PM72 wrote:Creasy,
Ne sekiraj se,neću ja jezik pregristi radi nečeg što sam napisao a istina je.Ne bojim se ja nikog ovdje niti se kome uvlačim u pakaš,pišem onako kako je bilo i kako sam ja to lično doživio/preživio.Šta će ko misliti o tome-zaboli me.To da su na Grbavicu,Ilidžu ili Ilijaš padale granate je istina koja se ne može izbjeći ali ako je na Grbavicu pala jedna granata,na ostatak Sarajeva je palo sto komada.Uostalom,rupe po fasadama sve govore.Međutim,ono što namjerno prešućuješ ( a znam zašto) je činjenica da po Grbavici i Ilidži sve do juna 1992 nisu padale naše granate.Možda poneka ali nabrojati na prste jedne ruke.Do tada,sa brda i ravnice pod kontrolom "vojske srpske Republike Bosne i Hercegogovine" je na grad palo par hiljada projektila...
Nije isto ubiti dvoje djece na Grbavici 1994 i ubistvo 1600 u dijelu grada pod kontrolom legalnih organa BiH.Pričaj ti šta hoćeš ali tako je.
Slazem se. I jedino se sa tobom ovde i mogu sloziti oko nekih stvari. Međutim, ti jedan dan jedno pricas, drugi dan drugo. A evo i dokaza:
Postao/la PM72 dana 16/03/2013 20:06
Srećom,"na mladima svijet ostaje" pa ti i dijasporac organizujte a mi ćemo vam pljeskati i slaviti vas kao oslobodice.Do tada,Vojkovići su dio Istočnog Sarajeva koje se nalazi u Republici Srpskoj a koja je smještena u državi Bosni i Hercegovini.Sve po ustavu i zakonu.Svaka suprotna aktivnost vodi rušenju ustava države Bosne i Hercegovine a to je zakonski kažnjivo.Nije moj rahmetli dedo legalizovao Republiku Srpsku nego svekar direktorice Vojne bolnice.Usta ga hebem.
Evo Trocadera a ja taman zaustio da ga pozovemo.
Nego Cindiriminidirli,pošto si ti nacionalno osvješćen,osnuj stranku ili se opasaj eksplozivom pa u Vojkoviće pred ovu kafanu što reče Trocadero.Nemoj meni prosipati šuplju niti mi govoriti šta ću i kako ću.Pusti me da se rahat patim a sa Trocaderom ću lako.Obojca smo djeca ovog grada tako da se možemo dogovoriti u "dvije".
Što se tiče "flautanja" neću da ti kažem što mislim a ti vrlo dobro znaš "šta je pisac htio reći".Ni ja ni Trocadero se nismo pitali hoćemo li pucati jedni na druge nego smo bili primorani uzeti tandžare pa u boj "za narod svoj".Da je tebi,tvom ocu i dedi u rodnom listu u rubrici mjesto rođenja Sarajevo;ne bi se tako ponašao i pisao gluposti.Pošto si nacionalno osvješteni hojrat-ne čudi me ništa.
itd...
Postao/la PM72 dana 28/05/2013 08:06
Doći će "sve na svoje".Saznao sam da će uskoro biti javno objavljen spisak svih pripadnika VRS iz sarajevsko-romansijskog korpusa.Dakle,sve brigade,jedinice ,odredi i njihov ratni put i položaji.Kao i sve jedinice MUP-a RS koje su učestvovale u opsadi.Onda naše bivše komšije neće moći lagati kako su bili u kuhinjama,na održavanjima vozila,popravci puteva ili u Beogradu.
Čisto da se zna.Kad postoje podaci o SS-ovcima koji su učestvovali u pokoljima 1941 pa ih poslije 70 godina proganjaju,neka i ovih podataka.
Jedino što sam s merakom gledao je bila ona emisija "na braniku otadžbine" .Gledao sam je da prepoznam bivše jarane i komšije.Jedan me počeo folirati kako je bio u ratu na radnoj obavezi u bazi UN-a a on bio kod Srđana u Belim vukovima,postoji i sad taj snimak kad puca iz boforsa.Da vidiš kako je počeo mjenjati facu kad sam mu rekao da sam ga gledao u ratu na ratištu oko Trnova .Ne znam što ljudi kriju svoju ratnu prošlost,zašto lažu i izbjegavaju istinu? Stid i osjećaj krivice što su učestvovali u opsadi grada ili aferimi?
Zar je moguce da je ove tekstove isti covjek napisao?