Opet lupas pa lupas.kokolina wrote:nemoj se praviti pametan nego ti sebi objasni da tvoju stiropol kutiju možeš ugrijati i sa par dobrih svijeća
evo ti jedno konkretno pitanje: da li znaš koliko je stepeni u tvojoj kući ako u zimskom periodu nikako ne griješ par dana?
naravno ukoliko si imao prilike za to
u mojoj kući je jedne prilike bilo samo 2 stepena nakon 10 dana negrijanja i tek 3 dan nam se kuća ugrijala nakon odličnog grijanja peći
mislim da u tako izolovanoj kući kao što je tvoja temperatura ne može pasti ispod 14 stepeni bez obzira na vanjsku temperaturu
vjerovatno ti nisi bez nekog dobrog razloga stavio svu tu silnu izolaciju
mislim da je nebuloza to što ubjeđuješ ljude da se jedan "normalan" stan može grijati sa 300 KM struje za sezonu (tvoj stan je po meni puno iznad normale)
moja ćerka svoj stan grije sa dvije obične klime i potroši manje nego ti za sezonu ali slučaj je kao i kod tebe - novogradnja sa termo izolacijom i dobrim otvorima
Citaj sta pisem,zasto samo zelis udarat kontru.Moja dobra volja je prenijet ljudima svoje iskustvo,to nije pametovanje ni obmanjivanje,koji ce sledeci napad biti.
Ja sam detaljno objasnio svoju kucu,a u ocevoj je bila slicna situacija sa stiroporom ali su moji prozori puno bolji.
Ono sto je cinjenica je da se na ovo puno jeftinije grijat nego na pelet,plin,konvektore,pa cak jeftinije nego drva i ugalj,a ja necu nikom nadit cijenu kolko ce ko potrosit.Previse faktora utice na racun.
A sto se tice svijeca jel mislis da ja nemam svijece,da moze se ugrijat tako nebi kupovao tp