_BataZiv_0809 wrote:Pocetak ove teme i toliko upinjanje pojedinih forumasa da objasne da diploma i pamet ne moraju biti medjusobno ukljucivi-NENADJEBIVO
Legendo:-). Već vidim TLN i skeč 'Majke mi, dokazaću da nisam glup iako imam diplomu'.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
_BataZiv_0809 wrote:Pocetak ove teme i toliko upinjanje pojedinih forumasa da objasne da diploma i pamet ne moraju biti medjusobno ukljucivi-NENADJEBIVO
Palestinkopalestinka wrote:_BataZiv_0809 wrote:Pocetak ove teme i toliko upinjanje pojedinih forumasa da objasne da diploma i pamet ne moraju biti medjusobno ukljucivi-NENADJEBIVO![]()
Legendo:-). Već vidim TLN i skeč 'Majke mi, dokazaću da nisam glup iako imam diplomu'.
Iskreno, kada si u nekim godinama (osnovna, srednja, pocetak faksa) obrazovanje I nije toliko bitnoannoy wrote:Potpis na ovo.madridist wrote:Ovo za rodbinu i prijatelje,
nek se yebu,ako je nekog volim i cini me sretnim i boljom osobom onda rodbina i prijatelji kojim ona smeta mogu komotno odyebati,ne trebaju mi ni takvi prijatelji a vala ni ta rodbina..
Iako mi je opća pismenost i informiranost bitna kod potencijalnog partnera, to nekakvo šikaniranje i podjebavanje zbog stupnja (ne)obrazovanja mi je jadno.
Jasta biJThomas wrote:eh, rodice, jaranice, komšinice...možda neka i bi da nije njih...
Ne bih se slozio da je samo pritisak okoline, sto ides vise sa svojim licnim obrazovanjem, prosirujes svoje vidike, pocnes da gledas na neke stvari drugacije, jednostavno osoba koja je ostala iza tebe vise nije na istoj talosnoj duzini sa tobom. Jednostavno ne ide, dva razlicita svijetaJThomas wrote:velika je tu uloga pritiska okoline, možda i presudna. šta će drugi reći. to si i sam rekao sa doktoricom, rajom s posla i zidarom.
Kao papir nije. Kao mentalitet, jeste. Kad slusas kako ona koristi bezzicni a ne wireless internet (slicno) prije ili kasnije ti dopizdi. Kad smo u 4 fucka mi se ali kad u drustvu ispali dodje mi da se ukopamdrugacetvrtina wrote:Ne znam da li je ova tema vec bila ili ne (ne da mi se toliko traziti ).
Koliko vam je, i da li je uopce bitno obrazovanje prilikom odabira partnera/ partnerke? I zasto jeste ili nije?
Eh to je to. Prije ili kasnije krene to izjedati vezu i onda je arrivederci Romadetroit-mercy wrote: Iskreno, kada si u nekim godinama (osnovna, srednja, pocetak faksa) obrazovanje I nije toliko bitno, bitne su druge stvari
![]()
![]()
. Ali kasnije, e to je vec druga prica. Ti doktorica a cojk ti VKV zidar, izadjete medju raju, ono neka raja sa posla a lola krene sa pricom kako je on danas postavljo skelu i zid nije bio pod vaservagu nego ga moro viskom dotjerivat
. Jednostavno ne ide, i nema problema sto drugima smeta nego bi jednostavno tebi pocelo da smeta. Takve veze su osudjene na kraj i prije samog pocetka.
Pametovanja, tipa, sta me briga su sviranje kurcu. Jednostavno dokazano u praksi, koliko ima parova da je ona ekonomistica a on rudar ili ona stomatolog a on cuvar.
Pa npr, poceli vezu u srednjoj, ona (ili on) ode na fax on (ona) ostade da radi privredjuje, malo po malo istom vidis prekid veze I neki se pitaju sto.madridist wrote:Ma ja ali ko ce spojit doktoricu sa zidarom uopste,kako su uopce poceli vezu ?
Pisemo sad o nekim spojevima koji se dese u 1 od 10000 slucajeva.
Uopce mi i nije jasno sta je pokretac htio sa temom.
Pa nismo u srednjem vijeku ,danas se vala i sexualna komtaktibilnost isproba prije braka a kamoli sta drugo.
detroit-mercy wrote: Iskreno, kada si u nekim godinama (osnovna, srednja, pocetak faksa) obrazovanje I nije toliko bitno, bitne su druge stvari
![]()
![]()
. Ali kasnije, e to je vec druga prica. Ti doktorica a cojk ti VKV zidar, izadjete medju raju, ono neka raja sa posla a lola krene sa pricom kako je on danas postavljo skelu i zid nije bio pod vaservagu nego ga moro viskom dotjerivat
. Jednostavno ne ide, i nema problema sto drugima smeta nego bi jednostavno tebi pocelo da smeta. Takve veze su osudjene na kraj i prije samog pocetka.
Pametovanja, tipa, sta me briga su sviranje kurcu. Jednostavno dokazano u praksi, koliko ima parova da je ona ekonomistica a on rudar ili ona stomatolog a on cuvar.
Diploma je pozeljna, posebno ako ima pokrice u znanju. Svaki ostvareni uspjeh povecava vrijednost. Diploma otvara perspktive, ali ne vodi nuzno do uspjeha. Danas fakultete zavrsava svako.annoy wrote:Mislim da se ovdje ide previše u krajnost. Pod bolje obrazovane odmah se navode doktori znanosti. To što netko ima nekakvu diplomu ne znači da automatski ima neki bogovski posao i ne znam kakvu intelektualnu nadmoć. Glupo je ljude dijeliti na one sa diplomom i bez diplome i govoriti da su automatski osuđeni na propast ako nisu istog stupnja obrazovanja.
palestinka wrote:_BataZiv_0809 wrote:Pocetak ove teme i toliko upinjanje pojedinih forumasa da objasne da diploma i pamet ne moraju biti medjusobno ukljucivi-NENADJEBIVO![]()
A zamisli sad ovo: taj VKV zidar je dosta čitao o svemu i svačemu, pa danas je bar sve dostupno i možeš s njim pričati o svemu od svjetskih klasika u književnosti, do kvantne fizike i istorije srednjovijekovne Francuske. A ta doktorica je završila medicinu, jer joj je tata šef klinike i ne zna da priča ni o svojoj struci, a da ne govorimo o tome kako nikad nije čula za recimo Dostojevskog, odnosno čula je onako nekad kroz priču, to je kao neki, kako ona misli, veliki vojskovođa...detroit-mercy wrote: Iskreno, kada si u nekim godinama (osnovna, srednja, pocetak faksa) obrazovanje I nije toliko bitno, bitne su druge stvari
![]()
![]()
To je to. Obrazovanje nema (često) veze sa diplomom.Walther wrote:Kao papir nije. Kao mentalitet, jeste. Kad slusas kako ona koristi bezzicni a ne wireless internet (slicno) prije ili kasnije ti dopizdi. Kad smo u 4 fucka mi se ali kad u drustvu ispali dodje mi da se ukopamdrugacetvrtina wrote:Ne znam da li je ova tema vec bila ili ne (ne da mi se toliko traziti ).
Koliko vam je, i da li je uopce bitno obrazovanje prilikom odabira partnera/ partnerke? I zasto jeste ili nije?
Pa sad, jedna od osnovnih strategija socijalnog napredovanja za siromasnu porodicu je dobra udaja. I to nije ni svjesno, no vazi za gotovo svako drustvo.detroit-mercy wrote:Pa npr, poceli vezu u srednjoj, ona (ili on) ode na fax on (ona) ostade da radi privredjuje, malo po malo istom vidis prekid veze I neki se pitaju sto.madridist wrote:Ma ja ali ko ce spojit doktoricu sa zidarom uopste,kako su uopce poceli vezu ?
Pisemo sad o nekim spojevima koji se dese u 1 od 10000 slucajeva.
Uopce mi i nije jasno sta je pokretac htio sa temom.
Pa nismo u srednjem vijeku ,danas se vala i sexualna komtaktibilnost isproba prije braka a kamoli sta drugo.
Pokretac je postavio glupu temu, ljudi (nije bitno koje ekonomsko uredjenje) teze da se vezu za ljude iz svog socio/ekonomskog okruzenja.
Jebiga de spoji jednog punkera i neku sto se sijece za Cecom. Ne ide da ga jebes a kamoli da spojis jednog dr. nauka sa sa nekim ko ima samo osnovnu. To su dvije razlicite planete. Nego postavljac teme jos razmislja kurcem, kad pocne razmisljati glavom, onda ce posloziti stvari malo drugacije.
Evo ja kažem boli me tuki šta će okolina reći. Boli me tuki šta će raja reći kada smo u društvu. Kome ne odgovara neka se ne druži sa nama.detroit-mercy wrote:Iskreno, kada si u nekim godinama (osnovna, srednja, pocetak faksa) obrazovanje I nije toliko bitnoannoy wrote:Potpis na ovo.madridist wrote:Ovo za rodbinu i prijatelje,
nek se yebu,ako je nekog volim i cini me sretnim i boljom osobom onda rodbina i prijatelji kojim ona smeta mogu komotno odyebati,ne trebaju mi ni takvi prijatelji a vala ni ta rodbina..
Iako mi je opća pismenost i informiranost bitna kod potencijalnog partnera, to nekakvo šikaniranje i podjebavanje zbog stupnja (ne)obrazovanja mi je jadno., bitne su druge stvari
![]()
![]()