Svakako za izučavanje... terapija? A ne znam, valjda puno rada i što više kontakta sa drugačijim.Alfons Kauders wrote:jao primjera, dje me nadje...prva liga fakat
moramo shvatiti da je rijec o potpuno novoj generaciji malih fasista, onih koji se ne sjecaju predratnog stanja, a dosta slucajeva ni rata... oni nikad nisu odrastali sa drugim i drugacijim... slobodnih medija i politickog pluralizma nemaju, kako onda da foriraju vlastita misljenja?
mrze komunizam i jugoslaviju jer je to uvijek bila odrednica hrvatskog nacionalizma... to su pozajmili od hrvatske... od one prave hrvatske, a ne od ove perecije koja ih je izdala
od srba su preuzeli ljubav prema majcici rusiji, uz istovremenu mrznju amerike i eu... a odatle dolazi i antiglobalisticka, antikapitalisticka struja
za izrael ni meni nije jasno, to ima vise veze sa stranim nacionalistickim forumima, islamofobi po evropi svrsavju na pomen izraela... odatle i preslikavaju svoje vidjenje islama i muslimana, od tipova poput breivika - iz licnih iskustava ne mogu, jer vecina ne zna nijednog... otuda maloprije onaj prica o nekakvim muhamedancima....
pri tom naravno poistovjecuju sve bosnjake sa muslimanima, i ateiste, i vehabije, i prosjecne sekularce... isto kao sto je sasvim normalno hrvata koji se ne smatra vjernikom nazivati izdajnikom...
toliko frustracija na jednom malom mjestu... amerika ne valja jer je moon muslimanski igrac s dzepovima punim petrodolara... hrvatska ne valja jer ih je izdala... eu ne valja jer je natjerala hrvatsku da ih sutne... a bosnje su krive sto sada samo cezljivo mogu gledati preko grane i proklinjati sve i svakoga sto i oni ne ulaze u eu (koju usput mrze)... i kraj toliko zamisljenih neprijatelja, sta drugo raditi nego pozivati na jedinstvo i etiketirati sve izdajnike
sto rece katarina, za istrazivanja fakat... ako ima neki pravac sociologije koji izucava nidjeveznost
Zanimljivo kako svi nacionalisti razmišljaju na nacionalno-romantičarskim osnovama iz 19.vijeka i potpuno zanemaruju globalne tokove novca kao osnovne pokretače geopolitike danas... baš me zanima kako bi jedan takav objasnio međusobne veze USA, Izraela, Turske i arapskih zemalja