Sead Kolašinac
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#452 Re: Sead Kolašinac
Ja iskreno jedva cekam da ovaj buldog nastupi, sa njim ovo postaje ozbiljan tim koji ce se moci nositi sa ozbiljnijim reprezentacijama.Kemal Malovčić wrote:SEO POTRUDI SE!
- Kemal Malovčić
#453 Re: Sead Kolašinac
i jaEdin H. wrote:Ja iskreno jedva cekam da ovaj buldog nastupi, sa njim ovo postaje ozbiljan tim koji ce se moci nositi sa ozbiljnijim reprezentacijama.Kemal Malovčić wrote:SEO POTRUDI SE!
- MOSALJOZE
- limeni
#455 Re: Sead Kolašinac
pa dobro ja ne vjerujem bas sve avazu otkad su pisali da mirsad dedic prelazi u celtic glasgowMOSALJOZE wrote:Limeni piše se Sea i havaz redovno radi intervju sa njim,samo nikad ni kakvog audio,a ni video zapisa.Prije mozda 2 mjeseca reprezentacija.ba portal je posjetio njegovu porodicu i oni su dali obećanje kao i u tekstu iznad da će Seo igrati zalimeni wrote:zanima me zasto niko od nasih medija ne ide direktno intervjuisat seja?ili mozda on izbjegava..
- Logovan
#456 Re: Sead Kolašinac
Sa njim ćemo biti daleko jači.Edin H. wrote:Ja iskreno jedva cekam da ovaj buldog nastupi, sa njim ovo postaje ozbiljan tim koji ce se moci nositi sa ozbiljnijim reprezentacijama.Kemal Malovčić wrote:SEO POTRUDI SE!
- cekpi
#457 Re: Sead Kolašinac
Sea je nas Srbin
zvao ga dodik u reprezentaciju sumske, ovaj objerucke prihvatio (da ga udavi)
zvao ga dodik u reprezentaciju sumske, ovaj objerucke prihvatio (da ga udavi)
- antifascism
#458 Re: Sead Kolašinac
Prije nam odbrana bila slaba ali bi sada mogli imati cijelu defanzivu iz Bundeslige
--------------Kola
Salihovic-Spaha-Bicakcic-Mujdza
--------------Kola
- Kemal Malovčić
#459 Re: Sead Kolašinac
EDIT: Da mozda malo ne pretjerujes u zahebanciji?
- MOSALJOZE
#460 Re: Sead Kolašinac
Nije mogli nego ćemoantifascism wrote:Prije nam odbrana bila slaba ali bi sada mogli imati cijelu defanzivu iz Bundeslige![]()
--------------Kola
- GeneralBHF
#461 Re: Sead Kolašinac
............SalihovicMOSALJOZE wrote:Nije mogli nego ćemoantifascism wrote:Prije nam odbrana bila slaba ali bi sada mogli imati cijelu defanzivu iz Bundeslige![]()
--------------Kola
........................Kola
Zukanovic-Spaha-Bicakcic-Mujdza
By the way sta je sa Zukanovicem? Nije se pojavio na prozivci u klubu a nije im nista ni rekao!
- Cabadahija
#462 Re: Sead Kolašinac
NAJNOVIJA od jucer (ponedeljak, 01.07.2013.) informacija IZ PRVE RUKE, Seo je dobio PASOS BiH !!!
Sve je 100% PROVJERENO !!! bas sam HEPi, dobili smo IGRACINU za narednih 10 a morebit i VISE godina !!!
Seo, MAJSTORE !!!

Sve je 100% PROVJERENO !!! bas sam HEPi, dobili smo IGRACINU za narednih 10 a morebit i VISE godina !!!
Seo, MAJSTORE !!!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#463 Re: Sead Kolašinac
kad prije
ako je tako odlična vijest i znači ostaje samo promejna sportskog, što znači da imao Seu do kraja ove godine na raspolaganju
ako je istina za muštuluka si i to kakvog

ako je tako odlična vijest i znači ostaje samo promejna sportskog, što znači da imao Seu do kraja ove godine na raspolaganju
ako je istina za muštuluka si i to kakvog
-
torres_el_nino
#464 Re: Sead Kolašinac
I ja sam jutros cuo da je dobio pasos. Provjereno 100 %. 
- Edin H.
#465 Re: Sead Kolašinac
Je li to znas tetu na salteru u Capljini?Cabadahija wrote:NAJNOVIJA od jucer (ponedeljak, 01.07.2013.) informacija IZ PRVE RUKE, Seo je dobio PASOS BiH !!!
Seo, MAJSTORE !!!![]()
![]()
- hrle1976
#466 Re: Sead Kolašinac
Ono sto ja znam, a znam iz izvora Fudbalskog Saveza BiH, a da naglasim da me bas veseli sto se mogu diciti da imam familiarnu pozvezanost sa tim savezom pa vako mogu da u brk kazem sta je istina!! Kako moj rodjo tvrdi, problem oko Kolasinca nije da covjek nebi igrao, nego BiH nije u stanju da isupi njegov jedini uslov, momak nezeli da izgubi drzavljanstvo Njemacke, jer bi automastki izgubio i boravisnu dozvolu, te dolaze poteskoce oko radnih dozvola kad jednog dana prestane sa karierom - momak misli i na buducnost poslje fudbala. BiH savez nije u stanju da mu izadje u susret po tom pitanju, BiH drzava nema sporazum sa njemackom o dvojnom drzavljanstvu pa tako da je skroz u njegovim rukama sta zeli da ucini, da li da se odkrene Njemackog drzavljanstva ili ne.
Druga strana price momak je dio U-21 Njemacke - te poziv u Njemacku A reprezentaciju je sam pitanje vremena.
Druga strana price momak je dio U-21 Njemacke - te poziv u Njemacku A reprezentaciju je sam pitanje vremena.
Last edited by hrle1976 on 02/07/2013 13:44, edited 1 time in total.
-
electric
#467 Re: Sead Kolašinac
sta kazu ti tvoji izvori jel dobio pasos ili ne?hrle1976 wrote:Ono sto ja znam, a znam iz izvora Fudbalskog Saveza BiH, a da naglasim da me bas veseli sto se mogu diciti da imam familiarnu pozvezanost sa tim savezom pa vako mogu da u brk kazem sta je istina!! Kako moj rodjo tvrdi, problem oko Kolasinca nije da covjek nebi igrao, nego BiH nije u stanju da isupi njegov jedini uslov, momak nezeli da izgubi drzavljanstvo Njemacke, jer bi automastki izgubio i boravisnu dozvolu, te dolaze poteskoce oko radnih dozvola kad jednog dana prestane sa karierom - momak misli i na buducnost poslje fudbala. BiH savez nije u stanju da mu izadje u susret po tom pitanju, BiH drzava nema sporazum sa njemackom o dvojnom drzavljanstvu pa tako da je skroz u njegovim rukama sta zeli da ucini, da li da se odkrene Njemackog drzavljanstva ili ne.
- Edin H.
#468 Re: Sead Kolašinac
Ja sam vec i ranije naveo da pretpostavljam da je to problem, mislim da se do 23-ce godine moras izjasniti. Zato sam i predlozio da nesposobnjakovici iz Saveza nadju dobrog imigracionog advokata u Njemackoj da provjere ima li kakvih finti (a uvijek ima), sto ovi siguran sam nisu uradili.hrle1976 wrote:Ono sto ja znam, a znam iz izvora Fudbalskog Saveza BiH, a da naglasim da me bas veseli sto se mogu diciti da imam familiarnu pozvezanost sa tim savezom pa vako mogu da u brk kazem sta je istina!! Kako moj rodjo tvrdi, problem oko Kolasinca nije da covjek nebi igrao, nego BiH nije u stanju da isupi njegov jedini uslov, momak nezeli da izgubi drzavljanstvo Njemacke, jer bi automastki izgubio i boravisnu dozvolu, te dolaze poteskoce oko radnih dozvola kad jednog dana prestane sa karierom - momak misli i na buducnost poslje fudbala. BiH savez nije u stanju da mu izadje u susret po tom pitanju, BiH drzava nema sporazum sa njemackom o dvojnom drzavljanstvu pa tako da je skroz u njegovim rukama sta zeli da ucini, da li da se odkrene Njemackog drzavljanstva ili ne.
Ako se neko bavi imigracionim zakonima u Njemackoj neka se vala javi Savezu.
Ne znam na koju fintu se Misimovic provukao jer je on pretpostavljam bio u istoj situaciji, Barbarez i Salihamidzic su. mislim tek naknadno zveknuli njemacko drzavljanstvo.
- hrle1976
#469 Re: Sead Kolašinac
electric wrote:sta kazu ti tvoji izvori jel dobio pasos ili ne?hrle1976 wrote:Ono sto ja znam, a znam iz izvora Fudbalskog Saveza BiH, a da naglasim da me bas veseli sto se mogu diciti da imam familiarnu pozvezanost sa tim savezom pa vako mogu da u brk kazem sta je istina!! Kako moj rodjo tvrdi, problem oko Kolasinca nije da covjek nebi igrao, nego BiH nije u stanju da isupi njegov jedini uslov, momak nezeli da izgubi drzavljanstvo Njemacke, jer bi automastki izgubio i boravisnu dozvolu, te dolaze poteskoce oko radnih dozvola kad jednog dana prestane sa karierom - momak misli i na buducnost poslje fudbala. BiH savez nije u stanju da mu izadje u susret po tom pitanju, BiH drzava nema sporazum sa njemackom o dvojnom drzavljanstvu pa tako da je skroz u njegovim rukama sta zeli da ucini, da li da se odkrene Njemackog drzavljanstva ili ne.
BiH savez nema nikakvog utjecaja na njegove odluke, jer nije da momak nema relanu sansu da bude pozvan u Njemacku A reprezentaciju. Znaci savez moze samo da sjedi i ceka, no moj rodjo licno nevjeruje da ce uciniti bilo sta bar za jos jednu ili dvi godine dok nevidi jel Njemacka A reprezentacije mu naklonjena, sto u potpunosto je razumljivo.
- DonVito
#470 Re: Sead Kolašinac
hrle1976 wrote:Ono sto ja znam, a znam iz izvora Fudbalskog Saveza BiH, a da naglasim da me bas veseli sto se mogu diciti da imam familiarnu pozvezanost sa tim savezom pa vako mogu da u brk kazem sta je istina!! Kako moj rodjo tvrdi, problem oko Kolasinca nije da covjek nebi igrao, nego BiH nije u stanju da isupi njegov jedini uslov, momak nezeli da izgubi drzavljanstvo Njemacke, jer bi automastki izgubio i boravisnu dozvolu, te dolaze poteskoce oko radnih dozvola kad jednog dana prestane sa karierom - momak misli i na buducnost poslje fudbala. BiH savez nije u stanju da mu izadje u susret po tom pitanju, BiH drzava nema sporazum sa njemackom o dvojnom drzavljanstvu pa tako da je skroz u njegovim rukama sta zeli da ucini, da li da se odkrene Njemackog drzavljanstva ili ne.
-
zlajapravaraja
#471 Re: Sead Kolašinac
Hrle stari chetalj lafo Ceh se bas nameracio da nam "razvuce pamet"

- DonVito
#472 Re: Sead Kolašinac
Jestezlajapravaraja wrote:Hrle stari chetalj lafo Ceh se bas nameracio da nam "razvuce pamet"![]()
![]()
- hrle1976
#473 Re: Sead Kolašinac
Pa ljudi vi se sami sebi smijete, zar vas je toliko ta agonija pitisnula? 
- Ajatolah_
#474 Re: Sead Kolašinac
Lako bi on vratio njemačko državljanstvo poslije karijere, smiješna priča, pa ima ga i Barbarez.
A ovo što Cabadahija reče, trebalo bi biti odobreno od strane Vijeća ministara, kao što je bilo za Hadžića i Bičakčića. A na zadnjoj sjednici nije sigurno, dakle u najboljem slučaju može biti da je predan zahtjev, a ne da je riješeno... doduše možda i griješim, haj' ga znaj.
A ovo što Cabadahija reče, trebalo bi biti odobreno od strane Vijeća ministara, kao što je bilo za Hadžića i Bičakčića. A na zadnjoj sjednici nije sigurno, dakle u najboljem slučaju može biti da je predan zahtjev, a ne da je riješeno... doduše možda i griješim, haj' ga znaj.
- hrle1976
#475 Re: Sead Kolašinac
EdoI wrote:Lako bi on vratio njemačko državljanstvo poslije karijere, smiješna priča, pa ima ga i Barbarez.
Barbarez ga nikad nije povratio, on nije imao Njemacko, nego samo BIH pa je poslje kariere zatrazio Njemacko i isto BiH da zadrzi obadva - kako on kaze Njemci su mu odobrili dvojno (licno nisam ubjedjen - znam samo da dozvoljavaju medju EU drzavama), jer je bioje kao siturian ali iz nekog razloga nije upalilo i odabaro je Njemacko ali poslje kariere, covjek je i dao interviju tamo negdje pred utakmicu sa Francuskom u Parizu povodom ovog pitanja.
Povratak dzravljansta koje ste osnovali putem naturalizacije nije moguce, jednom kad ga se odreknete vazi isti proces dobivanja opet, sto je ovisno o drzavljanstvu koje imeate ili koje ste uzeli u zamjenu za npr. Njemacko. Povratak Njemackog drzavljanstva za BiH drzavljanstvo a opet traziti Njemacko poslje nekoliko godina je jednaka situacija kao da bi neko od vas danas otisao u amabasadu Njemacke i zatarazio drzavljanstvo.