salik79 wrote:A ko to brani "Toplanama" da se spoje na "TE Kakanj"?! Ah da, znam...Neko je uhljebio svoje u "BH-Gas", pa je i to bilo malo, te su skontali da bi bilo dobro jos jednog dilera ukljuciti i uhljebiti ostale clanove familije u "Sarajevo-Gas". Mogli bi jos kakvu filijalu otvoriti, koju bi nazvali po sarajevskim opcinama (npr "Novi Grad -Gas")?! Za lovu koja je sljustena za ruski gas mogao se toplovod do Tuzle napraviti, a kamoli do Kaknja.karanana wrote:ne branim sarajevske toplane, ali ne moze se uporediti tuzlansko i sarajevsko grijanje. po meni je tuzlansko grijanje skupo jer tuzlanske toplane nemaju visoku ulaznu cijenu energenta (plina). tuzla je spojena na vodu iz termoelektrane tako da je ta vruca voda samo nusprodukt proizvodnje elektricne energije i siguran sam da je elektroprivreda prodaje toplanama po povoljnijoj cijeni nego sto sarajevske toplane placaju za plin da zagriju vodu.
Prije rat je napravljen projekt da se dovede topla voda iz te kakanj u sarajevo... ali ako sto rece, nema tu tala za glavonje...