Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nota wrote:
pa tako reci.ne smeta tebi sta on pjeva tebi smeta sto je srbin
Jes, jer izmedju Srba i cetnika nema nikakvih razlika.
Ne smeta mi Atheist Rap koji su napisali pjesmu posvecenu Sarajevu tokom rata. Ne smeta mi EKV i Milan Mladenovic koji je otkazao koncert u Bajaluci nakon rusenja Ferhadije.
Ali ko njih slusa u Sarajevu ili BiH? Kad bi 15 000 Sarajlija dosli na njihov koncert u ovom gradu?
Nama su drazi troprstasi turbofolkeri
Rekoh vec, i ovu rupu od zemlje sto imamo nismo zasluzili.
Sezam wrote:@Breuer je uletio sa Wagnerom i laznom informacijom kako se Wagnerova djela najnormalije izvode u Izraelu vec odavno. Postavio sam link koji demantuje tu njegovu glupost.
Ima li jos stagod da ti nije jasno?
ima veseli forumašu jel mu se djela izvode il ne? i 2012-ta je već daleko kakav vakat dodje
mislim, da se tebe pita ne bi sigurno: prvo jer si paranoičan, a drugo vjerovatno što te ne bi ni zanimalo
Ne, samo ne volim kad se pizdarije postiraju kao cinjenice.
Nota wrote:
Ne smeta mi Atheist Rap koji su napisali pjesmu posvecenu Sarajevu tokom rata. Ne smeta mi EKV i Milan Mladenovic koji je otkazao koncert u Bajaluci nakon rusenja Ferhadije.
Ali ko njih slusa u Sarajevu ili BiH? Kad bi 15 000 Sarajlija dosli na njihov koncert u ovom gradu?
pa sluša ih odredjeni broj ljudi, medju njima sam i ja, što sve-ukupno iznosi ni 10 posto ljudi koji slusaju t folk.
ArthurSpooner wrote:Toooooo bahlije, samo nek je veselo:
Prica ti je bez veze, da tebi neko na Pale dodje i pozdravi "za dom spremni", a ja prokomentarisem da tu nema nista lose, da je to legitiman izraz patriotizma .
Mislim, ti bi malo provocir'o..haj, neka te ali neces dugo.
breuer wrote:
pa sluša ih odredjeni broj ljudi, medju njima sam i ja, što sve-ukupno iznosi ni 10 posto ljudi koji slusaju t folk.
i zbog toga ti ljudi nisu sarajlije jel?
Jesam li rekao da nisu Sarajlije? Govorim o Bosnjacima, sto se tice turbofolka nema razlika izmedju Sarajlija, Zenicana, Tuzlaka, Cazinjana, Gorazdaca....svi kolektivni polude kada cuju turski melos cetnickih turbofolkera.... a za ljude (bolje reci LJUDINE) koji su bili uz njih kad je bilo najteze ih bas briga.
ja ne znam zašto ove slike upucujete nama koji ovdje komentarisemo jer 99 posto nas nije ni islo nit nam je palo na pamet da idemo na koncert dok 15 000 nasih sugradjana za koje sam siguran da su 90 posto bosnjaci i 80 posto direktne ili indirektne zrtve rata jeste i ne vide nikakav problem pri tome?
Nota wrote:
Ma nemam ja sta provocirat jebo ga ti.
Digla se prasina ko da je bila izlozba Dragana Dabica.
Zemo iz Srbije dosao odrzao izgleda dobar koncert,raja se zabavila i to je to.
A 3 prsta sto je dizao u Srbiji kakve to veze ima sa Sarajevom?Cetnik je?pokazi mi gdje to pise,sta je uradio gdje je izjavio da je cetnik
breuer wrote:
i zbog toga ti ljudi nisu sarajlije jel?
Jesam li rekao da nisu Sarajlije? Govorim o Bosnjacima, sto se tice turbofolka nema razlika izmedju Sarajlija, Zenicana, Tuzlaka, Cazinjana, Gorazdaca....svi kolektivni polude kada cuju turski melos cetnickih turbofolkera.... a za ljude (bolje reci LJUDINE) koji su bili uz njih kad je bilo najteze ih bas briga.
Mislim...'ta ce "narkomanski rokeri"
pa dobro, slažem se al...uprazno je govoriti išta kao da ćeš ti ili ja nešto promijetniti
dale cooper wrote:Ma Aci malo teže čini mi se. Zašto bi bilo ofirno ako smatraš da su na istom nivou?
Ja recimo ne vidim neke posebne zajedničke crte turbo folka i današnjeg zapadnog
mainstream pop-a. Može se samo primjetiti da turbo folkeri pokušavaju to upakovati
u sličnu blještavu ambalažu, ali tu po meni prestaju neke daljne usporedbe.
ma cijela prica oko izjednacavanja (sto je kod nas svakako nepopularno ) t folka i zapadnog popa je proizasla iz ljigavih stavova muzickih puritanaca koji nas obasipaju činjenicama kako na zapadu svi slusaju najčistije primjere dobrog Rocka, pa kad skontaš da u stvari mnogo više raje i tamo dere guzove na Ela ela Ambrela i Alehandro ostaneš u najmanju ruku zbunjen jer si očekivao nešto za šta je i Bon Jovi komercijala
Tvoj animozitet prema FGR, puritancima, sminkerima izrazavas kroz podrzavanje onoga sto oni ne vole.
Turbo folk, NE NARODNA MUZIKA, turbo folk je olicenje zla koje je zadesilo ove prostore ! Anticivilizacijski trend koji hrani niske strasti, najnize strasti..
Ne, nego mu smeta, kao i svakom ko u sebi nosi barem mrvu dostojanstva, sto su se uz ta tri prsta Bosnjaci i Bosnjakinje klali, silovali, protjerivali, nema tome ni dvadeset godina.
Prica ti je bez veze, da tebi neko na Pale dodje i pozdravi "za dom spremni", a ja prokomentarisem da tu nema nista lose, da je to legitiman izraz patriotizma .
Mislim, ti bi malo provocir'o..haj, neka te ali neces dugo.
Lafo recesija, al kad je cetniku napuniti dzepove ima se...
dale cooper wrote:Ma Aci malo teže čini mi se. Zašto bi bilo ofirno ako smatraš da su na istom nivou?
Ja recimo ne vidim neke posebne zajedničke crte turbo folka i današnjeg zapadnog
mainstream pop-a. Može se samo primjetiti da turbo folkeri pokušavaju to upakovati
u sličnu blještavu ambalažu, ali tu po meni prestaju neke daljne usporedbe.
ma cijela prica oko izjednacavanja (sto je kod nas svakako nepopularno ) t folka i zapadnog popa je proizasla iz ljigavih stavova muzickih puritanaca koji nas obasipaju činjenicama kako na zapadu svi slusaju najčistije primjere dobrog Rocka, pa kad skontaš da u stvari mnogo više raje i tamo dere guzove na Ela ela Ambrela i Alehandro ostaneš u najmanju ruku zbunjen jer si očekivao nešto za šta je i Bon Jovi komercijala
Tvoj animozitet prema FGR, puritancima, sminkerima izrazavas kroz podrzavanje onoga sto oni ne vole.
Turbo folk, NE NARODNA MUZIKA, turbo folk je olicenje zla koje je zadesilo ove prostore ! Anticivilizacijski trend koji hrani niske strasti, najnize strasti..
vidi što je pogodio da! ja fkt više prezirem FGR ološ mamine i tatine cuke ( sinove) kojima je to jedini životni uspjeh muzicki puritanci su mi smijesni i volim ih meziti jer su cesto vrlo ograniceni i tu ti daju priliku a ja cu dati priliku tebi pa ti opleti po meni
i nikad mi nije bila jasna ta priča o niskim i visokim strastima pa pobogu valdja kao ljudi posjedujemo i jedne i druge i ne valja kad neki od njih u covjeku nema, al ta će kad sarajevski klipan ufati malo pameti pa krene pričati o muzici