stochar wrote:@HM 2011 - ne znam o kakvoj sluzbenoj duznosti govoris, niti plaho pratim Zagijeve istupe. ono sto sam imao priliku vidjeti je uglavnom populizam, galama, pozivanje na 93. i slabo sam sta konkretno i pametno cuo.
ovdje fakat ne branim Fazliju niti mi to pada na pamet, pokusavam odbraniti ovo malo zdravog razuma jer zaista ne mogu da vjerujem da ljudi govore kako je Backoviceva reakcija razumna, odgovarajuca i kako ga je jos trebao i istuci. Fazlija koliko god bio smotan, nije psovao ni vrijeđao, nije dizao glas, a covjek koji ima argumente tesko moze onako popizditi, u biti je potvrdio skoro sve sto je Fazlija rek'o i jos izletio za onog funkcionera koji je Deenchetu platio godinu studija u Milanu 'kad su ovi bili u krizi'. ja, kriza bila, morali strugat' tartufe...
onda sam te zamjenio sa nekim - izvini....
ja jesam čuo - kad je god neka rasprava čovjek sa konkretnim primjerima i to jedan od rijetkih iznese društvene probleme - rezultat takvih aktivnosti je i usvojena politika kvaliteta koja razlikuje ovaj kanton od drugih u mnogo čemu...
ako ti nije razumno - ponovno provjeri arhivu riječi Zaima Backovića ako ti nije mrsko - na svakoj aktuelnoj raspravi - od zapošljavanja, socijalnih sluačaja, do ove situacije sa nepotizmom u svakoj raspravi je unjeo ono ljudsko, ono o čemu se piše po portalima i forumima, ono o čemu se priča uz kafe.....
I dinčeta i farisa i suprugu i platu - sve što je fazlija spomenuo - nema veze sa vezom - šta sad ?
Izjeo vuk magarca - a narod razvezao tračati - eno ga Zaim pozapošljavao čitavu rodbinu........
Ako pokušavaš odbraniti zdrav razum - provjeri navode i uporedi sa ostalim zastupnicima - pitaj CCI koji prati aktivnosti zastupnika ? Klasično ušutkivanje ....
Daleko od toga da ikome iz sadašnjeg saziva ali i iz budućih saziva u dogledno vrijeme treba dizati spomenik po bilo čemu - ali ako se po zastupničkim aktivnostima iko diferencirao od većine to jeste onih par primjera iz zadnjih klupa skupštine..... njih koliko shvatam ne bi trebalo ušutkavati....
za kraj jedna fotografija