Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radostan dan

#451 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

ne znam šta bih rekao na tezu da is nije primamljivo za neke i da u tom smislu neće profitirati onaj ko ima da uloži u kvadrate, da ih izdaje i da čeka dok cijena ne skoči, a onda ih proda.

probudite se. ovo nisu osamdesete, komšiluk, pranje kola preko vikenda ispod solitera, mirisi nedeljnog ručka u 2, ispijanje kafe kod đone što drži lokal ispod zgrade, itd, itd.

iskali ste, evo vam ga, rekli bi nadrealisti. šta st-smo mislili, da ćemo od zapada i demokratije uzeti najbolje, a resto ćemo da bacimo.

:mrgreen:

biće te periferije i livade koje nude mogućnoist pravljenja kuća skuplje od nekih dijelova blizu centra. to je tako, nek vam posvjedoče ovi što su na zapadu.
Last edited by radostan dan on 18/02/2013 11:54, edited 1 time in total.
The 51st State

#452 Re: Istočno Sarajevo

Post by The 51st State »

Black swan wrote:
The 51st State wrote:
Black swan wrote:nije tebi ni tajkunima zanimljivo
što ne znači da nije zanimljivo srbima iz istočnog RSa
i mladim bračnim parovima koji nemaju para za stanove u kantonu :? :? :?
tanko je to, kalinovik, rogatica, foca, rogatica, a i ko ima doboljno para, prije ce srecu okusati u beogradu ili novom sadu. vise ti je perspektivan taj upitnik sto si postavio.
jašta može u beogradu kupiti kvadrat uz tramvaj
taman da ga pokopaju i to uspravno :lol: :lol: :lol:
govorim o mladim generacijama, koje vagaju sve opcije, a ni beograd nisu samo sine 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#453 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

ima jeftino stanova u Krnjači
čuo sam može se kupiti samo čekaju da dođeš
može i na otplatu :lol: :lol: :lol:
radostan dan

#454 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

teško se može čemu nadati neko odavde, ko ode u bg i ns. može naći posao, ali čitav život će biti podstanar.
jer su cijene kao i u sa. samo u evrima. i malo jače.
tako da je swan u pravu.
Truba

#455 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

drugovi nije ovo 96
danas brat brata ne poznaje a ne da ovdje prodaš vilu negdje drugo bi mogao kupiti šupu ako želiš prividan i sličan kvalitet života koji si imao
bez uvrede ikome... tako je ...

eh sad... prodaš djedovinu na romaniji digneš neku malu kredu i imaš skoro otplaćen stan u blizini svih važnijih institucija fakulteta i tako... a tendencijom poboljšanja

jbg i ja bih stan na ciglanama od 90 kvadrata :roll:
sviđa mi se i ona zgrada pored FPNa i druge gimnazije :cry:
Banksy

#456 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

radostan dan wrote:
da čeka dok cijena ne skoči, a onda ih proda.

biće te periferije i livade koje nude mogućnoist pravljenja kuća skuplje od nekih dijelova blizu centra. to je tako, nek vam posvjedoče ovi što su na zapadu.
Haj'mo realno, dole cijene nikad neće skočiti. Danas, čak i s tako niskim cijenama, već sad imaš hrpu praznih stanova.

TE periferije i livade neće nikad ''biti skuplje od nekih dijelova blizu centra'', smiješno je to i pomisliti. Da postoji potencijal i vrijednost, bile bi već i sad skuplje, a ne drastično jeftinije od stanova u Sarajevu.

Al' da se ne foliramo, pitanje ''stanova'' u Ist. Sarajevu je prije svega političko pitanje. Zbog neriješene političke situacije i nevidljive, al' prisutne rampe na Vracama nesrbi će teško kupovati stanove u tom dijelu grada, a ono Srba što ih kupi opet gravitira Sarajevu jer dolje nemaju nikakvih sadržaja, jer ne postoji volja ni koncept vlasti Ist. Sa. oko pravljenja ozbiljnog grada na tim livadama. Ostaće to zauvijek spavaonice, lokalni tajkuni će praviti zgrade, vlasti će se preko poreza i taksi i dozvola ugrađivati u tal, a grada nikad biti neće ...
StupskaBitanga

#457 Re: Istočno Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

a opet je pitanje
Kupiti stan u starim zgradama sa toplaanama kod kružnog toka na Dobrinji ili 100m dale u novogradnji sa plinom
kanocale

#458 Re: Istočno Sarajevo

Post by kanocale »

Banksy,grijesis.
oko cijene stana se mozemo sloziti,a sto se tice sadrzaja....to se da izgraditi.
potrebno vrijeme za izgradnju jednog grada mnogo je duze od ljudskog zivota.

uostalom, nek se gradi,zivot nosi svoje.... doci ce neka bolja vremena kad buduci narastaji nece biti optereceni ratom kao sto smo mi danas.
Banksy

#459 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

kanocale wrote: uostalom, nek se gradi,zivot nosi svoje....
doci ce neka bolja vremena kad buduci narastaji nece biti optereceni ratom kao sto smo mi danas.
Tako je ... nadajmo se ...
Creasy

#460 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Banksy wrote:
radostan dan wrote:
da čeka dok cijena ne skoči, a onda ih proda.

Haj'mo realno, dole cijene nikad neće skočiti. Danas, čak i s tako niskim cijenama, već sad imaš hrpu praznih stanova.

TE periferije i livade neće nikad ''biti skuplje od nekih dijelova blizu centra'', smiješno je to i pomisliti. Da postoji potencijal i vrijednost, bile bi već i sad skuplje, a ne drastično jeftinije od stanova u Sarajevu.

Al' da se ne foliramo, pitanje ''stanova'' u Ist. Sarajevu je prije svega političko pitanje. Zbog neriješene političke situacije i nevidljive, al' prisutne rampe na Vracama nesrbi će teško kupovati stanove u tom dijelu grada, a ono Srba što ih kupi opet gravitira Sarajevu jer dolje nemaju nikakvih sadržaja, jer ne postoji volja ni koncept vlasti Ist. Sa. oko pravljenja ozbiljnog grada na tim livadama. Ostaće to zauvijek spavaonice, lokalni tajkuni će praviti zgrade, vlasti će se preko poreza i taksi i dozvola ugrađivati u tal, a grada nikad biti neće ...

O kakvom sadrzaju ti pricas?
Sto se kafica i klubova tice, Lukavica je bolja od svakog naselja u Novom Gradu. Dodji nekad u Soho, Luxor, Contru ili Trap, pa ces vidjeti faca sa Dorbinje i Alipasina... O XL-u da ne pricam, tamo su vecina.
Raja iz Lukavice ide u grad jedino u Cinema City ili na neki bazen (Otoka, Termalna), ako ne racunamo soping na Otoci i Ciglanama... :mrgreen: Sve ostalo imaju tu pred nosom.
Ti ces nas ovde ubijediti da je recimo bolji sadrzaj u Buca potoku nego u Lukavici... i da je tamo ugodnije zivjeti. :lol:
ganjeta

#461 Re: Istočno Sarajevo

Post by ganjeta »

Drot iz Vojkovića je postao zajeban :lol: . Počeo je da prijeti preko pp?!

Strašan si :wink:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#462 Re: Istočno Sarajevo

Post by Velkoski »

ganjeta wrote:Drot iz Vojkovića je postao zajeban :lol: . Počeo je da prijeti preko pp?!

Strašan si :wink:
šta je ba napis'o :lol:
ganjeta

#463 Re: Istočno Sarajevo

Post by ganjeta »

Ne znam smijem li javno iznositi :lol: .
MedenoSrce

#464 Re: Istočno Sarajevo

Post by MedenoSrce »

ma nemoj javno samo na pp :mrgreen:
ganjeta

#465 Re: Istočno Sarajevo

Post by ganjeta »

Drot ima autogram kad me nađe na jugu, pošto me zna :D .

Obećavam da ću ispuniti obećanje :wink: .
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#466 Re: Istočno Sarajevo

Post by Velkoski »

Maskerano je poooluuuuudioooooo :dance:
radostan dan

#467 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

banksi, ja ne razmišljam u relacijama hoće li to biti grad ili ne, nego da li će i koliko sarajevo biti - prenapućeno - :mrgreen: . a mislim da hoće, toliko da će biti na rubu kolapsa, kao što će to biti ili jeste i bg, sutra kako čujem ns, itd, itd.
u tim situacijama, je.e se nekom za sadržaje, bioskope i ostalo, da mu je samo guzicu spustiti na neki svoj trosjed.
varaš se ako misliš da mladi parovi iz sa ne kupuju stanove u is. sarajevu. biće toga još više.
uostalom, bolje od mene znaju ovi što investiraju u zgrade. da nije tako, ne bi ih ni pravili.
sad čitam, 3000-4000 km plus pdv novogradnja na skenderiji...
The 51st State

#468 Re: Istočno Sarajevo

Post by The 51st State »

ganjeta wrote:Ne znam smijem li javno iznositi :lol: .
ofalilo u real life-u, pa se mangupise preko pp-a.
respo

#469 Re: Istočno Sarajevo

Post by respo »

Creasy wrote:
O kakvom sadrzaju ti pricas?
Sto se kafica i klubova tice, Lukavica je bolja od svakog naselja u Novom Gradu. Dodji nekad u Soho, Luxor, Contru ili Trap, pa ces vidjeti faca sa Dorbinje i Alipasina... O XL-u da ne pricam, tamo su vecina.
Raja iz Lukavice ide u grad jedino u Cinema City ili na neki bazen (Otoka, Termalna), ako ne racunamo soping na Otoci i Ciglanama... :mrgreen: Sve ostalo imaju tu pred nosom.
Ti ces nas ovde ubijediti da je recimo bolji sadrzaj u Buca potoku nego u Lukavici... i da je tamo ugodnije zivjeti. :lol:
koja je razlika izmedjo tog soha luxora i tih ostalih od npr
varadera na c vili musica na pofalicima cepelina na c vili 2 i slicno
vjerovatno nikakva
znaci prica da su to neki kafici ti pada u vodu
svaki kvart u sarajevu ima po 2-3 kafica istog ranga kao ti pomenuti
xl?
pa raja dodje da vidi nove picke i ako sta zakaci zakaci ako ne zakaci dodje vidi pojebe ako moze i ode na stare okacije jez pub igman itd zavisi od afiniteta
ako ne racunaju otoku ciglane bbi altu i ostalo sve pred nosom ima svako naselje u sarajevu pa i sire ilijas vogosca hadzici
o ugodnosti zivota ne pricaj sapke ti

jer ugodan zivot ne znaci da imas 5 kafica u ulici cak sta vise to je sve samo ne ugodan zivot
Qler

#470 Re: Istočno Sarajevo

Post by Qler »

Ja samo ne bi volio da mi dijete ide u RS u školu i uči kako su Mladić i Karadžić nepravedno uhapšeni jer su branili srpsku nejač od muslimanskih extremista... Ostalo sve prolazi, hebe mi se za komšiluk, realno lijepo su dole sredili i ulice i parkinge i parkove...
El_comadante

#471 Re: Istočno Sarajevo

Post by El_comadante »

Qler wrote:Ja samo ne bi volio da mi dijete ide u RS u školu i uči kako su Mladić i Karadžić nepravedno uhapšeni jer su branili srpsku nejač od muslimanskih extremista... Ostalo sve prolazi, hebe mi se za komšiluk, realno lijepo su dole sredili i ulice i parkinge i parkove...
što se tiče škole imaš blizu OŠ Osman Nuri Hadžić u Dobrinji 2 federacija. dakle možeš tu slati djete u školu nije previše daleko.
sumirprimus

#472 Re: Istočno Sarajevo

Post by sumirprimus »

od čitavog IS mene sad najviše interesira,šta je drot napiso u pp...
MedenoSrce

#473 Re: Istočno Sarajevo

Post by MedenoSrce »

sumirprimus wrote:od čitavog IS mene sad najviše interesira,šta je drot napiso u pp...
i mene :D
Truba

#474 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

El_comadante wrote:
Qler wrote:Ja samo ne bi volio da mi dijete ide u RS u školu i uči kako su Mladić i Karadžić nepravedno uhapšeni jer su branili srpsku nejač od muslimanskih extremista... Ostalo sve prolazi, hebe mi se za komšiluk, realno lijepo su dole sredili i ulice i parkinge i parkove...
što se tiče škole imaš blizu OŠ Osman Nuri Hadžić u Dobrinji 2 federacija. dakle možeš tu slati djete u školu nije previše daleko.
smio bih se kladit da pola ovih što pišu na topiku nemaju pojma koja kome dobrinja pripada i gdje je entitetska granica :D
Bodkin

#475 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

ovo se nece skoro promijeniti nazalost...skoro sam vidio da u skoli stoji slika mladica ili karadzica ne znam...dakle shvatam ja subjektivnost i trenutnu situaciju ali palo mi je na pamet, hoce li ostati sutra kad ih osude. hoce li ostaviti osudjenog ratnog zlocinca da stoji na zidu skole..
Post Reply