Oni su ubijali Sarajevo

Post Reply
ikota

#451 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

alanskoda wrote:ikota hoce li ta opklada? ti svoju vojnu ja svoju i ko je vise bio? 3000€
Bjež ba stevo,haj razguli u vojkoviće među svoje,što nas peglaš,eto ti tvoje idi među svojeba
OpusDei

#452 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by OpusDei »

Stagolee wrote: Pu pu daleko bilo. Odgovaram na samoproklamovanu moralnu policiju koja će diljem interneta i po ulicama odvajati srpsko žito od kukolja. Ova tema je započeta pozivom na šikaniranje mlade voditeljke koja se vratila u Sarajevo i kao takva je najbolji primer da je suživot i normalizacija odnosa moguća, a budućnost Bosne svetla. Ona i svi ostali koji se nađu na meti ove moralne policije, kad bi ovaj trend uzeo maha, morali bi dići sidro i vratiti se u svoje torove, i fizički i mentalno.

Ratni dugovi se u ratu i namiruju. Nakon 1945. niko ni pisnuti nije smeo a kamoli pomisliti da vodi ovakve istrage. Već su se dojučerašnji dušmani prisilili na suživot. E onda je neko kao ti došao krajem osamdesetih i rekao da se stvari moraju isterati na čistac i stari dugovi namiriti. Pametno, a?
A sta tebe libo racku, da prostis, za BiH? Kakve veze ti uopste imas sa Sarajevom?
clarKKent

#453 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by clarKKent »

alanskoda wrote:
clarKKent wrote:iste one sarajlije što izgovaraše velUšići umjesto...
rijetki su tako izgovarali.
samo cyprusove "sarajlije"...
cyprus

#454 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:To oko terorizma bi bilo diskutabilno, ali pobunjenici zasigurno da...
Pa zar jedan od generala te pobunjenicke vojske nije osuden za terorisanje gradana Sarajeva? Znaci pravno osuden!
Nisam siguran za šta je tačno osuđen, ali kažem da bi bilo diskutabilno zato što pojam terorizma nije baš jasno definisan...
Last edited by cyprus on 12/02/2013 00:37, edited 1 time in total.
visocicaguy

#455 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

cyprus wrote:
visocicaguy wrote:
cyprus wrote:
Da, znam. Većina stanovnika ove države su nacionalisti. Na tu bolesti nisu imuni ni Srbi, čak štaviše, kod Srba je ta bolest i najteža... I šta sad... Ogradit Sarajevo, da nam četalji ne mogu ulazit i vozat se s nama u troli, ulazit u iste šoping centre, šetat se istim ulicama ko i mi?
DA! Četnici ne mogu. Srbi mogu. Srbi koji nisu četnici.
Dobro, i kako ti zamišljaš budućnost ove države?
1. donosenje zakona na drzavnom nivou o zabrani velicanja i negiranja genocida, zabrana fašističkih ideologija, grupa sa fašističkom prošlošću, u što spadaju četnici, ustaše i ostala gmizava gamad
2. hapšenje i procesuiranje što je moguće većeg broja ratnih zločinca
3. uspostavljanjem građanske države i vladavine prava na komletnoj teritoriji BiH
4. vraćanje državnoj formi republike
alanskoda

#456 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

ikota wrote:
alanskoda wrote:ikota hoce li ta opklada? ti svoju vojnu ja svoju i ko je vise bio? 3000€
Bjež ba stevo,haj razguli u vojkoviće među svoje,što nas peglaš,eto ti tvoje idi među svojeba

hajde ppk, kad si se toliko osilio?3000€ nije mala para. i ne vrijedjaj
ikota

#457 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

ja ovih četa,pa šta vam je više,hajde ba odje.... više
Stagolee

#458 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Stagolee »

OpusDei wrote: A sta tebe libo racku, da prostis, za BiH? Kakve veze ti uopste imas sa Sarajevom?
Argumentovano, nema šta. Možda bi se vratio u isti kao Brankica, imaš problem sa tim?
Last edited by Stagolee on 12/02/2013 00:37, edited 1 time in total.
OpusDei

#459 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by OpusDei »

clarKKent wrote: samo cyprusove "sarajlije"...
Nije Cyprus cetnik, cak ne vjerujem da je salonac. Samo voli da bude centar paznje na raznim temama. Pustite ga.
ikota

#460 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

alanskoda wrote:
ikota wrote:

hajde ppk, kad si se toliko osilio?3000€ nije mala para. i ne vrijedjaj
razligu na čvarke i rakiju kod vojvode aleksića u kafanu stevooooo
hamza_sa

#461 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by hamza_sa »

varijabilni wrote:
OpusDei wrote:Znaci dotle smo dosli :D Cetnici nisu bili agresori i Senad Hadzifejzovic i Risto Djogo su isto :D A samo vam trebao sat vremena :D
Ne. Došli smo dotle da se optužuje djevojka koja nije imala ni punih 18 godina u vrijeme pada sRebrenice. Došli smo dotle da se veličaju notorni koljači, da se prijeti, da se tvrdi kako treba otežavavati život svakome za koga se sumnja da je bio u VRS, ustvari svakom Srbinu. Ako se tako napada maloljetna djevojka šta se tek onda misli o punoljetnim muškarcima? Jer ako nije pucao na grad, bio je u kuhinji, ako nije ni to onda je bar dao krv za srpske borce, ako nije ni to onda što nije ostao u gradu, ako nije ni to onda je petokolonaš.
I sve to 20 godina nakon rata.
Ne, ne, ne i ne. Opet mjesas babe i zabe.

Nismo dosli ni do kakvog optuzivanja, nego sam samo rekao ono sto sam vidio na TV Srbija, a radi se o 2000. godini i tada nije bila djevojcica.

Hajde ponovo procitaj sta sam napisao u vezi ispijanja sampanjca u vrijeme okupacije Srebrenice.

Veoma si agilan kada je u pitanju izvrtanje napisanog. Da sam tako sto napisao da znam, pa hajde. Ali to nije istina.

Boldirano. Veoma interesantno od tebe kao sugovornika. Sta imas za reci u vezi mojih prijatelja koji se izjasnjavaju da su Srbi, a nisu bili u tzv. vrs, nego u Armiji R BiH???? Mozda oni nisu Srbi?!?!?!!? Prosvijetli me.
and

#462 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by and »

ne pika se jna knjižica
alanskoda

#463 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

ikota wrote:ja ovih četa,pa šta vam je više,hajde ba odje.... više
ne smijes ? nisi ni dana proveo u rau? ili si i ti minhenska?
OpusDei

#464 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by OpusDei »

Stagolee wrote: Argumentovano, nema šta. Možda bi se vratio u isti kao Brankica, imaš problem sa tim?
Najiskrenije, boli me qrac
visocicaguy

#465 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

Stagolee wrote:
visocicaguy wrote:
Stagolee wrote:
to ti meni tako odgovaras na ono sto sam rekao da se srbi moraju ograditi od cetnicke ideologije? je li to ti branis tu ideologiju? ti ne osudjujes cetnistvo? uslovljavas opstanak drzave opstankom cetnistva? parade svakog 12. jula u srebrenici?
Pu pu daleko bilo. Odgovaram na samoproklamovanu moralnu policiju koja će diljem interneta i po ulicama odvajati srpsko žito od kukolja. Ova tema je započeta pozivom na šikaniranje mlade voditeljke koja se vratila u Sarajevo i kao takva je najbolji primer da je suživot i normalizacija odnosa moguća, a budućnost Bosne svetla. Ona i svi ostali koji se nađu na meti ove moralne policije, kad bi ovaj trend uzeo maha, morali bi dići sidro i vratiti se u svoje torove, i fizički i mentalno.

Ratni dugovi se u ratu i namiruju. Nakon 1945. niko ni pisnuti nije smeo a kamoli pomisliti da vodi ovakve istrage. Već su se dojučerašnji dušmani prisilili na suživot. E onda je neko kao ti došao krajem osamdesetih i rekao da se stvari moraju isterati na čistac i stari dugovi namiriti. Pametno, a?
je li se ti, kao srbin, ograđuješ od četnika, od agresije, od pijanih spodoba koji su nas ubijali mučki 4 godine zaredom?
cyprus

#466 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

visocicaguy wrote:
cyprus wrote:Dobro, i kako ti zamišljaš budućnost ove države?
1. donosenje zakona na drzavnom nivou o zabrani velicanja i negiranja genocida, zabrana fašističkih ideologija, grupa sa fašističkom prošlošću, u što spadaju četnici, ustaše i ostala gmizava gamad
3. uspostavljanjem građanske države i vladavine prava na komletnoj teritoriji BiH
Pretpostavljam da svi bivši pripadnici VRS-a spadaju pod tačku 2? Šta ćeš sa njihovim porodicama?
alidedo

#467 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alidedo »

cyprus wrote:Uglavnom da... Jedne Sarajlije su držale druge Sarajlije u opsadi...
Znaci 4 godine,pobile se sarajlije,zanimljivo[/quote]

Naravno, bilo je tu i ljudi koji nisu sa područja Sarajeva, ali većinom su to bile Sarajlije...[/quote]
i onajruski knjizevnik je iz zabrdja jelde,a i puno groblje u miljevicima rusa iz zabrdja
ikota

#468 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

ma jok,jeo srpske bebe na jezeru u ratu mljac mljac
clarKKent

#469 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by clarKKent »

OpusDei wrote:
Nije Cyprus cetnik, cak ne vjerujem da je salonac. Samo voli da bude centar paznje na raznim temama. Pustite ga.
gluho bilo da sam to i pomislio...
znamo svi da on voli nekad zauzeti i nepovoljan položaj u diskusijama, samo se s nekim stvarima ne treba zezati...
Stagolee

#470 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Stagolee »

OpusDei wrote:
Stagolee wrote: Argumentovano, nema šta. Možda bi se vratio u isti kao Brankica, imaš problem sa tim?
Najiskrenije, boli me qrac
Pa tako reci jarane :)

Nadam se da nisi prisutan na temi o Prvomartovskoj inicijativi.
cyprus

#471 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

OpusDei wrote:
:mrgreen: :thumbup:
ikota

#472 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

alanskoda wrote:
ikota wrote:ja ovih četa,pa šta vam je više,hajde ba odje.... više
ne smijes ? nisi ni dana proveo u rau? ili si i ti minhenska?
njam njam
alanskoda

#473 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

clarKKent wrote:
OpusDei wrote:
gluho bilo da sam to i pomislio...
znamo svi da on voli nekad zauzeti i nepovoljan položaj u diskusijama, samo se s nekim stvarima ne treba zezati...
a sto je to cypus slagao ili pogresno rekao?
OpusDei

#474 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by OpusDei »

clarKKent wrote:samo se s nekim stvarima ne treba zezati...
Slazem se, samo mislim da mu je cilj ponekad da provocira. Ne treba obratiti paznju na njegove postove.
visocicaguy

#475 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

cyprus wrote:
visocicaguy wrote:
cyprus wrote:Dobro, i kako ti zamišljaš budućnost ove države?
Pretpostavljam da svi bivši pripadnici VRS-a spadaju pod tačku 2? Šta ćeš sa njihovim porodicama?
ne razumijem pitanje!? tačka 2 je kristalno jasna.
Post Reply