Nesporazum u Briselu!

Post Reply
jugoslovennakvadrat

#451 Re: Izdaja u Briselu!

Post by jugoslovennakvadrat »

Code: Select all

Još 20 godina SDA vlasti bi bilo jako loše za tebe, vidjećeš.
Može li malo jasnije, da obrazložiš?
Mister Yes

#452 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

Sierra club wrote: Ako ovo vjeruješ, onda vjeruješ u bajke. Izbori su relativno pošteni. SDA će u 2014 dobiti 4 delegata u domu naroda.
Slažem se da će SDA pobjediti ubjedljivo 2014. Ali samo zato što ovo neće blokirati. Hoće mnogo lajati ali neće ujesti ruku koja ih hrani.
Sierra club wrote: Ako vjeruješ da neki svjetski moćnici su odlučili da nas unište, onda jebiga, bolje da spakujemo kofere, napustimo stanove i radna mjesta i državu damo neprijatelju. I pravac izbjeglištvo u njemačku. Ali da je tako ni dan danas nebi postojali.
Ne mogu nas uništiti ali nas mogu maksimalno usporiti. BiH kao država pod apsolutnom kontrolom Bošnjaka je budućnost i nije pitanje da li će se desiti već kada će se desiti. Ono što zapad radi je da to što je moguće više odgodi a Srbi i Hrvati su kolateralne žrtve te politike zapada. To se moglo desiti već 95-e i to na 30-tak posto teritorije ali će se desiti 2055 (ili kasnije) na 100% teritorije. Za zapad je nebitan procenat. Bitno im je samo da bude što kasnije. Za Srbe i Hrvate je bitan procenat ali ih niko ne pita. Žrtvovani su u cilju usporavanja Bošnjaka u stvaranju svoje države.
Sierra club wrote: Čudno je ali jugoslavia je raspala, srbija i crna gora postale 2 države. Čak se i srbija podjelila na kosovo i srbiju. Možda se i britanija podijeli na škotsku i englesku slijedeće godine. Ali bosna se nije i neće podijelit. Čudno ali istinito.
Nije nimalo čudno. Jedino mi imamo "bijele muslimane" a toga se boje ko đavola.
res publica

#453 Re: Izdaja u Briselu!

Post by res publica »

jugoslovennakvadrat wrote: Bez Alije Izetbegovića i SDA nikako ne bi moglo, oni su bili glavni faktori na čijoj politici su Srbi dobili Republiku Srpsku!

Slava Aliji i SDA na tom činu!

Uostalom čitajte tekstove i knjige dr. Muhameda Borogovca!On to bolje zna a nije ni Srbin po uvjerenju pa da mislite da laže!
Po toj logici, Bošnjaci, a i drugi, mogu reći "Slava Slobodanu Miloševiću". Od 1918. cijela Bosna je pod srpkom kontrolom, i druge jugoslovenske zemlje, manje-više, i to pod komunizmom doživljava metamorfozu u smislu slabljenja centralizma. BiH 1992. je bila cijela u kandžama prosrpske JNA. E, izvući 51% BiH iz tih kandži nije baš mala stvar. Kome to zahvaljivati?
jugoslovennakvadrat

#454 Re: Izdaja u Briselu!

Post by jugoslovennakvadrat »

res publica wrote:
jugoslovennakvadrat wrote: Bez Alije Izetbegovića i SDA nikako ne bi moglo, oni su bili glavni faktori na čijoj politici su Srbi dobili Republiku Srpsku!

Slava Aliji i SDA na tom činu!

Uostalom čitajte tekstove i knjige dr. Muhameda Borogovca!On to bolje zna a nije ni Srbin po uvjerenju pa da mislite da laže!
Po toj logici, Bošnjaci, a i drugi, mogu reći "Slava Slobodanu Miloševiću". Od 1918. cijela Bosna je pod srpkom kontrolom, i druge jugoslovenske zemlje, manje-više, i to pod komunizmom doživljava metamorfozu u smislu slabljenja centralizma. BiH 1992. je bila cijela u kandžama prosrpske JNA. E, izvući 51% BiH iz tih kandži nije baš mala stvar. Kome to zahvaljivati?
Ehhhh praviš se pomalo neznalica a nisi?

23% plus 27% = 51%

HVO 27%+ARBiH 23%+VRS 49% = 100%
Last edited by jugoslovennakvadrat on 25/03/2013 13:41, edited 2 times in total.
Blizanac

#455 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Blizanac »

jugoslovennakvadrat wrote:

Code: Select all

Još 20 godina SDA vlasti bi bilo jako loše za tebe, vidjećeš.
Može li malo jasnije, da obrazložiš?
pitaj fahra r., cestitog i postenog coeka, jelde, on ce da ti objasni
Last edited by Blizanac on 25/03/2013 13:39, edited 1 time in total.
res publica

#456 Re: Izdaja u Briselu!

Post by res publica »

Mister Yes wrote:
Sierra club wrote: Ako ovo vjeruješ, onda vjeruješ u bajke. Izbori su relativno pošteni. SDA će u 2014 dobiti 4 delegata u domu naroda.
Slažem se da će SDA pobjediti ubjedljivo 2014. Ali samo zato što ovo neće blokirati. Hoće mnogo lajati ali neće ujesti ruku koja ih hrani.
Sierra club wrote: Ako vjeruješ da neki svjetski moćnici su odlučili da nas unište, onda jebiga, bolje da spakujemo kofere, napustimo stanove i radna mjesta i državu damo neprijatelju. I pravac izbjeglištvo u njemačku. Ali da je tako ni dan danas nebi postojali.
Ne mogu nas uništiti ali nas mogu maksimalno usporiti. BiH kao država pod apsolutnom kontrolom Bošnjaka je budućnost i nije pitanje da li će se desiti već kada će se desiti. Ono što zapad radi je da to što je moguće više odgodi a Srbi i Hrvati su kolateralne žrtve te politike zapada. To se moglo desiti već 95-e i to na 30-tak posto teritorije ali će se desiti 2055 (ili kasnije) na 100% teritorije. Za zapad je nebitan procenat. Bitno im je samo da bude što kasnije. Za Srbe i Hrvate je bitan procenat ali ih niko ne pita. Žrtvovani su u cilju usporavanja Bošnjaka u stvaranju svoje države.
Sierra club wrote: Čudno je ali jugoslavia je raspala, srbija i crna gora postale 2 države. Čak se i srbija podjelila na kosovo i srbiju. Možda se i britanija podijeli na škotsku i englesku slijedeće godine. Ali bosna se nije i neće podijelit. Čudno ali istinito.
Zapad se trudi da odgodi da BiH postane cijela Bošnjačka? Ali neće uspjeti... Ispade da je su Bošnjaci snažna rijeka matica koje prirodne teče ka bošnjakizaciji Bosne, a zapad to neće, ali ti zapadnjaci su tek dabrovi koji pokušavaju nešto sa svojim branama, i eventualno će nešto uspjeti, ali samo privremeno.
Blizanac

#457 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Blizanac »

jugoslovennakvadrat wrote:

23% plus 27% = 51%
ne, vec 49%+51%=100%
res publica

#458 Re: Izdaja u Briselu!

Post by res publica »

jugoslovennakvadrat wrote: Po toj logici, Bošnjaci, a i drugi, mogu reći "Slava Slobodanu Miloševiću". Od 1918. cijela Bosna je pod srpkom kontrolom, i druge jugoslovenske zemlje, manje-više, i to pod komunizmom doživljava metamorfozu u smislu slabljenja centralizma. BiH 1992. je bila cijela u kandžama prosrpske JNA. E, izvući 51% BiH iz tih kandži nije baš mala stvar. Kome to zahvaljivati?

23% plus 27% = 51%
[/quote]

Pa ja rekoh da je 51% BiH izvučeno iz srpske dominacije.
yugi

#459 Re: Izdaja u Briselu!

Post by yugi »

Kod mene se učetverostručio broj Hrvata u ulazu.Bilo ih dvoje sad vele da oni ustvari vrijede kao osam :D
Blizanac

#460 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Blizanac »

res publica wrote:
Pa ja rekoh da je 51% BiH izvučeno iz srpske dominacije.
zna on to, ne brini, samo ne moze da sebi prizna da je xepojcka vojska uz svo silno naoruzanje izgubila rat u sloveniji, dobila zestoko po usima u hrvatskoj, izgubila 20% teritorije u bih kao i tvz srpsku bih, a najvecu pusionu ta xepojcka vojska dozivjela je u "kolijevci" srpstva.
eh, tesko je priznati toliko poraza u tako malo vremena uz toliko naoruzanje, pa se sad tjese.
mislim da je u istoriji nezabiljezeno da je jedna takva sila dozivjela tako velike poraze i da je toliko puta morala podviti rep a imaal je takvu vojnu nadmoc, kao sto je to njegova xepojcka vojska
Last edited by Blizanac on 25/03/2013 13:47, edited 1 time in total.
Sierra club

#461 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Sierra club »

Mister Yes wrote:
Dobro, ako SDA to neblokira, onda zaista nemožemo ništa. To je kolektivno samoubistvo. Šah mat kad smo u sjajnoj poziciji. Vidjećemo.

Ali kao što kažeš. Kad tad, bošnjaci preuzimaju BiH. Borba protiv toga je osudjena na propast. Da je bilo 95 gdje bi 2 miliona nebošnjaka živjelo? To bi bila katastrofa za srbe i hrvate. To svijet nemože dopustit. Ali preko 40 godina, da, to neizgleda tako loše. I to se i dešava.

Ali na kraju opet ćemo bit dio EU, pa možda i njemci budi ovdje većina za 100 godina.

Neznam da muslimanstvo ovdje igra ulogu. Kosovari su isto muslimani pa im dadoše kosovo. Sve spadne na to da se dobije oraktično riješenje. Srbija nije bila u stanju da integrira kosovo. Jer nije spremna da državni kanal budemna albanskom i da im djeca uče albanski u školi, da im predsjednik bude albanac.

A mi smo spremni integrirat Bosanske Srbe, čak i imat ćiriličke hiroglife po cestama i udžbenicima. Zato smo zadržali RS. Jer smo tolerantni, alii i mudar i zajeban neprijatelj.
dustaban

#462 Re: Izdaja u Briselu!

Post by dustaban »

yugi wrote:Kod mene se učetverostručio broj Hrvata u ulazu.Bilo ih dvoje sad vele da oni ustvari vrijede kao osam :D
Kod mene u liftu vec ispravljeno "Nosivost 8 osoba, odnosno 2 Hrvata"
:mrgreen:
area51

#463 Re: Izdaja u Briselu!

Post by area51 »

dustaban wrote:
yugi wrote:Kod mene se učetverostručio broj Hrvata u ulazu.Bilo ih dvoje sad vele da oni ustvari vrijede kao osam :D
:lol:
madner

#464 Re: Izdaja u Briselu!

Post by madner »

Ima li gdje taj prijedlog?
Sierra club

#465 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Sierra club »

jugoslovennakvadrat wrote: Ehhhh praviš se pomalo neznalica a nisi?

23% plus 27% = 51%

HVO 27%+ARBiH 23%+VRS 49% = 100%
:) koja bolest. :) samo se ti tješi. Vladajte vi i u RS i u federaciji, ali ako bošnjaci mogu bilo gdje živjet u BiH bez vize, i tu glasat, i tu otvorit firmu, i kupit kuću. To je zašto se mi borimo. I to znači poraz za vas.

Jedna džamija u centru grada je vama dovoljna da izgubite nadu i da počnete mislit da vi nemate tu perspektive. Dugoročno, vama sat kuca.
Blizanac

#466 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Blizanac »

dustaban wrote:
vec vidim i nove predizborne slogane: "drzava za covjeka (=4 hrvata)"
yugi

#467 Re: Izdaja u Briselu!

Post by yugi »

dustaban wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
area51

#468 Re: Izdaja u Briselu!

Post by area51 »

Blizanac wrote:
dustaban wrote:
vec vidim i nove predizborne slogane: "drzava za covjeka (=4 hrvata)"
Koliko je to Srba ? :D
radostan dan

#469 Re: Izdaja u Briselu!

Post by radostan dan »

tri.
jedan krajišnik i dva hercegovca.
1 x 2 + (2 x 3) = 8
Mister Yes

#470 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

Sierra club wrote: Dobro, ako SDA to neblokira, onda zaista nemožemo ništa. To je kolektivno samoubistvo. Šah mat kad smo u sjajnoj poziciji. Vidjećemo.

Nije samoubistvo ali jeste dodatno usporavanja neizbježnog.
Sierra club wrote: Ali kao što kažeš. Kad tad, bošnjaci preuzimaju BiH. Borba protiv toga je osudjena na propast. Da je bilo 95 gdje bi 2 miliona nebošnjaka živjelo? To bi bila katastrofa za srbe i hrvate.

Da je bilo 95-e bilo bi na 30% teritorije današnje BiH. Dakle da se 95-e država podjelila na 3 dijela Bošnjaci (čitaj muslimani) bi dobili svoju državu na 30% BiH. Ovako će dobiti svoju državu na 100% BiH ali tek za nekih 50 godina.
Sierra club wrote: Neznam da muslimanstvo ovdje igra ulogu. Kosovari su isto muslimani pa im dadoše kosovo.
Kosovari su uglavnom ateisti. Islam im ne igra veliku ulogu osim onako više tradicionalno. Ali što je najvažnije odmah im na faci vidiš da su Albanci. Mi smo jedini muslimani na svijetu koji izgledaju kao Amerikanci ili kao Kanađani. Zato smo u njihovim glavama najveća opasnost i treba nas držati pod kontrolom što je duže moguće.
sredoje

#471 Re: Izdaja u Briselu!

Post by sredoje »

Mister Yes wrote:Mi smo jedini muslimani na svijetu koji izgledaju kao Amerikanci ili kao Kanađani.
E svašta se ovdje da pročitati...
zippoo87

#472 Re: Izdaja u Briselu!

Post by zippoo87 »

ova vijest iz prvog posta je obicni pamflet SDA i nije vrijedno ni citanja
SDA je hiljadu puta pokazala koga stiti (tajkune,sama sebe,tj,svoje lopove,izetbegovice,selimovice,stanice,...) i oni ne stite BiH nit ih Bih interesuje,interesuje ih BUDZET

kada cete vise skontati da ne treba podrzavati SDA i SDP,evo sda je krala 20 godina a SDP za ove 2 godine je pokazao da je totalno nesposoban i autokratski,pa ni lopovima iz SDA nije rusena vlada 2-3 puta za jednog mandata
SDP je totalno izgubljen,koaliranje sa SDA na pocetku,onda sa SBB,prvo odbacivanje hrvata a onda ubacivanje u vlast (HDZ) i sve ostale gluposti
pa postavljanje kriminalca lijanovica za ministra.gdje njegove firme duguju milione drzavi a on ministar te iste drzave,pa jbte gdje to ima

i da mi sada ovdje neki pro SDPovac ili proSDAovac pocne pricati bajke i davati "argumente" na sve ovo

skontajte da napretka nece biti sve dok ova gamad imaju skundu vlasti

pa vidite sada kako SDA blokira federaciju a u konacnici i drzavu u napretku ka EU a sve to nekako pokriju parolom"zastitia vitalnog nacionalnog interesa"...pa ovo je upravo ugrozavanje zivota,rada,opstanka naroda a nikako zastita

otrijeznite se vise moroni,dosta je ovoga vise
dustaban

#473 Re: Izdaja u Briselu!

Post by dustaban »

area51 wrote:
dustaban wrote:
Koliko je to Srba ? :D
Srbi su na vitlu, oni dizu lift.
Mister Yes

#474 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

sredoje wrote:
Mister Yes wrote:Mi smo jedini muslimani na svijetu koji izgledaju kao Amerikanci ili kao Kanađani.
E svašta se ovdje da pročitati...
Šta te je toliko šokiralo? Nisi znao da arapi imaju tamniju kožu od slavena? Ili misliš da su Pakistanci pljunuti Amerikanci?
Sierra club

#475 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Sierra club »

Mister Yes wrote:
Sierra club wrote: Dobro, ako SDA to neblokira, onda zaista nemožemo ništa. To je kolektivno samoubistvo. Šah mat kad smo u sjajnoj poziciji. Vidjećemo.

Nije samoubistvo ali jeste dodatno usporavanja neizbježnog.
Sierra club wrote: Ali kao što kažeš. Kad tad, bošnjaci preuzimaju BiH. Borba protiv toga je osudjena na propast. Da je bilo 95 gdje bi 2 miliona nebošnjaka živjelo? To bi bila katastrofa za srbe i hrvate.

Da je bilo 95-e bilo bi na 30% teritorije današnje BiH. Dakle da se 95-e država podjelila na 3 dijela Bošnjaci (čitaj muslimani) bi dobili svoju državu na 30% BiH. Ovako će dobiti svoju državu na 100% BiH ali tek za nekih 50 godina.
Sierra club wrote: Neznam da muslimanstvo ovdje igra ulogu. Kosovari su isto muslimani pa im dadoše kosovo.
Kosovari su uglavnom ateisti. Islam im ne igra veliku ulogu osim onako više tradicionalno. Ali što je najvažnije odmah im na faci vidiš da su Albanci. Mi smo jedini muslimani na svijetu koji izgledaju kao Amerikanci ili kao Kanađani. Zato smo u njihovim glavama najveća opasnost i treba nas držati pod kontrolom što je duže moguće.
Dobro, ja neznam puno o islamu, nit sam musliman, nit su mi djedovi ni pradjedovi. Imam nekih muslimana u porodici ali slabo. Možda zato nevidim neku ulogu islama u svemu tome. Bosanski patrioti dolaze u svim bojama i religijama.

Reću ti da smo bilo kakve religije, imali bi isti problem. Kada 55% ljudi odluči da hoće svoju državu, nemože to glatko ić. Kod nas ide relativno glatko kad uzmemo u obzir da 35% gradjana nas mrzi, mrzi nam državu, ima podršku od jakog susjeda, ima historiake traume od nas jer smo ga jahali kao blijelci crnce, a zadnjih 75 godina je već naviko da vlada nad nama.

Uzimajući to u obzir, dobro se mi držimo.
Post Reply