hrvatska-more

Post Reply
swanfilter

#451 Re: hrvatska-more

Post by swanfilter »

20-30 auta je vec guzva? Da je svaki put tako kada granu prelazim, pretplatio bih se na takve guzve ..
elcaliente

#452 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

swanfilter wrote:20-30 auta je vec guzva? Da je svaki put tako kada granu prelazim, pretplatio bih se na takve guzve ..
Pa guzva je za tako mali granicni prelaz, jos pogotovo svi se skoro vracamo u svoju zemlju i rove nas nasi majmuni iako znaju da vecina ide sa vikenda na moru kuci. Jedna traka sve usko kada stane 20 auta to se razvuce, a izgubi se skoro pola sata cekajuci.
Danguba

#453 Re: hrvatska-more

Post by Danguba »

Cekam komsije da se vrate sa hrvatskog moreta :-) (radi se o strancima)
Oni sami odlucili a ja nafalio... :D ali znam sta ce prvo reci ''skuuupo''.
Alfons Kauders

#454 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

elcaliente wrote:
swanfilter wrote:20-30 auta je vec guzva? Da je svaki put tako kada granu prelazim, pretplatio bih se na takve guzve ..
Pa guzva je za tako mali granicni prelaz, jos pogotovo svi se skoro vracamo u svoju zemlju i rove nas nasi majmuni iako znaju da vecina ide sa vikenda na moru kuci. Jedna traka sve usko kada stane 20 auta to se razvuce, a izgubi se skoro pola sata cekajuci.
Guzva je, naravno da je guzva. Da je samo minuta po autu, to je 20-30 minuta... A ako bas krenu srat, lagano 45 minuta ili cak sat.

Ne znam kome sat vremena u koloni nije guzva.

Ja ove godine nisam imao nikakvih problema u nekoliko prelazaka granice - cekam 1.7. da vidim sta ce se desiti ali ne ocekujem neku veliku razliku. Mozda cak i budu manje guzve, jer su mediji toliko silovali narod tim debilnim pricama o granici da ce mnogi spiciti u CG umjesto u HR. :D
elcaliente

#455 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Pa to bi i bilo najbolje da se raja odluci za CG, onda bi nama koji svakako idemo u HR bilo naravno bolje ,pogotovo ovo kao ja sto idem vise puta preko vikenda. Jer ja krenem petkom navecer poslije posla i sada bi bilo steta da stojim u guzvi, jer volim dole ako stignem prije raspuhati rostilj.
hopi

#456 Re: hrvatska-more

Post by hopi »

hr-more, dvije asocijacije: bezobrazni i skupi
Alfons Kauders

#457 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

hopi wrote:hr-more, dvije asocijacije: bezobrazni i skupi
skupi kako gdje... bezobrazni kako ko... :D

iskustvo majka...

da sad napravis krug od vjecne do sebilja kao turista, frisak s aerodroma, vjerovatno bi pojeo krs cevape i neki neljubazni pakas bi te klepio u kafani... i kakav bi onda imao dojam o sarajevu?

ali zatko ako se malo raspitas i potrudis - jok, nece te niko sjebat ni u sarajevu ni u dubrovniku
Edin H.

#458 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

U Dubrovniku na Stradunu mozes kupiti Oslobodjenje (kod one plave u Vjesnikovoj trafici :D ), u Crnoj Gori samo srbijanska, crnogorska i hrvatska stampa :oops:
kakavdanakneiskustvu

#459 Re: hrvatska-more

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... u-hrvatsku

Sutra odluka EU-a o dokumentima za ulazak državljana BiH u Hrvatsku
Hrvatska je poslala zahtjev Vijeću ministara Evropske unije kojim traži da građani BiH mogu ulaziti u Hrvatsku sa ličnim kartama, o čemu bi u Luksemburgu trebalo biti odlučeno sutra.

Odluka Vijeća ministara EU bit će donesena na sastanku država članica EU-a, gdje će Hrvatska pripadati od 1. jula.

Njemačka i Švedska dosad su podnosile prigovore da previše građana BiH zloupotrebljava ukidanje viza.

Ukoliko odgovor iz Luksemburga bude negativan, građani BiH, Crne Gore i Srbije moći će u Hrvatsku samo sa biometrijskim pasošima.

Prepreku će imati i poduzetnici iz nabrojanih zemalja, koji su svoj standard uvoza dosad imali prilagođen Republici Hrvatskoj, a od 1. jula standarde će morati prilagoditi evropskim, jer Hrvatska preuzima nove kriterije.
Alfons Kauders

#460 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... u-hrvatsku

Sutra odluka EU-a o dokumentima za ulazak državljana BiH u Hrvatsku
Hrvatska je poslala zahtjev Vijeću ministara Evropske unije kojim traži da građani BiH mogu ulaziti u Hrvatsku sa ličnim kartama, o čemu bi u Luksemburgu trebalo biti odlučeno sutra.

Odluka Vijeća ministara EU bit će donesena na sastanku država članica EU-a, gdje će Hrvatska pripadati od 1. jula.

Njemačka i Švedska dosad su podnosile prigovore da previše građana BiH zloupotrebljava ukidanje viza.

Ukoliko odgovor iz Luksemburga bude negativan, građani BiH, Crne Gore i Srbije moći će u Hrvatsku samo sa biometrijskim pasošima.

Prepreku će imati i poduzetnici iz nabrojanih zemalja, koji su svoj standard uvoza dosad imali prilagođen Republici Hrvatskoj, a od 1. jula standarde će morati prilagoditi evropskim, jer Hrvatska preuzima nove kriterije.
ne znam hoce li to proci, bilo bi mi drago cisto radi peglanja... ako nista da nove licne mogu

a svedi i svabe... nece se jos dugo zaliti

cijela frka oko azilanata je maslo malog broja hohstaplera koji su ljudima sredjivali prevoz gore i obecavali sve i svasta... nazalost bekana nam ne fali, tako da je masa ljudi povjerovala u te bajke i masno platila da ih neko trzne do svedske... mislim da je najgore vec proslo
AmiĐa_Idriz

#461 Re: hrvatska-more

Post by AmiĐa_Idriz »

Edin H. wrote:U Dubrovniku na Stradunu mozes kupiti Oslobodjenje (kod one plave u Vjesnikovoj trafici :D ), u Crnoj Gori samo srbijanska, crnogorska i hrvatska stampa :oops:
Kakvih križaljki ima u CG ??
Havatar

#462 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

AmiĐa_Idriz wrote:
Edin H. wrote:U Dubrovniku na Stradunu mozes kupiti Oslobodjenje (kod one plave u Vjesnikovoj trafici :D ), u Crnoj Gori samo srbijanska, crnogorska i hrvatska stampa :oops:
Ako ti je do krizaljki na kompjuter se prikljucis i ides na klix.ba :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#463 Re: hrvatska-more

Post by AmiĐa_Idriz »

Havatar wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
Ako ti je do krizaljki na kompjuter se prikljucis i ides na klix.ba :mrgreen:
E ali to nije isti merak ko sunčati se a u ruci olovka i opleti 8-)
Edin H.

#464 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

AmiĐa_Idriz wrote:
Samo one koje ukljucuju neartiulisane glasove koje oni prozvase crnogorskim alfabetom.

Ja se ovdje ne zezam, meni puno znaci sto u Hrvatskoj u vecim mjestima mozes kupiti nasu stampu, a Crnogorci vjerovatno namjerno (RS utjecaj) ne zele drzati nasu stampu.

Ne mogu ja svaki dan sat vremena po zvizdanu cekati na Prevlaci samo da odem u Dubrovnik ili Cavtat iz Herceg-Novog da kupim novine.
Alfons Kauders

#465 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Edin H. wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
Samo one koje ukljucuju neartiulisane glasove koje oni prozvase crnogorskim alfabetom.

Ja se ovdje ne zezam, meni puno znaci sto u Hrvatskoj u vecim mjestima mozes kupiti nasu stampu, a Crnogorci vjerovatno namjerno (RS utjecaj) ne zele drzati nasu stampu.

Ne mogu ja svaki dan sat vremena po zvizdanu cekati na Prevlaci samo da odem u Dubrovnik ili Cavtat iz Herceg-Novog da kupim novine.
bem ti, na forumu, 2013 godine, vi raspravljate o novinama u inostranstvu

a tablet 200 maraka :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#466 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

I ja nešto kontam...pa uvijek neko nosi jal tablet jal laptop :-)
uglavnomja

#467 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

:D
jes, a gratis vaj faj plazom od albanije do slovenije :lol:
Edin H.

#468 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

Alfons Kauders wrote:[bem ti, na forumu, 2013 godine, vi raspravljate o novinama u inostranstvu

a tablet 200 maraka :D
Da je neki merak citati novine preko interneta Fahro bi bakrotirao :oops: pa ne bi imao ko da nas cuva.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#469 Re: hrvatska-more

Post by Bobi »

Je tablet i produzni kabal do prve utičnice:D, novine mozes vazda bez struje :D.
miki.ba

#470 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

Dobro hajmo realno, koje novine zaslužuju da bi se zbog njih covjek opteretio?
Edin H.

#471 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

miki.ba wrote:Dobro hajmo realno, koje novine zaslužuju da bi se zbog njih covjek opteretio?
Bilo koje samo da ih trznes ispod pazuha, da se vidi naslovnica :D s ciljem izazivanja strahopostovanja kod lokalnog (domorodackog :D ) stanovnistva :oops:

I da vidim frajeri da citate taj vas tablet na duseku :D
Havatar

#472 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

ANKETA : Hoćete li ljetovati u Hrvatskoj i nakon što uđe u Evropsku uniju?

Ne (8970)
69%
Da (2832)
22%
Ne znam (1119)
9%
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#473 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

Edin H. wrote: I da vidim frajeri da citate taj vas tablet na duseku
http://www.phonearena.com/news/Sony-Eri ... on_id21984

:evil:
Edin H.

#474 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

Lajavikrelac wrote:
Edin H. wrote: I da vidim frajeri da citate taj vas tablet na duseku
http://www.phonearena.com/news/Sony-Eri ... on_id21984

:evil:
Ne mogu za 30 minuta procitati :oops:
Murat Sabanovic

#475 Re: hrvatska-more

Post by Murat Sabanovic »

Havatar wrote:ANKETA : Hoćete li ljetovati u Hrvatskoj i nakon što uđe u Evropsku uniju?

Ne (8970)
69%
Da (2832)
22%
Ne znam (1119)
9%
zvace oni nas da se vratimo i da slobodno mokrimo u more !
Post Reply