Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
- nadžak
#451 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ama bolan ja bih vas i razumio da to tvrde neki frikovi i dangube (kojih naravno ima hrpa) ali de prihvatite činjenicu da ima eksperata iz srodnih oblasti koji su neutralno prišli i dali se u istraživanje. NIsu to neki levati majka mu stara.
Druga stvar. Zaprašivanje iz zraka se zvanično vrši radi hlađenja planete. Na konferencijama geo-inženjera govori se o konkretnim planovima izbacivanja desetina tona metala u atmosferu, radi, kako rekoh hlađenja planete, tj blokiranja sunčeve svjetlosti.
Otvoreno kažu ti tipovi da će to na nekim mjestima izazvati štete. Samo zato što vam izgleda nevjerovatno i nebulozno ne znači i da nije istina.
De eto molim vas, samo prvih 3 minute ovog videa pogledajte gdje se nalazi snimak sa jedne takve konferencije i pogledajte šta ovaj naučnik koji promoviše geo inženjering kaže o tome.
Druga stvar. Zaprašivanje iz zraka se zvanično vrši radi hlađenja planete. Na konferencijama geo-inženjera govori se o konkretnim planovima izbacivanja desetina tona metala u atmosferu, radi, kako rekoh hlađenja planete, tj blokiranja sunčeve svjetlosti.
Otvoreno kažu ti tipovi da će to na nekim mjestima izazvati štete. Samo zato što vam izgleda nevjerovatno i nebulozno ne znači i da nije istina.
De eto molim vas, samo prvih 3 minute ovog videa pogledajte gdje se nalazi snimak sa jedne takve konferencije i pogledajte šta ovaj naučnik koji promoviše geo inženjering kaže o tome.
-
bella_ciao
#452 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Gdje su ti zvanicni podatci i zvanicne izjave zivota ti?nadžak wrote:Ama bolan ja bih vas i razumio da to tvrde neki frikovi i dangube (kojih naravno ima hrpa) ali de prihvatite činjenicu da ima eksperata iz srodnih oblasti koji su neutralno prišli i dali se u istraživanje. NIsu to neki levati majka mu stara.
- dobojlija81
#453 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
meni je moj komšija postao sumnjiv,zadnjih dana kako je ovo zahladilo kad šeta izdiše neku paru,al smirio sam se malo,uzeh od malog knjige iz 7. razreda pa vidim da je to normalna pojava,mada opet nisam siguran.Pratit cu ga jos koji dan
- nadžak
#454 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Od 2:30 imaš izlaganje tipa koji se zove David Keith.
-
bella_ciao
#455 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ja i ko je on? Gdje tacno prica, koga tacno zastupa, ciji je zvanicnik?
- nadžak
#456 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Pa što je problem pustit video i dobit odgovor na to pitanje?bella_ciao wrote:Ja i ko je on? Gdje tacno prica, koga tacno zastupa, ciji je zvanicnik?
Čovjek je jedan od desetina naučnika, koji zagovaraju geoinženjering.
-
bella_ciao
#457 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
haha pa moze on zagovarat sta hoce, zagovaram i ja svasta nesto. Gdje su dokazi da se koristi bilo sta, gdje su zvanicne izjave to te pitam. Znas valjda sta je zvanicna izjava.
Dokazi, pusti se majkla marfija i youtube filmova, nadju mrtvu biljku na zemlji i odmah zakljuce da nas avioni prscu pa te onda uvjeravaju da moras vjerovati da nas avioni prscu ko da je to neka religija il nesto. Dokazi i eto nema tu vjerovanja
Dokazi, pusti se majkla marfija i youtube filmova, nadju mrtvu biljku na zemlji i odmah zakljuce da nas avioni prscu pa te onda uvjeravaju da moras vjerovati da nas avioni prscu ko da je to neka religija il nesto. Dokazi i eto nema tu vjerovanja
- Seoskivaralica
#458 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Avioni ispuštaju vjetrove.
- sema911s
#459 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
sejtan ti je u komsiji,.,udari ti njega lopatom o glavu nek sejtan izadje, a komsiju zakopaj lopata ce ti pomoc u tome,. posadi cvijece na mjesto gdje si komsiju zakopao, dobro ce da raste isto jer sejtan kada truhne ćera cvjece da rasete,.,dobojlija81 wrote:meni je moj komšija postao sumnjiv,zadnjih dana kako je ovo zahladilo kad šeta izdiše neku paru,al smirio sam se malo,uzeh od malog knjige iz 7. razreda pa vidim da je to normalna pojava,mada opet nisam siguran.Pratit cu ga jos koji dan
a komsinki ti uceraj svog andjela(il kako ga vec zoves moj je milojko) bice zadovoljna i sretna nece puno tugovat
- nadžak
#460 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Pa dobro što je problem pogledat ovaj video? Ne valja priča pusti ovoga ili onoga. Čovjek je uradio posao,pravio intervjue biologa, bio na terenu a šta si ti uradio? samo hahaha i to je to. Ljudi radili analize terena, uzorke kiše...bella_ciao wrote:haha pa moze on zagovarat sta hoce, zagovaram i ja svasta nesto. Gdje su dokazi da se koristi bilo sta, gdje su zvanicne izjave to te pitam. Znas valjda sta je zvanicna izjava.
-
bella_ciao
#461 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Pa evo gledam video i ne mogu da vjerujem na koji nacin oni pokusavaju da me uvjere da je to oko kemtrejlsa istina. Jedan od argumenta ide ovako, "kako da ne vjerujem u kemtrejlse kad pogledam nebo i vidim tragove koji avioni ostavljaju"
to je neka ozbiljna naucna metoda il sta?
Kemtrejlse stvarno ne bi bilo tesko dokazati no medjutim to jos niko nije uspio pa sta onda ostaje nego da te nagovore da vjerujes u njih.
Otidji ti sad ispred svoje kuce i uzmi uzorak tla, zraka cega vec ne i analiziraj. Kreni od tog eto.
Kemtrejlse stvarno ne bi bilo tesko dokazati no medjutim to jos niko nije uspio pa sta onda ostaje nego da te nagovore da vjerujes u njih.
Otidji ti sad ispred svoje kuce i uzmi uzorak tla, zraka cega vec ne i analiziraj. Kreni od tog eto.
- nadžak
#462 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Pusti ta subjektivna naklapanja. Naravno da se neko ne ubjeđuje na taj način.bella_ciao wrote:Pa evo gledam video i ne mogu da vjerujem na koji nacin oni pokusavaju da me uvjere da je to oko kemtrejlsa istina. Jedan od argumenta ide ovako, "kako da ne vjerujem u kemtrejlse kad pogledam nebo i vidim tragove koji avioni ostavljaju"to je neka ozbiljna naucna metoda il sta?
Šta kažeš o onom dijelu videa na koji sam te uputio? Snimak sa konferencije o geoinženjeringu, sa početka. 2:30 i par minuta dalje?
Za ispitivanje tla u svojoj režiji ću razmislit, ali postavlja se pitanje šta ću time postić? Zamisli pokaže se prisustvo ovih materijala. Šta onda?
-
hladan.preminger
#463 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ne znam sta ispuštaju avioni iznad Sarajeva, ali iznad Visokog su prije par godina ispustili piramidu.
-
Sunculish
#464 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ja stanujem u dijelu grada koji je blizu aerodroma i iznad zgrade prolijeću avioni. Prošle godine, u ljeto, izlazim ujutru na balkon i vidim po balkonu i krovnim prozorima velike tamno braon mrlje. Realno, avioni nešto ispuštaju, e sad šta to neko drugi treba da ispita. Al da Bog da...
- nadžak
#465 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Super, eto nam turističke atrakcije.hladan.preminger wrote:Ne znam sta ispuštaju avioni iznad Sarajeva, ali iznad Visokog su prije par godina ispustili piramidu.
-
bella_ciao
#466 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Onda ides dalje, ispitujes dalje. Onda razmisljas sto bi avioni mogli ostavljati tragove pa malo istrazis to. Pa onda sjednes malo i gledas avione koji lete pa zapazas i biljezis stvari, npr sto svi avioni samo na jednom djelu neba ostavljaju trag a ne ostavljaju na drugom, pa sto avioni koji lete nize ne ostavljaju nista, pa sto je u jutro cesce da avioni ostavljaju tragove... ides tako redom.nadžak wrote:Pusti ta subjektivna naklapanja. Naravno da se neko ne ubjeđuje na taj način.bella_ciao wrote:Pa evo gledam video i ne mogu da vjerujem na koji nacin oni pokusavaju da me uvjere da je to oko kemtrejlsa istina. Jedan od argumenta ide ovako, "kako da ne vjerujem u kemtrejlse kad pogledam nebo i vidim tragove koji avioni ostavljaju"to je neka ozbiljna naucna metoda il sta?
Šta kažeš o onom dijelu videa na koji sam te uputio? Snimak sa konferencije o geoinženjeringu, sa početka. 2:30 i par minuta dalje?
Za ispitivanje tla u svojoj režiji ću razmislit, ali postavlja se pitanje šta ću time postić? Zamisli pokaže se prisustvo ovih materijala. Šta onda?
Pogledo sam taj dio videa i nista konkretno nije dokazano, par likova na nekakvoh koferenciji trkelja o geoinzinjeringu i to je to.
- sema911s
#467 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
sarajevski aerodrom,., to je bilo prije nekih pola godine mozda malo vise,., to ti je ispustio croati airlines,. ulje iz motora,., prno mu motor pri polijetanju i morao se vratit,.,Sunculish wrote:Ja stanujem u dijelu grada koji je blizu aerodroma i iznad zgrade prolijeću avioni. Prošle godine, u ljeto, izlazim ujutru na balkon i vidim po balkonu i krovnim prozorima velike tamno braon mrlje. Realno, avioni nešto ispuštaju, e sad šta to neko drugi treba da ispita. Al da Bog da...
-
bella_ciao
#468 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ma kakvo ulje nesto oni ispusaju, to su ti neke svemirske hemikalije.
et to ti je ta logika
et to ti je ta logika
- sema911s
#469 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
ja sam cuo da ispustaju i anti friz,., pa zbog toga ljudi celaveebella_ciao wrote:Ma kakvo ulje nesto oni ispusaju, to su ti neke svemirske hemikalije.![]()
et to ti je ta logika
-
Sunculish
#470 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
More bit da se taj CA vratio prije pola godine ali ovo je bilo prije godinu ipo.. 
- sema911s
#471 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Sunculish wrote:More bit da se taj CA vratio prije pola godine ali ovo je bilo prije godinu ipo..
gdje stanujem zgrada je okrenuta prema aerodorom,. i tih fleka je bilo ali je to bilo ulje najvise se vidjelo na travi,., da su bili ovi beliveri u blizini hladni rat bi prouzrokovali kao je trava izgledala
-
Pjanic15
#472 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ovaj pilot baš teški troll.

- Locker
#473 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Kada je prisutna niska oblačnost može se vidjeti da avioni počnu ispuštati otrove odmah nakon polijetanja a isključe ih tek nakon što slete na aerodrom. Jasno se vide otrovi kako izlaze u vrtložnim krugovima na krajevima krila.
-
Pjanic15
#474 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Znači piloti truju čak i svoju familiju, djecu, prijatelje...Locker wrote:Kada je prisutna niska oblačnost može se vidjeti da avioni počnu ispuštati otrove odmah nakon polijetanja a isključe ih tek nakon što slete na aerodrom. Jasno se vide otrovi kako izlaze u vrtložnim krugovima na krajevima krila.
-
Avetinho
#475 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
A vrtlozi se vrte u smjeru kazaljke na zidu.