hrvatska-more
-
swanfilter
#451 Re: hrvatska-more
20-30 auta je vec guzva? Da je svaki put tako kada granu prelazim, pretplatio bih se na takve guzve ..
-
elcaliente
#452 Re: hrvatska-more
Pa guzva je za tako mali granicni prelaz, jos pogotovo svi se skoro vracamo u svoju zemlju i rove nas nasi majmuni iako znaju da vecina ide sa vikenda na moru kuci. Jedna traka sve usko kada stane 20 auta to se razvuce, a izgubi se skoro pola sata cekajuci.swanfilter wrote:20-30 auta je vec guzva? Da je svaki put tako kada granu prelazim, pretplatio bih se na takve guzve ..
- Danguba
#453 Re: hrvatska-more
Cekam komsije da se vrate sa hrvatskog moreta
(radi se o strancima)
Oni sami odlucili a ja nafalio...
ali znam sta ce prvo reci ''skuuupo''.
Oni sami odlucili a ja nafalio...
- Alfons Kauders
#454 Re: hrvatska-more
Guzva je, naravno da je guzva. Da je samo minuta po autu, to je 20-30 minuta... A ako bas krenu srat, lagano 45 minuta ili cak sat.elcaliente wrote:Pa guzva je za tako mali granicni prelaz, jos pogotovo svi se skoro vracamo u svoju zemlju i rove nas nasi majmuni iako znaju da vecina ide sa vikenda na moru kuci. Jedna traka sve usko kada stane 20 auta to se razvuce, a izgubi se skoro pola sata cekajuci.swanfilter wrote:20-30 auta je vec guzva? Da je svaki put tako kada granu prelazim, pretplatio bih se na takve guzve ..
Ne znam kome sat vremena u koloni nije guzva.
Ja ove godine nisam imao nikakvih problema u nekoliko prelazaka granice - cekam 1.7. da vidim sta ce se desiti ali ne ocekujem neku veliku razliku. Mozda cak i budu manje guzve, jer su mediji toliko silovali narod tim debilnim pricama o granici da ce mnogi spiciti u CG umjesto u HR.
-
elcaliente
#455 Re: hrvatska-more
Pa to bi i bilo najbolje da se raja odluci za CG, onda bi nama koji svakako idemo u HR bilo naravno bolje ,pogotovo ovo kao ja sto idem vise puta preko vikenda. Jer ja krenem petkom navecer poslije posla i sada bi bilo steta da stojim u guzvi, jer volim dole ako stignem prije raspuhati rostilj.
- hopi
#456 Re: hrvatska-more
hr-more, dvije asocijacije: bezobrazni i skupi
- Alfons Kauders
#457 Re: hrvatska-more
skupi kako gdje... bezobrazni kako ko...hopi wrote:hr-more, dvije asocijacije: bezobrazni i skupi
iskustvo majka...
da sad napravis krug od vjecne do sebilja kao turista, frisak s aerodroma, vjerovatno bi pojeo krs cevape i neki neljubazni pakas bi te klepio u kafani... i kakav bi onda imao dojam o sarajevu?
ali zatko ako se malo raspitas i potrudis - jok, nece te niko sjebat ni u sarajevu ni u dubrovniku
- Edin H.
#458 Re: hrvatska-more
U Dubrovniku na Stradunu mozes kupiti Oslobodjenje (kod one plave u Vjesnikovoj trafici
), u Crnoj Gori samo srbijanska, crnogorska i hrvatska stampa 
-
kakavdanakneiskustvu
#459 Re: hrvatska-more
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... u-hrvatsku
Sutra odluka EU-a o dokumentima za ulazak državljana BiH u Hrvatsku
Hrvatska je poslala zahtjev Vijeću ministara Evropske unije kojim traži da građani BiH mogu ulaziti u Hrvatsku sa ličnim kartama, o čemu bi u Luksemburgu trebalo biti odlučeno sutra.
Odluka Vijeća ministara EU bit će donesena na sastanku država članica EU-a, gdje će Hrvatska pripadati od 1. jula.
Njemačka i Švedska dosad su podnosile prigovore da previše građana BiH zloupotrebljava ukidanje viza.
Ukoliko odgovor iz Luksemburga bude negativan, građani BiH, Crne Gore i Srbije moći će u Hrvatsku samo sa biometrijskim pasošima.
Prepreku će imati i poduzetnici iz nabrojanih zemalja, koji su svoj standard uvoza dosad imali prilagođen Republici Hrvatskoj, a od 1. jula standarde će morati prilagoditi evropskim, jer Hrvatska preuzima nove kriterije.
Hrvatska je poslala zahtjev Vijeću ministara Evropske unije kojim traži da građani BiH mogu ulaziti u Hrvatsku sa ličnim kartama, o čemu bi u Luksemburgu trebalo biti odlučeno sutra.
Odluka Vijeća ministara EU bit će donesena na sastanku država članica EU-a, gdje će Hrvatska pripadati od 1. jula.
Njemačka i Švedska dosad su podnosile prigovore da previše građana BiH zloupotrebljava ukidanje viza.
Ukoliko odgovor iz Luksemburga bude negativan, građani BiH, Crne Gore i Srbije moći će u Hrvatsku samo sa biometrijskim pasošima.
Prepreku će imati i poduzetnici iz nabrojanih zemalja, koji su svoj standard uvoza dosad imali prilagođen Republici Hrvatskoj, a od 1. jula standarde će morati prilagoditi evropskim, jer Hrvatska preuzima nove kriterije.
- Alfons Kauders
#460 Re: hrvatska-more
ne znam hoce li to proci, bilo bi mi drago cisto radi peglanja... ako nista da nove licne mogukakavdanakneiskustvu wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... u-hrvatsku
a svedi i svabe... nece se jos dugo zaliti
cijela frka oko azilanata je maslo malog broja hohstaplera koji su ljudima sredjivali prevoz gore i obecavali sve i svasta... nazalost bekana nam ne fali, tako da je masa ljudi povjerovala u te bajke i masno platila da ih neko trzne do svedske... mislim da je najgore vec proslo
- AmiĐa_Idriz
#461 Re: hrvatska-more
Kakvih križaljki ima u CG ??Edin H. wrote:U Dubrovniku na Stradunu mozes kupiti Oslobodjenje (kod one plave u Vjesnikovoj trafici), u Crnoj Gori samo srbijanska, crnogorska i hrvatska stampa
- Havatar
#462 Re: hrvatska-more
Ako ti je do krizaljki na kompjuter se prikljucis i ides na klix.baAmiĐa_Idriz wrote:Kakvih križaljki ima u CG ??Edin H. wrote:U Dubrovniku na Stradunu mozes kupiti Oslobodjenje (kod one plave u Vjesnikovoj trafici), u Crnoj Gori samo srbijanska, crnogorska i hrvatska stampa
- AmiĐa_Idriz
#463 Re: hrvatska-more
E ali to nije isti merak ko sunčati se a u ruci olovka i opletiHavatar wrote:Ako ti je do krizaljki na kompjuter se prikljucis i ides na klix.baAmiĐa_Idriz wrote:Kakvih križaljki ima u CG ??Edin H. wrote:U Dubrovniku na Stradunu mozes kupiti Oslobodjenje (kod one plave u Vjesnikovoj trafici), u Crnoj Gori samo srbijanska, crnogorska i hrvatska stampa
- Edin H.
#464 Re: hrvatska-more
Samo one koje ukljucuju neartiulisane glasove koje oni prozvase crnogorskim alfabetom.AmiĐa_Idriz wrote:Kakvih križaljki ima u CG ??Edin H. wrote:U Dubrovniku na Stradunu mozes kupiti Oslobodjenje (kod one plave u Vjesnikovoj trafici), u Crnoj Gori samo srbijanska, crnogorska i hrvatska stampa
Ja se ovdje ne zezam, meni puno znaci sto u Hrvatskoj u vecim mjestima mozes kupiti nasu stampu, a Crnogorci vjerovatno namjerno (RS utjecaj) ne zele drzati nasu stampu.
Ne mogu ja svaki dan sat vremena po zvizdanu cekati na Prevlaci samo da odem u Dubrovnik ili Cavtat iz Herceg-Novog da kupim novine.
- Alfons Kauders
#465 Re: hrvatska-more
bem ti, na forumu, 2013 godine, vi raspravljate o novinama u inostranstvuEdin H. wrote:Samo one koje ukljucuju neartiulisane glasove koje oni prozvase crnogorskim alfabetom.AmiĐa_Idriz wrote:Kakvih križaljki ima u CG ??Edin H. wrote:U Dubrovniku na Stradunu mozes kupiti Oslobodjenje (kod one plave u Vjesnikovoj trafici), u Crnoj Gori samo srbijanska, crnogorska i hrvatska stampa
Ja se ovdje ne zezam, meni puno znaci sto u Hrvatskoj u vecim mjestima mozes kupiti nasu stampu, a Crnogorci vjerovatno namjerno (RS utjecaj) ne zele drzati nasu stampu.
Ne mogu ja svaki dan sat vremena po zvizdanu cekati na Prevlaci samo da odem u Dubrovnik ili Cavtat iz Herceg-Novog da kupim novine.
a tablet 200 maraka
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#466 Re: hrvatska-more
I ja nešto kontam...pa uvijek neko nosi jal tablet jal laptop 
- uglavnomja
#467 Re: hrvatska-more
jes, a gratis vaj faj plazom od albanije do slovenije
- Edin H.
#468 Re: hrvatska-more
Da je neki merak citati novine preko interneta Fahro bi bakrotiraoAlfons Kauders wrote:[bem ti, na forumu, 2013 godine, vi raspravljate o novinama u inostranstvu
a tablet 200 maraka
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#469 Re: hrvatska-more
Je tablet i produzni kabal do prve utičnice:D, novine mozes vazda bez struje
.
-
miki.ba
#470 Re: hrvatska-more
Dobro hajmo realno, koje novine zaslužuju da bi se zbog njih covjek opteretio?
- Edin H.
#471 Re: hrvatska-more
Bilo koje samo da ih trznes ispod pazuha, da se vidi naslovnicamiki.ba wrote:Dobro hajmo realno, koje novine zaslužuju da bi se zbog njih covjek opteretio?
I da vidim frajeri da citate taj vas tablet na duseku
- Havatar
#472 Re: hrvatska-more
ANKETA : Hoćete li ljetovati u Hrvatskoj i nakon što uđe u Evropsku uniju?
Ne (8970)
69%
Da (2832)
22%
Ne znam (1119)
9%
Ne (8970)
69%
Da (2832)
22%
Ne znam (1119)
9%
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#473 Re: hrvatska-more
http://www.phonearena.com/news/Sony-Eri ... on_id21984Edin H. wrote: I da vidim frajeri da citate taj vas tablet na duseku
- Edin H.
#474 Re: hrvatska-more
Ne mogu za 30 minuta procitatiLajavikrelac wrote:http://www.phonearena.com/news/Sony-Eri ... on_id21984Edin H. wrote: I da vidim frajeri da citate taj vas tablet na duseku
- Murat Sabanovic
#475 Re: hrvatska-more
zvace oni nas da se vratimo i da slobodno mokrimo u more !Havatar wrote:ANKETA : Hoćete li ljetovati u Hrvatskoj i nakon što uđe u Evropsku uniju?
Ne (8970)
69%
Da (2832)
22%
Ne znam (1119)
9%