačica Srba ili Hrvata u Armiji RBiH važnija od pomoći Turske ili Irana (nebitno) onda nemojte z takvo što kriviti Aliju. Krivite sami sebe. T+
A da te priupitam, jeli Alija trebo nagovorit Bošnjake da ostanu u šugoslaviji ili da glasaju za nezavisnost svoje države?
I za kraj..rhaat patnja a "oni" nek se prazne...aferim :thumbup: :bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#468 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by PipiDugaDevetka »

I pored otvornene ponude da bude prvi predsjednik Krnje Jugoslavije, Alija se odlučio na OTPOR, SVAKA MU ČAST ZA OVO.
Ostalo o Aliji ne bih komentarisao. Sad je on rahmetlija, sve najbolje o rahmetlijama.
zemo_online

#469 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by zemo_online »

-ja mu zamjerim sto jos nije uzeo prijedor i event. bos. novi,a moglo se.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#470 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

zemo_online wrote:-ja mu zamjerim sto jos nije uzeo prijedor i event. bos. novi,a moglo se.
Kako kad je u Dejtonu vraćao neke teritorije da bi se ''namirilo'' 49%?
zemo_online

#471 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by zemo_online »

PipiDugaDevetka wrote:
zemo_online wrote:-ja mu zamjerim sto jos nije uzeo prijedor i event. bos. novi,a moglo se.
Kako kad je u Dejtonu vraćao neke teritorije da bi se ''namirilo'' 49%?

-to stoji ali mozda bi dobili glamoc ili drvar za prijedor,tu pustaru,kao sto je rs cijela. uzmi u obzir i 3.500 ubijenih civila samo u prijedoru.
Danguba

#472 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by Danguba »

NKVD wrote:

Lupas bez veze.
res publica

#473 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by res publica »

PipiDugaDevetka wrote:I pored otvornene ponude da bude prvi predsjednik Krnje Jugoslavije, Alija se odlučio na OTPOR, SVAKA MU ČAST ZA OVO.
Ostalo o Aliji ne bih komentarisao. Sad je on rahmetlija, sve najbolje o rahmetlijama.
Jugoslavija ili otcjepljenje, bio je ustvari izbor za hrvatski ili srpski koncept, ili u krajnjoj liniji, za srpsku ili hrvatsku stranu. Alija je izabrao hrvatsku stranu, i kao što se vidjelo na kraju rata, od toga je najviše koristi imala Hrvatska. BiH i Bošnjaci su ispali najveći gubitnici. Ta jugoslovenska BiH vjerovatno bi bila cjelovitija od ove današnje, a i manje srpska od ove današnje.
Možda je u pitanju strah i nepovjerenje od Srba, mada Srbi uglavnom poštuju dogovore, čak i one koje smatraju nezadovoljavajućim po njih. Hrvati, a i Bošnjaci, pristaju dok im odgovara, a posle nalaze izgovore da sabotiraju, u smislu "bilo je pod pritiskom" i sl. tako da danas glavna priča između Bošnjaka i Hrvata vrti se oko toga ko je koga više zeznuo u ratu.
ujak

#474 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

Post by ujak »

Cinjenica je da su sve strane okrvavile ruke u ovom ratu i tko god kaze da nije tako laze. U ovoj BiH su zivjeli i Bosnjaci i Srbi i Hrvati i svi su se borili za komad zemlje, pricati da su se jedni samo branili, a drugi samo napadali nema veze s pamecu. Najvise zlocina su pocinili Srbi, al to neznaci da Bosnjaci nisu pocinili nijedan zlocin.
PipiDugaDevetka

#475 Re: Izetbegovića prisilili na prihvatanje Dejtona

ujak wrote:Cinjenica je da su sve strane okrvavile ruke u ovom ratu i tko god kaze da nije tako laze. U ovoj BiH su zivjeli i Bosnjaci i Srbi i Hrvati i svi su se borili za komad zemlje, pricati da su se jedni samo branili, a drugi samo napadali nema veze s pamecu. Najvise zlocina su pocinili Srbi, al to neznaci da Bosnjaci nisu pocinili nijedan zlocin.
Nije fino izjednačavati strane u sukobu. Mislim da bi na ICTY sudu predsjednik Izetbegović bio oslobođen, a ostala dva ''krokodila'' osuđeni. Svi su mrtvi, osim što Zlobu nije niko vidio mrtvog.
Post Reply