Google AdSense

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kazo

#451 Re: Google AdSense

Post by kazo »

Kako nema konkretnija tema moram ovdje postaviti. Sta predlazete za stranicu koja je u razvoju i u borbi za prikupljanje posjetioca da ucini sa tekstovima:
1. Prati aktuelnosti i objavljuje takve postove,
2. Da trazi kljucne rijeci koji imaju nisku konkurenciju,a veliku posjetu ?
Ili oboje kombinirati, ali onda bih morao jedan dan jedno, a drugi dan drugo. Nemam bas veliki budzet da placam dva teksta svaki dan. Registrovo sam se na iwriter i tamo planiram uzimati pisce.
Fox_Fox

#452 Re: Google AdSense

Post by Fox_Fox »

MTV wrote:
pathyeshme wrote:
MTV wrote:Objasni kako :)
Nema ti šta objašnjavati. Treba ti web stranica sa nekih 100k unikatnih dnevnih posjeta sa područja EU i Amerike, ili Youtube kanal sa nekih 100k subscribera koji takođe većinom potiču iz EU ili Amerike.
Uuu to je malo puno :) Lakse sam shvatio kad si objasnio kako to zaraditi nego da nisam dobio nikakav odgovor.

Hvala na odgovoru.

Krenimo redom:

Ekskluziva.ba je u 2014 godini kada je imala oko 150.000 fanova na Facebooku, imala je dnevnu posjetu oko 100.000 BiH (prosječna cijena po kliku 0,01€ max 0,02€), i prosječnu dnevnu zaradu od Adsensa 100€. Ko se imalo razumije u Adsense zna da Ekskluziva koristi Google DFP i na jednoj stranici prikazuje do 8 oglasa i samim time povećava šansu da neko klikne. Danas kada je platio skriptu za punjenje Facebook stranice na 1.500.000 fanova od koji je većina iz Srbije (prosječan cijena po kliknu 0,02€ - max 0,04€) sami predpostavite koliko sada uzima DNEVNO.

Mogu svi pričati da je ekskluziva za seljake, debile, idiote, da to niko ne čita, ali na glupe vijesti pada većina. Ekskluziva.ba ima zaposlenog 1 kvazi "novinara" koji piše, tj. kopira vijesti sa kurira, telegrafa itd.

A sada za ove posjete iz EU, i Amerike, ja se trenutno bavim njima, i recimo ovako, na cc 35.000 posjeta zaradim oko 3000€. Glavno je da naučite i iskoristite sve mogućnosti koje pruža Facebook :)
Fox_Fox

#453 Re: Google AdSense

Post by Fox_Fox »

kazo wrote:Kako nema konkretnija tema moram ovdje postaviti. Sta predlazete za stranicu koja je u razvoju i u borbi za prikupljanje posjetioca da ucini sa tekstovima:
1. Prati aktuelnosti i objavljuje takve postove,
2. Da trazi kljucne rijeci koji imaju nisku konkurenciju,a veliku posjetu ?
Ili oboje kombinirati, ali onda bih morao jedan dan jedno, a drugi dan drugo. Nemam bas veliki budzet da placam dva teksta svaki dan. Registrovo sam se na iwriter i tamo planiram uzimati pisce.
Za opciju br.2 pročitaj malo šta je Google Panda da ne daješ pare uzalud.
denkan

#454 Re: Google AdSense

Post by denkan »

Zna li neko sta uraditi, tj kako ukljuciti ovo novo u vezi sa pravilima evropske unije o kolacicima? Dakle potrebno je po pravilima evropske unije dati do znanja korisnicima koji posjecuju vasu stranicu iz Evropske unije o kolacicima koje koristis na stranici..

"European Union laws require you to give European Union visitors information about cookies used on your blog. In many cases, these laws also require you to obtain consent.

As a courtesy, we have added a notice on your blog to explain Google's use of certain Blogger and Google cookies, including use of Google Analytics and AdSense cookies.

You are responsible for confirming that this notice actually works for your blog and that it is displayed. If you employ other cookies, for example by adding third-party features, this notice may not work for you. Learn more about this notice and your responsibilities."

Moze pomoc? Hvala unaprijed.
Bosanac sa dna kace

#455 Re: Google AdSense

Post by Bosanac sa dna kace »

Zanima me:
1. Ako napravim blog i jedno deset dana na njega svaki dan postavljama originalne stvari, ne prijavljujem se na Google Ad Sense u pocetku, vec izreklamiram blog putem f. booka, foruma, potpisa u gmail adresi i sl.... navucem odredjen broj posjeta, da li se mogu prijaviti na Google Ad Sense?
2. Kako ide placanje sa promjenom adrese iz jedne zemlje u drugu?
Kataklinger

#456 Re: Google AdSense

Post by Kataklinger »

Adsense možeš prijaviti isti dan kad i napraviš blog, wp site ili šta već. Ne moraš ga prethodno reklamirat i čekat da se malo "slegne", content je najbitniji.
Bosanac sa dna kace

#457 Re: Google AdSense

Post by Bosanac sa dna kace »

Kataklinger wrote:Adsense možeš prijaviti isti dan kad i napraviš blog, wp site ili šta već. Ne moraš ga prethodno reklamirat i čekat da se malo "slegne", content je najbitniji.
Ok, mislio sam da ulogu igra i kolko se ima dnevno posjeta. A zasto ne bih prvo sa originalnim sdrzajem imao odredjen broj posjeta, pa onda trazio da se spojim na Ad Sense?

I zna li iko ista u vezi placajnja ako se mijenja adresa iz jedne zemlje u drugu?
Kataklinger

#458 Re: Google AdSense

Post by Kataklinger »

/
Last edited by Kataklinger on 08/06/2017 01:54, edited 1 time in total.
haris026

#459 Re: Google AdSense

Post by haris026 »

Kolika je zarada na 50 hiljada mjesečnih pregleda stranice za američko tržište... 2000€ manje ili vise
Fox_Fox

#460 Re: Google AdSense

Post by Fox_Fox »

haris026 wrote:Kolika je zarada na 50 hiljada mjesečnih pregleda stranice za američko tržište... 2000€ manje ili vise
Zavisi od puno faktora:
1. O cemu je web stranica
2. Izvor prometa (facebook ili google pretraga)
3. Igras li posteno ili zaobilazis adsense pravila
Android Knego

#461 Re: Google AdSense

Post by Android Knego »

Fox_Fox wrote: Krenimo redom:

Ekskluziva.ba je u 2014 godini kada je imala oko 150.000 fanova na Facebooku, imala je dnevnu posjetu oko 100.000 BiH (prosječna cijena po kliku 0,01€ max 0,02€), i prosječnu dnevnu zaradu od Adsensa 100€. Ko se imalo razumije u Adsense zna da Ekskluziva koristi Google DFP i na jednoj stranici prikazuje do 8 oglasa i samim time povećava šansu da neko klikne. Danas kada je platio skriptu za punjenje Facebook stranice na 1.500.000 fanova od koji je većina iz Srbije (prosječan cijena po kliknu 0,02€ - max 0,04€) sami predpostavite koliko sada uzima DNEVNO.

Mogu svi pričati da je ekskluziva za seljake, debile, idiote, da to niko ne čita, ali na glupe vijesti pada većina. Ekskluziva.ba ima zaposlenog 1 kvazi "novinara" koji piše, tj. kopira vijesti sa kurira, telegrafa itd.

A sada za ove posjete iz EU, i Amerike, ja se trenutno bavim njima, i recimo ovako, na cc 35.000 posjeta zaradim oko 3000€. Glavno je da naučite i iskoristite sve mogućnosti koje pruža Facebook :)
svaka cast za ove podatke!
haris026

#462 Re: Google AdSense

Post by haris026 »

Strano je trziste, USA I Austrlija 90 %... Dnevna posjeta je oko 500... Koja je ocikivana zarada sa ovim.. Nisam jos dobio odobrenje za google adsense, koliko se to čeka ?
began

#463 Re: Google AdSense

Post by began »

Kakav vam je RPM ovaj mjesec u odnosu na isti prosle godine u mene je u padu nekih 20% ali pregledi su mi povecani 100%
Revolucionar ★

#464 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

wordpress ili blogger servis kao opcija za pokretanje aktivnog bloga .. razumijem da postoje razlike u pogledu vlasnistva nad objavljenim sadrzajem, jer je blogger u vlasnistvu Googlea, ali koji je konkretno bolja opcija za rad sa AdSense ?
Rexi1

#465 Re: Google AdSense

Post by Rexi1 »

Revolucionar ★ wrote:wordpress ili blogger servis kao opcija za pokretanje aktivnog bloga .. razumijem da postoje razlike u pogledu vlasnistva nad objavljenim sadrzajem, jer je blogger u vlasnistvu Googlea, ali koji je konkretno bolja opcija za rad sa AdSense ?
svejedno je, ja koristim wp, prihvatili me drugi dan nakon otvaranja sajta, s tim da imam bas jaku reklamu i dnevno 3-4 k posjeta..
Revolucionar ★

#466 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

Rexi1 wrote:
Revolucionar ★ wrote:wordpress ili blogger servis kao opcija za pokretanje aktivnog bloga .. razumijem da postoje razlike u pogledu vlasnistva nad objavljenim sadrzajem, jer je blogger u vlasnistvu Googlea, ali koji je konkretno bolja opcija za rad sa AdSense ?
svejedno je, ja koristim wp, prihvatili me drugi dan nakon otvaranja sajta, s tim da imam bas jaku reklamu i dnevno 3-4 k posjeta..
Da te pitam nešto, u planu je izrada stranice/bloga preko wordpress, želim zakupiti custom domenu tipa nešto.com ( onaj program od 18 $ godina ), i zanima da li je u tom slucaju dozvoljeno i omoguceno koristenje adsense, ili je potrebno nesto doplatit i slicno ?
Rexi1

#467 Re: Google AdSense

Post by Rexi1 »

Revolucionar ★ wrote:
Rexi1 wrote:
Da te pitam nešto, u planu je izrada stranice/bloga preko wordpress, želim zakupiti custom domenu tipa nešto.com ( onaj program od 18 $ godina ), i zanima da li je u tom slucaju dozvoljeno i omoguceno koristenje adsense, ili je potrebno nesto doplatit i slicno ?
prvo ovdje imas domenu za 2-3 dolara i ja sam tu uzeo godaddy.com a adsens je besplatan za postavit na sajt bitno je samo da ne kršiš njihova pravila..
Revolucionar ★

#468 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

Rexi1 wrote:
Rexi1 wrote:
Revolucionar ★ wrote:
prvo ovdje imas domenu za 2-3 dolara i ja sam tu uzeo godaddy.com a adsens je besplatan za postavit na sajt bitno je samo da ne kršiš njihova pravila..
vidio sam da ima za 3 dolara, ali za slucaj da je zelim mapirat na wp - dodje me 13 $ taj luksuz, sveukupno 16, tako da i nije neka razlika :D
Fox_Fox

#469 Re: Google AdSense

Post by Fox_Fox »

Ni jedno ni drugo. Nego kupi domenu, rentaj hosting i onda u napad.

Kad radis preko bloggera Google sebi uzima 50% od onog što plaćaju ogalšivači dok kada imaš svoju domenu i svoj hosting ti dobijaš 68%.
Revolucionar ★

#470 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

Fox_Fox wrote:
Ni jedno ni drugo. Nego kupi domenu, rentaj hosting i onda u napad.

Kad radis preko bloggera Google sebi uzima 50% od onog što plaćaju ogalšivači dok kada imaš svoju domenu i svoj hosting ti dobijaš 68%.
Mislim da cu ici sa ovom opcijom na wordpressu, jer nemam nekog iskustva u izradi stranica , dok mi wp sve to omogucava bez mnogo peglancije. Trenutno mi dostupno vrijeme ne omogućava da izucavam jos i to :D
Rexi1

#471 Re: Google AdSense

Post by Rexi1 »

Fox_Fox

Mozes li mi objasiniti sta je to google dfp( o cemu si pisao u jednom od postova, gore nesto nece reply) i kakva je to skripta za fb str. gdje se moze kupiti, kako ? Hvala :-D
Revolucionar ★

#472 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

moze neko razjasnit, je li u ovoj ponudi na wordpress.com za 18$ dobijam custom domenu na godinu dana i hosting iz free paketa ( vidim da imam premim i bussiness paket za hosting ). Samo me zanima je li sa custom domenom mogu odmah radit blog na wp po free modelu , ili ? Dakle, zelim izbjeci koristenje domene tipa nešto.wordpress.com, ali ne zelim placati i hosting neke cifre.
kazo

#473 Re: Google AdSense

Post by kazo »

Ama ostavi se toga, fino ti je covjek rekao kupi domenu na godady sa kuponom za par dolara. Sve sto ti oni ponude ti odbij, jer uvaljuju razne gluposti i zato ti je na kraju cijena takva kakva je jeste. Hosting kupis kod skroz drugih kompanija.
Revolucionar ★

#474 Re: Google AdSense

Post by Revolucionar ★ »

ma zeznuh se, ovaj wp.com je ogranicen i ne moze adsense na njeg, wordpress.org je ono sto meni treba .. koliko placate mjesecnih hosting, za sad naj ponuda koju sam nasao je na bluehost - 4.95 po mjesecu
kazo

#475 Re: Google AdSense

Post by kazo »

To ti je za pocetak puno, mozes uzeti i neki jaci domaci hosting. Ja sam koristio avalon.ba i serverlab.hr ( trenutno sam kod njih ), ion.ba je isto kvalitetan ali malo skuplji od ovih. Avalon te izadje 50 KM godisnje sa 1 GB diska, a ion 60 KM. Za serverlab imam kod gdje dobijes 30% pa te izadje 2 GB i cinimi se 5 domena 50 KM.
Post Reply