Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
seln

#451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

didžej wrote:
seln wrote:
didžej wrote:vec vidim zeljka komsica kako nesto objasnjava u njegovom prepoznatljivom maniru, vrteci dvije recenice po sto puta a da nista ne kaze:

"da odmah na pocetku budem krajnje direktan i da, tako da kazem, odmah uprostim stvari, da pojednostavim... narodskim rjecnikom receno, znate, to vam je tako, moze se to nekome svidjati ili ne svidjati ali to je tako, uzmi ili ostavi, ne mozemo mijesati kruske i jabuke, da budem iskren nema tu neke velike filozofije, to vam je naprosto tako ma koliko vam se to dopadalo ili ne dopadalo, ma koliko vi to zeljeli ili ne zeljeli, voljeli ili ne voljeli, znate..." :D

i sve u tom stilu, a raja egzaltirana, svrsava u transu, stigo novi mesija... :D
Ovo moze napisati samo neko ko hvali NS ublehase.
u ns su ljudi koji su nekad nesto u zivotu radili, i to dobro radili a i u politici imaju zdrave stavove i nikad nisu bili vlast. kao takvi su mi odmah simpaticni. ovaj tvoj se mimo politike nije pomako. na vlasti skoro 20 godina, nikakvog rezultata nema a krivicu uvijek svaljuje na druge.

izvini, ali mislim da od tvog ljubimca veceg ublehasa nema.
Ne drzim zivotinje, pa prema tome nemam ljubimca. A ti tvoji koji su "radili i nesto uradili"....od kada je pametovanje po kolumnama rad? Danis se vec povukao, ovi ostali prodaju guzice SDA-u jeftinije od najgore Moldavke, a simpaticni su ti vjerovatno jer i sam imas sahan pilava sa begovske sinije.
Banksy

#452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

stochar wrote:
ovako na prvu uopste ne vjerujem da moze mnogo uraditi
Evo ga još jedan ... :mrgreen:

Ni tvoje procjene nisu relevantne.
Rušio si Semihu i Taju pod plaštom ''građanskih protesta'', a sve vrijeme radio za SDP, u znanju ili neznanju.
A nas koji smo pisali o tome, ovdje na forumu, napadao i proglašavao neprijateljima.
U najboljem slučaju, slabo procjenjuješ ...
Corto Maltese

#453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Imaš li ti neku ljepu riječ u korist Komšića izuzev da ga mjeriš nekim mojim, navodnim, lošim procjenama? Ipak je čovjek član predsjedništva, valjda bi on trebao biti mjera drugima?
Zlatni ljiljan među bandom koja je rat provela u trezorima, Njemačkoj, Zagrebu i avionima s diplomatskim pasošem u džepu,
rijetki, možda jedini u bh političkom svijetu bez ijedne krim afere,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji istinski voli ovu zemlju,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu iz čijih usta nikad nismo čuli primitivnu, pogrdnu ili uvredljivu riječ za one druge, ma ko oni bili,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji posjeduje izuzetnu individualnu hrabrost,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji je imao petlje suprotstaviti se partijskom lideru, inače vrlo poznatom po podmuklim intrigama i nemilosrdnom satiranju političkih neprijatelja,
i, na koncu, jedan od njih par u bh političkom svijetu koji ima izuzetnu energiju i karizmu lidera,
itd ...
Samo prvo dvoje bi bilo dovoljno, ali ako treba još, pitaj nekog od onih 350 000, mora biti da znaš makar jednog od njih ...

A sad, da čujem tvoje contra, bar 5 stavki.
I dalje isti problem negativne selekcije. Sve i jedna navodna kvaliteta proizilazi iz mana ostalih učesnika BH političkog života. Ima li neka samostojeća kvaliteta? Pozitivna.
Na primjer: "Da posjedujem firmu od koje zavisi egzistencija moje porodice, dala bih njemu da je vodi!"
Dobro da ne pretjerujemo, ne mora biti firma, makar da je trafika.
Ovo što si gore napisala je sjajno, ali kao CV za portira. Ili za člana predsjedništva BiH.
Za neki konkretan posao nije dovoljno samo nemati oraha u džepovima. Potrebno je imati klikera u glavi.
Banksy

#454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
I dalje isti problem negativne selekcije. Sve i jedna navodna kvaliteta proizilazi iz mana ostalih učesnika BH političkog života. Ima li neka samostojeća kvaliteta? Pozitivna.
Na primjer: "Da posjedujem firmu od koje zavisi egzistencija moje porodice, dala bih njemu da je vodi!"
Ovo što si gore napisala je sjajno, ali kao CV za portira. Ili za člana predsjedništva BiH.
Za neki konkretan posao nije dovoljno samo nemati oraha u džepovima. Potrebno je imati klikera u glavi.
:lol: :lol:

Rekoh jednom, izum pencilina i let na Mjesec, ništa manje ... :mrgreen:

Daj tih 5 contra da se još smijemo.
Last edited by Banksy on 27/03/2013 12:45, edited 1 time in total.
seln

#455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Corto Maltese wrote: Za neki konkretan posao nije dovoljno samo nemati oraha u džepovima. Potrebno je imati klikera u glavi.
99% bosanskih politicara ne ispunjava ni jedan uslov. A ti samo sjedi i ljuti se, jer niko ne prepoznaje tvoju genijalnost, pa ces sigurno imati priliku da za nekoliko godina ovdje napises "a sta sam vam rekao..."
Pitanje je kakve ces koristi imati od toga...ali, cejfova ima svakakvih.
VjecitiStudent

#456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
Corto Maltese wrote: Za neki konkretan posao nije dovoljno samo nemati oraha u džepovima. Potrebno je imati klikera u glavi.
99% bosanskih politicara ne ispunjava ni jedan uslov. A ti samo sjedi i ljuti se, jer niko ne prepoznaje tvoju genijalnost, pa ces sigurno imati priliku da za nekoliko godina ovdje napises "a sta sam vam rekao..."
:shock:
Seln vise ne navija za SDP?
stochar

#457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stochar »

Banksy wrote: Zlatni ljiljan među bandom koja je rat provela u trezorima, Njemačkoj, Zagrebu i avionima s diplomatskim pasošem u džepu,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu iz čijih usta nikad nismo čuli primitivnu, pogrdnu ili uvredljivu riječ za one druge, ma ko oni bili,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji posjeduje izuzetnu individualnu hrabrost,
jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji je imao petlje suprotstaviti se partijskom lideru, inače vrlo poznatom po podmuklim intrigama i nemilosrdnom satiranju političkih neprijatelja,
i, na koncu, jedan od njih par u bh političkom svijetu koji ima izuzetnu energiju i karizmu lidera,
itd ...
Samo prvo dvoje bi bilo dovoljno, ali ako treba još, pitaj nekog od onih 350 000, mora biti da znaš makar jednog od njih ...

evo ti i tih kontra pet kad navaljujes:

Zlatni ljiljan - super, svidja mi se iz perspektive nekoga ko je proveo 4 godine u opkoljenom Sarajevu. kako bi ti prihvatio nekoga ko namjerava biti predsjednik BiH da ima Orden za zasluge tokom rata u VRS? (ne izjednacujem borbu ne d'o bog, ali politicki gledano za 49 posto zemlje je to sto on ima Zlatnog ljiljana u borbi vrlo odbijajuce)

Bez krim afere - nemoj molim te da to izvlacimo, tek je poceo covjek... stvarno mi nije namjera da bilo kog potapam, ukljucio sam se s namjerom da podstaknem na kriticko promisljanje...

jedan od rijetkih u bh političkom svijetu iz čijih usta nikad nismo čuli primitivnu, pogrdnu ili uvredljivu riječ za one druge, ma ko oni bili - osim udaranja po prstima...

jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji posjeduje izuzetnu individualnu hrabrost
- na osnovu cega? dao ostavku pa se povukao? evo, i ja sam jedan od rijetkih forumasa koji posjeduje mogucnost letenja. ne vjerujes?! izdajnik si ako ne vjerujes!

jedan od rijetkih u bh političkom svijetu koji je imao petlje suprotstaviti se partijskom lideru, inače vrlo poznatom po podmuklim intrigama i nemilosrdnom satiranju političkih neprijatelja, - jes', al' iz druge. prvi put podvio rep. da je tad bio hrabar i ostao, mog'o je sta je htio.

jedan od njih par u bh političkom svijetu koji ima izuzetnu energiju i karizmu lidera - ima i axl rose karizmu, pa mu ne bih dao u predsjednistvo...

haj' sad ti:

- sta je konkretno uradio tokom toliko godina bavljenja politikom osim sto je provodio naloge Sefa stranke?
- koji je njegov konkretan doprinos u vanjskoj politici BiH za sta je predsjednistvo nadlezno?

eto, samo dva...

eto, opet kazem, na temu sam se ukljucio kako bih uputio pozitivne kritike, u uvodnim postovima napisao da generalno ideju ne smatram losom ali da treba odredjenih popravki u startu, i odmah ispadoh izdajnik, SDP-ovac, plaćenik... super ste krenuli, stranka koj utakvi brane ne treba sumnjati u propast. dovidjenja i prijatno!
Last edited by stochar on 27/03/2013 12:58, edited 2 times in total.
Corto Maltese

#458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
:lol: :lol:

Daj tih 5 contra.
Kontri? Nemam. Na osnovu ovoga što si gore napisala svak bi ga u svojoj firmi zaposlio za čuvara bez imalo razmišljanja. Ali još nisam upoznao nikoga ko bi stao iza: "Da posjedujem firmu od koje zavisi egzistencija moje porodice, dao bih njemu da je vodi!"
BTW, ni u jednom riječniku ne nađoh da se "Trafika" prevodi ni sa "Pencilin" ni sa "Let na Mjesec"
Last edited by Corto Maltese on 27/03/2013 12:54, edited 2 times in total.
seln

#459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
seln nikad nije navijao za SDP, vec za prosperitet BiH.
priznajem da sam jedno vrijeme mislio da SDP moze pokrenuti taj prosperitet (jer je bilo ascare da drugi ne mogu ili ne zele), ali me Zlaja razuvjerio.
Banksy

#460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

stochar wrote:
Gomila ničega ...
Znamo se svi i znamo svi sve. I ko je šta pisao, i ko je za koga igrao, i ko za koga igra, i danas.
Nije vrijedno odgovora.
VjecitiStudent

#461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
priznajem da sam jedno vrijeme mislio da SDP moze pokrenuti taj prosperitet (jer je bilo ascare da drugi ne mogu ili ne zele), ali me Zlaja razuvjerio.
Pošteno
madner

#462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:Necemo, evo zasto:

Po tebi je Hanka negativac. No zbog Hanke imamo dobrog ministra u jednom resoru. Dakle procjena bi bila pogresna.

Naravno ostaje ponuda da mi das spisak postenih ljudi.
Od svih onih koji kad dobiju mrvu vlasti istu koriste prije svega za lični i porodični dobitak nikada nikakvog dobra vidjeli nismo. Naprotiv.

U svakom slučaju, iz tvojih reakcija, sasvim je izvjesno da će Hanka V. biti visoko pozicionirana u DF.
Potpuno pogresno, ja nemam insiderske informacije iz DF-a :roll:

To jeste mozda je tacno, ali ti logika nije ispravna.
Banksy

#463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:

Daj tih 5 contra.
Kontri? Nemam. Na osnovu ovoga što si gore napisala svak bi ga u svojoj firmi zaposlio za čuvara bez imalo razmišljanja. Ali još nisam upoznao nikoga ko bi stao iza: "Da posjedujem firmu od koje zavisi egzistencija moje porodice, dao bih njemu da je vodi!"
Kao i obično, bez odgovora, ali uvijek s novom doskočicom i anegdotom ... :mrgreen:

Ja sam tebi odgovorila, a tvojih 5 contra i dalje čekam.
madner

#464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ne kontam ovu kritiku, ako je tako i covjek nema liderske sposobnosti onda mu stranka nece imati efekta.

Sto se onda brines, jos jedna mala stranka medju mnogima.
didžej

#465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by didžej »

seln wrote: Ne drzim zivotinje, pa prema tome nemam ljubimca. A ti tvoji koji su "radili i nesto uradili"....od kada je pametovanje po kolumnama rad? Danis se vec povukao, ovi ostali prodaju guzice SDA-u jeftinije od najgore Moldavke, a simpaticni su ti vjerovatno jer i sam imas sahan pilava sa begovske sinije.
dino mustafic je dokazani reziser i univerzitetski profesor, da upotrijebim rjecnik tvog elokventnog favorita "volio ti to ili ne, ali to je tako". :wink:
danis tanovic, ne treba dokazivati. nije se povukao.
pedja kojovic je novinar, ima smisla za pisanje, elokventan covjek i politicar koji uvijek ima nesto smisleno za reci. (susta suprotnost od tvog favorita)
sabina cudic skolovana djevojka koja tecno govori engleski za razliku od komsica koji ne zna beknut engleski a u biografiji mu pise da je studirao nesto u americi. :D
i tako dalje.
nikad nisu bili na vlasti, djeluju kao luzeri, politicki autsajderi i zato su mi odmah simpaticni.
tvoj favorit je zlatnji ljiljan i na tome jase 20 godina. fura neki militaristicki stil i racuna na glasove opet zbog ljiljana. odatle i militaristicki naziv "demokratska fronta". eki fronta?! mozda ali iz udobne fotelje, predsjednika, nacelnika, ambasadora... i iz kafane.
mogu samo da zakljucim, potroseni politicari, poltroni i oportunisti, bez znanja, vizije, bez ideje, sklonite se i otvorite prostor mladim ljudima.
Last edited by didžej on 27/03/2013 13:01, edited 1 time in total.
madner

#466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa NS je imala svoja dva izborna ciklusa, dosegli su svoj domet.
Banksy

#467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

didžej wrote:
pedja kojovic je novinar,
A gdje piše (govori, radi)?
stochar

#468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stochar »

Banksy wrote:
stochar wrote:
Gomila ničega ...
Znamo se svi i znamo svi sve. I ko je šta pisao, i ko je za koga igrao, i ko za koga igra, i danas.
Nije vrijedno odgovora.
kako decidan odgovor, 'znamo svi', 'zna se', 'nije vrijedno odgovora'... hahahaha, nek' vam je sa srecom...
Corto Maltese

#469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:

Daj tih 5 contra.
Kao i obično, bez odgovora, ali uvijek s novom doskočicom i anegdotom ... :mrgreen:

Ja sam tebi odgovorila, a tvojih 5 contra i dalje čekam.
Ne znam šta čekaš kad ti fino napisah da nemam nikakvih kontri na ono što si navela. CV je odličan, ali je prijavljen na pogrešan konkurs.
seln

#470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

didžej wrote:
seln wrote: Ne drzim zivotinje, pa prema tome nemam ljubimca. A ti tvoji koji su "radili i nesto uradili"....od kada je pametovanje po kolumnama rad? Danis se vec povukao, ovi ostali prodaju guzice SDA-u jeftinije od najgore Moldavke, a simpaticni su ti vjerovatno jer i sam imas sahan pilava sa begovske sinije.
dino mustafic je dokazani reziser i univerzitetski profesor, da upotrijebim rjecnik tvog elokventnog favorita "volio ti to ili ne, ali to je tako". :wink:
danis tanovic, ne treba dokazivati. nije se povukao.
pedja kojovic je novinar, ima smisla za pisanje, elokventan covjek i politicar koji uvijek ima nesto smisleno za reci. (susta suprotnost od tvog favorita)
sabina cudic skolovana djevojka koja tecno govori engleski za razliku od komsica koji ne zna beknut engleski a u biografiji mu pise da je studirao nesto u americi. :D
i tako dalje.
nikad nisu bili na vlasti, djeluju kao luzeri, politicki autsajderi i zato su mi odmah simpaticni.
tvoj favorit je zlatnji ljiljan i na tome jase 20 godina. fura neki militaristicki stil i racuna na glasove opet zbog ljiljana. odatle i militaristicki naziv "demokratska fronta". eki fronta?! mozda ali iz udobne fotelje, predsjednika, nacelnika, ambasadora... i iz kafane.
mogu samo da zakljucim, potroseni politicari, poltroni i oportunisti, bez znanja, vizije, bez ideje, sklonite se i otvorite prostor mladim ljudima.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sve bih ja tebi povjerovao, ali na temi o tvojim ljubimcima, isti su sami sebe ( a i tebe) demantirali tako temeljito, da im nikakav telal vise ne moze pomoci.
karanana

#471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by karanana »

onaj bojan bajic sto je osnovao nasu stranku, je li on vise nije u stranci?
i malo off topic a tek neki dan vidjeh na vijestima: kako pedja moze sjediti i u kantonalnoj i u federalnoj skupstini?
stochar

#472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stochar »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
priznajem da sam jedno vrijeme mislio da SDP moze pokrenuti taj prosperitet (jer je bilo ascare da drugi ne mogu ili ne zele), ali me Zlaja razuvjerio
.
Pošteno
to se nekada govorilo 'okrece se kako vjetar puse'... ja sam recimo isto za prosperitet BiH, pa su me SDP-ovci, prije njih SBiH-ovci i SDA-ovci, a evo sad i Željkovci, optuživali za sve i svašta samo jer sam ukazao zbog čega neki ljudi ne žele/ne mogu postici prosperitet za BiH. kad je SDP dosla na vlast, 12 minuta poslije se moglo vidjeti da ne ide kako treba, ali jok, vama je trebalo dvije godine, pardon-tri, da shvatite da omiljeni vodja ne zna kud udara i da mu je samo vlastiti prosperitet na pameti. sad imamo priliku da na pocetku kriticki uticemo na neke stvari, ali jok, tu su branitelji lika&djela da svaku kriticku misao uguse uvredama, i za sada vam dobro ide, nazalost...

sad fakat dovidjenja i prijatno!
luckylaka

#473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by luckylaka »

Banksy wrote:
stochar wrote:
Banksy wrote:
Zlatni ljiljan među bandom koja je rat provela u trezorima, Njemačkoj, Zagrebu i avionima s diplomatskim pasošem u džepu,
itd ...

super, da li bi ti sad zbog svega navedenog dopustio da ti on, jer je toliko dobar, operise krajnike ili izvadi zub.
Ha? :?
Uz duzno postovanje svega ovoga nabrojanoga hajde napisi bar jos ovoliko stvari koji je to Zeljko uradio kao politicar,clan predsjednistva na vanjskoj,unutrasnjoj politici(osim sto se,,kacio,,sa komsijama),neke incijative,prijedlozi,sugestije,akcije.Ma bilo sta dobro za BiH.Bujrum
Banksy

#474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote: Ne znam šta čekaš kad ti fino napisah da nemam nikakvih kontri na ono što si navela. CV je odličan, ali je prijavljen na pogrešan konkurs.
Ma nemaš ti nikakvih kontri, osim premetanja stalno istih doskočica. Da imaš davno bi ih pobrojao.
Na svako konkretno pitanje, na ovoj temi, zadnjih dana, davao si iste odgovore, kao da čitam Jež ...

Samo ne znam šta te vozi, otkud ta jaka, iracionalna netrpeljivost ...
seln

#475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

karanana wrote:onaj bojan bajic sto je osnovao nasu stranku, je li on vise nije u stranci?
i malo off topic a tek neki dan vidjeh na vijestima: kako pedja moze sjediti i u kantonalnoj i u federalnoj skupstini?
Zar ne znas da su bosanski politicari mutanti, naraste im po nekoliko guzica: i za kantonalnu i za federalnu i za upravne odbore, zavode, katedre, pozorista....
Post Reply