Sead Kolašinac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kemal Malovčić

#451 Re: Sead Kolašinac

Post by Kemal Malovčić »

SEO POTRUDI SE!
Edin H.

#452 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

Kemal Malovčić wrote:SEO POTRUDI SE!
Ja iskreno jedva cekam da ovaj buldog nastupi, sa njim ovo postaje ozbiljan tim koji ce se moci nositi sa ozbiljnijim reprezentacijama.
Kemal Malovčić

#453 Re: Sead Kolašinac

Post by Kemal Malovčić »

Edin H. wrote:
Ja iskreno jedva cekam da ovaj buldog nastupi, sa njim ovo postaje ozbiljan tim koji ce se moci nositi sa ozbiljnijim reprezentacijama.
i ja
MOSALJOZE

#454 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

Amin
limeni

#455 Re: Sead Kolašinac

Post by limeni »

MOSALJOZE wrote:
limeni wrote:zanima me zasto niko od nasih medija ne ide direktno intervjuisat seja?ili mozda on izbjegava..
Limeni piše se Sea i havaz redovno radi intervju sa njim,samo nikad ni kakvog audio,a ni video zapisa.Prije mozda 2 mjeseca reprezentacija.ba portal je posjetio njegovu porodicu i oni su dali obećanje kao i u tekstu iznad da će Seo igrati za :bih:
pa dobro ja ne vjerujem bas sve avazu otkad su pisali da mirsad dedic prelazi u celtic glasgow :D
Logovan

#456 Re: Sead Kolašinac

Post by Logovan »

Edin H. wrote:
Sa njim ćemo biti daleko jači. :bih:
cekpi

#457 Re: Sead Kolašinac

Post by cekpi »

Sea je nas Srbin :D
zvao ga dodik u reprezentaciju sumske, ovaj objerucke prihvatio (da ga udavi)
antifascism

#458 Re: Sead Kolašinac

Post by antifascism »

Prije nam odbrana bila slaba ali bi sada mogli imati cijelu defanzivu iz Bundeslige :run:

--------------Kola
Salihovic-Spaha-Bicakcic-Mujdza
Kemal Malovčić

#459 Re: Sead Kolašinac

Post by Kemal Malovčić »

EDIT: Da mozda malo ne pretjerujes u zahebanciji?
MOSALJOZE

#460 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

antifascism wrote:Prije nam odbrana bila slaba ali bi sada mogli imati cijelu defanzivu iz Bundeslige :run:

--------------Kola
Nije mogli nego ćemo
GeneralBHF

#461 Re: Sead Kolašinac

Post by GeneralBHF »

MOSALJOZE wrote:
antifascism wrote:Prije nam odbrana bila slaba ali bi sada mogli imati cijelu defanzivu iz Bundeslige :run:

--------------Kola
Nije mogli nego ćemo
............Salihovic
........................Kola
Zukanovic-Spaha-Bicakcic-Mujdza

By the way sta je sa Zukanovicem? Nije se pojavio na prozivci u klubu a nije im nista ni rekao!
Cabadahija

#462 Re: Sead Kolašinac

Post by Cabadahija »

NAJNOVIJA od jucer (ponedeljak, 01.07.2013.) informacija IZ PRVE RUKE, Seo je dobio PASOS BiH !!!

Sve je 100% PROVJERENO !!! bas sam HEPi, dobili smo IGRACINU za narednih 10 a morebit i VISE godina !!!

Seo, MAJSTORE !!! :D :bih: :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#463 Re: Sead Kolašinac

Post by JoseMujica »

kad prije :? :shock: :?

ako je tako odlična vijest i znači ostaje samo promejna sportskog, što znači da imao Seu do kraja ove godine na raspolaganju

ako je istina za muštuluka si i to kakvog :thumbup: :kiss:
torres_el_nino

#464 Re: Sead Kolašinac

Post by torres_el_nino »

I ja sam jutros cuo da je dobio pasos. Provjereno 100 %. :bih:
Edin H.

#465 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

Cabadahija wrote:NAJNOVIJA od jucer (ponedeljak, 01.07.2013.) informacija IZ PRVE RUKE, Seo je dobio PASOS BiH !!!

Sve je 100% PROVJERENO !!! bas sam HEPi, dobili smo IGRACINU za narednih 10 a morebit i VISE godina !!!

Seo, MAJSTORE !!! :D :bih: :mrgreen:
Je li to znas tetu na salteru u Capljini? :oops:
hrle1976

#466 Re: Sead Kolašinac

Post by hrle1976 »

Ono sto ja znam, a znam iz izvora Fudbalskog Saveza BiH, a da naglasim da me bas veseli sto se mogu diciti da imam familiarnu pozvezanost sa tim savezom pa vako mogu da u brk kazem sta je istina!! Kako moj rodjo tvrdi, problem oko Kolasinca nije da covjek nebi igrao, nego BiH nije u stanju da isupi njegov jedini uslov, momak nezeli da izgubi drzavljanstvo Njemacke, jer bi automastki izgubio i boravisnu dozvolu, te dolaze poteskoce oko radnih dozvola kad jednog dana prestane sa karierom - momak misli i na buducnost poslje fudbala. BiH savez nije u stanju da mu izadje u susret po tom pitanju, BiH drzava nema sporazum sa njemackom o dvojnom drzavljanstvu pa tako da je skroz u njegovim rukama sta zeli da ucini, da li da se odkrene Njemackog drzavljanstva ili ne.

Druga strana price momak je dio U-21 Njemacke - te poziv u Njemacku A reprezentaciju je sam pitanje vremena.
Last edited by hrle1976 on 02/07/2013 13:44, edited 1 time in total.
electric

#467 Re: Sead Kolašinac

Post by electric »

hrle1976 wrote:Ono sto ja znam, a znam iz izvora Fudbalskog Saveza BiH, a da naglasim da me bas veseli sto se mogu diciti da imam familiarnu pozvezanost sa tim savezom pa vako mogu da u brk kazem sta je istina!! Kako moj rodjo tvrdi, problem oko Kolasinca nije da covjek nebi igrao, nego BiH nije u stanju da isupi njegov jedini uslov, momak nezeli da izgubi drzavljanstvo Njemacke, jer bi automastki izgubio i boravisnu dozvolu, te dolaze poteskoce oko radnih dozvola kad jednog dana prestane sa karierom - momak misli i na buducnost poslje fudbala. BiH savez nije u stanju da mu izadje u susret po tom pitanju, BiH drzava nema sporazum sa njemackom o dvojnom drzavljanstvu pa tako da je skroz u njegovim rukama sta zeli da ucini, da li da se odkrene Njemackog drzavljanstva ili ne.
sta kazu ti tvoji izvori jel dobio pasos ili ne?
Edin H.

#468 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

hrle1976 wrote:Ono sto ja znam, a znam iz izvora Fudbalskog Saveza BiH, a da naglasim da me bas veseli sto se mogu diciti da imam familiarnu pozvezanost sa tim savezom pa vako mogu da u brk kazem sta je istina!! Kako moj rodjo tvrdi, problem oko Kolasinca nije da covjek nebi igrao, nego BiH nije u stanju da isupi njegov jedini uslov, momak nezeli da izgubi drzavljanstvo Njemacke, jer bi automastki izgubio i boravisnu dozvolu, te dolaze poteskoce oko radnih dozvola kad jednog dana prestane sa karierom - momak misli i na buducnost poslje fudbala. BiH savez nije u stanju da mu izadje u susret po tom pitanju, BiH drzava nema sporazum sa njemackom o dvojnom drzavljanstvu pa tako da je skroz u njegovim rukama sta zeli da ucini, da li da se odkrene Njemackog drzavljanstva ili ne.
Ja sam vec i ranije naveo da pretpostavljam da je to problem, mislim da se do 23-ce godine moras izjasniti. Zato sam i predlozio da nesposobnjakovici iz Saveza nadju dobrog imigracionog advokata u Njemackoj da provjere ima li kakvih finti (a uvijek ima), sto ovi siguran sam nisu uradili.
Ako se neko bavi imigracionim zakonima u Njemackoj neka se vala javi Savezu.

Ne znam na koju fintu se Misimovic provukao jer je on pretpostavljam bio u istoj situaciji, Barbarez i Salihamidzic su. mislim tek naknadno zveknuli njemacko drzavljanstvo.
hrle1976

#469 Re: Sead Kolašinac

Post by hrle1976 »

electric wrote:
sta kazu ti tvoji izvori jel dobio pasos ili ne?

BiH savez nema nikakvog utjecaja na njegove odluke, jer nije da momak nema relanu sansu da bude pozvan u Njemacku A reprezentaciju. Znaci savez moze samo da sjedi i ceka, no moj rodjo licno nevjeruje da ce uciniti bilo sta bar za jos jednu ili dvi godine dok nevidi jel Njemacka A reprezentacije mu naklonjena, sto u potpunosto je razumljivo.
DonVito

#470 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

Druga strana price momak je dio U-21 Njemacke - te poziv u Njemacku A reprezentaciju je sam pitanje vremena.
:lol: :lol: :lol:
zlajapravaraja

#471 Re: Sead Kolašinac

Post by zlajapravaraja »

Hrle stari chetalj lafo Ceh se bas nameracio da nam "razvuce pamet" :lol: :lol: :lol:
DonVito

#472 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

zlajapravaraja wrote:Hrle stari chetalj lafo Ceh se bas nameracio da nam "razvuce pamet" :lol: :lol: :lol:
Jeste :lol:
hrle1976

#473 Re: Sead Kolašinac

Post by hrle1976 »

Pa ljudi vi se sami sebi smijete, zar vas je toliko ta agonija pitisnula? :roll:
Ajatolah_

#474 Re: Sead Kolašinac

Post by Ajatolah_ »

Lako bi on vratio njemačko državljanstvo poslije karijere, smiješna priča, pa ima ga i Barbarez.

A ovo što Cabadahija reče, trebalo bi biti odobreno od strane Vijeća ministara, kao što je bilo za Hadžića i Bičakčića. A na zadnjoj sjednici nije sigurno, dakle u najboljem slučaju može biti da je predan zahtjev, a ne da je riješeno... doduše možda i griješim, haj' ga znaj.
hrle1976

#475 Re: Sead Kolašinac

Post by hrle1976 »

EdoI wrote:Lako bi on vratio njemačko državljanstvo poslije karijere, smiješna priča, pa ima ga i Barbarez.

A ovo što Cabadahija reče, trebalo bi biti odobreno od strane Vijeća ministara, kao što je bilo za Hadžića i Bičakčića. A na zadnjoj sjednici nije sigurno, dakle u najboljem slučaju može biti da je predan zahtjev, a ne da je riješeno... doduše možda i griješim, haj' ga znaj.

Barbarez ga nikad nije povratio, on nije imao Njemacko, nego samo BIH pa je poslje kariere zatrazio Njemacko i isto BiH da zadrzi obadva - kako on kaze Njemci su mu odobrili dvojno (licno nisam ubjedjen - znam samo da dozvoljavaju medju EU drzavama), jer je bioje kao siturian ali iz nekog razloga nije upalilo i odabaro je Njemacko ali poslje kariere, covjek je i dao interviju tamo negdje pred utakmicu sa Francuskom u Parizu povodom ovog pitanja.

Povratak dzravljansta koje ste osnovali putem naturalizacije nije moguce, jednom kad ga se odreknete vazi isti proces dobivanja opet, sto je ovisno o drzavljanstvu koje imeate ili koje ste uzeli u zamjenu za npr. Njemacko. Povratak Njemackog drzavljanstva za BiH drzavljanstvo a opet traziti Njemacko poslje nekoliko godina je jednaka situacija kao da bi neko od vas danas otisao u amabasadu Njemacke i zatarazio drzavljanstvo.
Post Reply